icon

Je mi do plaču kvôli nezhodám s partnerom

dabisa
8. máj 2015

Je mi do placu. V poslednom case mame s partnerom same nezhody, vraj som velmi netolerantna, vsetko mi vadi. Aby bolo jasne, vadi mi len to, ked sa nam svokra miesa do zivota a vadi mi, ked som s detmi sama, co je asi 2 - 3 poobedia tyzdenne (poobedie az do vecera, ked uz deti spia). A este jedna sobota za mesiac, kedy muz chodi svokrovcom pomahat, to od rana do vecera. Dnes zase isli, cestou sa stavili u nas. Prave, ked svokra zaklopala som telefonovala s mamou, ale hovor som hned ukoncila a povzdychla som si, ze: Tak mi je luto, ze dnes budem sama s detmi, ked je take pekne pocasie." Ani neviem preco som to povedala, co som cakala. Hned sa do mna pustila, ze " vsak ti stale sedi pri zadku. Ini chodia prec ovela viac. Neboj sa, lepsieho by si nenasla". A predchvilou partner prisiel a povedal, ze mama mu povedala, ako sa ho dnes zastala, ked som telefonovala so 'sestrou' a kydala na neho. Za prve, ona ani nevedela s kym ja telefonujem, za druhe na neho som vobec nekydala, hovor som ukoncila. Nie som taka sprosta, aby som pred nou na neho kydala. Odteraz si od svokry budem drzat iny odstup. Velmi ma to nahnevalo. Najhorsie je, ze byvaju asi 7 minut cesty autom od nas a stale by brala deti k sebe, aby si ich uzila. Co v zasade nie som proti, tak jeden x do tyzdna ( druhy x sme u nich s detmi aj my), keby dodrziavala zasady, na ktorych mi zalezi. Partner mi teraz povedal, po tejto debate, ze kebyze nemame druhe dieta, tak uz poda ziadost o rozvod. Toto ma dorazilo. Aj ja na to myslim pri vacsej hadke, ale nehovorim to. On je inac dobry, mam ho rada a je dobrym otcom nasich deti. Nam by najviac pomohlo, odstahovat sa od jeho rodicov aspon 50km, ale nakolko uz mame vlastne byvanie, to neprichadza do uvahy.

lilimoni
9. máj 2015

Ja svokru tiez nemozem ani citit. Je mudra ako radio a vsetko robila najlepsie ona 😠 este ze byvame 50 km od nej 😀 A manzel chodi domov 5dni v tyzdni medzi 20-21:00 ☹ Takze na dcerku a RD a zverinec som sama 😒

jankaroy
9. máj 2015

@dabisa uplne chapem ze ta ranilo co ti manzel povedal, ale bola to reakcia na to co mu o tebe povedala tvoja svokra. Daj mu najavo ze ta to ranilo a ako sa citis, metvar sa urazene, to ti nepomoze. Uvedom si jednu vec mama bude pre tvojho manzela vzdy ta prva dolezitejsia, akokolvek ta tvoj muz miluje. Boj s tvojou svokrou je ako boj s veternymi mlynmi. Nikto ti nehovori ze musis svoju svokru milovat ale akceptuj ju. Ked chce zobrat deti k sebe tak s tym suhlas, ublizujes tym svojim detom, nie jej. Nemusis mat zaluby, len zacni viac casu venovat samej sebe a to ze manzel sportuje tiez nebude trvat vecne, treba vydrzat 🙂

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa ???????? no idem citat dalej, ci nahodou v dalsich prispevkoch nenajdem nejake logicke vysvetlenie tvojich myslienok.
- vadi ti ked si sama s detmi 2- 3 poobedia tyzdenne? - a co ti na tom vadi??? ......... to ze sa im mozes venovat a mozes si s nimi spravit program podla seba, alebo to, ze im mozes supnut hracky, rozpravky ked prsi a ty si vylozit nohy a aspon jednym ockom citat oblubenu knihu napr.
- preco ti vadi, ze tvoj manzel venuje 1 den do mesiaca svojim rodicom - ludom, co ho vychovali, matke, co ho porodila, otcovi, co sa o neho staral a vychovaval ho? tebe by vari dobre padlo ked budes mat 50, nebudes vladat tak ako dnes a deti sa na teba vyprdnu? asi nie.....preco by im nemal pomahat? nechapem.....
- vadi ti, ze si svokrovci chcu brat deti k sebe? preco? nechces si oddychnut? ved ti aj tak vadi byt s nimi sama.....ake presne su tie tvoje zasady, co oni tak kruto porusuju? je to nieco banalne......ze?

budem rada ak mi to vysvetlis......velmi rada zmenim nazor na to aky mam z toho prveho prispevku pocit a to, ze ho pisala netolerantna zena, ktorej skutocne vsetko vadi.....

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa ok....citam dalej.....nemas cas na zaluby? - mas, keby si chcela, deti mas kde nechat....
otazka: to ten najmensi spi s tebou v posteli, spravne som pochopila? preco? chapem tvoju ulohu matky....ale mala by si byt okrem toho aj manzelkou, nie manzela vytlacat zo spolocnej spalne......

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa citam dalej.....
zaluby ako kozmetika a nechty vobec nemusia ist do penazi - prave naopak, vies na nich krasne zarobit
nemozes ist s kamoskou na kavu, lebo vsetky maju male deti? mozno novinka - aj s detmi sa da ist na kavu....aj bez nich.....kazda jedna mamicka co ma len dve deti si vie na par hodin zariadit strazenie - manzel verim tomu nerobi 24/7 ....ked uz teda ta svokra nepripada do uvahy 🙂

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa ja uz len poslednu uvahu.....den matiek....zena co ti porodila a vychovala manzela - vyslahat kyticou? preco??? pretoze na tvoju negativitu reaguje tiez negativne? preco??? pretoze sa ti sama nuka ze ti pomoze s detmi? preco??? pretoze jej syn jej chodi obcas pomahat? preco??? pretoze okomentuje tvoju nemiestnu poznamku pri telefonate ked za tebou prisla?

dabisa
autor
9. máj 2015

@katarinamarkova ja som sem napisala preto, ze mi bolo tazko a nie preto, aby som musela odpisovat nataketo neempaticke prispevky plne otaznikov a aby som musela niekomu nieco vysvetlovat a pisat logicke odpovede. Nehnevaj sa.
Co mi vadi na tom, ze mam s detmi stravit 2-3 poobedia sama? Vadi mi to, ze musime trcat doma, max mozme ist na prechadzku po dedine, lebo zatial ma auto iba manzel. Pises, ze ked prsi, aby som im pustila rozpravku a ja si vylozila nohy a citala. No ked pustim rozpravku rocnemu dietatu, bude mi to prd platne. A to uz nehovorim o tom, ze mu teraz idu prve stolicky a je mimoriadne umrncane.Tie zasady, ktore svokrovci nedodrziavaju tu rozpisovat nebudem, to co pre teba je podstatne, pre mna moze byt banalne a naopak.

dabisa
autor
9. máj 2015

@katarinamarkova ak by som chcela ist na kavu s kamoskami, ja deti mam kam dat, ale oni nie a silno pochybujem, ze by si kvoli tomu platili strazenie deti.
Nie, zle si pochopila, mladsie dieta spi so mnou v spalni, ale nie v posteli, ona ma svoju postielku. Muzovi je luto nechat starsie dieta same v izbe (ono sa toho aj desi, ze by malo same spat) a do spalne sa chce vratit, az ked mladsie dieta bude odstavene a pojde spat so starsim dietatom.

Nemozem si pomoct, ale mam pocit, ze sa potrebujes do mna len navazovat. Asi preto si citala tak nepozorne a polovicu veci si pochopila nespravne alebo vobec nepochopila.
Zato by som svokru kyticou najradsej vyslahala, ze cely nas dialog pred muzom prekrutila, aby ona z toho vysla ako ta dobra a ja ta hnusoba, co na neho kydala a ona sa ho chudacika pekne zastala. Preto!
Ak mas este nejaku otazku, najprv si prosim pozorne precitaj uvodny prispevok a pripadne i dalsiu diskusiu. Dakujem.

dabisa
autor
9. máj 2015

@katarinamarkova ja som sem napisala preto, ze mi bolo tazko a nie preto, aby som musela odpisovat nataketo neempaticke prispevky plne otaznikov a aby som musela niekomu nieco vysvetlovat a pisat logicke odpovede. Nehnevaj sa.
Co mi vadi na tom, ze mam s detmi stravit 2-3 poobedia sama? Vadi mi to, ze musime trcat doma, max mozme ist na prechadzku po dedine, lebo zatial ma auto iba manzel. Pises, ze ked prsi, aby som im pustila rozpravku a ja si vylozila nohy a citala. No ked pustim rozpravku rocnemu dietatu, bude mi to prd platne. A to uz nehovorim o tom, ze mu teraz idu prve stolicky a je mimoriadne umrncane.Tie zasady, ktore svokrovci nedodrziavaju tu rozpisovat nebudem, to co pre teba je podstatne, pre mna moze byt banalne a naopak.

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa ta rozpravka bola len jeden z miliona prikladov ako zabavit deti a venovat sa tomu co chces.....vek deti si nikde neuviedla, tak som ti dala tento priklad.
ja nepotrebujem aby si mi odpisovala, mne nemusis vysvetlovat nic, nechcela som ta len sudit podla jedneho uvodneho prispevku....tak tajne som dufala ze mi to vysvetlis a ja budem moct zmenit svoj nazor.
raz snad aj ty pochopis, ze vsetko sa da, ked sa chce.
ze deti su podstatou zivota, ale nie jeho jedinou zlozkou.
ze je super ked syn lubi a pomaha svojim rodicom. ved aj sama si matkou.
ze nikto nikdy, kto raz bude strazit tvoje deti, ci svokra, ci kamoska, ci manzel, ci skolka, ci skola, nebude tvoje zasady zdielat a dodrzovat 100%tne.
ze keby si chcela na konicky si ten cas najdes.
ze aj na dedine je milion moznosti ako sa zabavit, hlavne ak mas male deti 🙂
ze keby si mala iny postoj k manzelovi, komunikovali by ste spolu, tie dalsie 2-3 poobedia by si mala auto pre svoje zaluby k dispozicii ty a manzel by sa venoval detom - v tom pripade by ti uz garantujem nikdy nepovedal ze doma nic nerobis.
prajem pekny den

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa prepac ale keby som pocula tie slova co vyleteli z teba pri tom telefonate.....tiez by som si to vysvetlovala kadejako.....
to ze manzelovi je luto starsieho dietata....nezamyslela si sa niekedy nad tym, co je pravym dovodom preco sa do spalne akosi nechce vratit?
citam pozorne, a prave preto ze som mnoho veci nepochopila a prisli mi divne som ti kladla otazky, na kt. ty ako tvrdis nemas chut odpisovat.......

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa preco by si kamosky mali platit strazenie deti? ved hadam mas viac ako jednu kamosku.....ved si deticky postrazte navzajom - dnes strazim ja- ty chod s jankou na kavu.....buducu stredu mi postrazis deti ty, ja pojdem na kavu, cvicit, na nechty, na kurz pedikury............

dabisa
autor
9. máj 2015

@katarinamarkova Toto beriem, tento tvoj posledny prispevok, ale v tych predchadzajucich si vystupila proti mne dost ostro. Inu moznost zabavenia deti u nas na dedine fakt nevidim, ako prechadzka alebo detske ihrisko. A tie dalsie 2-3 poobedia (okrem tych kedy ma on sport) v pohode mam auto a mozem ist kam chcem, my normalne komunikujeme, len v poslednom case je tam viac nezhod, ako by sa podla mna patrilo.

Ono v podstate mne nevadi, ze moj muz chodi pomahat svokrovcom, teda mne nevadi, ako moj muz travi cas, ked je mimo domu, mne vadi to, ze je vobec mimo domu. Oni to vlastne ani nepotrebuju, lebo maju dalsieho syna, ktory zije s nimi, ale im ide o to, aby isiel aj moj muz a boli spolu tak, ako chodili za starych casov. Nejde tam primarne o tu pomoc.

dabisa
autor
9. máj 2015

@katarinamarkova ano mam viac kamaratiek, ktore sa ale navzajom nepoznaju.

dabisa
autor
9. máj 2015

@katarinamarkova tie slova zo mna nevyketeli pri telefonovani, ja som hovor ukoncila hned ako som otvorila dvere a v nich videla svokru. Tie slova som povedala priamo jej.

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa
@dabisa a? tak ich zoznam.....facebook, internet, spolocna prechadzka, len tak sa spolu s nimi a s detmi stretnut, spravit jednu mamickovsko detsku mini party, posedenie, stretnut sa v meste niekde na kave kde je detsky kutik......vsetko sa da, ked sa chce

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa hmmm priamo jej....este ,,lepsie,, ono kazde jedno slovo co z teba vyleti, ci chcene ci nechcene ma za nasledok reakciu, ci uz kladnu ci negativnu

moonlight1210
9. máj 2015

@dabisa vies kolkym ludom sa stane ze si zle vylozia veci a potom ich siria dalej v domneni ze su v prave? Hod si kamenom do zrkadla ak sa toto aspon raz nestalo aj tebe. Ani o tom nemusis vediet, lebo tomu komu ublizila ta akurat skrtol zo zoznamu ludi ktorych chce poznat.

Povedala si muzovi ako to bolo alebo si sa len urazene utiahla bokom so svojou krivdou?

Z toho co pises robis kopec veci zle. Pritomnost beries za vecnost.decka odrastu ako voda. Volneho casu a manevrovacieho pola ti pribudne.
Ty si ale aj za kratku dobu tak dodrbes manzelstvo, ze ti uz fakt ostane len ta tvrdohlava pycha.

Tvoja svokra nemusi urobit nic. Znicis si vsetko sama.

Ako prve si najdi online psychologa na mail (poriesis z pohodlia domova) a zacni riesit svoju povahu.
Potom si precitaj rad tu a rozsvieti sa ti.

A hlavne - skus prestat mzsliet v protiargumentoch. Svoj zivot sice najlepsie ty poznas, ale si zacyklena vo svojich krivdach. Musis pozriet na to zvonka, inak ti neostane ako zacat inde znova s novym chlapom. Lebo toto nedas.

A chlap naspat do spalne. Oddelene spanie pre tie vase dovody su ako jed. Odcudzite sa. Ono sa to nezda. To nepride naraz. Ani nepostrehnes. A Az ho pretanes vzrusovat mozes nad vami zlomit palicu.

e9
9. máj 2015

@katarinamarkova a čo by sa stalo,keby na to svokra zareagovala slovami....veď presne,dnes je pekne,poďte s nami nech nie ste sami doma...???? tiež by z nej neubudlo....

dabisa
autor
9. máj 2015

@katarinamarkova co bolo na tych slovach take zle? Ja som cakala, ze ma mozno pochopi ako matka matku, ze krasne pocasie a ja sa s detmi musim motat okolo domu. Ze mi mozno povie, ze sa budu snazit prist co najskor. Lebo niekedy vie byt aj normalna.

katarinamarkova
9. máj 2015

@dabisa na dedine.....zahrada, luky, lesy, kvetinky, kamienky, voda, domace pieskovisko, domaca zahradka - zeleninka, bylinky, zvieratka - psik, macicka, o chvilu bude horuco - maly bazen - ved kto iny ako ludia na dedine si mozu dovolit mat doma sukromne kupalisko 🙂...najdi tetu, babku co vie napr. hackovat - popros ju nech ta to nauci 🙂 vybehni s detmi na luku, pozbierajte bylinky.....tym si zaroven aj krasne zasportujes, ked supnes malu do nosica napr.....na dedine....urcite je nejaka suseda co male deti a nepoznate sa spolu....zaklop jej na dvere ci nejde na prechadzku, stavim sa 100% ze bude cela happy, ze sa nemusi sama doma nudit 🙂

e9
9. máj 2015

@dabisa ako dnes s manželom,lepšie?

dabisa
autor
9. máj 2015

@moonlight1210 Ano s muzom sme sa o tom vcera rozpravali a ja som mu presne povedala, ako to bolo, co som povedala a co som nepovedala.

katarinamarkova
9. máj 2015

@e9
@e9 lenze ona svokru nemusi, ona s nou nepojde aj keby jej to ponukla 🙂
mylim sa? @dabisa

e9
9. máj 2015

@katarinamarkova nemôžeš vedieť

katarinamarkova
9. máj 2015

@e9 neviem, preto sa jej pytam.... 🙂

e9
9. máj 2015

@katarinamarkova ale ja viem,dala mi na ten príspevok "like"

dabisa
autor
9. máj 2015

@e9 dakujem za opytanie 🙂 Lepsie. Rano bol este trochu odmerany, ale potom to preslo. Poobede sme mali naplanovane zucastnit sa dnesnej Mile pre mamu a dokonca obetoval tomu aj sledovanie hokeja 🙂

@moonlight1210
@katarinamarkova Na spolocnej spalni som prave zacala pracovat, zahajenim debaty o tom.

e9
9. máj 2015

@dabisa tak vypni PC a masti na to! papa

e9
9. máj 2015

@dabisa a zajtra nezabudni,že po dobrom to ide lepšie