Je môj manžel lakomec?
Ja mám 29r a manžel 37. Momentálne som na materskej, dieťa má 5 mesiacov. Je to naše prvé dieťa. Nemáme spolu žiadnu nehnuteľnosť. Ja mám len svoje auto, ktoré si splácam, čiže mám len jeden menší úver. Muž nemá žiadne záväzky a ani svoje auto, len využíva to moje auto na cestu do práce cca 60km tam a späť 60km spolu 120km denne. Bývame v podnájme v byte. Je to už štvrtý byt čo sme vystriedali a nájomné je cez 500€. Ja by som chcela vziať hypo a kúpiť si niečo naše, dom alebo byt to je jedno a zariadiť dieťaťu izbu, kúpiť Pekný nábytok, vymaľovať. Manžel zarába nadštandardne okolo 3000€. On nechce o hypotéke ani počuť vraj slobodný človek je ten, ktorý nemá pôžičku. Keď sa narodilo dieťa, tak som nemohla použiť peniaze ,,kočíkove,, tých 830€ na niečo do výbavy atď. Proste, že peniaze sú dieťaťa a dajú sa mu do zlata. Tak ich investoval do zlata. Baby má život budúcnosť d takýmto človekom? I kočík som musela kúpiť bazarovy. On si platí drahé kurzy MBA atď, chodí na platené koučingy a ja nič.
Tak vies, dobre si vedela aky je uz pred svadbou, tak je asi dost neskoro si klast tuto otazku. Dieta nezmeni nic, ako si mnohi myslia. Je mi luto, ze to takto mas, no spravne to isto nie je
Dievča zlaté, ja toto nechápem, dieťa má nárok na rovnaký životný štandard rodiča, čo znamená, že pri jeho plate by mal prispievať určitou čiastkou a ty rovnakou, tj. keď ty dáš tretinu príjmu do domácnosti, aj on by mal dať tretinu príjmu, aby ste mali rovnako možnosť si nechať na svoje veci (šetrenie) rovnaké percento z príjmu...a keď to bude od teba 100€ a od neho 1000€, tak stále to bude fér voči obom..on má možnosť zarobiť, ty momentálne nie, ale to nie je dôvod, aby si ty ostala s holou... a on mal v ponožkach napchate tisíce...môj muž tiež aj so svokrou skušali na mňa kočik z bazaru, dupla som si, aj keby som si mala doplatiť, dozvedel sa svokor, sadol k netu, zistil, že nechcem najdrahší kočík na trhu a dal nám naň on, odvtedy manžel verí môjmu úsudku a dovolí mi kúpiť, čo treba a tiež on šetrí malému cez poistenie so sporením a ja mu šetrím "kočikovne" a všetko, čo kedy dostal od rodiny a aj ja mu tam posielam mesačne. A k tomu zlatu a bývaniu...akú inú hodnotu dieťaťu človek zanechá, keď nie vlastnú strechu nad hlavou?
Treba mu normálne logicky vysvetlit co podľa mna každý rozumný človek pochopí:
Radšej platiť hypo 30 rokov a nech dieťa má co potom zdediť najme keď ceny idu stále hore. Než platiť 30 rokov niekomu len do vrecka a to dieťa nezdedi nič. Aj keby o dedičstvo nešlo je to stále aj investícia pre vás že za tých 30 rokov byt môžete predať a peniaze máte späť. Keď bude platiť podnájom tak o 30 rokov bude mat hovno z toho s prepáčením.
Je lakomec, ale len v pripade teba a dietata. Sebe dopraje! Za mna je ale neskutocny sebec!!!
A ty si nevieš buchnuť po stole?? To je vrchol načo použil kočíkové, počítam, že si zo svojej krásnej výplaty šetrí, ty si na nule. Ja nemám slov a teraz, keď je dieťa, pýtaš sa, či to má zmysel.
No, ja by mu to vysvetlila!
Ináč tu sú dnes diskusie, že by sa z nich dal normálne pospájať príbeh, s nadpisom, ja naivná až do smrti.
a to zlato si videla? skutocne ho kupil? inak niektori ludia ziju fakt mimo reality, namiesto toho aby doprial vlastnemu dietatu tak akoze investuje…kto mu dava taketo rozumy? co jeho rodicia? nemozu mu dohovorit?
@lenadka neviem.Ja mám pred hypotékou rešpekt aj pred hocijakou pôžičkou.Nechcela by som 20,30 rokov takto platiť banke ale ani byť v nájme..to je strašne dlhý čas nevieš čo sa stane a nakoniec ti ten barák banka môže aj zhabať kým nemáš splatené.Každý takú možnosť nemá že má dom za hotové tak ja denne dakujem že hypo nemusím riešiť
@liusa82 bože, nemudruj. V tom dome v ktorom bývaš, tiež niekto nadobudol nie? To sú také úvahy že no neviem, jako byť je hlavným, keď hladný niesom. A platiť cudziemu co? Ten ťa vyhodiť nemôže? A platiť ďalšiemu a ešte viac a viac, lebo je zrazu prenajímateľovi malo? Či kam ísť bývať? Je úplne bežné, že sa ľudia zaviažu. Ved ma muž krásny plat, môj muž tiež zatiahol hypo a čo sme manželia. Ja som porodila deti a on sa stará. Ved je to normálne!

to je ale..., skus mu vysvetlit, ze to takto nejde a ak ti nebude riadne prispievat, tak sa obratis na sud, tam mu to vysvetlia. on ta normalne vyuziva, nevidela si pred tym ako si s nim mala dieta, čo je zač?