Je manželovo venovanie sa rodine dostatočné?
Dobry den. Len vas prosim o nazor. Kedze sa moj nazor nezhoduje s manzelovym.
Manzel chodi do prace od rana do vecera. Vecer prichadza domov o pol 6. Niekedy neskor. Mame dve male deti (vek 3m a 2r. Obidve so mnou doma, nechodi do skolky). Kazdu sobotu manzel chodi s kamaratom na rybolov. Dnes ide napr na 7hodin ide. A v nedelu sa snazi nieco porobit doma ma dvore.
A este dodam, ze vecer ked ulozime deti (obe su v postielkach uz o pol8 a neuspavame ani jedno), tak ide na dvor a so susedom pije pivo a vecer pride dnu okolo9tej, vcera dosiel o pol10 vecer dnu a to som ja uz isla spat.
Je to v pohode? Ze sa nam tak malo venuje? On mi tvrdi, ze aj on si chce oddychnut. (Lenze ja popri detoch, domacnosti neoddychujem). Dakujem za nazory. 🙂
Ps: na vylety nechodime, neni cas na to. A ani sami dvaja s muzom nikde nechodime
AJ ON si chce oddychnut? Nech ti teda prezradi, kedy oddychujes ty.
U nas je to inac, snazime sa nejako spravodlivo prestriedat. Bonus je ten, ze manzel ma velmi pekny vztah so synom kedze si ho mal.kedy vytvorit.
@marianarem to som mu uz povedala, ze kedy oddychujem ja.
To sa vážne pýtaš,či je toto v pohode? No nie,nie je.Tvoj manžel s vami vôbec netrávi čas
Problem nie je, ze si chce oddychnut (aj ked mala by si aj ty mat priestor na oddych), problem je ze nechce oddychovat s tebou a nezalezi mu na tom, aby ste spolu travili cas jednak ako rodina aspon na nejakom malom vylete/dovolenke (prisposobene veku detom) a jednak ako partneri. Ma ta ako domacu gazdinku co uprace, navari, operie a obriadi deti 🤷🏼♀️
Keby mi deti chodili 19:30 spat, tak skacem po plafon a smuzom si spravime pekny vecer…ja sa iba zamyslam, ze naco ste v takomto nefunkcnom vztahu mali dalsie dieta, ze co ta motivovalo k tomu, ze ano s tymto chlapom chcem mat aj druhe dieta 🙈 vsak to je pre deti cudzi chlap, cely den je prec (neviem vi robi kazdy den 12tky alebo co) a ked aspon vecer by sa mohol venovat rodind, tak pije so susedom a cez vikend odide s kamosmi. Nie nie je to v pohode a velmi ta lutujem, ze takto zijes.
Nemas manzela...iba cloveka co vam poplati ucty...
Na chvilu by som sa tvarila, ze je vzduch. , veci neoprane, chladnicka vybrakovana, obed a vecera len pre teba a dieta lebo oddychujes a nemas cas aj pre neho nachystat.
Kde sa takito dezolati beru? Co narobia deti a potom ich ani nevidia? Ryby kazdu sobotu a pivko po veceroch, hmm ... a ten sused je stary mladenec ci rovnaky "itec a manzel"?
Sama vieš, že to nie je v pohode.
Ja len k tomu tolko spraval sa tak aj pred detmi resp. Pri len 1? Alebo ta zmena nastala za poslende 3m? O tej druhej moznosti pochubujem, keby bol pri prvom ukazkovy starostlivy otecko urcite by sa pri druhom tak nezmenil takze vies do coho si s nim isla a este mate aj druhe dieta. Vyriesit to moze komunikacia aj ked vedela si aky je
V ziadnom pripade by som netolerovala kazdy vecer pivcisko a nonstop soboty prec ? Naco si zakladal rodinu netusim . A cudujem sa aj Tebe
Mok chodí do práce a do školy, vzdy koncom mesiaca ma toho najviac a aj tak chodí domov aby aspoň hodinu bol so synom. Keď nemá školu ideme na výlet, prejsť sa. Mame spoločný program my dvaja večer a malý nám chodí spat o deviatej už of bábätka. Vždy mal neskorú vecierku v tomto je po tatovi. Ja som schopná ísť sama za mojou mamkou, na vylet so sestrou a podobne. A sama kľudne na 4 dní. Lebo sa vie postarať. Malý sa s ním kúpe asi tak 90% z celého roka. Normálne konci o štvrtej a príde domov a berie si malého ja si môžem iné porobiť, ísť zacvičiť a podobne. Tak si to porovnaj. Ja mám naňho nervy ze toho veľa ale oproti tvojmu je to nič. Lebo on s nami chce byť.
Tvoj manžel sa skôr nevenuje vôbec ( a nie že málo)
On asi nie je veľmi rodinne založený človek. Deti chcel načo? U nich to ako vyzeralo? Že o všetko sa starala jeho mama a takýto vzor mu príde ok?
A co on na to? Mal nejaku predstavu?
Dakujem baby za nazor. Na nakoniec som este ja ta zla, lebo si vecer pobalil veci na ryby do "mojho" auta,SUV (lebo mame dve auta a viem jazdit len na tomto jednom-mam kratko vodicak). A ked som mu povedala, ze ja mozno pojdem niekde s deti, tak este ja som bola zla, lebo ze on tam na ryby neprejde na druhom aute, kedze je tam blato a potrebuje SUV, ze by mohol zapadnut.
Tak este ja som na vine, ze som sa ozvala. A uz mi stihol vykricat, ze ho mam len na robotu a na to, aby nosil domov peniaze, lebo vzdy ked bud nezaraba peniaze alebo nerobi na dvore, tak je zle (ked napr si dava pivo so susedom alebo ked ide na ryby)....
Nie, nie je to ok. Pivo každý večer so susedom namiesto času stráveného s manželkou je smutné. A aj ten rybolov. A to píšem ako človek ktorý má veľa konickov a aj popri dieťati, no nikdy nie na úkor dieťaťa ci manžela. Rovnako to ma aj muž. Ak by sme mali vIc deti či ten čas by tam nebol, žiaľ, koníčky by museli na par rokov počkať, ved deti/dieťa sú prvoradé a na prvom mieste.
No ja by som povedala, že takto vyzerá začiatok konca manželstva/vzťahu. Takýmto spôsobom sa vám čoskoro rozpadne vzťah, pretože spolu takmer vôbec nebudete. K tomu s apridaju rozdielne záujmy, obviňovanie a už to pôjde.... No a samozrejme deti s ním tiež nebudú mať vzťah takýmto spôsobom. Ja chápem, že tvoj muž je unavený z práce, ale manželstvo a vzťah takto nefunguje. Deti sú obeta - je treba aby sa starali obaja, nielen jeden.
Ale ako to riešiť, keď nemá záujem? ... To teda neviem. Možno by som skúsila niekde v kľude si pohovoriť, ale v dobre nálade, napríklad na večeri a pod.
preco nevezme na ryby aj vas? moj muz je tiez rybar, dcerka uz ma tiez povolenku aj vlastnu udicu a to od 3 rokov. dovtedy chodila a krmila ryby. prvykrat sme spolu boli mala 2 m v kociku spala.
Nic nezabera, uz som mu 100krat povedala, ze takto prichadza o rodinu. Ale furt si ide dookola to iste. Dnes mi teda navrhol, ze aby mohol byt s nami, tak ryb sa nevzda, lebo tie mu nezoberiem, ale ze bude chodit do prace 4krat do tyzdna len (nie 5krat).
preco nevezme na ryby aj vas? moj muz je tiez rybar, dcerka uz ma tiez povolenku aj vlastnu udicu a to od 3 rokov. dovtedy chodila a krmila ryby. prvykrat sme spolu boli mala 2 m v kociku spala.
@amonet pretoze on chodi na ryby na 7hodin. A mame dve male deti. Dcera este nema ani 2 roky a druhe mame 3mesacne. Kde by som prosim ta, mohla byt s nim a s tak malymi detmi na rybach tak dlho? A preco by som ja mala travit cas este aj s jeho kamaratom? Kedze na tie ryby nechodi sam 🙂
Nemal si zakladat rodinu, ked o nu nestoji.
Mala som úplne rovnakého. Už je exmanžel a aspoň na deti si nájde čas v čase jeho víkendov.
Ja chapem tvoje rozcarovanie, ale co zmeni nas nazor na tvojho muza? Argument baby na modrom koniku si to tiez myslia nie je uplne relevantny v partnerskom vztahu. Bud on pochopi ze byt otec neznamena len nosit peniaze, alebo si ty vyhodnotis ci s tym vies alebo nevies zit.
Ako môže chodiť každú sobotu na ryby? Véd na rybolov je vymedzený čas, ryby sa memozu chytať celý rok. Od októbra do apríla je zákaz chytať. Neviem ale presne ten čas, nechcem múdrovat. Tak kam tvoj muž chodí?
Nuž koho si si vzala, toho máš. A hneď 2 deti ? Jedno po druhom ? Či keď ste mali len jedno, tak ti s ním a s domácnosťou pomáhal a až potom sa zmenil ?
To nemala byť výčitka, len zamyslenie.
Ked o rodinu pride, casu bude mat kopec, ale najhorsia aj tak budes ty, ze si rozbila rodinu, lebo si bola netolerantna. Nuz, zly vyber manzela a otca.
Môžeme ti tu pisat x rád a budu nanič.lebo nemáš páky zmeniť postoj a konanie dospelleho človeka.Možno pomôže poziadať ho o male ulohy a pistupne nenapadne pridavat a použi pri tom istu taktiku.Drahy.okup syna.mňa seklo a neviem sa zohnut do vane...cestou z prace nakup to a to ak chceš vecerať.ja som nestihla...na buducu sobotu mozes na ryby.ale ja s deťmi idem na cely vikend k rodičom.na vylet.niekam...nebudem sama trčat doma tiez potrebujem niekam vyjsť..tak sa zariaď.A beriem auto v ktorom mame autosedačky pre deti.Samozrejme hned zajtra sadni za volant na tom druhom aute.zas biť sa o auto je hlupe a nikdy nevies kedy sa ti to zide.Idu 2x 4 volne dni.na jeden taky vikend uz ste mohli mat ako rodina naplanovany pobyt niekde .aspon jedna noc v penzione s bazenom či so zvieratkami.Začni rozmyslat a planovat ako ho vytiahnes z domu a tam nebudu ryby ani kamarati a bude sa musiet venovat rodine..Aj to bude robit aby sa ukazal pred inymi ľudmi ako super otecko .Tvoja RD nebude trvat večne.raz pojdes do prace a deti do školky.ale potom to bude este horsie ak nezmenis situaciu uz teraz.Potom dojdes z prace a doma ťa bude čakat vsetka robota a on pôjde na pivo.Nerobil nic doteraz ani ho nehne nieco začat robit potom.A nemate vy dvaja nijaky vztah potom to lepsie nebude.Musis zacat konat teraz.ale rafinovane a postupne.
"Dnes mi teda navrhol, ze aby mohol byt s nami, tak ryb sa nevzda, lebo tie mu nezoberiem, ale ze bude chodit do prace 4krat do tyzdna len (nie 5krat)."
Podla mna rozumny navrh 🤷 ok, ryb sa nevzda (zas sa mi potvrdilo ze je to najhorsi konicek co chlap moze mat), a teda nech ma jeden den v tyzdni volno - ale bude ho venovat rodine. Tebe, detom. Nie dvoru, praci, domu a susedovi.
Preco nie.
Neverím že sa takýmto ,,nepozorným,, iba v posledných mesiacoch. Podľa mňa bol taký už predtým. Prepáč ale otázky ohľadom počtu, výchovy a starostlivosti o deti si treba stanoviť vopred a držať sa toho.
Veď vy si vás vzťah už vôbec nebudujete, ste v štadiu že on vám platí účty a ty mu poskytuješ film servis. Bola by som zvedavá, čo by spravil/povedal, ak by si mu povedala večer keď príde domov že mu nechávaš deti a ideš s kamoškou do kina...
Ako môže chodiť každú sobotu na ryby? Véd na rybolov je vymedzený čas, ryby sa memozu chytať celý rok. Od októbra do apríla je zákaz chytať. Neviem ale presne ten čas, nechcem múdrovat. Tak kam tvoj muž chodí?
Prečo by ste niekedy nemohli ísť s ním?
Jeden deň s deťmi v prírode ani teba nezabije. Mám pocit, že ani jeden z vás nechce chodiť nikam s tým druhým. Náhodou deťom sa takéto pár hodinové výlety a pikniky pri peknom počasí vonku zvyknú páčiť.
A čo robíte v zime, keď nie sú ryby a nemusi robiť vonku?Treba mu v nedeľu nechať deti a odísť preč.
A nie, nevenuje sa vám, ale je mi jasné, že razí teóriu, že potrebuje oddych, ale aj ty
nuz autorka a tu je tiez za mna problem. preco by si ho nemohla aj podporit? predtym ako ste mali deti nechodil na ryby?

AJ ON si chce oddychnut? Nech ti teda prezradi, kedy oddychujes ty.
U nas je to inac, snazime sa nejako spravodlivo prestriedat. Bonus je ten, ze manzel ma velmi pekny vztah so synom kedze si ho mal.kedy vytvorit.