Je extrémny štýl partnera dôvodom na rozchod?
Zdravim , je podla vás dovod na rozchod ked vas priatel nuti do extremneho životneho stylu ? Myslim tym že chce aby ste uplne prestali jest sladke ,nemali alkohol,stale športovali, ja beriem ze mi chce dobre ale ja netrpim nadvahou aby som to musela tak drzat a tiez ma nebavi kazdy den s nim vecer jest len salat atd ,uz len kvoli tomu mam strasne chut na sladke a to so sladkym vobec neprehanam,proste to je to iste ako keby niekto zboznoval mcdonald a nuti partnera to jest,ja sa nestravujem nezdravo len mne proste nechutia salaty ani tortilly atd,vajicka este zjem ale radsej mam na ranajky chlieb s niecim ako ovsene kaše atd …co si o tom myslite ?
ja by som s takým nebola.Budeš trebars príkald po pôrode tak ťa bude nútiť jesť gebuziny.
Vadi to tebe, ty sa musis rozhodnut ako velmi ti to vadi a kolko kompromisov si ochotne spravit, kam si ochotne nechat sa zatlacit. Za mna je toto dost vazny rozpor v zivotnych hodnotach, ale rozhodnut sa musis iba a len ty
Mala som podobného bývalého a áno,bol to asi najväčší dôvod,pre ktorý som sa s ním rozišla..Stále ma nútil cvičiť,keď sme si boli niekde sadnúť na večeru a dala som si colu,bol schopný sa so mnou týždeň nerozprávať,pretože som si nemala dať colu,ale vodu s citrónom 🤦🏻♀️ ako darček mi dal fitloptu,čo na tom,že som už jednu doma mala a nepoužívala som ju,proste on usúdil,že ju potrebujem,tak mi ju kúpil 🤦🏻♀️ cítila som sa pri ňom nenormálne pod tlakom,vkuse som si len musela dávať pozor na to,čo jem a podobne,no nedala som to už viac..Akože boli tam aj iné problémy,ale aj keby neboli,tak by som sa s ním rozišla už len kvôli tomuto,tak sa proste nedá dlhodobo žiť..Ešte keby to mal byť nejaký mesačný detox alebo čo,tak ok,ale nie tak fungovať celoročne..
to sa vám rozpadne časom samo...
Pre mna by to bol dovod na rozchod, takyto partner je zdroj chronickeho stresu.
Podporovať a nútiť sú veľmi odlišné veci a sama vidíš, že u vás to prekročilo rozumne hranice...
@alickapusinka nedajboze dopadne ako nasa kamoska, nepustilo sa jej mlieko, nemohla kojit. Tie cirkusy co z toho robil ten jej eko-bio-natur chlap by zastavili mlieko kazdej dojnici na druzstve, nie to este zene, po tazkom porode, z ktoreho sa dostavala dlho. Do roka bol byvaly, lebo to bol neunosny tlak a cirkus za kazdu kravinu.
Neexistuje ziadny zoznam opodstatnenych dovodov na rozchod. Staci, ze v tom vztahu nie si stastna a spokojna.
Najprv dôvod na rozhovor. Povedala si mu, že ti to vadí? Ak áno a on si ide svoje, tak by som na tvojom mieste išla ďalej po svojom a bez neho.
Urcite, je skvele, ze on sa zdravo stravuje ale ty mas svoje telo a ak sa nim nebudes riadit, budes nervozna a prejavi sa to inde. Pozitok zivotu patri, problem s nadvahou nemas, nie je dovod aby si sa nutila jest nieco, len aby bol on spokojny. Ale respektovat musi aj on teba, ty mas aj cyklus a vtedy jednoducho zenam aj inak chuti. A ako niekto spominal, co by nastalo v tehotenstve a po porode? Nutil by ta behat s kocikom? Mne bolo tak zle ze som 9 mesiacov nezniesla zeleninu ani ovocie a to som pocas tehotenstva este aj schudla. Nema vyznam potlacat samu seba. Vobvztahu sa musis citit prirodzene 🙂
Neexistuje !!! On nechcsi robi co izna za vhodne ale nemoze tebe prikazovat ako dospelej, aký máš mat životný štýl. Tobôž vnucovať ti ten svoj!
Je ine, keby takto vychovával dieta od malička, ja som za stravu uplne bez cukru - teda sladkosti a podobne. Ale sama to nezvládam. Aj mm pripral dosť, sedával práca nervy, vreco cokolad. Áno piviem mu, nedivím sa a rob vošiel. Ale to on musí sám chcieť aj vtedy keď muz sa rozhodol, tak išiel podľa KT, chodil rychlokrokom 6-8 km denne a chudol.
Jedine kedy by som muzovi nedala na vyber by boli za mna netolerovatelne veci - alkohl, drogy a podobne.
Ale ten tvoj je uplne inde ako ty.
Za mna uplne neakceptovateľné prístup jeho voči tebe. Mal ti hneď na začiatku povedať, že toto vyžaduje alebo rovno hľadať rovnako naladenu zenu.
Avšak niet toho aby mi dospelej muz diktoval co (ne)budem kedy a koľko jesť!
Neľúbi sa mu? Nech hľadá inde. Ha by som s nim nebola ani za zlaté prasa. Potom bude chcieť viesť aj dieta tak a ty co? Budeš chleba raňajkovať inde lebo nech mu neukazuje "zle navyky"??
Posli ho do hája s jeho kašickami! Aj ja ju obcas zjem, decka ju zbožňujú- ovsenu. Ale kazde ráno a nasilu pre mna? No neexist! A taky parádny vanilkový puding ci kolac s mriežkou alebo čokoláda so šľahačkou?? Kokos rolko lahodnej jedli a ja sa ho vzdam ked nemusím? No nech si hľadá zrnkojedku 😁 a bude šťastný! A hlavne ty tiež 🙂.
toto si mala zastaviť hneď na začiatku, keď s tým začal. Či to ho chytilo počas chodenia? najprv bol "normálny"?
Tak musite mat podobne nastavenie a priority, ak nemate tak to nema zmysel tahat dalej.
Áno je. Vadil by mi pocit, že si slobodne nemôžem dať to, na čo mám chuť a musela by som sa zatajovať kvôli kúsku cokoladky pred vlastným partnerom
posli mu tento clanok, s tymto to zaklincujes :D nebude moct oponovat nakolko je to clanok z gymbeam https://gymbeam.sk/blog/maju-muzi-a-zeny-rovnak... a
a ak by to ignoroval, tak to ho posli kade lahsie, tvoje zdravie je tvoje zdravie a kvoli nikomu si ho nenachavaj ohrozovat
Nie,ani omylom by som takého chlapa nechcela.
Je úplne jedno, či to, do čoho ťa núti, je dobré, zdraviu prospešné... problémom je to, že ťa núti proti tvojej vôli.
Nemate spoločné nastavenie a každý máte iný štýl života. To nefunguje. Ale ak si vieš predstaviť že budeš celý život takto žiť a toto s ním riešiť je to tvoja voľba
Vsak vypraz si vecer hranolky a rezen a sadni, a uvidis.. ako bude respektovat tvoju slobodnu volu a rozhodni sa ci chces fungovat, pri niekom , kto ta bude neustrale "usmernovat" lebo ti chce dobre.
ja osobne by som toto videla ako dovod rozchodu. Lebo sa nemozem slobodne rozhodnut a robit si co chcem, ale brat ohlad na extremistu. Lebo to je extremne, akykolvek extrem mne nevyhovuje.
Celkovo neznášam premotivovanost až fanatizmus v akejkoľvek sfére. Ja sama som aktívny športovec, sladké vody nepijem roky, stravujem sa viac fitnes ako klasické tučné jedlá. A nikdy som nikoho nenutila jesť alebo robiť to, čo ho nebaví. Dokonca ani múdrosti nerozdavam bez požiadania o radu. U nás je úplne bežné, že ja si dám cuketu s vajíčkom a muz, vedľa mňa mňa chrume klobásu a zapija kofolou...nie, nieje obézny, ale má svoju hlavu a vie, čo chce a co nechce 🙂
Ja by som asi umrela, keby som musela jesť ovsené kaše. Asi by si mu mala dať ultimátum, buď ťa nechá žiť (čiže jesť, robiť..) čo chceš ty, ani ty ho nenútiš jesť sladkosti a ležať na gauči alebo sa rozídete.
Prečítaj si niečo o ortorexii. Či to nesedí na tvojho partnera. Dnes tým trpí veľmi veľa ľudí, viď sociálne siete. Žiadny extrém nie je dobrý a rešpekt má byť obojstranný.
Nie jeho extrémny životný štýl ale to že ťa núti robiť to čo ON uznáva za dobre a vhodné pre teba, to je dôvod na rozchod.
Ano, tiez som mala takeho priatela. Sport bol jeho zivotny styl, vzdy a vsade. Postupne ma spracovaval a “nutil” chodit s nim behat, chodit po posilky. Stravu mi nastastie nekontroloval. A ked som sa nahodou obcas postazovala, ze sa citim zle, tak prisiel psychicky natlak typu “no vidis, to mas zato ze stale len sedis na zadku a nemakas”. Ked som pribrala 5kg kvoli liekom, ktore som uzivala, tak mi uz chytal vsetky sunky na bruchu a vysmieval sa. Nie, dakujem, uz nikdy viac. Liezlo mi to na nervy.
Pre mna je dovod na rozchod ak ta partner dlhodobo nuti k comukolvek co ti je vylozene neprijemne a nestotoznujes sa s tym a to ci sa to tyka zivotneho stylu, sexu ale napr aj ludi s kt sa mozes/nemozes stretavat je z mojho pohladu uplne jedno.
Partner ti moze poradit, navrhnut a ukazat podla neho lepsi sposob zivota, ale nemoze na teba tlacit a nasilu ta nutit do niecoho co nechces.
žiadneho fanatika 😉 a je úplne jedno či je to v šetrení, náboženstve, stravovaní, vzdelaní, cestovaní, turistike, hocičom...
ja by som bola rada, keby ma niekto nutil zdravo jesť a cvičit, sama sa neprinútim
Ked je to naozaj extremne a naozaj ta nuti jest IBA takto nebola by som s nim, nakolko ja mam stale vahu rovnaku 58kg plus 2kg hore pocas Vianoc, alebo aj pri menstruacii.. a jem vsetko aj sladke, aj slane nieco obcas na chrumkanie, ale velmi mam rada aj vajicka, zeleninu cize aj zdrave, taka vsehochut a hlavne take obycajne slovenske jedla, polievky, extremne zdrava strava, to nie je pre mna. Tiez som skupina, ze chlieb radse,j ako nejaku kasu, lebo ja sa z kase nenajem ani z jogurtu atd. To si dam len tak na chut niekedy, nejake ovocie s jogurtom musli..velmi rada varim aj, peciem na vianoce ale len take linecke, medovniky a ano aj ich rada jem ale rak normalne s mierou.
Ano je to dovod na rozchod, preco by ta mal do niecoho nutit a este do toho co mas jest.

Áno je...neexistuje,aby ma partner do niečoho nútil.