icon

Je moja sestra nespravodlivá v hodnotení darov?

17. apr 2025

Povedzte mi či len preháňam alebo čo si myslieť.. Boli sme u mamy na oslave narodenín a zároveň tam oslavovala aj moja sestra. Každej sme dali do obálky po 40€ a každej kyticu.
My máme s mužom tri deti takže sme na túto dobu väčšia rodina a nemohli sme si dovoliť dať aj mame po 100eur a ešte aj sestre 100eur. Akože sestra nás ešte ohovorila u známych že sme jej dali len 40€. Keď som oslavovala ja 30tku,tak mi mama dala 35€ k narodeninám,asi viac nemala nemohla a nikdy som na to nepoukazovala a sestra mi na 30tke ani nebola takže mi nedala nič,len mi popriala v sms.

Strana
z3
gov
Odpoveď bola odstránená
meg91
18. apr 2025

Prepac ale 40e je malo..teda ak vás pozvala na oslavu kde bol obed a pohostenie..keď na to nemám tak nejdem na oslavu ani svadbu aby som sa nestrapnila lebo dnes je strávna jednotka draha.Minimalne 50e sa dava.ALE KEDZE ONA TEBE NEBOLA NA OSLAVE TAKby som ani ja jej nešla.Lebo to sa vracia v rodine ze ste si vrátili dary.Chapes...koľko dostaneš toľko vrátiš.

autor
18. apr 2025

@meg91 primárne oslavovala mama. Sestra sa len votrela a oslava ju nestála ani cent keďže všetko platila mama. Toľko k tomu obedu a pohostení a tiež toľko k tomu keď na to niekto nemá.

laila22
18. apr 2025

Je nevdačna, ja by som ani do pozvánky nepísala, že chcem peniaze. Každý dá čo uzná za vhodné...

estellas
18. apr 2025

Nemám rada takých ľudí čo všetko ofrflu. Mala by som nervy na sestru.

saxana000
18. apr 2025

@zic ja radsej 100x jeden hrebicek jak cokoladu. do huby to nedam jak je rok dlhy aj tie co dostanem putuju co najrychlejsie dalej.. kvet pre zenu nikdy nie je vyhodeny peniaz.NIKDY!

jana005
18. apr 2025

@saxana000 pre mňa áno, neznášam kvety 😁

zic
18. apr 2025

@saxana000 Autorka neskor sama pise, ze "no, ono v pozvánke cez messenger bolo zároveň aj doplnené,aby sme nenosili kytice ani bonboniéri ani poukážky do parfumérie ani masáže,že by chcela finančnú hotovosť"...

Tak to je zase take, ze niekto si nieco (ne)praje, ale aj tak mu to dam... Ja som napisal, ze urcite by som sa nikdy neurazil za hocaky darcek, ale teda ak ma napriklad financne trable (lebo rozvod a sama na dieta atd atd)... a na narodky sa pytali, co chce a povie, ze naco jej bude x kytic (bonbonier, flasiek), ze radsej peniaze, ale aj tak dostane kyticu (drahu)... tak su to asi aj podla nej "vyhodene peniaze"... urcite to nie je dovod ohovarat po rodine, ale mozno sa len postazovala... ze "vsetkym som povedala, ze chcem radsej peniaze a aj tak som dostala 3-4 kytice... a co s nimi...
Len hadam...

meg91
19. apr 2025

No a po ďalšie keď na to nemám nerobím oslavu.Ani nič nečakám keďže nemám financie na pohostenie. A už to,že dospelá žena sa prisosla k mame ze obidve oslávia spolu ale za mamine peniaze a ešte ma tu drzosť pýtať obálky. Je vrchol.Podla mňa si ju ešte užijete...

Strana
z3