Je moje správanie naozaj problém?
Ahojte ženy dlho zvažujem či sem napíšem ale už sa cítim úplne zmätená a potrebujem pohľad zvonka.
Som vo vzťahu kde zažívam časté znehodnocovanie ponižovanie a vyhrážky rozvodom. Veci sa často dejú tak že mi partner niečo povie (napr. že som príživníčka, komplikovaná, že by som si mala zarábať telom ak si chcem kúpiť vlastne auto) a keď sa k tomu vrátim povie že to nikdy nepovedal alebo že to bola len sranda.
Často sa strieda obdobie pokoja s náhlymi útokmi a ja mám pocit že už neviem čo je normálne. Pochybujem o sebe mám pocit viny a začínam si hovoriť, že možno som problém ja že som precitlivená toxická alebo komplikovaná.
Prosím vás, potrebujem sa len opýtať znie to, že som ja ten problém, alebo je toto správanie vo vzťahu v poriadku? Nehľadám odsúdenie ani rady, len úprimný názor a spätnú väzbu, lebo sa v tom už sama strácam. Stale rozmýšľam že možno ja som problém a mala by som vyhľadať pomoc, keď tu bol jeho kamarát a zas ma urážal kamarát držal s ním a vtedy som si tak začala vravieť ze som problém asi ja . Máme spolu 2 deti a mrzí ma že sú toho súčasťou . Nepovie mi vulgarne ale skôr ma nazyva inými vecami a že som moc precitlivelá že beriem všetko osobne že som peizivnicka lebo som doma s deťmi ( sú ešte malé ) . Najskôr mi vraví že nech si spravím kondične jazdy na auto keď mu stále vravím že potrebujem auto že mi on auto zariadi kupi , spravila som si kondične jazdy a hneď na to mi bolo povedané že nech si auto kúpim trebárs aj tak že si založím účet na OF . Ďakujem každému, kto si nájde čas odpísať.
@anonym_18efa2 Ďakujem ti za tento dlhý a veľmi hlboký pohľad. Musím povedaťže veľa z toho so mnou silno rezonuje. Jeho mama je pre mňa neskutočne toxický a narcistický človek. Má ešte sestru a presne na nej vidím ten istý vzorec je obetou svojho partnera ktorý sa k nej správa veľmi zle ale ona to absolútne nevidí. A pritom nemajú detimohla by kedykoľvek odísť no je v tom úplne slepá
O mojom vzťahu by som vedela písať hodiny. Bolo obdobie keď som si začala zapisovať veci ktoré spravil alebo povedal presne preto že keď prišlo „dobré obdobie“sama sebe som prestávala veriť. Hovorila som si že to sa mi asi len zdalo že on by toto predsa nikdy neurobil. A práve to ma postupne úplne rozkladalo.
To striedanie dobrého a zlého obdobia je u nás extrémne silné a presne ako píšeš keď už mám pocit že stačilo, zrazu príde láskavosťpokoj, snaha dary a kvety a kruh sa uzavrie. Čítať tvoje slová mi veľmi pomáha pomenovať veci ktoré som len cítila ale nevedela som ich uchopiť rozumom.
Momentálne sa snažím hlavne pochopiť v akej realite vlastne žijem prestať o sebe pochybivat A ešte chcem doplniť jednu vec ktorá je pre mňa veľmi podstatná. Ja som si nikdy nemyslelaže totočo zažívam je týranie. Vždy som mala v hlave že týrané sú len ženy ktoré muž bije. Psychické týranie som si s tým vôbec nespájala a roky som to zľahčovala racionalizovala alebo si hovorila že som len precitlivená.
Ďakujem ti za otvorenosť a úprimnosť veľmi si to vážim.
@luss121 A este poviem tolko: Niekedy je to tak, ze narcis o sebe nevie, ze je narcis, nema to zvedomene, nekona zamerne zakerne. Proste ma take zautomatizovane a naucene spravanie - ze je centrom pozornosti, ze ma na vsetko narok - ako to rozmaznane dieta. Povazuje sa za cosi viac - mamicka mu casto povedala: ty si vynimocny, ty si lepsi ako ostatny, ty si zasluzis viac. On nevie, nechape, ze tym mu najviac ublizila, ze to je ten dovod, preco nedokaze mat stastne vztahy. Lebo v skutocnosti su si vsetci ludia roven, vskutocnosti ho ta mamicka nenaucila davat, len brat. Odsudila ho zit zivot, aky zije.
Ale to tiez neznamena, ze to mas ospravedlnovat, ze to mas znasat, ze ho mas lutovat.
@luss121 A este poviem tolko: Niekedy je to tak, ze narcis o sebe nevie, ze je narcis, nema to zvedomene, nekona zamerne zakerne. Proste ma take zautomatizovane a naucene spravanie - ze je centrom pozornosti, ze ma na vsetko narok - ako to rozmaznane dieta. Povazuje sa za cosi viac - mamicka mu casto povedala: ty si vynimocny, ty si lepsi ako ostatny, ty si zasluzis viac. On nevie, nechape, ze tym mu najviac ublizila, ze to je ten dovod, preco nedokaze mat stastne vztahy. Lebo v skutocnosti su si vsetci ludia roven, vskutocnosti ho ta mamicka nenaucila davat, len brat. Odsudila ho zit zivot, aky zije.
Ale to tiez neznamena, ze to mas ospravedlnovat, ze to mas znasat, ze ho mas lutovat.
@anonym_18efa2 Nieže niekedy...narcis o sebe NIKDY nevie, on tomu bytostne verí, že vadný je ten druhý. Narcisov psychiatrii študujú iba z obetí ich zneužívania, žiadny dobrovoľne k psychologovi nepôjde s tým, hej asi niekomu ubližujem...
Ešte by som chcela doplniť pár konkrétnych situáciíktoré mi dnes spätne dávajú zmysel hoci vtedy som ich nevedela pomenovať.
Keď sa narodilo naše druhé dieťa vrátila som sa z pôrodnice do neskutočného neporiadku. Dom som potom ešte približne týždeň sama dávala dokopy popri novorodencovi a ďalšom dietati Vtedy som si to ani nedovolila vnímať ako problém brala som to ako „normálne“.
Po pôrode sa neskutočne hnusne ku mne správal a keď som mala zápal prsníka a 39 horúčky sa ma prišiel spýtať či už môže ísť konečne do posilky . Doma som bola len ja s novorodencom a prvou dcerou
Keď som ležala so synom v nemocnici mal vtedy len týždeň a boli to pre mňa veľmi náročné dni prišiel za mnou a medzi rečou riešil že potrebuje zaplatiť kredity do hry lebo mu tonejde Poslal mi peniaze ale ja som mu ich musela z nemocnice riešiť fotiť sa s kódom a vybavovať to namiesto toho aby sa riešil stav dieťaťa. Vtedy mi to prišlo absurdné ale znovu som to prehltla.
Takýchto situácií by som vedela popísať veľmi veľa. Práve preto som mala obdobie keď som si veci začala zapisovať. Nie preto, že by som ho chcela usvedčiť ale preto že keď prišlo pokojné a pekné obdobie sama som prestávala veriť že niečo také by mi vôbec urobil alebo povedal. Bez zápiskov som mala pocit, že si to celé len namýšľam. Veľa som študovala knihy o vzťahoch traumách z detstva a osobnom rozvoji. V mnohých z nich sa písalo o tom že sa nemáme stavať do role obete a že si máme niesť zodpovednosť za svoje traumy. Vtedy som si to vysvetlila tak že problém som vlastne ja že som zlá vo vzťahu lebo si doň nosím traumy z detstva že som precitlivená a že všetko čo sa deje je len dôsledok mojich nezahojených rán.
Namiesto toho aby som si dovolila pomenovať že mi je asi ubližované som sa ešte viac snažila opraviť sebaNeustále som sa analyzovala ospravedlňovala jeho správanie a presviedčala samu seba že nemám právo sa cítiť ako obeť.
@luss121 opytam sa znova lebo ma to naozaj zaujima. Planujes nieco robit alebo si sa chcela iba postazovat?
@luss121 Tie obdobia su pre toto: trojuholník narcistického zneužívania/idealizacia, devalvácia, zahodenie/. Vygoogli si to. Bude sa to opakovať a stupňovať do smrti, pokiaľ v tom ostaneš. Postihne to najviac deti, kedy sa z nich sami stávajú tyrani alebo obete/ako ty/. Pozri si na youtue To všechno z lásky...
@enmery presne! Rad bolo na tik-toku video o narcistickom rodicovi. Syn pocul to video ked prisiel sa napit. A on, ze ty pozeras video o otcovi??
99% co tam hovorili bolo o nom!!
Nezmeni sa aj ked mate dobre obdobie, ty ho autorka ospravedlnujes!
@enmery ma pravdu najviac su tym postihnite deti, aj moj syn prejavoval depresiu, nemal sebavedomie, aj on maval take epizody ako otec.
Lutujem len, ze som tento krok nespravila o 2 roky skorej (posledne 2 boli totiz najtazsie).
Myslela som si, ze kvoli financnej stabilite a rodine mu robim dobre, ze znasam tu torturu s jeho otcom, ale nie.
Dieta potrebuje stabilitu a pokoj. Nie toxicke prostredie!
@luss121 opytam sa znova lebo ma to naozaj zaujima. Planujes nieco robit alebo si sa chcela iba postazovat?
@anonym_4a930c Nie je to také jednoduché. Momentálne som vo fáze keď som sem prišla najmä preto aby som si potvrdila či som ja tá chybná alebo či to čo prežívam naozaj nie je v poriadku. Často sa cítim veľmi zmätená a mám problém rozoznať kde je realita a kde už len vina ktorú si beriem na seba.
S dvoma malými deťmibez akejkoľvek pomoci rodiny a bez vlastných finančných prostriedkov sa zo dňa na deň jednoducho odísť nedá. Preto teraz robím to čo v tejto chvíli viem snažím sa zorientovať posilniť a pochopiť situáciuaby som vedela robiť ďalšie kroky zodpovedne a bezpečne najmä kvôli deťom
Ešte by som chcela doplniť pár konkrétnych situáciíktoré mi dnes spätne dávajú zmysel hoci vtedy som ich nevedela pomenovať.
Keď sa narodilo naše druhé dieťa vrátila som sa z pôrodnice do neskutočného neporiadku. Dom som potom ešte približne týždeň sama dávala dokopy popri novorodencovi a ďalšom dietati Vtedy som si to ani nedovolila vnímať ako problém brala som to ako „normálne“.
Po pôrode sa neskutočne hnusne ku mne správal a keď som mala zápal prsníka a 39 horúčky sa ma prišiel spýtať či už môže ísť konečne do posilky . Doma som bola len ja s novorodencom a prvou dcerou
Keď som ležala so synom v nemocnici mal vtedy len týždeň a boli to pre mňa veľmi náročné dni prišiel za mnou a medzi rečou riešil že potrebuje zaplatiť kredity do hry lebo mu tonejde Poslal mi peniaze ale ja som mu ich musela z nemocnice riešiť fotiť sa s kódom a vybavovať to namiesto toho aby sa riešil stav dieťaťa. Vtedy mi to prišlo absurdné ale znovu som to prehltla.
Takýchto situácií by som vedela popísať veľmi veľa. Práve preto som mala obdobie keď som si veci začala zapisovať. Nie preto, že by som ho chcela usvedčiť ale preto že keď prišlo pokojné a pekné obdobie sama som prestávala veriť že niečo také by mi vôbec urobil alebo povedal. Bez zápiskov som mala pocit, že si to celé len namýšľam. Veľa som študovala knihy o vzťahoch traumách z detstva a osobnom rozvoji. V mnohých z nich sa písalo o tom že sa nemáme stavať do role obete a že si máme niesť zodpovednosť za svoje traumy. Vtedy som si to vysvetlila tak že problém som vlastne ja že som zlá vo vzťahu lebo si doň nosím traumy z detstva že som precitlivená a že všetko čo sa deje je len dôsledok mojich nezahojených rán.
Namiesto toho aby som si dovolila pomenovať že mi je asi ubližované som sa ešte viac snažila opraviť sebaNeustále som sa analyzovala ospravedlňovala jeho správanie a presviedčala samu seba že nemám právo sa cítiť ako obeť.
@luss121 čítala si aj knihy od Gábora Mate? Píše niečo v zmysle ze trauma nie je to čo sa mám stalo ale reakcia mozgu a nervoveho systému. Mozog funguje potom podobne ako rozbity prístroj ukazuje iné hodnoty nemieria správne a podobne. Ako mozog dať do poriadku na to su rôzne terapie meditácie techniky ale nedá sa to vedome že ja teraz chcem to a tamto. Tiež žiješ vo vzťahu ktorý je stresujuci a tvoj mozog je v stave pohotovosti a v režime prežitia. Nečítaj rôzne ezo navody na život a podobne. Skús si študovať psychológiu niečo o poruchách osobnosti nájdi si skupinu ľudí ktorý prežili to čo ty. Psychické týranie je zákerné v tom že je nenapadne ťažko viditeľné zvonka rozkladá ťa zvnútra a ničí osobnosť. To že ty máš rôzne možno nezahojene traumy si citlivá a podobne sa dá zvládnuť aj vo vzťahu. Bohužiaľ si natrafila na človeka ktorý to zneužil ale to nie je tvoja vina. To že stretne psychopata sa môže stať úplne každému akurát sú ľudia ktorý sú viac zraniteľny. Používaj vedomosti ako zbraň nie aby si sa ešte viac ubijala. Tento vzťah a človek ti ubližujú a ty to pochopíš a začneš sa dávať dokopy keď budeš s toho vonku. Ty sa už pozeráš na seba jeho očami a to nie je dobre. A pre deti takyto vzťah nie je bezpecny ani zdravý. Chybná nie si. To je niekto iný
@anonym_4a930c Nie je to také jednoduché. Momentálne som vo fáze keď som sem prišla najmä preto aby som si potvrdila či som ja tá chybná alebo či to čo prežívam naozaj nie je v poriadku. Často sa cítim veľmi zmätená a mám problém rozoznať kde je realita a kde už len vina ktorú si beriem na seba.
S dvoma malými deťmibez akejkoľvek pomoci rodiny a bez vlastných finančných prostriedkov sa zo dňa na deň jednoducho odísť nedá. Preto teraz robím to čo v tejto chvíli viem snažím sa zorientovať posilniť a pochopiť situáciuaby som vedela robiť ďalšie kroky zodpovedne a bezpečne najmä kvôli deťom
@luss121 Úprimne, ty s ním ostaneš, narcis vždy robí vsetko preto, aby sa jeho obeť nemohla osamostatniť. Aj v azylaku by ti bolo lepsie-hlavne deťom. Cim dlhšie si s ním, s jeho matkou, vytváraš ďalšieho narcisa, ktorý bude tyranizovať inú teraz ešte nevinné mladú babu alebo obete. Porodila si deti, aby z nich boli kópie otca a svokry alebo týrané obete?
Odpovedz si sama.
@luss121 mama ti nemoze nejak pomoct, pozvat do zahranicia? Ja by som ti priala 300 000vyhru🤣aby si si kupila byt tebe a detom a ten osol sa dovali z nemecka a "Prizivnicky" nikde, vidiet vyraz tej tupej tvare...
@luss121 ahoj, ja sa práve teraz s takým rozvádzam. Je to veľmi ťažké. Ak sa len teraz cítiš zlá a za všetko vinná, tak pri rozvode to bude tak x100.
Prakticky ti môže byť jedno, či je narcis, manipulátor, pasívno agresívny alebo proste len k*k*t. Dôležité je čo - a či - urobíš ty. Lebo kým ty budeš hľadať diagnózy on ťa bude potichu ničiť ďalej.
Ja som napr. aj také počula od neho, že sa mám vyspať s majstrami keď chcem mať prerobené detské izby. Alebo teraz na Vianoce ma pred mojím otcom obvinil že som neodhŕňala sneh na ulici ale bola som si užívať so susedom v jeho garáži.
Najlepšie, ako sa rozvádzame, tak to je vraj kvôli inštruktorovi autoškoly. Ktorú som ukončila pred pol rokom.
Samozrejme stále vina ako za všetko môžem ja…. dlho som mu to žrala lebo on robil všetko kvôli mne predsa… Na začiatku vzťahu úžasný skvelý muž, gentleman, na rukách ma nosil…
Teraz je z neho len kreatúra toho pôvodného človeka. Ale vraj ma stále ľúbi, ak by som náhodou si to ešte chcela rozmyslieť.
@luss121
Moja zlatá, akoby som tu čítala o sebe. S rozdielom, že ja mám jedno dieťa. Presne na začiatku pozorný, milý, nanutila mi svoju kartu od jeho účtu, ( veľmi dobre zarábal) nikdy som ju nevyužila počas chodenia s ním. Po svadbe sa zmenil, všade chcel chodiť sám, pripadala som si akoby sa za mňa hanbil.. A to s tým autom presne ako u nás... Najprv som si mala urobiť kondičné jazdy, keď som sa prihlásila, tak urazený, ako som si to dovolila prihlásiť sa na kondičné jazdy... Hovorím mu, veď chceme kúpiť auto pre mňa. Tak som absolvovala jazdy. Potom sme prešli všetky autosalónu, vraj na nové nemáme.. čo bola blbosť 🙂. Potom autobazáre, tak že jeho žena nebude jazdiť na starom aute.. A potom vymyslel takú geniálnu vec, že on zaplati akontaciu a ja mám z rodičovského platiť leasing. Skoro mi oci vypadli. Hovorím mu to čo chces, aby som bola úplne bez príjmu s pôžičkou na krku odkázaná iba na teba. Poslala som ho do riti s jeho autom. O rok som sa s ním rozviedla. Keď sme riešili auto, už šukaval svoju milenku. Dobre mu bolo mať ma pod kontrolou bez auta. Moja rada je, začni si šetriť peniaze a pripravuje sa na od hod. Deťom také prostredie neprospieva. Nás to dobiehalo aj po rokoch, jeho choré nápady, rozhodnutia...
@anonym_d2badf S tým autom to máme ako cez kopirak . On ma dva autá z toho jedno v hodnote 150 tisíc čisto nove najnovší model . Aj som mala tendenciu mu to vykričať že on ma dve autá jedno z toho luxusne ale vravím si je to jeho splnený sen nebudem mu kaziť pocity z toho . Následne mi povie že na moje auto nemáme že prečo sa bojím jazdiť manuál a chcem len automat že automaty sú drahé ( on ma obe autá automat ) . Potom mi zas tvrdí že nech si ho ja kúpim ako neviem z čoho alebo mi povedal že budem jazdiť keď bude on doma na jeho aute lebo pravdaže to luxusne auto stojí b garáži a na ňom môže chodiť výlučne len on následne keď som mu ukázala automat taký starší mi povedal že snáď nebudem chodiť na takom starom aute ( mne je to úplne jedno aké je to auto . )
@anonym_d2badf S tým autom to máme ako cez kopirak . On ma dva autá z toho jedno v hodnote 150 tisíc čisto nove najnovší model . Aj som mala tendenciu mu to vykričať že on ma dve autá jedno z toho luxusne ale vravím si je to jeho splnený sen nebudem mu kaziť pocity z toho . Následne mi povie že na moje auto nemáme že prečo sa bojím jazdiť manuál a chcem len automat že automaty sú drahé ( on ma obe autá automat ) . Potom mi zas tvrdí že nech si ho ja kúpim ako neviem z čoho alebo mi povedal že budem jazdiť keď bude on doma na jeho aute lebo pravdaže to luxusne auto stojí b garáži a na ňom môže chodiť výlučne len on následne keď som mu ukázala automat taký starší mi povedal že snáď nebudem chodiť na takom starom aute ( mne je to úplne jedno aké je to auto . )
@luss121 podstata je že on je sebecky idiot ktoremu vyhovuje keď sedíš doma. Ty si kedy budeš plniť svoje sny? On on on. A ty čo? Pri dvoch deťoch si on dovoli takýto luxus? Tie deti sú mu dobre asi len na to aby si mala problém odísť a poslúchala. Ozaj hypotéka plus iné kde na to auto zobral? Nemá aj nejaké dlhy náhodou?
To auto nie je jeho je Vase, predpokladam kupil ho pocas manzelstva.
Autorka pozri sa poviem ti, co by som spravila ja: zobrala by som si uver a co najdlhsi cas ho rozpisala napr. 5000 euro na 10 rokov z 2000 si kupis auto za 3000 si prenajmes byt a nejake zariadenie, zozen pravnika , vypytaj si vyzivne na deti a na seba a potom rozdelenie majetku! Nevlastnis nehnutelnost, ale mas tam cenu 2aut, urcite aj zariadenie do domu ....
Momentalne sa vyzivne urcuje podla tabulky on pracuje v zahranici, dobre zaraba.
Zozen si aspon brigadu, deti do jasli aspon po dobu rozvodu.
Ked si najdes pracu budes riesit hypo, uz su banky, ktore uznaju aj vyzivne ako formu prijmu.
@luss121 podstata je že on je sebecky idiot ktoremu vyhovuje keď sedíš doma. Ty si kedy budeš plniť svoje sny? On on on. A ty čo? Pri dvoch deťoch si on dovoli takýto luxus? Tie deti sú mu dobre asi len na to aby si mala problém odísť a poslúchala. Ozaj hypotéka plus iné kde na to auto zobral? Nemá aj nejaké dlhy náhodou?
@sova7 na všetko si zarobil . Robím mu účtovníctvo a do všetkého vidím .
@sova7 na všetko si zarobil . Robím mu účtovníctvo a do všetkého vidím .
@luss121 tak ešte aj na účtovníčke ušetril! Plat si berieš? Predpokladám že nie. Toto je stále horšie a horšie. Ty určite nehladaj spôsoby ako byť pevná a ako s ním ostať a vydržať ale ako s toho von on ťa zneužíva v každom smere
To auto nie je jeho je Vase, predpokladam kupil ho pocas manzelstva.
Autorka pozri sa poviem ti, co by som spravila ja: zobrala by som si uver a co najdlhsi cas ho rozpisala napr. 5000 euro na 10 rokov z 2000 si kupis auto za 3000 si prenajmes byt a nejake zariadenie, zozen pravnika , vypytaj si vyzivne na deti a na seba a potom rozdelenie majetku! Nevlastnis nehnutelnost, ale mas tam cenu 2aut, urcite aj zariadenie do domu ....
Momentalne sa vyzivne urcuje podla tabulky on pracuje v zahranici, dobre zaraba.
Zozen si aspon brigadu, deti do jasli aspon po dobu rozvodu.
Ked si najdes pracu budes riesit hypo, uz su banky, ktore uznaju aj vyzivne ako formu prijmu.
@mira0611 Ďakujem za rady. Autá aj dom boli nadobudnuté ešte pred manželstvom takže v tomto smere je môj podiel minimálny. Nad hypotékou a výživným ale vážne uvažujem a zisťujem si možnosti lebo dlhodobo mi dáva pocítiť že by mi dal len minimum a „nechať ma v tom“. O to viac sa snažím hľadať vlastnú istotu.
@luss121 tak ešte aj na účtovníčke ušetril! Plat si berieš? Predpokladám že nie. Toto je stále horšie a horšie. Ty určite nehladaj spôsoby ako byť pevná a ako s ním ostať a vydržať ale ako s toho von on ťa zneužíva v každom smere
@sova7 plat som si na pásku dala . Ale nikdy som ho nevidela raz som sa ho spýtala či mi vlastne pošle moje peniaze za prácu tak povedal že ved bývam v jeho dome a kupuje mi veci to je moja výplata. Ja robím len zakladne účtovníctvo a daňové robí ina účtovnícka lenže najviac roboty mám ja . Každý mesiac dať papiere dokopy a odovzdať účtovnícke robiť faktury jeho chlapom a posielat im to . Jeho dodávateľom keď je problém volá sa mne
@luss121 tak aspon vieme preco je takyto aj tvoj muz, aj tvoje feti budu taketo ak s tym neseknes.
Inac ako keby som citala o sebe. Trvalo mi 12rokov kym sa sa pozbierala a rozviedla. Nasla som si pracu, zobrala hypo, postavila svojpomocne dom.
Dovtedy som aj ja bola len nemehlo, ktore mohlo byt rado, ze manzel aspon sem-tam zakopne, takto ma prezentoval na verejnosti. To, ze ja som brala len menej platene prace, aby som vedela manazovat domacnost a dieta to bolo nepodstatne.
Zijem 5 rokov sama, dakujem radsej do smrti sama nez v toxickom vztahu. Financne je to tazsie, ale psychicky neporovnatelne lepsie!
Synovi je ovela lepsie, odkedy zijeme spolu pred par tyzdnami sme sa o tom rozpravali, ze ma klud a ako je dobre, a to uz ako 17rocny vie posudit. Aj on vidi odstupom casu v akom strese nas drzal jeho otec!
Moj ex si myslel, ze ako mu bude dobre bez nas. Rok po odstahovani nas pozval do Tuniska, nesli sme, rok bolo ticho potom 3.rok ponukol Malorku, ze nas zoberie syna som nahovorila nech ide, ja som nesla. Odvtedy ma pozyva, ale sem tam pride a snazi sa, priznal sa mi cca. pred pol rokom, ze on by chcel znova byt s nami.
Ked je normalny tak sa s nim da existovat, ale dlhodobo nie aj napriek rozvodu aj u nas su stale pritomne tieto veci, zaplatim celu autoskolu synovi, potom nie nic take som nepovedal, tak dobre zaplatim polovicu..., tak teraz viem dat len 100euro.
Clovek je vycerpany, mna uz neprekvapi ani syna, berieme to s rezervou.
Syna sa boji ako cert kriza, lebo on je psychicky velmi silny a obrati proti otcovi hocico a zje ho na ranajky. Syn cital velmi vela psychologickych knih, knih o ludskom spravani a tazko ho nieco zaskoci!
Musis sa pripravit na rozvod, zacat verit v samu seba, zocelit sa a hovorit si, co ta nezabije to ta zosilni!
@mira0611 to je super aky syn je a ze sa nenechal tatkom zosrotovat, ba naopak,on naklepava tatka🤣 ten sa ti vydaril. Mozno by si mala viac deti s pricetnym chlapom, ale vdaka nebesiam za tohoto🦈
@sova7 plat som si na pásku dala . Ale nikdy som ho nevidela raz som sa ho spýtala či mi vlastne pošle moje peniaze za prácu tak povedal že ved bývam v jeho dome a kupuje mi veci to je moja výplata. Ja robím len zakladne účtovníctvo a daňové robí ina účtovnícka lenže najviac roboty mám ja . Každý mesiac dať papiere dokopy a odovzdať účtovnícke robiť faktury jeho chlapom a posielat im to . Jeho dodávateľom keď je problém volá sa mne
@luss121 vieš že toto je ekonomické týranie že?
@luss121 si úplne funkcna samostatná šikovná žena. Bez príjmu bez strechy nad hlavou. V podstate vydatá slobodna matka. Ty sa vieš o seba postarať len sa bojis lebo veris jeho reciam a vidíš sa jeho pohľadom. V skutočnosti je on vysraty s teba a bez teba stratený. Lenže to si priznať nemôže a robí mu dobre ta zneužívať a ponizovat. Ty by si bez neho úplne v pohode dokázala fungovať. Jediný kto to nevidí si ty. Ak nájdeš svoju silu a rozhodnes sa odísť určite sa poraď s pravnikom. Nenechaj sa obabrat takym idiotom
Práve som čítala článok o tom že ľudia co žijú s takýmto magorom tak im to meni mozog aj im to rozhadze celu nervovu sústavu a trva vyše roka kým sa to ako tak dá do poriadku. Samozrejme čím dlhšie v tom obeť žije tým horšie a tým dlhšie trvá sa zotaviť. Zvýšený stres a kortizol sú problém tiež takýto človek svoju obeť úplne zničí a rozoberie. Deti vyrastú a budu s nich ďalšie obete tyrani alebo psychiatrický pacienti. Žena by mala čím skôr dostať deti s takéhoto prostredia neriešiť magora ale utekať lebo až potom sa zacne dávať dokopy a môže byť plnohodnotne matkou keď začne fungovať, v takomto vzťahu a strese to nejde. Takže to je fakt veľký prúser. Tiež ak autorka už mala mozog rozhaseny po živote s otcom alkoholikom a nedalo sa to dokopy nebola v stave si vybrať vhodného partnera v takomto stave a psychopat to využil. Tiež som čítala pár kníh o traume a veľa žien v takomto vzťahu a stave ak to neriesia majú neskôr aj onkologické ochorenia
@sova7 ktovie, ci je mozne aj to, ze sa ten chlap s vypatim vsetkych sil ovlada, lebo mu aspon trocha zalezi na detoch a ked tie vyletia z domu, opusti sa a udepta svoju zenu, lebo je poruke, on v prechode a za vsetko moze ona...
@denithestrange1993 sedí na teba ?
@anonym_61ef0f my manipulatori si vyhladavame konkretne obete a na anonymov kasleme,ale nezufaj aj na teba sa raz stastie usmeje 😂
@sova7 ktovie, ci je mozne aj to, ze sa ten chlap s vypatim vsetkych sil ovlada, lebo mu aspon trocha zalezi na detoch a ked tie vyletia z domu, opusti sa a udepta svoju zenu, lebo je poruke, on v prechode a za vsetko moze ona...
@anonym_874ddf Nie..nezáleží mu okrem seba na nikom, u narcisa je láska len k sebe a ostatné je divadlo. Ešte mu záleží na tom mat obeť, preto napr ex @mira0611 ju lanári naspäť a predstiera chutneho-oni žijú z obete a jej bolesti doslova.
@anonym_874ddf nemyslím si že sa ovláda asi len natoľko že ju ešte neudrel. Na deťoch mu nezalezi o tom pochybujem že je schopný vôbec niečoho takého ako city k niekomu on ju takto zničí pomaly postupne až príde úplne o svoju osobnosť poznám taký prípad. Deti sú len na to aby sedela doma nevymyslala a on sa mohol hrať na otca rodiny. Veľmi dobre vie že ak sa mu podarí ju prehovoriť na tretie dieťa je za vodou a servis má zaistený
@anonym_874ddf nemyslím si že sa ovláda asi len natoľko že ju ešte neudrel. Na deťoch mu nezalezi o tom pochybujem že je schopný vôbec niečoho takého ako city k niekomu on ju takto zničí pomaly postupne až príde úplne o svoju osobnosť poznám taký prípad. Deti sú len na to aby sedela doma nevymyslala a on sa mohol hrať na otca rodiny. Veľmi dobre vie že ak sa mu podarí ju prehovoriť na tretie dieťa je za vodou a servis má zaistený
@sova7 V jednej veci mám úplne jasno na tretie dieťa ma neprehovorí. Prvý rok po oboch deťoch som mala veľmi náročný a komplikovaný a presne preto som si hneď po pôrode dala antikoncepciu. V tomto si stojím za svojím slovom a rozhodnutím.
Paradoxne dnes už ani on sám tretie dieťa nechce. Deti mu čoraz viac idú na nervy nezvláda ich emócie amoky a potreby a to sú len dvaja. O to viac viem že ďalšie dieťa by situáciu nevyriešilo len by ju ešte viac zhoršilo.
@sova7 V jednej veci mám úplne jasno na tretie dieťa ma neprehovorí. Prvý rok po oboch deťoch som mala veľmi náročný a komplikovaný a presne preto som si hneď po pôrode dala antikoncepciu. V tomto si stojím za svojím slovom a rozhodnutím.
Paradoxne dnes už ani on sám tretie dieťa nechce. Deti mu čoraz viac idú na nervy nezvláda ich emócie amoky a potreby a to sú len dvaja. O to viac viem že ďalšie dieťa by situáciu nevyriešilo len by ju ešte viac zhoršilo.
@luss121 ďalšie dieťa ďalší rukojemník ďalší kto by v tom celom trpel. Len buď opatrná takýto ľudia si idú za svojím ak je to pre nich výhodné. Aj tak ja by som s takýmto nedokázala nič mať a premáhať sa aby bol klud a bol spokojny veď to je už ako znásilnenie
@luss121 si úplne funkcna samostatná šikovná žena. Bez príjmu bez strechy nad hlavou. V podstate vydatá slobodna matka. Ty sa vieš o seba postarať len sa bojis lebo veris jeho reciam a vidíš sa jeho pohľadom. V skutočnosti je on vysraty s teba a bez teba stratený. Lenže to si priznať nemôže a robí mu dobre ta zneužívať a ponizovat. Ty by si bez neho úplne v pohode dokázala fungovať. Jediný kto to nevidí si ty. Ak nájdeš svoju silu a rozhodnes sa odísť určite sa poraď s pravnikom. Nenechaj sa obabrat takym idiotom
@sova7 Ďakujem za podporu. 🩷Uvedomujem si že som sa dlho videla jeho pohľadom uz len pri malickostiach si to uvedomujem . Kedysi som bola sabavedoma žena s úžasnými výsledkami v škole aj v práci . A za tých par rokov keď sa pozriem na seba vidím že toto uz niesom ja a práve to sa snažím teraz zmeniť. Momentálne zbieram silu a informácie aby som vedela robiť ďalšie kroky rozumne a bezpečne.
@luss121 ďalšie dieťa ďalší rukojemník ďalší kto by v tom celom trpel. Len buď opatrná takýto ľudia si idú za svojím ak je to pre nich výhodné. Aj tak ja by som s takýmto nedokázala nič mať a premáhať sa aby bol klud a bol spokojny veď to je už ako znásilnenie
@sova7 A toto som sa dnes sama seba pýtala . Či tie praktiky ktoré som sa mu snažila splniť neboli v podstate nejaké sexuálne zneužívanie . Ja som sa pri tom cítila neraz neprijemne.