Je môj životný štýl naozaj pohoršujúci?
Ahojte.. bola som dnes na rodinnom obede a odišla som z neho smutná. Raz za čas si ako rodina sadneme a dáme nedelný obed. Začali otázky čo vzťahy aj napriek tomu, že sa o tom nechcem baviť, pretože máme každý na to iný názor. Ja mám momentálne 27, žijem sama vo svojom byte, na ktorý mi prispeli rodičia vysokovou sumou a zobrala som si časť aj hypotéku. Momentálne fungujem tak, že som slobodná a mám jedného milenca, ktorý mi skvelo vyhovuje. Skúšali sme spolu randiť, ale on nie je rodinný a vzťahový typ, to som pochopila hneď. Má 43 a nemal dlhší vzťah ako 3 roky. Ale v sexe je skvelý, tak to zatiaľ riešim takto. Taktiež si plánujem dať zmraziť vajíčka aby ma nestrašili až tak biologické hodiny a nespravila si dieťa s prvý volom s prepáčením. Skúšam randiť, keď sa niekto pritrafí dám šancu. Ja som vo všeobecnosti extrovertnejšia ale príde mi, že nájsť si muža, s ktorým si sadnem v posteli, budeme mať spoločné hodnoty, budeme si rozumieť a bude medzi nami chémia z oboch strán je náročné. Zároveň od muža očakávam, že sa bude vedieť finančne o seba postarať a bude mať ambície, z z lásky sa ako rodina nenajeme, keď ju raz mať budeme. Viem, že niekto si nájde svoju lásku, za mesiac a je rád, že niekoho má, ale to nie je môj prípad. No a čo ma dnes zabolelo na tom rodinnom obede, keď mi mama povedala, pretože toho mojho milenca aj stretla párkrát vo dverách u mňa, že som preňho lacný kus masa a či mi nevadí, že sa nechávam využívať a ponižovat... tento muž sa ku mne správa pekne s rešpektom. Potom spustila prednášku ako susedky a iné ženy sú schopné si niekoho nájsť a ja stále si vyberám.. jednoducho chcem niekoho kto sa mi aj páči a má aj v hlave a bude mi s ním dobre.. ja som mala v minulosti 3 ročný vzťah, kde prišlo po roku od ponizovania (kde mi bolo vynadané od stetky po kadečo iné) až po fyzické útoky, sledovanie a podobne.. pri rozchode mi povedal, že nech si len idem kto by o takú hlupaňu zakopol.. Posledný partner, s ktorým som mala ročný vzťah, tahal popri mne ešte iný paralerný vzťah a naozaj som to odpustiť nechcela.. aj keď doteraz o to prosí…
Ja viem veľmi dobre čo chcem a čo nie a nechcem byť s niekým len preto aby som splnila očakávanie iných… momentálne som spokojná a mrzí ma, že ma niekto takto vníma. Je moj sposob zivota naozaj taký pohoršujúci? Ja mužov nestriedam, najradsej by som mala jedného a toho istého ale nejak to nevychádza.. ja som momentálne rada, že mi nikto neubližuje, nepodvádza ma a mozem si v klude žiť svoj život..
@anonym_autor ak sa nakazis nejakou chorobou, tak mozno potom pochopis ako to tvoja mama myslela, ze spava iba s tebou tomu nemozes verit, dalej mozes otehotniet a je vela dalsich dovodov pre ktore je odpoved nie, nehovorim, ze mas ist do vztahu s hocikym, treba si vyberat, ale je toto naozaj potrebne?
@domkakvet pouzivame kondom vzdy a za ďalšie neviem byť bez sexu.. maximalne par mesiacov.. a je mi lepsie ak spavam x mesiacov s tym istym.. ale akceptujem nazor
mas jasne stanivene poziadavky a parametre. Otazka je ci ty budes pasovat na parametre cloveka co bude splnat tie tvoje.
Sama vies, ze ten pan je len docasne riesenie pre teba a ta si nim aj pre neho. Mate medzi sebou cisto obchodny vztah, poskytujete si navzajom iste sluzby. Mama ti to povedala len inymi slovami a to sa ta dotklo.
Len tak mi napadlo. Ak by si nasla niekoho, s kym by to vyzeralo na vazny vztah, pripadne zakladanie rodiny v buducnosti ako by si riesila tento vas biznis? Oboznamila by si potencionalneho frajera s tym, ze na udrzbu medzinozia mas staleho udrzbara? Kedy by si ho s tym oboznamila? Oboznamila by si terajsieho pana udrzbara s tym, ze uz jeho sluzby potrebovat nebudes lebo mas vo vyhlade ineho? Kedy by nastal ten okamzik, ze by si si nim skoncila zmluvu? Az ked by ten novy bol ako tak isty?
Otázka je čo do budúcna, ja rozumiem takýmto vzťahom, ak aktuálne ani jeden z nich nehľadá nič vážne, lebo niečo, ale mám pocit, že ty by si aj rada mala niekoho, s kým sa to bude dať niekam posunúť... nebrzdí ťa tento pán v tom tak trochu? Píšeš, že ste skúšali aj randiť, ale nefungovalo to, takže asi tam predsa len nejaké emócie boli a nie je to len taký kamarát s výhodami... viem a chápem, že dá sa byť spokojný aj v takomto vzťahu a môže vyhovovať obom, ale si naozaj aj ty? neklameš samú seba? lebo trochu to tam medzi tými riadkami niekde vidím...
Otázka je čo do budúcna, ja rozumiem takýmto vzťahom, ak aktuálne ani jeden z nich nehľadá nič vážne, lebo niečo, ale mám pocit, že ty by si aj rada mala niekoho, s kým sa to bude dať niekam posunúť... nebrzdí ťa tento pán v tom tak trochu? Píšeš, že ste skúšali aj randiť, ale nefungovalo to, takže asi tam predsa len nejaké emócie boli a nie je to len taký kamarát s výhodami... viem a chápem, že dá sa byť spokojný aj v takomto vzťahu a môže vyhovovať obom, ale si naozaj aj ty? neklameš samú seba? lebo trochu to tam medzi tými riadkami niekde vidím...
@anonym_9fcf07 ja to beriem už len čisto sexuálne, pretože viem, že z toho nič perspektívne nebude a my sme sa viackrát pohádali na dosť podstatných veciach.. len nechcem mať pocit, že si čím skor musím niekoho nájsť aby som si zasexovala a nasilu s niekym randiť. A za ďalšie nájst niekoho s kým to v tej posteli klapne je ťažké. S mojim ex som orgazmus mala za roky len výnimočne a sex som su neuzivala, ale vtedy keďze som bola mladšia som to tak nevnimala.. ja viem, že si budem musieť niekoho iného nájsť, ale nechcem posobit zúfalo, že musím rýchlo rýchlo. Pretože jediné čo mi tak chýba je túlenie sa a sex. Ja mám s kým chodiť von, aj na dovolenku a aj sa mám s kým porozprávať.
@anonym_9fcf07 ja to beriem už len čisto sexuálne, pretože viem, že z toho nič perspektívne nebude a my sme sa viackrát pohádali na dosť podstatných veciach.. len nechcem mať pocit, že si čím skor musím niekoho nájsť aby som si zasexovala a nasilu s niekym randiť. A za ďalšie nájst niekoho s kým to v tej posteli klapne je ťažké. S mojim ex som orgazmus mala za roky len výnimočne a sex som su neuzivala, ale vtedy keďze som bola mladšia som to tak nevnimala.. ja viem, že si budem musieť niekoho iného nájsť, ale nechcem posobit zúfalo, že musím rýchlo rýchlo. Pretože jediné čo mi tak chýba je túlenie sa a sex. Ja mám s kým chodiť von, aj na dovolenku a aj sa mám s kým porozprávať.
@anonym_autor A myslíš, že príde čas, kedy si povieš, že stačilo, som pripravená hľadať niekoho iného a otvoriť sa randeniu? Alebo myslíš, že sa zrazu niekto zjaví? Jednoducho ako si predstavuješ koniec tohto nevzťahu a posun? Nebojíš sa, že strácaš čas?... nemusíš odpovedať mne, len to sú asi otázky, ktoré by som si dávala na tvojom mieste.. mala som podobný vzťah, tiež som si nahovárala, že je to len o tomto, koniec (z jeho strany) ma zlomil viac ako som si myslela
Nemyslím si, že tvoj spôsob života je pohoršujúci ani nič podobné ale je dlhodobo neudržateľný. Myslím, že si si príliš zvykla nato ako to je teraz a časom bude problém prekopať si život opäť od základov. Takisto zmrazenie vajíčok je za mňa zlé riešenie. Dáš si zmraziť vajíčka, v 40 prvé dieťa a na maturitnom plese nebudú vedieť či si mama alebo babka. Nehovoriac o tom, že uvidíš podstatne menej zo života svojho dieťaťa než by si mohla. Za mňa osobne (samozrejme si urob tak ako je najlepšie pre teba) ukončiť ten "vzťah", ktorý máš a začať sa zaujímať a budovať život, ktorý je pre teba najlepší. Či už to je byť single, mať dlhodobý bezdetný vzťah a napríklad celá cestovať, či založiť rodinu... Každopádne začať žiť niečo, čo je dlhodobo udržateľné a má zmysel. Prajem ti veľa šťastia
Ty si este hrozne mladucka...mlada zena, ktora chce inteligentneho, vzdelaneho, vnimaveho, citliveho, z dobrej rodiny, financne zabezpeceneho, s bytom, ambiciózneho, ktory bude mat aj sex-epíl (ci ako sa to pise), sportovy typ, nie domased, aj vhodny do divadla, ovplyvat humorom aj vediet filozofovat a vymurovat krb, restauracia, predlzene vikendy s wellnes a bla bla...Mama ti to povedala na hulvata ako to je...a my, vydate matky, no co ti povieme, ako to naozaj s tymi muzmi a manzelstvom je...a este ked deti pridu. Asi som to brala v tvojom veku podobne...A nakoniec mam muza, ktory nevie ani slovo po anglicky, vekom mu brucho narastlo a jeho ambicie skoncili v domove dochodcov, kde opatruje starych ludi. A nevymenila by som ho za ineho. Ty si zvyknuta na svoj zivotny standard a hladas skor niekoho, kto bude sekundovat tvojmu zivotnemu stylu. Z toho vyrasties.
@anonym_autor tebe vadilo, že jeden tvoj partner ťa podvádzal a viedol paralelný život s inou.Tebe nevadí že tvoj milenec podvádza svoju partnerku a podvádza ju s tebou?
Strácas čas s niekým, s kým to nemá budúcnosť. Najlepšie roky zahadzujes tým, že čakáš na hotového, pre teba dokonalého chlapa zatiaľ čo iné ženy ich získavajú a BUDUJU s nimi vzťah. Tvoja mama sa boji opodstatnene. Tento štýl a takéto ženy omrzia každého milenca.
Mam kamosky, ktore rozmyslali podobne ako ty, najlepsie roky boli s milencami, jedna to taha s jednym uz 17 rokov! Su ovela starsie ako ty, ale ten normalny vhodny chlap proste neprisiel a ja sa tomu ani necudujem. Nevravim, ze to bude tvoj pripad, ale chapem ako to myslela tvoja mama, budeme cca rovesnicky.
Nemyslím si, že tvoj spôsob života je pohoršujúci ani nič podobné ale je dlhodobo neudržateľný. Myslím, že si si príliš zvykla nato ako to je teraz a časom bude problém prekopať si život opäť od základov. Takisto zmrazenie vajíčok je za mňa zlé riešenie. Dáš si zmraziť vajíčka, v 40 prvé dieťa a na maturitnom plese nebudú vedieť či si mama alebo babka. Nehovoriac o tom, že uvidíš podstatne menej zo života svojho dieťaťa než by si mohla. Za mňa osobne (samozrejme si urob tak ako je najlepšie pre teba) ukončiť ten "vzťah", ktorý máš a začať sa zaujímať a budovať život, ktorý je pre teba najlepší. Či už to je byť single, mať dlhodobý bezdetný vzťah a napríklad celá cestovať, či založiť rodinu... Každopádne začať žiť niečo, čo je dlhodobo udržateľné a má zmysel. Prajem ti veľa šťastia
@anonym_5d0002 lebo to ci okolie vie ci je rodina maturanta mama alebo babka je zasadna zivotna nutnost 🤔
@anonym_autor len toľko k tomu... mama ma absolútnu pravdu. Na sex si mu dobrá, na vzťah nie.
V 27 žiť takýto život je fakt sila.
@anonym_5d0002 lebo to ci okolie vie ci je rodina maturanta mama alebo babka je zasadna zivotna nutnost 🤔
@anonym_80edb7 vobec si nepochopila podstatu toho co sa skryva za tym, ze nie je jasne ci je na stuzkovej mama ci babka. To, ktora z tych dvoch tam je nie je podstatne ale za tym sa skryva mnoho ineho- Priznajme si, styridsiatka na rodenie deti je uz hranicny vek, aj ked vieme, ze mozne je rodit aj neskor. A to nielen kvoli ucasti na stuzkovej
Pokiaľ budeš mať toho “milenca” normálny vzťah si ani nenájdeš … brzdí Ťa to a ani si to neuvedomuješ …
Tvoj životný štýl je skôr smutný ako pohorsujuci.
@anonym_autor na tvojom mieste by som sa poďakovala za nevyžiadané rady a obed a dvihla by som sa od stola. A deti si robila s niekym kto je rodinný typ, tvoj milenec to nie je. A do 30 sa poponáhľala s hľadaním seriózneho partnera, ak chces rodinu, lebo po 30 sa zvyšuje pre teba sanca najst len vadne kusy.
@anonym_autor
Nevsimaj si co ti tu hovoria tu na MK su stare konzervativne puritanky
Životný štýl máš bohužiaľ zúfajúcej ženy, čo nevie žiť ako sa má, nikdo ti nikdy nebude dobrý, pravdepodobne ostaneš sama na veky vekou, ak aj budeš mať dieťa ostaneš naň sama, prehodnotila by som svoj život, či je toto podľa teba normálne a to zmýšľanie tak isto
Mam kamosky, ktore rozmyslali podobne ako ty, najlepsie roky boli s milencami, jedna to taha s jednym uz 17 rokov! Su ovela starsie ako ty, ale ten normalny vhodny chlap proste neprisiel a ja sa tomu ani necudujem. Nevravim, ze to bude tvoj pripad, ale chapem ako to myslela tvoja mama, budeme cca rovesnicky.
@anonym_4d8517 presne toto som chcela napísať. Tiež mám pár takýchto kamošiek, vlastne ani neviem z akého dôvodu čakali na dokonalého princa na bielom koni. A popritom sa stretávali vlastne zbytočne.mínali čas a niekým kto chcel iba sex a nič viac. A potom jednu ktora to vzdala a vo vyššom veku porodila aj dieťa, každému hovorí že syn nemá otca.
Ten princ, ktoreho si si vybajila, tak ten nepride. Nikdy. Matka ti to povedala priamo.
Samozrejme si svoj zivot mozes zariadit, ako len chces. Cim budes starsia, tym mensia sanca na princa.
Naco hovoris doma ze mas chlapa iba na sex?
A mama ma pravdu pre 43r si iba matrac, ktory ho nic nestoji.
@anonym_autor nie sú ani tak problém tvoje nároky na chlapa, len ťažko sa mi to popisuje, ale štýl, akým to píšeš mi príde neskutočne nespontánny. Ako keby si nehladáš životnú lásku ale nejaký produkt, ktorý musí byť dokonalý po každej stránke keď už sa niekto ako ty rozhodne tráviť s niekym čas romanticky. Ľudia sa vyvíjajú, zlepšujú, menia. Môj muž mal ďaleko od dokonalého, keď som sa s ním dala dokopy. Pracovali sme a pracujeme na sebe počas nášho vzťahu. Nie len na našom manželstve ale aj na sebe ako jednotlivcoch. Nedokonalý chlap sa nerovná prvý debil s ktorým si urobím dieťa. Ty bez chyby rozhodne nie si. Nemáš vysoké nároky, ale máš strašne divný pohľad a prístup a ja chápem, že to vašim vadí. Tvoj život, tvoje pravidlá ale hej, nebola by som ako mama spokojná s takýmto životným štýlom svojho dieťaťa. A nie som stará konzervatívna puritánka ako tu odznelo, som tvoj vek. Je to tvoj život a ži si ho ako chceš, ale občas niekomu povedať svoj názor nezaškodí.
Na jednej strane ti tu ženy hovoria, aby si nečakala na princa na bielom koni a v iných diskusiach tie isté ženy tvrdia, aby si nezlavovala zo svojich nárokov. Tak ako to je? Za mňa robíš dobre, že máš určité nároky na partnera, aby bol inteligentný, pracovitý, vedel si na seba zarobiť, bol ti dobrým partnerom, milencom, manželom a otcom tvojich detí. Na tom nie je nič nadštandardné. Tu ti všetky rozprávajú, aby si vzala prvého čo ti príde do cesty, pretože už máš 27 a patrilo by sa aby si sa vydala a porodila tucet deti. A práve tie ženy, čo dobre nevyberali a vzali si prvého debila o ktorého zakopli, prave tie sem píšu každý deň príbehy o nešťastnom manželstve. Ty si urob podľa seba. Ak ti vyhovuje súčasný stav, tak si užívaj život a pritom si hľadaj partnera. Jedno s druhým sa nevylučujú.
@anonym_autor A to fakt dokazes mat len tak sex s niekym a popri tom byt otvorena aj randeniu a akoze hladaniu pana dokonaleho ? btw takeho nenajdes, to ti poviem uz teraz na 100 %. vzdy vzdy vzdy vo vztahoch nieco vyskoci, a teda bud sa lubite a hladate riesenia, kompromisy a pod. alebo to konci. Takze ideal proste nenajdes. Inak ani ty nie si ideal.
@anonym_autor a to všetko ti nestačilo, aby si pochopila, že muži sú veľmi pochybný životný základ. Snaž sa o rozvoj ty o svoj život, neusiluj sa o vzťahy a mužov, a hlavne nepremyslaj frndou. Radšej, si zvykni sa " obslúžiť " sama, pokiaľ nemáš vzťah. Toto s tým milencom je len strata času, sebaúcty. Načo? Je to len tvoja závislosť v hlave, ako káva, keď sa na ňu naučíš, aj bez toho sa dá krásne žiť. Keď chceš, tak si kúp nejaké hračky a určite sa lepšie obslúžiš, ako dajaky blbecek.
@anonym_autor za mna nič hrozne sa nedeje. Toho starého milenca by som poslala do teplých krajín, v tomto má mama pravdu

@anonym_autor ak sa nakazis nejakou chorobou, tak mozno potom pochopis ako to tvoja mama myslela, ze spava iba s tebou tomu nemozes verit, dalej mozes otehotniet a je vela dalsich dovodov pre ktore je odpoved nie, nehovorim, ze mas ist do vztahu s hocikym, treba si vyberat, ale je toto naozaj potrebne?