Je môj vzťah s matkou normálny?
Celý život mam nízke sebavedomie, dosť to dávam za vinu svojej mame, keďže celý život mi odmalicka aj za hlúposti hneď vravela veci typu: nehanbis sa, hanba ti, no fuj.... A podobne... Ako keby celý život vo mne vzbudzovala pocit, že sa mám za niečo hanbiť, ze niečo robím zle, aj keď to bola nepodstatná vec.... Teraz už som dospela, mam babatko pol ročne a dnes ma dosť mrzalo, lebo som si našla brigádu, dve hodiny do týždňa a mali sme dnes večer o osmej poradu, kde sme riešili nejaké pracovne veci a bola som tam hodinu a pol, ona mi hneď zacala vypisovať, ako jej je ľúto syna môjho, ako keby som bola totálna hyena, krkavcia matka, ze som bola hodinu a pol od neho na pracovnej porade... Syn bol v tom čase podotýkam so svojím otcom, ktorý bez problému, nemá najmenší problém, dokáže s nim byt aj sam, vie ho aj prebalit, všetko, dat mu papat, nie je problém.... Je toto normalne? Ako na takú matku reagovať? Ešte k tomu ona odo mňa od polročnej isla do prace normalne na plný úväzok a mňa ide davat totálne dolu za hodinu a pol pracovnej porady....
@andreatytler ona mala práve s mamou dobrý vzťah, akoze bola na nu prísna ale dobrá, mala ju rada a vsetko
@maruski99 to uz som si tiež povedala, že asi keď reagujem tak ona je spokojná ze mi vynadala a ze este sa to rieši
@deti95060810 to našťastie nie 😀
@sidicek ved to, ze ja som bola presvedčená, že nerobím nič zlé a ona ma donervovala lebo ona s tým mala problém asi jedina
Tak jej to aj povedz:"Na takomto riešení sme sa dohodli s manželom a vyhovuje nám všetkým." Musíš jej dať na javo, ze si so svojím konaním a rozhodnutiami spokojná a nemáš v úmysle kvôli nej niečo meniť.
@sidicek ona mi ešte k tomu dodala, že vieš aby to to manzel niekedy nevytkol.... Tak to ma teraz napadá, ze môj otec jej mozno vytykal, tak ona panikari a predpokladá to iste
juj neviem preco maju potrebu sa rodicia starat do zivota deti, nechcu aby sa deti starali do nich, ale oni mozu. nabuduce jej povedz, ze mate proste to takto rozdelene, dohodli ste sa a dovidenia
@pupavocka101 nabudúce jej nič ani nepoviem a možno časom ked uvidi, ze jej polku veci nehovorím, tak si uvedomí prečo
Moja mama je taká istá, mňa dala ako 1,5rocnu do jaslí na celý deň a sestre dávala prednášky, že nesmie dať svojho syna do jaslí v tom istom veku, lebo bude mať traumu a má sa mu venovať a byt s ním doma do 3 rokov. Pričom vedela, že sestra do práce musí ísť kvôli finančnej situácii. Podľa mňa sú v tom jej vlastné výčitky svedomia a prenáša to na teba. Proste ignoruj.
@janickacrazy ano, asi to bude aj tak, že vie ze to bola chyba a ako keby to teraz prenáša na mňa aj keď nič neurobím
Autorka, si dospelá vydatá žena s dieťaťom, tvoju mamu je veľké makové do vášho života. Nech si nájde inú zábavku. Aj tvoj postoj je taký podivný - vieš aká je, aj tak jej vešiaš svoje osobné veci na nos? Moja mama je rovnaká ako tvoja - bavím sa s ňou štýlom ahoj ako?... Oki, čau, keď budeš chcieť a mať čas dôjdi pozrieť krpca.
A nič jej nehovorím o našom súkromí, o mojej práci, o mužovej práci. Proste rodina sme my. Môj muž, ja a moje dieťa. S rodičmi sa radi porozprávame, ale naše životné plány sú naše, naše rozhodnutia sú iba naše a nikoho do toho nie je nič. Tvoja mama zjavne nepochopila, že už si veľké samostatné dievča a nie soplana, ktorú môže buzerovat od rána do večera. Kým jej to riadne nedáš pocítiť, tak sa k tebe ako k soplani bude správať. A ver mi, že viem, ako sa cítiš, moja mama js rovnaký pacient. Ideálne je takýchto ľudí proste blokovat zo svojho života....nič pozitívne od nich nejde, majú problém na každé riešenie a zo všetkého robia tretiu svetovú.
Hej, ešte aj lexaurin by jej možno pomohol. Nech si nájde na klebety podobne zatrpknutú babku a tebe dá pokoj... Len samo sa to nestane, musíš sa ty postaviť na zadné. Tvoja rodina, tvoje pravidlá, ona už mala možnosť zariadiť si svoj život, ak nie podľa jej predstáv, tak je to smutné, no mala svoju šancu. Do životov ostatných ju nič
Ja si zas myslím, že sa len skrýva za manzela, akože ta chráni, ale v podstate ti ubližuje. Niekto svoju hodnotu zvyšuje dávanim dole a kritizovanim druhých,ako tvoja mama, to nezmenis treba obmedziť jej dosah na vás zivot, lebo sa budeš len zbytočne trápiť.
@elementissa presne ako si napísala z nicoho je tretia svetová zrovna... No asi fakt jedine riešenie ako tu bolo viac krát spomenuté nic jej nehovoriť a možno potom pochopi, ze sa príliš starala a riesila
Nereagovať a ignorovať.. mas svoj zivot ..
Nemyslím, ze panikari lebo tvoj otec vytýkal .. problem je , ze ty este stale jej veríš a berieš ju ako nevinnú.. to ona na teba skúša, co moze zabrať.. taketo správanie nie je lebo ti chce dobre ale naopak (preco to neviem) ono je to manipulácia vela ludi to hend citi a vela ludi nie lebo si to presne takto vysvetľujú a ospravedlňujú.
Vzťah s matkou by som obmedzila na úplne minimum, také to slušné komunokovanie, lebo je to mama ale nič viac.. A uz vôbec by som jej nič nehovorila, su to tvoje osobne veci načo, nemusí vedieť nič. Viac ako ako sa máte a ste zdraví jej ani nehovor.
@seraa nerozumiem tomu naozaj, ako keby mala radosť, že mi urobi nervy alebo čo
Ja ta len obdivujem ale po pravde sa aj cudujem ze po takom detstve a takomto spravani v dospelosti este stale s nou komunikujes a snazis sa o vztah. Podla mna vacsina ludi co sem prispeli by uz davno s mamou obmadzila kontakt na uplne minimum. Mas moje uznanie.
Mozno sa snazis prilis velmi ziskat mamino uznanie. Viem ze je to velmi tazke ked ten clovek, ktory by mal byt tvoj najvacsi fanusik je tvoj najvacsi kritik ale skus sa nad to povzniest. Ona uz asi ina nebude.
ked mamu prestanes riesit, nebude sa ti montovat do zivota. Ty jej davas prilezitost robit to, nakolko sa jej spovedas. Toto nerob, oduc sa jej vesat na nos to, co sa jej netyka.
@andreatytler ano je to smutné najmä keď vidim, ze inde to je inak u inych ľudí, ze presne rodicia svoje deti majú za naj naj
To mas est dobre,moja ohovara kade tade nas deti,,ale do oci nic nepovie. A tiez sme boli vychovavany stylom nehanbis sa,hanbi sa,co ludia povedia.... hrozne s niektorymi matkami. Ja by som jej odpisala,ci si ty nebola chudiatko,ked isla od pol rocnej do roboty.
Ja mám takého svokra... mám milión takýchto zážitkov s ním, ale najviac ma nasralo, keď sa syn prvý krát sám bicykloval bez pomoci a on namiesto toho, aby ho pochválil, začal mu mudrovat, že čo tak hýbe rukami, že ich má držať rovno atď...... tieto reči treba ignorovať, nereagovať na ne, radšej zmeniť tému... napr. keď ti napíše takú sms, tak jej odpíš niečo úplne o inom, napr. že malý sa dnes pekne napapal, alebo že ste boli na prechádzke a stretla si bývalú spolužiačku/kúpila novú kabelku.... proste nech vidí, že tie jej zbytočné komentáre ťa nezaujímajú.
Už nie si dieťa nemusíš počúvať čo mama povie aj, keď to zabolí.Povedz jej, že si sa tak rozhodla a nech to rešpektuje.Ak je malý s mužom je to len plus aj muž bude vedieť o čom je starostlivosť o dieta
@mamickatt vyskúšam, ovládnuť a zareagovať odveci uplne

@lula313 ďakujem 😊😊😊