icon

Je môj životný štýl naozaj pohoršujúci?

4. okt 2026

Ahojte.. bola som dnes na rodinnom obede a odišla som z neho smutná. Raz za čas si ako rodina sadneme a dáme nedelný obed. Začali otázky čo vzťahy aj napriek tomu, že sa o tom nechcem baviť, pretože máme každý na to iný názor. Ja mám momentálne 27, žijem sama vo svojom byte, na ktorý mi prispeli rodičia vysokovou sumou a zobrala som si časť aj hypotéku. Momentálne fungujem tak, že som slobodná a mám jedného milenca, ktorý mi skvelo vyhovuje. Skúšali sme spolu randiť, ale on nie je rodinný a vzťahový typ, to som pochopila hneď. Má 43 a nemal dlhší vzťah ako 3 roky. Ale v sexe je skvelý, tak to zatiaľ riešim takto. Taktiež si plánujem dať zmraziť vajíčka aby ma nestrašili až tak biologické hodiny a nespravila si dieťa s prvý volom s prepáčením. Skúšam randiť, keď sa niekto pritrafí dám šancu. Ja som vo všeobecnosti extrovertnejšia ale príde mi, že nájsť si muža, s ktorým si sadnem v posteli, budeme mať spoločné hodnoty, budeme si rozumieť a bude medzi nami chémia z oboch strán je náročné. Zároveň od muža očakávam, že sa bude vedieť finančne o seba postarať a bude mať ambície, z z lásky sa ako rodina nenajeme, keď ju raz mať budeme. Viem, že niekto si nájde svoju lásku, za mesiac a je rád, že niekoho má, ale to nie je môj prípad. No a čo ma dnes zabolelo na tom rodinnom obede, keď mi mama povedala, pretože toho mojho milenca aj stretla párkrát vo dverách u mňa, že som preňho lacný kus masa a či mi nevadí, že sa nechávam využívať a ponižovat... tento muž sa ku mne správa pekne s rešpektom. Potom spustila prednášku ako susedky a iné ženy sú schopné si niekoho nájsť a ja stále si vyberám.. jednoducho chcem niekoho kto sa mi aj páči a má aj v hlave a bude mi s ním dobre.. ja som mala v minulosti 3 ročný vzťah, kde prišlo po roku od ponizovania (kde mi bolo vynadané od stetky po kadečo iné) až po fyzické útoky, sledovanie a podobne.. pri rozchode mi povedal, že nech si len idem kto by o takú hlupaňu zakopol.. Posledný partner, s ktorým som mala ročný vzťah, tahal popri mne ešte iný paralerný vzťah a naozaj som to odpustiť nechcela.. aj keď doteraz o to prosí…
Ja viem veľmi dobre čo chcem a čo nie a nechcem byť s niekým len preto aby som splnila očakávanie iných… momentálne som spokojná a mrzí ma, že ma niekto takto vníma. Je moj sposob zivota naozaj taký pohoršujúci? Ja mužov nestriedam, najradsej by som mala jedného a toho istého ale nejak to nevychádza.. ja som momentálne rada, že mi nikto neubližuje, nepodvádza ma a mozem si v klude žiť svoj život..

anonym_9986ba
•
4. okt 2026

@anonym_autor poviem ti to ako chlap, čo ma tiež milenku bohužiaľ tvoja mama ma pravdu. Pre neho si len občasná zábavka, neváži si ta, len sa príde uspokojit

anonym_9986ba
•
4. okt 2026
@2691

@anonym_autor tebe vadilo, že jeden tvoj partner ťa podvádzal a viedol paralelný život s inou.Tebe nevadí že tvoj milenec podvádza svoju partnerku a podvádza ju s tebou?

@2691 on určite nemá inú 🤣🤣🤣🤣🤣

anonym_06419a
•
4. okt 2026

Mala som takú kamošku, spolužiačku. Od mladosti nikto pre ňu nebol dosť dobrý, ak mal dobré postavenie a mal peniaze, nebol bol dosť hot a dobrý v posteli, alebo tam nebola iskra, alebo bol iba dobrý v posteli. A tak, čo ju poznám od 15tich, mala iba milencov, väčšinou starších o 10r a viac. Časom, keď už mala okolo 30tky, tak vždy bol už ten muž zadaný alebo ženatý a nikdy kvôli nej manželku neopustil. Tak veľmi mala rada sex a tak veľmi nechcela byť sama... že vždy bola v niečom takom. Dnes má 45r. slobodná, bezdetná.

anonym_c756e3
•
4. okt 2026
@anonym_06419a

Mala som takú kamošku, spolužiačku. Od mladosti nikto pre ňu nebol dosť dobrý, ak mal dobré postavenie a mal peniaze, nebol bol dosť hot a dobrý v posteli, alebo tam nebola iskra, alebo bol iba dobrý v posteli. A tak, čo ju poznám od 15tich, mala iba milencov, väčšinou starších o 10r a viac. Časom, keď už mala okolo 30tky, tak vždy bol už ten muž zadaný alebo ženatý a nikdy kvôli nej manželku neopustil. Tak veľmi mala rada sex a tak veľmi nechcela byť sama... že vždy bola v niečom takom. Dnes má 45r. slobodná, bezdetná.

@anonym_06419a a táto ešte hľadá nielen sexuálneho boha, ale aby ešte bol aj zabezpečovateľ.

anonym_4b4f9b
•
4. okt 2026
@anonym_06419a

@anonym_06419a aj sa som bola presne taká ista a vlastne už 20r. som. Rovnako ako tvoja kamoska som nejaký dlhodobejší vzťah nenašla, posledný pokus skončil po roku istou zradou z jeho strany, aj keď verim, že polovica prispievateliek by to “riešila” a dalej budovala a neviem čo. Ale mám medzičasom 3 deti 😃

Autorka nič zle na tom nevidím. Ty vieš, čo potrebuješ, nebudeš sa klamať. Zmraz si tie vajíčka, ale nečakaj dlho. Ja mám kamošky, ktoré ich majú zmrazené a dve konkrétne 41 a 44 ročné teraz uvažujú, či ešte pôjdu do rodičovstva. To je fakt trochu neskoro. Ja by som si dala hranicu povedzme 32 rokov, ak nikoho schopného nenájdem, ak chceš deti, maj ich aj sama resp. s nejakým neškodným “donorom”, ktorý nemá žiadne dedičné choroby a ma nejaké kvality a nebude ta vláčiť po sudoch a pod. V podstate niečo lepšie ako s prvým volom. Čo vidim v okoli, tie zmrazené vajíčka dávajú pocit, že ešte počkám, ešte ešte a zrazu si po 40tke a ten chlap sa stále neobjavil. Ja som 1. krát otehotnela práve v tej 27. (s volom), ale nemenila by som, lebo dieta sa vydarilo a máme sa super.

tilly
•
4. okt 2026

Neviem, či som dobre pochopila, ale ty si žiješ svoj život, si otvorená vážnemu vzťahu, len si občas vypĺňaš čas a sexuálnu potrebu jedným chlapom.
Čo je na tom? Lepšie s jedným, ako viacerými, nie? On spáva kadetade alebo tiež len s tebou?

anonym_4b4f9b
•
4. okt 2026
@anonym_c756e3

@anonym_06419a a táto ešte hľadá nielen sexuálneho boha, ale aby ešte bol aj zabezpečovateľ.

@anonym_c756e3 mám pocit, že je to fakt bud alebo. Bud nejaký samec alebo nesexi nudný typek, ktorý sa venuje rodine. Najst 2v1 skoro ako vyhrať loto

anonym_4b4f9b
•
4. okt 2026
@tilly

Neviem, či som dobre pochopila, ale ty si žiješ svoj život, si otvorená vážnemu vzťahu, len si občas vypĺňaš čas a sexuálnu potrebu jedným chlapom.
Čo je na tom? Lepšie s jedným, ako viacerými, nie? On spáva kadetade alebo tiež len s tebou?

@tilly keď kade tade, snáď jej to nevesia na nos. Kto by to chcel počúvať

tilly
•
4. okt 2026
@anonym_9986ba

@anonym_autor poviem ti to ako chlap, čo ma tiež milenku bohužiaľ tvoja mama ma pravdu. Pre neho si len občasná zábavka, neváži si ta, len sa príde uspokojit

@anonym_9986ba no ale ona to má tak isto. Potom je to v poriadku, nie?

tilly
•
4. okt 2026
@anonym_4b4f9b

@tilly keď kade tade, snáď jej to nevesia na nos. Kto by to chcel počúvať

@anonym_4b4f9b tak minimálne vie, či je to zaneprázdnený muž, ktorý nemá čas lietať a baliť ženy. Kamoška mala takého. Ona manažérka, on podnikateľ, nemali čas riešiť nejaké randenie a balenie. Ona by vzťah aj brala, aj keď nie s ním, on vôbec, potreboval si len uspokojiť jednu potrebu. Tak spolu len spavali istý čas. Potom ona začala randiť, tak to skončili.

anonym_c756e3
•
4. okt 2026
@anonym_4b4f9b

@anonym_c756e3 mám pocit, že je to fakt bud alebo. Bud nejaký samec alebo nesexi nudný typek, ktorý sa venuje rodine. Najst 2v1 skoro ako vyhrať loto

@anonym_4b4f9b sexuálni bohovia pravdepodobne nebudú obšťastňovať iba ju. A buď o tom bude vedieť, alebo aj nie.

anonym_bcaedd
•
4. okt 2026

@anonym_autor rozmýšľaš múdro. Mat milenca kym najdes toho pravého je v poriadku. Si mladá, sex a blízkosť potrebuješ. A pre tvoje dobro a čistú hlavu, rodičom o svojom súkromnom živote povedz len nevyhnutné. Ostatné si nevšímaj, zameraj sa na seba, užívaj si život a raz možno príde aj ten pravý.

anonym_165395
•
4. okt 2026

Nedočítala som to do konca…. Nenechala by som sa dirigovať matkou. Si dospelá, staráš sa sama o seba, tvoja matka ma vlastný život a nežije ten tvoj. Pekne by som si s ňou sadla a vysvetľovala do nemlátomu….

anonym_c1aac3
•
4. okt 2026

Vyberaj a nenechaj sa ovládať názorom iného človeka. Ani matky. Časom možno budeš mať šťastie a možno aj nie. Však nevadí asi, nie? Tvoj život si ži ako najlepšie vieš Ty sama.

katkazatka
•
4. okt 2026
@anonym_9986ba

@anonym_9986ba Ale veď ona ho ma na to isté. Ona nepíše, že bude naňho čakať s láskou, papučami a teplou večerou. Aj ona ma svoje biologické potreby. A ked si taký moralista, prečo robíš zo svojej manželky handru a chuderu? Nie je ti kokotno zo seba?

anonym_208c35
•
4. okt 2026

@anonym_autor pre mamu ano, lebo sa boji, že zostaneš sama a je to iná generacia.Tiez nemusela vedieť, že to je tvoj milenec.Vyhovuje ti to je to tvoja vec,Ak nesedis doma a nečakas na neho a chodíš von, spoznávas ludí nič sa nedeje.preco by ťa využíval aj ty využívas jeho ste si win win.Vela ľudí má milencov aj v manželstve nebuďme naivní.
Podľa mňa je trápne toto vyťahovať na rodinnom obede.Mama ti to mala povedať medzi 4 očami.Tiez poznám také čo roky čakali na vzťah s milencom, ale vyzerá, že ty to máš usporiadané, že to je sex a nikdy nič viac nebude.Vajicka je dobré si odobrať, ale to nie je záruka ničoho telo almaternica starne hormóny a aj tak sa to nemusí podariť na to sa nefixuj, že to je nejaká istota

wolf_
•
4. okt 2026

Je to TVOJ životný štýl, TVOJ život. Ži tak, aby si TY spokojná, a ideálne zároveň tak, aby svojim konaním neubližuješ iným. To je za mňa celé... A či to bude znamenať, že budeš mať sex každý mesiac s iným alebo budeš mať dlhodobého milenca alebo nebudeš mať sex vôbec... Alebo či nebudeš vo vzťahu, či budeš... Či si budeš stále držať svoje nároky na (budúceho) partnera alebo zoberieš prvého čo uvidíš... Bla bla.. Skrátka sú to tvoje rozhodnutia. Nikoho do toho nič. Dokonca ani mamu, či inú rodinu.

anonym_b51932
•
4. okt 2026

Tiez som vedela co chcem,a aky ma byt,ake vlastnosti ma mat,ale ja som ho nasla par mesiacov po skole.Ani po 20r vlastnosti nezmenil,je stale taky isty ako pred 20r.
No v dnesnej chorej dobe to budes mat sakra tazke,uz muzi ako ,,,gentlemani,,, vyhynuli.Dnes je to same 50 na 50.Vtej dobe bolo normalne,ze muzi platili,dnes ani kavu nezaplatia chudaci.
Ja ti drzim silno palce,nech najdes toho praveho a ty budes pre neho ta prava,nech lietas na tom zamilovanom oblaciku bez ruzovych okuliarov,lebo vtedy ich nepotrebujes,nemusis mat.Nikto sa na nikoho nehra,uplna prirodzenost a otvorenost pri vsetkych otazkach a temach.
No drzim ti silno palce.

anonym_70d86c
•
4. okt 2026

Nechápem tie komentáre tu. Mne praveze príde autorka vyrovnaná žena čo vie čo chce, a nehodlá si znižovať nároky na partnera “len aby nutne niekoho mala”. A že ma stálu známosť na sex je určite lepšie ako trtkat kade tade po diskotékach.
Mamku viem pochopiť, je to mama. Susedina dcéra niekoho ma, tak aj jej dcéra by mala. Susedina dcéra bude mat dom, prečo ho autorka nemá. Susedina dcéra bude mat dieta, aj ona chce aby jej dcéra mala…To vždy tak bolo a bude že rodičia majú nároky a svoje predstavy ako ma ich dieta žiť. Minimalne take to komunistické zmýšľanie, škola-práca-pridelený byt-svadba-dieta, cez to vlak nejede…

anonym_ef233d
•
4. okt 2026

Ja na tom nevidím absolútne nič zlé. Vieš čo chceš a neznizuješ svoje nároky len preto, aby si nebola sama. A taktiež nevidím nič zlé na tom mať sexuálneho partnera ak to potrebuješ, vždy je to lepšie než striedať chlapov. A to ti vravím ako žena v tvojom veku. Takže fakt nechápem tie komentáre, niektoré sú tak odveci ako keby ani nepochopili o čom píšeš.

sandria
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_89b68d
•
4. okt 2026

Veľmi smutný príbeh 😔 ale je TVOJ. Vybrala si si, ponesies následky.

minenkaa
•
4. okt 2026
@anonym_9986ba

@anonym_9986ba ale veď ti majú obojstranne

minenkaa
•
4. okt 2026

Absolutne nemáš prečo obhajovať svoj zivot ,ak to tebe takto vyhovuje ,nerobíš nič zle a ak to teraz takto citis a chces kľud ,tak to tak máj,veľa ľudí sa našlo až neskôr a boli spokojní , nikde nie je povinnosť mať partnera a deti do určitého veku

autor
•
4. okt 2026
@2691

@anonym_autor tebe vadilo, že jeden tvoj partner ťa podvádzal a viedol paralelný život s inou.Tebe nevadí že tvoj milenec podvádza svoju partnerku a podvádza ju s tebou?

@2691 moj milenec je slobodny

autor
•
4. okt 2026
@doriiis

Strácas čas s niekým, s kým to nemá budúcnosť. Najlepšie roky zahadzujes tým, že čakáš na hotového, pre teba dokonalého chlapa zatiaľ čo iné ženy ich získavajú a BUDUJU s nimi vzťah. Tvoja mama sa boji opodstatnene. Tento štýl a takéto ženy omrzia každého milenca.

@doriiis lenze ja som nestretla muza, ktory by ma pritahoval, vedel by mi dopriat orgazmus a aj by sa chcel usadit. Toto neviem najst. Skusala som randit a stretnut sa a vacsina skoncila tak, ze sme sa stretavali a bud z mojej strany nepreskocila iskra, alebo sa mi chceli nastahovat do bytu a pytali sa odkial mali rodicia peniaze na to aby mi ich dali alebo ten sex bol o nicom a ja som ho po 3.raze nechcela…

anonym_a59a0b
•
4. okt 2026
@anonym_autor

@doriiis lenze ja som nestretla muza, ktory by ma pritahoval, vedel by mi dopriat orgazmus a aj by sa chcel usadit. Toto neviem najst. Skusala som randit a stretnut sa a vacsina skoncila tak, ze sme sa stretavali a bud z mojej strany nepreskocila iskra, alebo sa mi chceli nastahovat do bytu a pytali sa odkial mali rodicia peniaze na to aby mi ich dali alebo ten sex bol o nicom a ja som ho po 3.raze nechcela…

@anonym_autor
No, to sa stáva. Ale ako ho chces nájsť, kým si dobrovoľne milenka len na sex? Myslíš, že normálny muž túži po takejto žene?

autor
•
4. okt 2026
@anonym_060676

@anonym_autor na tvojom mieste by som sa poďakovala za nevyžiadané rady a obed a dvihla by som sa od stola. A deti si robila s niekym kto je rodinný typ, tvoj milenec to nie je. A do 30 sa poponáhľala s hľadaním seriózneho partnera, ak chces rodinu, lebo po 30 sa zvyšuje pre teba sanca najst len vadne kusy.

@anonym_060676 neviem kde ich mam hladat. Vacsina muzov, s ktorymi sa spoznam ci cez internet alebo vonku alebo na festivale maju vacsi zaujem o sex ako vztah a je to z nich citit. Mala som napadnika, ktory bol dobry clovek rodinny typ ale chemia nula bodov. A ja som niekolko dni vkuse rozmyslala ako sa prekonam na nejake zblizenie, ci si vypijem.. ked som z toho odislo sa mi ulavilo. Ďalsí mi po mesiaci vykrical, ze chcem vztah a stale od neho nieco chcem a to som chcela aby sme isli do kina ale on mal iný program a nechapala som ze nema cas 🙂

doriiis
•
4. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Zamysli sa nad tým, prečo priťahujes iba takých mužov. Podľa opisu si zatiaľ nestretla ani jedného normálneho, ale na strane druhej ani tvoje správanie a štýl života nie sú celkom bežné.
Pekný a pevný vzťah sa buduje, stavia a formuje. A nie len tak nájde . Dvaja ľudia majú spolu rast, formovať a meniť toho druhého. Hotového ,, dokonalého" chlapa nenájdeš. Čím si staršia, tým menšia šanca je na to

janickacrazy
•
4. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_060676 neviem kde ich mam hladat. Vacsina muzov, s ktorymi sa spoznam ci cez internet alebo vonku alebo na festivale maju vacsi zaujem o sex ako vztah a je to z nich citit. Mala som napadnika, ktory bol dobry clovek rodinny typ ale chemia nula bodov. A ja som niekolko dni vkuse rozmyslala ako sa prekonam na nejake zblizenie, ci si vypijem.. ked som z toho odislo sa mi ulavilo. Ďalsí mi po mesiaci vykrical, ze chcem vztah a stale od neho nieco chcem a to som chcela aby sme isli do kina ale on mal iný program a nechapala som ze nema cas 🙂

@anonym_autor skús si pozrieť na nete Lucia Wolf Klapacova, ona ti presne vysvetlí, prečo si nevieš nájsť normálneho muža a prečo ťa tento vzťah brzdí v živote