icon

Je mi zle z toho, čo sa deje u nás doma so svokrou

28. dec 2022

Musím si tady ulevit, protože co se děje u nás doma s tchýní a švagrovou, z toho mi je úplně zle.
Byl tady příspěvek od paní, kdy tchýně kupuje dětem hračky a pak je děti musí nechat u ní.. Tak tohle moje tchýně praktikuje už dlouhá léta. Začala už u svých synů. Má 2 kluky rok po sobě a potom 3. kluka po 18 letech. Když chtěl můj manžel prodat lyže, které dostal k narozeninám, tak mu vynadala, že to ještě bude potřebovat ten nejmladší. (Nebude, protože už jsou xy let starý a bude chtít nové...) To samé dělá s hračkama, má jich doma fakt hodně. Dcera teď měla dino období, které trvalo asi půl roku. Tchýně má doma celou obrovskou bednu dinosaurů, ale opravdu přes 150 kusů. Dcera si chtěla půjčit nějaké domů, a místo toho aby jí tamhle 10 dinosaurů dala, ať to vrátí až si s nimi nebude hrát, tak jsme to hned další návštěvu museli dovézt a volala nám kvůli tomu 4x 😖 Veškeré hračky které dá dceři a teď i synovi musí zůstat u ní aby si prý měli s čím hrát. Takže u odchodu většinou řev dětí..
Dokonce když byla dcera maličká tak mi domů dala asi 3 kusy oblečení po manželovi. Ale to byly opravdu hadry, vypadalo to, jak kdyby s tím někdo 5 let vytíral, takže malá to nikdy neměla na sobě a hned to šlo do krabice na půdu, že to pak zlikviduji. Nojo, jenže ona si za rok vzpomněla a chtěla to strašně zpět, protože to chtěla schovat dalším vnoučatům 🙄
A ještě do toho švagrová, která byla vždycky celkem v pohodě, nebo aspoň jsme nějak vycházeli, jenže posledních 5 let se stáhla, musel se stáhnout i její manžel (starší brácha manžela, kterého jsem měla jako švagra fakt ráda), nesmí chodit s námi na pivo, k nám domů, musel odstřihnout pomalu všechny kamarády a jenom ty její jsou dobří, ale to je tak jako jejich problém. Spíš s čím me opravdu vytočil a točí mě s tím už 3 roky. Nemůže už cca 6 let otěhotnět, je jí 35let, ale nic navíc proto nedělá, byla tedy na vyšetření, kde jí zjistily určité problémy, a děti nebude mít pravděpodobně vůbec. Čekali jsme tedy že zkusí umělé oplodnění nebo tedy adopci.. Její manžel by moc chtěl ale ona ne . Čeká na zázrak. Nikdy jí nedělo problém žádné miminko. Ale jak se nám narodila dcera, 3 roky zpět, tak vypadalo že se složí. Jasně, chtěla miminko, bylo jí to líto a její manžel je starší, tak chtěla mít dítě první.. Když jsne to oznámili a ona celé odpoledne probrečela, tak mi to bylo líto. Ale pak se dcera narodila, pustili mě domů a oni se přišli se švagrem podívat. Přišla, začala brečet, oznámila nám, že se teď nesmíme potkávat než se uklidní, že nám strašně závidí, nic malé nepřinesla.. to potom až švagr na tajňačku.
Veškeré akce které se konaly, tak jsme museli dělat 2x nebo půlit. Místo dítěte si pořídila psa, ridbecka, takže cca 40 kilo, má to opravdu jako dítě, doma, všude s ním jezdí, chodí, i na návštěvy... Když se nám narodil syn musela si koupit 2. psa.
Teď už se sem tam na nějaké oslavě potkáme, jenže ona na děti kouká tak strašné škaredě, nikdy jim nic nedala, k narozeninám, k Vánocům, nic. Když vidí naše děti, tak si vždycky chytne psy a začne je hladit, pusinkovat a skoro brečí. Švagr chce aby si skočila někam za psychologem, jenže nechce a on neví co má dělat, tak zatím spíš poslouchá.. Ostatní děti jí nevadí, jen ty naše.
A tchýně, jelikož jí švagrová lezla do zadku už od začátku, jako všem. Tak ta jí v tomhle ještě podporuje. Říká těm jejim psům vnoučata, takže když se jí někdo zeptá, tak má 4 vnoučata, z toho 2 psy ale to nevadí...
Teď jsme jeli na návštěvu k manželové prababičce, která má opravdu maličký obývák a mělo nás tam být hodně a tchýně švagrové vykomunikovala, že si může vzít psy s sebou. (To nám pak říkal, praděda, že babičce volali, že když si nebude moct vzít psy, tak nepřijede, tak co jim měla říct..)
Mně je z téhle celé situace úplně špatně. Nevím co mám dělat, se švagrovou se nebavíme, moc nestýkáme, i když mi je to líto kvůli švagrovi. Tchýni mají děti rády a my ty návštěvy sem tam přežijeme. Ale tak strašně mě tohle jejich chování se*e a je líto.. Musela jsem si někde ulevit, snad pochopíte.

lula313
28. dec 2022

@elizabet173 inak tá svagrina môže riešiť aj adopciu, aj umelé oplodnenie, len to všetkým nevesia na nos, keďže z napísaného je jasne, že ju takéto reci privádzajú k placu. Je to podľa mna jej súkromná vec.

lija22
28. dec 2022

prepana toto je riadna psychiatria! Svokra nie je tak trochu zberac? Ty uz snad rovno hovoris detom, vsetky hracky co dostanete musite nechat u starkej 🙈 to je sialene a svokra divna, ked uprednosti svoju potrebu vlastnit svoje veci hracky/haby.. pred potrebou vnucata.
Svagrina je dalsia prepnuta ale musis to len brat s nadhladom, nech si teda kupi dalsie zviera a nech zazera. Ich manzelstvo nevidim moc ruzovo. Uplne sa od jej spravania odosobni a ty si urcite nenechaj nicim pokazit tehotenstvo. Nech ste zdravi 🙏

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
28. dec 2022

@lula313 malou dcerku mi odstrčila prič to je normální? Něco ji řikala a malému dítěti řict mě to nezajima? Potom má v tom holka zmatek nechápe proč nemúže jit se strejdou do cukrárny

autor
28. dec 2022

Měly byt křestní rodiči a ona že neexist
Ani nic nekoupila nikdy dětem až švagr přinesl natajňáča

autor
28. dec 2022

@lula313 švagr řikal že nic neřeší a on by chtěl

fauko
Odpoveď bola odstránená
cacianka
28. dec 2022

Švagrovi dohovor, že je u vás vítaný hosť, má stále dvere otvorené, je svojpravny a môže chodiť kam chce, a ženu si môže upratať ako chce

lula313
28. dec 2022

Autorka pozeráš sa na to len z pohladu seba a deti, ale nie z jej pohladu. Čakáš tretie dieta, takze si pravdepodobne rodinne založená. Predstav si, že ti neni dopriate ani jedno dieťa, ako by si to prezivala? Asi nie lahko. Buď k nej veľkorysá a chápava. Potom to nebude zožierať ani teba (pozri, sú sviatočne dni, ty riešiš ju, miesto toho, aby si si teraz užívala deti a manzela). Nezozieraj sa tým, Ono sa to určite rokmi zlepsi.

autor
28. dec 2022

@cacianka no švagr řikal že už snad zvažoval i rozvod neboť je z ni na prášky

autor
28. dec 2022

@cacianka jel na nákup a natajňáča sa stavil u nás ani ji to nemohl říct

autor
28. dec 2022

@lula313 no právě cez ty svateční dny řekla mě dceři že ji to nezajima

stanulienkat
28. dec 2022

@denkatn ano, zrely clovek ma byt rozvaznejsi. Suhlasim. Ovsem toto nie je cerstvy problem, ani jednorazovy. Je dlhodoby. Ak nie je masochista, tak zredukovat navstevy.

barborachors
28. dec 2022

Úprimná spoved, no, snad sa ulavilo... asi mas rada rodinu ako taku a celkovo taky ten pohodovy život aj širšej rodiny. No nemozme mat všetko, svoju fajn rodinu, muza a deti a aj super svagrine, svagrov atd. Nespasis celý svet. Zbytočne sa uzieras kvôli druhym, ludia sa nemenia... Zivot je prilis krátky na to aby sme zili zivoty druhých. Mas muza, deti, svoj zivot, tak uzivaj a nerieš... niekedy tie problémy samy vyhniju.

ahhola
28. dec 2022

Tchyne je stará chudera, fixovaná na veci, poznám. Jedna z rodiny chce od mladých vrátiť aj igelitku, ked im niečo posle.

Svagrova jalová... Ak si za tu neplodnosť môže trochu sama... dzobanie hak 20 rokov, poznám aj také.... Nehodno ľutovať. Skôr či neskôr ju švagor kopne do riti aj s 2psimi vnouckami.... Ty sa v rodine teda nenudis😃🙆‍♀️

0silvia0
28. dec 2022

A to ju musis tak intenzivne riesit a stale sa tyrat tym ako nepekne sa sprava k tvojim detom?
Detom povedz, nech za tetou nechodia, ze sa nevie s detmi hrat. Neprinutis ju byt milsia, nezmenis ju.

zuzana76
28. dec 2022

@autor kontakt by som obmedzila, ale na svagrinu sa nehnevaj, ona je nestastny clovek, ma nenaplneny zivot, potrebovala by terapiu, ale na to musi prist sama, mozno ani terapiu by nebolo treba, ale zmenu myslenia, hracky sme aj my mavali tak, ze svokra kupila hracky k sebe domov a deti sa s tym tam hrali, nikdy nebol problem, chapali, ze tieto hracky su u babiny a ked tam pridu, tak sa s nimi znova pohraju

autor
28. dec 2022

@0silvia0 ony mě řeší s tchyni

denkatn
28. dec 2022

ale ty nemusis byt ako oni, lebo to ta nenaplni stastim.

0silvia0
28. dec 2022

Aj ty ich riesis

ahhola
28. dec 2022

@0silvia0 oni riešia ju... Ta jalovica jej od jedu pomaly odkopne decko👶

zuzana76
28. dec 2022

@ahhola ale ona je nestastna, neospravedlnuje ju to, ale netreba sa k nej priblizovat, ona to ma neprebolene, vies ty nieco o jej zdravotnom stave? Vies, ze je vela poruch, za ktore zena nemoze a nemoze popritom otehotniet?

ahhola
28. dec 2022

13.01.....ano.
V 50% si však môžu za to samé, upt, hak, drogy...

denkatn
28. dec 2022

@ahhola sak ta "jalovica" je naozaj pred nervovym zrutenim, naozaj ju za chvilu opusti muz, ak bude tak pokracovat..preto sa treba pokusit si nepripustat k srdcu jej chovanie, aj ked je to tazke. bude autorka stastnejsia, ked "jalovica" bude este nestastnejsia? prinesie jej ta sekunda, ze tak ti treba vytuzeny pokoj a vyrovnanie? podla mna nie. tak skusme to vyrovnanie aj bez toho, aby sme "jalovici" priali nieco take.

autor
28. dec 2022

@ahhola je kuřačka o jinem nevim

autor
28. dec 2022

Musim teda ješte zmínit že když jsme se davneji bavily tak mi řekla takou věc že každý neotehotní jenom po té co se koukne na k..(mužský pohl.organ)

denkatn
28. dec 2022

ano, sprava sa hnusne k tebe ta svagrina. Boli ta to?

0silvia0
28. dec 2022

@ahhola a co komu pomoze ked sa budu navzajom riesit a komentovat?
Ked niekomu sibe, tak treba obmedzit kontakt na minimum alebo sa razne ohradit alebo pri nutnych navstevach to nejako prezit. Nema vyznam chodit na navstevy a vykricat si tam svoje krivdy. Treba to zobrat racionalne, idem do sibnutej rodiny, ukazem deti, prehovorim par zdvorilostnych fraz, blbe reci jednym uchom dovnutra a druhym von a idem domov.

autor
28. dec 2022

@denkatn jenom to nechapu protože jsme byli dobré přitelkyne
Mě to strašne mrzí nic jsem neudelala

0silvia0
28. dec 2022

Neries jej blbe reci co kedy povedala, nema to vyznam.