Je dovolenka bez partnera správnym rozhodnutím?
Dobrý deň,
Zaujíma ma taky všeobecný názor.
Vec sa má tak že minulý rok svokra, keď sme boli u nich na návšteve, vravela že ide s partnerom a synom na dovolenku, a že šak či nejdeme tam s nimi aj my. S partnerkou sme si povedali, že by sme chceli ísť sami, no z finančných a pracovných dôvodov to nevyšlo. Tento rok, už začiatkom februára, sa partnerke ozvala svokra, že idú na to isté miesto, a že má ísť s nimi iba ona, že jej to zaplatí, že si má ísť oddýchnuť, ale že iba ona. Bolo to v rovnakom čase ako sme sa my dvaja rozprávali o Tom že či niekam tento rok spolu pôjdeme. My sme spolu takto v zahraničí pri mori ešte neboli, a mne to príde, ze to jej mama spravila voči mne mierne vypočitavo. Není to z jej strany také toxické? Cítim sa, že zároveň partnerka to spravila tiež sobecky a uprednostnila ju predo mnou. Sme spolu už dosť rokov, a myslím si že v takýchto veciach by mala uprednostniť partnera s ktorým žije, funguje, má psov. Takto si ona uprednostnila mamu, a ja sa cez to neviem nejako preniesť, a už vlastne ani neviem či chcem s ňou niekam ísť keď vlastne hrám iba druhé husle... Je to z jej strany oka a nemal by som sa cítiť odmietnutý?
Ďakujem
Tak v takejto situácií by som ja osobne už žiadnu dovolenku spoločnú neplánovala.
Nech si ide :D ja by som šla tiež, ale bez nej.
Ja som svojmu mužovi povedala, že si môže ísť kam chce, ale nech nečaká, že ja nepôjdem tiež.
Nemyslím si, že je v dlhodobom vzťahu, manželstve ok ak si jeden užíva a druhý len čaká.
A zaujímalo by ma či princezná partnerka aj nejak prispela alebo len čaká kto jej čo zaplatí.Lebo mnoho žien tu útočí na chlapa, ale chlap nie je povinný dovolenku vybaviť aj zaplatiť.
Trošku ste rozmaznané alebo len neschopné a odkázané na chlapov
@dkethe Nie sú manželia, nemajú deti. Ak on nebol schopný za tie roky dopriať priateľke dovolenku úplne chápem mamu, že keďže on dovolenku minulý rok odmietol. Tak ju chcela dopriať aspoň dcére. To má žena sedieť doma, keď dostala ponuku niekam ísť? Hlavne keď je stále leto a od februára stále chlap nič nenaplanoval? Tak mal naplánovať aj nejakú spoločnú. Priateľka v tom problém nevidí. A tiež nerozumiem prečo by nemohla ísť s mamou. Keby môjmu frajerovi zaplatili rodičia dovolenku. Ani by mi nenapadlo to riešiť. Idú ako rodina. Mama chce rodinnú dovolenku a ako píšem, minulý rok ich volala oboch... Takže autor iba z trucu chce aby priateľka odmietla dovolenku, keďže ju odmietol on.
@prasiatko30 joj,vidim teraz, necitala som poriadne 🤐. Ani manzel, ani otec vnucat.
To meni situaciu 😂 a priklanam sa k timu "nech ide, nic ta do toho, a ved ti nic nebrani vybavit aj spolocnu dovcu"
@medda_beda však on nie je schopný, tak ide o a s rodičmi.
@zmrzlinka2021 Byť v manželstve je nejaká povinnosť, mať deti? Čo určuje či sú ľudia rodina?
@medda_beda bohužiaľ , manželstvo ti určuje či si s niekým rodina alebo nie. Pocity nechajme bokom .
@medda_beda presne to čo si písala. Sú tu ženy, čo mali aj 10 frajerov, to mali 10 rodín? Fakt nie je emócia. Včera som bola kamoskena svadbe, dlhé roky sme ako sestry, ale rodina proste nie sme.
Ja keď som s mužom iba chodila, vôbec som neriešila, že mám byť všade strcena.
@medda_beda frajerkina matka nema ziadnu povinnost platit frajerovi svojej dcery dovolenku, v podstate ani muzovi svojej dcery. Chalanisko ak chce ist s nimi ma mat aspon tolko taktu a povedat, ze on zaplati tu ich cast- izbu+letenku+jedlo a mozu ist, alebo ak s nimi nechce ist tak nechat frajerku nech si ide so svojou rodinou. Opakujem - ta cenova relacia pozvania cloveka na splav pod stan a na regulernu dovolenku je asi uplne niekde inde.
@h2 Presne to som chcela napísať. Kto by sa chcel opakovane doprosovať a byť odmietnutý? V podstate by to bolo rovnaké ako vlani. Vtedy ponúkla obom, odmietol s tým, že pôjdu oni dvaja spolu. Nešli. Kde má istotu, že by sa to nezopakovalo a jej dcéra by zase ostala doma? V podstate to mohla vlani považovať za výhovorku. Len nepovedal priamo, že s frajerkinou mamou ísť nechce. Tak mu možno jednoducho neverí/neveria (obe). A toto môže byť dôsledok.
Naozaj by bolo asi najrozumnejšie sa neurážať a zabezpečiť teraz spoločnú dovolenku pre vás dvoch.
Boli sme minulý rok na dovolenke s našimi a teda môj priateľ si to platil cele sám. Tento rok povedal že nechce ísť k moru tak som mu povedala že idem s našimi. Nerieši..
@partner45 a to mas v plane sa s nou rozist len preto, ze ide na dovolenku s mamou? Ale prosim ta...
Tak si to zhrňme:
1.ste spolu roky a roky ste neboli na dovolenke pri mori
2.minuly rok ste mohli ísť s jej rodičmi ale ste nechceli a z nejakých dôvodov ste nešli ani sami
3.tento rok pozvala mama dcéru s tým, že jej to zaplatí (dcéra nemá na dovolenku?) ale bez teba (mama nemá na platbu aj ďalšej osoby?)
4.ty si urazený lebo mama bola rýchlejšia a frajerka bez rozmýšľania suhlasila
5.z akého dôvodu nemôžete ísť aj obaja sami? Nemáte peniaze, čas alebo už len z princípu keď ona bola?
Súhlasím, že to frajerka mohla vykomunikovať lepšie ale nič také strašné sa nestalo.
@zmrzlinka2021 Hlavne... Môžu ísť po rokoch ako rodina na dovolenku. Možno a frajerom o rok nebude a zbytočne to zničí celý koncept rodinnej dovolenky... Lebo žiaľ chceme či nechceme, je to stále niekto iný a cudzí. Mne sa paci keď aj deti dospelé so záväzkami majú svoj čas s pôvodnou rodinou bez detí a partnerov. 🙂 Ale podľa tejto logiky mám 5 svokier a 13 svagrov a svagrin... 😀
Neziarli. To, ze ide partner niekam bez druhého nie je koniec sveta.
Na druhej strane prakticky = už máš zariadenú tu dovolenku? Uhradenu? Objednanú? Asi nie a teda bolo by to vo hviezdach co by ste vôbec niekam išli. Samozrejme potomvam.nic nebráni kamkoľvek ísť.
@zmrzlinka2021 Podľa mňa je normálne svojej matke povedať alebo sa aspoň opýtať či by bolo v poriadku keby išiel aj partner ktorý si to zaplatí.
Akože ísť si s mamkou na dovolenku bez partnera niekam ku moru kam by chcel ísť aj on mi príde ok tak vo vzťahu možno v časoch pubertálnych.
Ako si vyčítala, že on nie je schopný.Ona nemá ruky aby na tú dovolenku prispela či len čaká čo jej kto zaplatí?
Môžeš mať aj 2/3 manželov za život takže s ktorým budeš a nebudeš rodina? Je to len dovolenka nie nejaký prepis majetkov.
Autor by sa mohol vyjadriť ako to celé vlastne je.
Kam by chceli ísť, kvôli čomu doteraz nešli a či sa skladajú na dovolenku obaja.Lebo ak to stále len odkladá tak nech sa nečuduje, ale ako partnerka by som mu aspoň navrhla nech si svoju časť zaplatí.Pokial pani ,,svokra,, nie je proti.
@prasiatko30 A kde ja píšem, že mu to má svokra zaplatiť?
@medda_beda a kde pise mlady, zeby si to zaplatil? Uz viackrat povedal, ze jeho rodicia ich pozvali na splav a na nejake kostovky vina ale ani raz nenapisal, ja som frajerke povedal, ze aj ja by som isiel a zaplatil si to - minuly rok ich volali, a asi s tym, zeby si to financovali mladi a on nechcel ist a ani nesli nikam na dovolenku, lebo nevyslo. A teraz frajerkina matka povedala dcere, ze jej to zafinancuje lebo uz je prakticky leto a stale nemaju naplanovanu dovolenku a vypada to tak, ze zase nevyda. Opakujem preco by frajerkina matka mala platit dovolenku aj frajerovi svojej dcery?
@subartic Určuje to zákon.Pohľad niekoho matky na partnerov zákon neurčuje.
Ak by ma manželova matka neakceptovala ako jeho partnerku a snažila by sa jemu organizovať život bezomňa tak ďakujem, ale nemala by som záujem pchať sa do takej rodiny ktorá by ma odstrkovala od samého začiatku.
Žiť sama bez partnera a užívať si dovolenky s mamkou môžem aj bez vzťahu.
@prasiatko30 V prvom rade nikde nezaznelo žeby bol vôbec vítaný ako hosť.Bolo mu oznámené, že volá dcéru a nikoho iného.
Takže sa mu veľmi nečudujem, že sa nevnucuje.
Ale opýtať by sa partnerky mohol.
@medda_beda píše sa to v uvodnom príspevku ze boli pozvaní obaja, odmietol to. Tak matka pozvala následne aspoň dcéru...
Akurat teraz som pozerala last minute v pohode najdes dovolenku, zarezervuj, zaplat a mozete ist aj dvaja pred alebo po inkriminovanej dovolenke s mamou
@medda_beda lebo minuly rok mu to navrhli a asi moc nerozmyslal nad tym ci ist alebo nie. Nepozname ake maju vztahy - ale on ma teraz v juni este len plany na urcity datum, nemaju nic zajednane a pravdepodobne ani nemaju financie tak matka sa rozhodla konat a pozvala dceru, a dcera povedala ano. Takze ja to vidim vcelku v poriadku. Ak zmenil svoj nazor a chcel sa pridat tak mal otvorit usta a povedat frajerke na miesto neurciteho zamumlania ked mu to komentovala jeden den, ze aj on by isiel a vytiahnut pudelar a povedat, ze je pripraveny zaplatit si to. Ale skor si myslim, ze chlapec cakal ze sa to skonci ako minuly rok kedy mlada ostala doma a vsak uz nejako sa prebavia.
@mimka1402 Moja matka by rešpektovala a aj rešpekuje, že sú veci ako je napríklad práca od ktorej záleží či dostaneme dovolenku.
Ani by jej nenapadlo pozvať ma na dovolenku zatiaľ čo by môj muž bol v práci pretože toto je zásah do vzťahu.Som dospelá žena a nevníma ma už len individuálne.Vie, že sme dvaja.
Vždy sa na neho pýta a očakáva nás oboch a tak to bolo aj pred svadbou.
A to by mňa muž určite pustil aj ja jeho, ale som názoru, že ani jeden by nemal sedieť doma.Takžs ja byť autorom, nech si frajerka ide, ale určite by som nečakala na ňu a šla by som tiež.To by som chcela vidieť ako by sa tvárila.
@medda_beda presne tak , určuje to zákon , nie pocity. A u niekoho je to iba zákon, u niekoho kombinácia a u niekoho pocity, teda žiješ s mojou dcérou a máš psov tak patríš do rodiny . Nechajme na ľuďoch čo si vyberú, ako to cítia oni . Pre jej mamu je to zrejme cudzí človek , pre mňa by bol tiež , jednoducho frajer mojej dcéry, dnes je zajtra byť nemusí .
@prasiatko30 Tak pokial on nie je schopny urobit absolutne nikdy nic pre to aby na dovolenku sli tak frajerke neradim ist len s mamou na dovolenku, ale rovno sa rozist pokial to tak je.Lebo sa na tu dovolenku nedostanu nikdy.
Pokial je to vsak tak, ze sa zaplatenie dovolenky a vybavenie ocakava len od neho a frajerka nicim neprispeje tak si za to moze sama.
Autor sa nezapaja velmi, takze nevieme kto ma vacsi podiel viny a kde je vlastne problem lebo na dovolenku sa da ist aj do 1000€ a to za rok nasetrit mohli.
@medda_beda Za mňa si veľmi zaujata jedným smerom a nevnímaš iný pohľad. Za mňa toto je trucovite a detinske zmýšľanie zo strany autora. Ale ja partnerovi doprajem🙂 On doteraz nebol schopný nič naplánovať ale fňuka a je už leto, tak žiaľ. Je neschopný.😀 Roky byť spolu a nikde neísť značí o niečom. Hlavne ak vezmem ze za osobu 500€ vieš masť super dovolenku v Egypte či niekde inde... Nuž.S takým mužom by som nedokázala byť. Mne by to nevadilo keby priateľ šiel s rodinou, hlavne ak by on mal názor, že pôjde aj so mnou. Problém by bol keby nechcel ísť so mnou a šiel radšej s mamou. Ale priateľka chcela ísť s oboma.
Nech sa s ňou autor rozide. Bude jej lepšie bez neho a hádam si nájde niekoho schopnejsieho. 🙂

@lienka.7 prosim ta deti to je to sa nebere do uvahy a tie psy - velka chyba, ze su len tvoje, kebyze su spolocne mozno by ta zavolal aj na futbal😂