Je moje správanie naozaj problém?
Ahojte ženy dlho zvažujem či sem napíšem ale už sa cítim úplne zmätená a potrebujem pohľad zvonka.
Som vo vzťahu kde zažívam časté znehodnocovanie ponižovanie a vyhrážky rozvodom. Veci sa často dejú tak že mi partner niečo povie (napr. že som príživníčka, komplikovaná, že by som si mala zarábať telom ak si chcem kúpiť vlastne auto) a keď sa k tomu vrátim povie že to nikdy nepovedal alebo že to bola len sranda.
Často sa strieda obdobie pokoja s náhlymi útokmi a ja mám pocit že už neviem čo je normálne. Pochybujem o sebe mám pocit viny a začínam si hovoriť, že možno som problém ja že som precitlivená toxická alebo komplikovaná.
Prosím vás, potrebujem sa len opýtať znie to, že som ja ten problém, alebo je toto správanie vo vzťahu v poriadku? Nehľadám odsúdenie ani rady, len úprimný názor a spätnú väzbu, lebo sa v tom už sama strácam. Stale rozmýšľam že možno ja som problém a mala by som vyhľadať pomoc, keď tu bol jeho kamarát a zas ma urážal kamarát držal s ním a vtedy som si tak začala vravieť ze som problém asi ja . Máme spolu 2 deti a mrzí ma že sú toho súčasťou . Nepovie mi vulgarne ale skôr ma nazyva inými vecami a že som moc precitlivelá že beriem všetko osobne že som peizivnicka lebo som doma s deťmi ( sú ešte malé ) . Najskôr mi vraví že nech si spravím kondične jazdy na auto keď mu stále vravím že potrebujem auto že mi on auto zariadi kupi , spravila som si kondične jazdy a hneď na to mi bolo povedané že nech si auto kúpim trebárs aj tak že si založím účet na OF . Ďakujem každému, kto si nájde čas odpísať.
Práve som čítala článok o tom že ľudia co žijú s takýmto magorom tak im to meni mozog aj im to rozhadze celu nervovu sústavu a trva vyše roka kým sa to ako tak dá do poriadku. Samozrejme čím dlhšie v tom obeť žije tým horšie a tým dlhšie trvá sa zotaviť. Zvýšený stres a kortizol sú problém tiež takýto človek svoju obeť úplne zničí a rozoberie. Deti vyrastú a budu s nich ďalšie obete tyrani alebo psychiatrický pacienti. Žena by mala čím skôr dostať deti s takéhoto prostredia neriešiť magora ale utekať lebo až potom sa zacne dávať dokopy a môže byť plnohodnotne matkou keď začne fungovať, v takomto vzťahu a strese to nejde. Takže to je fakt veľký prúser. Tiež ak autorka už mala mozog rozhaseny po živote s otcom alkoholikom a nedalo sa to dokopy nebola v stave si vybrať vhodného partnera v takomto stave a psychopat to využil. Tiež som čítala pár kníh o traume a veľa žien v takomto vzťahu a stave ak to neriesia majú neskôr aj onkologické ochorenia
@sova7 je to tak trochu ako štokholmský syndróm, niečo podobné
No ved a tomto to je,ze takyto hajzlici si najdu slabu zenu,omotaju si ju okolo prsta a uz ju maju.On by zo silnou zenou nevydrzal ani sekundu,lebo by si to jednoducho nedala a hlavne nepripustala,ze je to jej chyba,ze on je idiot.
Ale ty robis presne to,co on chce aby si robila a robis.
Neodides a dalej sa nechas ponizovat az s teba bude totalna troska.Taku maju buducnost slabe zeny s debilom.A to uz debil bol isto aj pred detmi ale velke ruzove okuliare si mala a vsetko si prehliadala a teraz to vidis ale opät si to nechces pripustit,ze je debil a nemiluje ta.Ach chudence deti,ved oni ho maju radi vlastne,ano maju ved ineho debila otca nemaju a tak sa aj tvoje deti budu chovat rovnako ako ten debil vedla teba
Nemas k sebe uctu,nebude ju mat nikto k tebe.
Tak sa zchop a dobre vies co mas robit,zacni premyslat ako sa to da,a nie ako sa to neda.Drzim ti palce.
No ved a tomto to je,ze takyto hajzlici si najdu slabu zenu,omotaju si ju okolo prsta a uz ju maju.On by zo silnou zenou nevydrzal ani sekundu,lebo by si to jednoducho nedala a hlavne nepripustala,ze je to jej chyba,ze on je idiot.
Ale ty robis presne to,co on chce aby si robila a robis.
Neodides a dalej sa nechas ponizovat az s teba bude totalna troska.Taku maju buducnost slabe zeny s debilom.A to uz debil bol isto aj pred detmi ale velke ruzove okuliare si mala a vsetko si prehliadala a teraz to vidis ale opät si to nechces pripustit,ze je debil a nemiluje ta.Ach chudence deti,ved oni ho maju radi vlastne,ano maju ved ineho debila otca nemaju a tak sa aj tvoje deti budu chovat rovnako ako ten debil vedla teba
Nemas k sebe uctu,nebude ju mat nikto k tebe.
Tak sa zchop a dobre vies co mas robit,zacni premyslat ako sa to da,a nie ako sa to neda.Drzim ti palce.
@anonym_7d2616 To nemá nič s tým, či je niekto slabý...je to o tom, ako silne je niekto empatický... koment odveci...
@anonym_4a930c Nie je to také jednoduché. Momentálne som vo fáze keď som sem prišla najmä preto aby som si potvrdila či som ja tá chybná alebo či to čo prežívam naozaj nie je v poriadku. Často sa cítim veľmi zmätená a mám problém rozoznať kde je realita a kde už len vina ktorú si beriem na seba.
S dvoma malými deťmibez akejkoľvek pomoci rodiny a bez vlastných finančných prostriedkov sa zo dňa na deň jednoducho odísť nedá. Preto teraz robím to čo v tejto chvíli viem snažím sa zorientovať posilniť a pochopiť situáciuaby som vedela robiť ďalšie kroky zodpovedne a bezpečne najmä kvôli deťom
@luss121 robíš veľmi dobre. Nejde to zo dňa na deň, ani za týždeň. Keď si definujes a pochopíš, zosilnieš, vyjasnia sa ti obzory a nájdeš spôsoby a cestu.
Verím, že to postupne dokážeš 🍀🍀🍀.
Veľmi ti držím palce 👍👍👍
@luss121 mama ti nemoze nejak pomoct, pozvat do zahranicia? Ja by som ti priala 300 000vyhru🤣aby si si kupila byt tebe a detom a ten osol sa dovali z nemecka a "Prizivnicky" nikde, vidiet vyraz tej tupej tvare...
@anonym_874ddf výhra by bola ok, alebo dedičstvo. Ale odísť do zahraničia s dieťaťom/ deťmi nemôže, max na pár dní dovolenky. Pochybujem že by jej muž dal súhlas, podpísal povolenie, pretože aj na vstup do inej krajiny je potrebné, teda podľa krajiny aké má podmienky.
@luss121 ahoj, ja sa práve teraz s takým rozvádzam. Je to veľmi ťažké. Ak sa len teraz cítiš zlá a za všetko vinná, tak pri rozvode to bude tak x100.
Prakticky ti môže byť jedno, či je narcis, manipulátor, pasívno agresívny alebo proste len k*k*t. Dôležité je čo - a či - urobíš ty. Lebo kým ty budeš hľadať diagnózy on ťa bude potichu ničiť ďalej.
Ja som napr. aj také počula od neho, že sa mám vyspať s majstrami keď chcem mať prerobené detské izby. Alebo teraz na Vianoce ma pred mojím otcom obvinil že som neodhŕňala sneh na ulici ale bola som si užívať so susedom v jeho garáži.
Najlepšie, ako sa rozvádzame, tak to je vraj kvôli inštruktorovi autoškoly. Ktorú som ukončila pred pol rokom.
Samozrejme stále vina ako za všetko môžem ja…. dlho som mu to žrala lebo on robil všetko kvôli mne predsa… Na začiatku vzťahu úžasný skvelý muž, gentleman, na rukách ma nosil…
Teraz je z neho len kreatúra toho pôvodného človeka. Ale vraj ma stále ľúbi, ak by som náhodou si to ešte chcela rozmyslieť.
@deninka233 bože 🤦
Prečo si si toho magora vzala? Veď si vedela aký je. Tieto problémy ste mali ešte keď ste spolu len chodili. Čo si čakala? Že sa zmení?
Viď tvoja téma z roku 2019:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/dvaja-muzi-pre-ktoreho-sa-rozhodnut/
@anonym_7d2616 To nemá nič s tým, či je niekto slabý...je to o tom, ako silne je niekto empatický... koment odveci...
@enmery tak z empatie drzim hubu a sucham nohami,lebo som tak silno empaticka az sa zo mna stane troska.Labilna troska,co napr.spacha samovrazdu.To teda s empatiou ma velmi daleko,ale ze velmi.
@enmery zo zenou,ktora je silna a pozna svoje hodnoty velmi,velmi dobre by takyto clovek pri takej zene nevydrzal ani rok,sam by zdupkal,lebo silnu zenu by nemal sancu zlomit,nenechala by si po hlave skakat ,nenechala by zo sebou zametat ako s poslednou handrou.A vedela by ho poslat sama do prdele,teda by spolu neboli a nie to este si zakladat rodinu a deti,lebo toto by pre ne rozhodne nechcela.Tak si vazi samu seba,tak sa ma rada,ze taketo spravanie by bola stopka uz vo vztahu.
Prečo si si toho magora vzala? Veď si vedela aký je. Tieto problémy ste mali ešte keď ste spolu len chodili. Čo si čakala? Že sa zmení?
@callisia Tak tu som v prvom rade ešte mladá slečna a kiežby som si vybrala jedného z týchto mužov pretože s mojim aktuálnym manželom sme sa dali dokopy v roku 2020
@sova7 je to tak trochu ako štokholmský syndróm, niečo podobné
@cacianka aj mne sa vidí. Starala sa miesto mamy o otca alkoholika bol to jediný jej blízky a teraz má miesto otca tohto chlapa ktorý potrebuje aby sa o neho niekto staral a je to jediný jej blízky keďže ju ešte aj izoluje a od všetkého odstrihol
@callisia Ale Ďakujem za pripomenutie len upresním to čo som písala v roku 2019 nebolo o mojom aktuálnom manželovi. S manželom sme sa spoznali až v roku 2020.
Zároveň ďakujem aj za „zrkadlo“ lebo mi to pripomenulo jednu dôležitú vec keď sa ku mne vtedy niekto správal zle odišla som od neho pomerne rýchlo.
Môj manžel bol na začiatku úplne iný človek pozorny láskavý úžasný partner takého by chcela mať každá. A práve preto je pre mňa dnešná realita taká mätúca. Včera som čítala viac článkov ktoré mi poslali ženy a presne tam sa písalo že pri toxických/narcistických vzťahoch býva začiatok často veľmi krásny a zmena prichádza postupne.
@enmery zo zenou,ktora je silna a pozna svoje hodnoty velmi,velmi dobre by takyto clovek pri takej zene nevydrzal ani rok,sam by zdupkal,lebo silnu zenu by nemal sancu zlomit,nenechala by si po hlave skakat ,nenechala by zo sebou zametat ako s poslednou handrou.A vedela by ho poslat sama do prdele,teda by spolu neboli a nie to este si zakladat rodinu a deti,lebo toto by pre ne rozhodne nechcela.Tak si vazi samu seba,tak sa ma rada,ze taketo spravanie by bola stopka uz vo vztahu.
@anonym_7d2616 takyto človek zlomí aj silnú ženu. Aj také si psychopati vyberajú a ona je silná pozri čo všetko dokázala prežiť a ako to zvláda vníma a funguje. Slabá zena by už visela alebo bola na psychiatrii. Na co je magorovi chuderka? S takou by nemal zábavu. Zlomit zneužívať silnú múdru schopnu ženu pretože ja som sralo a chudák stiahnuť ju na svoju úroveň to je tá skutočná výzva pre magora. Tu mu nahrala jej sloluzavislost vedel že je to žena ktorá sa o neho postara
@callisia Ale Ďakujem za pripomenutie len upresním to čo som písala v roku 2019 nebolo o mojom aktuálnom manželovi. S manželom sme sa spoznali až v roku 2020.
Zároveň ďakujem aj za „zrkadlo“ lebo mi to pripomenulo jednu dôležitú vec keď sa ku mne vtedy niekto správal zle odišla som od neho pomerne rýchlo.
Môj manžel bol na začiatku úplne iný človek pozorny láskavý úžasný partner takého by chcela mať každá. A práve preto je pre mňa dnešná realita taká mätúca. Včera som čítala viac článkov ktoré mi poslali ženy a presne tam sa písalo že pri toxických/narcistických vzťahoch býva začiatok často veľmi krásny a zmena prichádza postupne.
@luss121 love bombing. A keď ťa už má istú tak ukáže svoju skutočnú povahu
@sova7 A toto som sa dnes sama seba pýtala . Či tie praktiky ktoré som sa mu snažila splniť neboli v podstate nejaké sexuálne zneužívanie . Ja som sa pri tom cítila neraz neprijemne.
@luss121 myslím že áno. Ak si sa prinútila kvoly nemu do niečoho co ti nebolo príjemné a on to vyzadoval a bolo mu v podstate fuk či chces čo cítiš ale muselo byť lebo chcel a aby on bol spokojný je to v podstate zneužívanie
@anonym_7d2616 takyto človek zlomí aj silnú ženu. Aj také si psychopati vyberajú a ona je silná pozri čo všetko dokázala prežiť a ako to zvláda vníma a funguje. Slabá zena by už visela alebo bola na psychiatrii. Na co je magorovi chuderka? S takou by nemal zábavu. Zlomit zneužívať silnú múdru schopnu ženu pretože ja som sralo a chudák stiahnuť ju na svoju úroveň to je tá skutočná výzva pre magora. Tu mu nahrala jej sloluzavislost vedel že je to žena ktorá sa o neho postara
@sova7 Ďakujem za podporuNechcem sa chváliť ani robiť zo seba „hrdinku“ ale áno myslím si že som dosť silná. Nikdy som nemala myšlienky že si niečo urobím skôr sa vždy „zátnem“ a fungujem aj keď je to ťažké.Dlhodobo zvládam dve deti prakticky sama bez akejkoľvek pomoci na dedine nákupy neraz riešim autobusom kočík tašky deti… riešim so staršou poruchu pozornostis mladším logopédiu. Aj bez auta som sa nikdy nevyhováralaproste som to nejako dala.Popri materskej som si spravila viac kurzov o výchove detí aj o sebapoznaní pretože viemže mám citlivosť z detstva a chcela som na sebe pracovať. Takže si o sebe nemyslímže som slabáskôr empatická a dlhodobo preťažená.
A práve preto mi to celé tak trhá srdce silný človek môže fungovať navonok ale aj tak ho vie dlhodobý tlak ponižovanie a nátlak pomaly rozkladať zvnútra. Preto tu hľadám oporu a overenie reality.
@sova7 Ďakujem za podporuNechcem sa chváliť ani robiť zo seba „hrdinku“ ale áno myslím si že som dosť silná. Nikdy som nemala myšlienky že si niečo urobím skôr sa vždy „zátnem“ a fungujem aj keď je to ťažké.Dlhodobo zvládam dve deti prakticky sama bez akejkoľvek pomoci na dedine nákupy neraz riešim autobusom kočík tašky deti… riešim so staršou poruchu pozornostis mladším logopédiu. Aj bez auta som sa nikdy nevyhováralaproste som to nejako dala.Popri materskej som si spravila viac kurzov o výchove detí aj o sebapoznaní pretože viemže mám citlivosť z detstva a chcela som na sebe pracovať. Takže si o sebe nemyslímže som slabáskôr empatická a dlhodobo preťažená.
A práve preto mi to celé tak trhá srdce silný človek môže fungovať navonok ale aj tak ho vie dlhodobý tlak ponižovanie a nátlak pomaly rozkladať zvnútra. Preto tu hľadám oporu a overenie reality.
@luss121 si v realite a vnímaš situáciu správne. Si preťažená osamelá vydatá matka a taketo fungovanie ti určite nerobí dobre. Ani deťom. Keby si bola slabá toto nezvládnes. Len je to dlhodobo nereálne takto fungovat. Ty sa nemáš spoznávať a meniť aby psychopat bol spokojný a vzťah fungoval. Ty nemáš vzťah si tyrana a zneužívaná. Hľadaj si informacie o poruchách osobnosti o takýchto vzťahoch aby si ty nasla silu s toho von. Aby si zachránila seba a deti. Aj im sa mimo toho stresu a dusna uľaví. Skús si pozrieť knihu Rozptýlena myseľ od Mateho. A si schopná a v poriadku. Nefiltruj informácie cez to či ti nahovoril on a nepouzivaj ich proti sebe aby si sa nimi ešte viac ubijala ale pozri cez tie informacie na neho a tvoju situáciu
@anonym_4a930c Nie je to také jednoduché. Momentálne som vo fáze keď som sem prišla najmä preto aby som si potvrdila či som ja tá chybná alebo či to čo prežívam naozaj nie je v poriadku. Často sa cítim veľmi zmätená a mám problém rozoznať kde je realita a kde už len vina ktorú si beriem na seba.
S dvoma malými deťmibez akejkoľvek pomoci rodiny a bez vlastných finančných prostriedkov sa zo dňa na deň jednoducho odísť nedá. Preto teraz robím to čo v tejto chvíli viem snažím sa zorientovať posilniť a pochopiť situáciuaby som vedela robiť ďalšie kroky zodpovedne a bezpečne najmä kvôli deťom
@luss121 dakujem za odpoved. Uprimne si vsak nemyslim, ze od neho niekedy odides. Uz aj vypinam upozornenia lebo z toho co som citala mam uz dost. Keby si bola aspon hlupa ako tago poviem si ok nemas moznosti. Ale keby si chcela tak dnes mas robotu uctovnicky. Je to strasne smutne, dno zenskej hrdosti co mas doma. Najhorsie je ze vedome vychovavas deti na vas obraz -tyran a handra. To by sa ti pacilo keby s tvojou dcerou niekto takto zametal? Ved ty iba drzis a nechas so sebou robit co on chce, ci v posteli alebo doma. Viem, ze je to tazke. Ale ty si si tie deti dobrovolne urobila, nastahovala sa do cudzieho majetku tak si mala rozmyslat a teraz je tvojou povinnostou ochranit deti. Budem ti drzat palce a dufat, ze budu zeny viac rozmyslat s kym si robia deti.
@luss121 dakujem za odpoved. Uprimne si vsak nemyslim, ze od neho niekedy odides. Uz aj vypinam upozornenia lebo z toho co som citala mam uz dost. Keby si bola aspon hlupa ako tago poviem si ok nemas moznosti. Ale keby si chcela tak dnes mas robotu uctovnicky. Je to strasne smutne, dno zenskej hrdosti co mas doma. Najhorsie je ze vedome vychovavas deti na vas obraz -tyran a handra. To by sa ti pacilo keby s tvojou dcerou niekto takto zametal? Ved ty iba drzis a nechas so sebou robit co on chce, ci v posteli alebo doma. Viem, ze je to tazke. Ale ty si si tie deti dobrovolne urobila, nastahovala sa do cudzieho majetku tak si mala rozmyslat a teraz je tvojou povinnostou ochranit deti. Budem ti drzat palce a dufat, ze budu zeny viac rozmyslat s kym si robia deti.
@anonym_4a930c Toto, čo si mi napísala nie je pomoc je to hanbenie a kopanie do človeka ktorý je v krízovej situácii. Ak ťa to unavuje pokojne si vypni upozornenia ale nemáš právo ma urážať a robiť zo mňa „handru“. Odchod z takéhoto vzťahu nie je tlačidlo a neprebieha zo dňa na deňzvlášť keď má žena dve malé deti nulovú oporu a finančnú závislosť. Tože to nevidíš neznamená že som hlúpa Znamená to že ty nerozumieš ako funguje psychicke násilie Áno moja povinnosť je chrániť deti a presne preto to riešim krok po kroku bezpečne a zodpovedne nie na efekt pre komentár na internete. Nabudúce si skús vybrať či chceš byť súčasť riešeniaalebo len ďalší človek ktorý obeti pridá hanbu.
@anonym_4a930c Toto, čo si mi napísala nie je pomoc je to hanbenie a kopanie do človeka ktorý je v krízovej situácii. Ak ťa to unavuje pokojne si vypni upozornenia ale nemáš právo ma urážať a robiť zo mňa „handru“. Odchod z takéhoto vzťahu nie je tlačidlo a neprebieha zo dňa na deňzvlášť keď má žena dve malé deti nulovú oporu a finančnú závislosť. Tože to nevidíš neznamená že som hlúpa Znamená to že ty nerozumieš ako funguje psychicke násilie Áno moja povinnosť je chrániť deti a presne preto to riešim krok po kroku bezpečne a zodpovedne nie na efekt pre komentár na internete. Nabudúce si skús vybrať či chceš byť súčasť riešeniaalebo len ďalší človek ktorý obeti pridá hanbu.
@luss121 👍🫂
@luss121 manipulatorska svina, pocuvaj intuiciu a snaz sa utiect, je to psychopat a dvaja vo vztahu sa maju podporovat a nie aby si riesil svoje komplexy tym ze ta dava dolu. To ze jeho kamos bol na jeho strane...je to jeho kamos a mozno ma podobne macovske komplexy..toto neni dobry clovek ani pre teba ani pre tvoje deti. Mne to robil byvaly a stale som nechapala a ked uz zacal ublizovat aj malej tak som odisla
@luss121 si uzasna mama a silna baba, citit to z tvojich slov len si sa stratila v tom, ze mas vela starosti s malymi..daj seba na prve miesto aby sa Ti otvorili oci a nabrala si silu, spokojna mama =spokojne deti 🍀🌷💕
@enmery tak z empatie drzim hubu a sucham nohami,lebo som tak silno empaticka az sa zo mna stane troska.Labilna troska,co napr.spacha samovrazdu.To teda s empatiou ma velmi daleko,ale ze velmi.
@anonym_7d2616 Odid z tejto debaty, vôbec nechápeš prečo si narcis vybera empata a momentálne len ublizujes uz aj tak žene na zemi a kopeš do nej, si hrdá dúfam...
@anonym_7d2616 nahlásila som ťa. Viktimizacia obete a ešte anonymne fuj sa hanbi!
150 000€🚗 auto mate v garazi a ty sa trieskas busmi s 2mi drobcami? vies co si o tebe mysli okolie? ani nechci vediet. Ako to mas s tym vodicakom, mas a nevies jazdit, ci nemas? Ty si hlavicka uctovnicka zmakla by si teoriu po veceroch, deti ti niekto povaruje, uz aj ja do prcic, nebyvas pri BA? Za tu sumu mohli byt 4 slusne auta, alebo jedno drahe jemu a prakticke tebe...to ked pride vas vozi na tom aute, ci len utieta prach z neho, ved na nom voz deti, ked ho nie je doma. To je taky mentalny kripel, neskutocny... 👽
S tým autom to máme ako cez kopirak . On ma dva autá z toho jedno v hodnote 150 tisíc čisto nove najnovší model . Aj som mala tendenciu mu to vykričať že on ma dve autá jedno z toho luxusne ale vravím si je to jeho splnený sen nebudem mu kaziť pocity z toho . Následne mi povie že na moje auto nemáme že prečo sa bojím jazdiť manuál a chcem len automat že automaty sú drahé ( on ma obe autá automat ) . Potom mi zas tvrdí že nech si ho ja kúpim ako neviem z čoho alebo mi povedal že budem jazdiť keď bude on doma na jeho aute lebo pravdaže to luxusne auto stojí b garáži a na ňom môže chodiť výlučne len on následne keď som mu ukázala automat taký starší mi povedal že snáď nebudem chodiť na takom starom aute ( mne je to úplne jedno aké je to auto . )
@danica2711 Rozumiem tvojmu pohľadu. Áno na začiatku bol úplne iný láskavý pozorný a bezpečný úplne iný človek akým je dnes . Práve preto som v tom vzťahu ostala a verila že sa k tomu dokážeme vrátiť. Teraz si už uvedomujem že takto sa dlhodobo žiť nedá, ale odchod je proces nie jedno rozhodnutie.
@luss121 vies po anglicky ? precitaj si nieci o gaslightingu...
🙆Nejhorší na tom je, když se k vám pak ještě dcera otočí zády, jakoby na vše, co se dělo zapomněla a začne projektovat otce do vás. Otce vidí jako úplného chudáka, rád tak působil a dal si záležet. Přitom to byl psychický sadista, ale před lidmi usměvavý člověk. Většina věcí se děla mimo zraky dětí. Nevěra, ekonomické domácí násilí, věděl, že nade mnou má moc a bylo to s ním jak na houpačce. Děti si musely každý den říkat o peníze do školy, nic navíc, kapesné by jim ze své vůle nedal, to samé já, podíl na výchově nula, ani se o ně nezajímal jako o své děti. Uvedl mne do takové situace, kdy jsem neměla jak se z ní vymanit, jako kdyby to měl dokonale vymyšlené a ještě mi řekl, že nikdy nebudu schopná se postavit na své nohy. V posledních letech už jsem si to nenechala líbit, stal se ze mne ale sarkasticky člověk, co do něj občas rypl, když něco nebylo v pořádku. Nebránil se. Už jsem pochopila proč. Součást mé degradace, abych vypadala jako ta špatná já. Nikdy bych nevěřila. Teď platím daň v podobě nepřízně dcer, jedna z nich proti mně štve další sourozence, pomlouvá mne stejně, jako mne pomlouval on u svých milenek, že se o něj nestarám, nevarim mu, já, která vařila svého času i dvakrát denně. Ona o mně šíří, že jsem narcistka, je úplně mimo realitu a já jí nemám jak pomoci. To je na tom to nejhorší. Není tak dávno, co mi řekl však počkej, děcka ti ještě ukážou, s tím svým narušeným úsměvem. Na vánoce ho pozvali na trhy, mne ani neodpovídají na sms. On mi řekl co, závidíš, že se kamaradim s holkama? Teď jsem nemocná, jdu na operaci a zase si nemůžu dovolit odejít.🙆
🙆Nejhorší na tom je, když se k vám pak ještě dcera otočí zády, jakoby na vše, co se dělo zapomněla a začne projektovat otce do vás. Otce vidí jako úplného chudáka, rád tak působil a dal si záležet. Přitom to byl psychický sadista, ale před lidmi usměvavý člověk. Většina věcí se děla mimo zraky dětí. Nevěra, ekonomické domácí násilí, věděl, že nade mnou má moc a bylo to s ním jak na houpačce. Děti si musely každý den říkat o peníze do školy, nic navíc, kapesné by jim ze své vůle nedal, to samé já, podíl na výchově nula, ani se o ně nezajímal jako o své děti. Uvedl mne do takové situace, kdy jsem neměla jak se z ní vymanit, jako kdyby to měl dokonale vymyšlené a ještě mi řekl, že nikdy nebudu schopná se postavit na své nohy. V posledních letech už jsem si to nenechala líbit, stal se ze mne ale sarkasticky člověk, co do něj občas rypl, když něco nebylo v pořádku. Nebránil se. Už jsem pochopila proč. Součást mé degradace, abych vypadala jako ta špatná já. Nikdy bych nevěřila. Teď platím daň v podobě nepřízně dcer, jedna z nich proti mně štve další sourozence, pomlouvá mne stejně, jako mne pomlouval on u svých milenek, že se o něj nestarám, nevarim mu, já, která vařila svého času i dvakrát denně. Ona o mně šíří, že jsem narcistka, je úplně mimo realitu a já jí nemám jak pomoci. To je na tom to nejhorší. Není tak dávno, co mi řekl však počkej, děcka ti ještě ukážou, s tím svým narušeným úsměvem. Na vánoce ho pozvali na trhy, mne ani neodpovídají na sms. On mi řekl co, závidíš, že se kamaradim s holkama? Teď jsem nemocná, jdu na operaci a zase si nemůžu dovolit odejít.🙆
@anonym_874ddf smutné. prajem veľa síl

@sova7 A toto som sa dnes sama seba pýtala . Či tie praktiky ktoré som sa mu snažila splniť neboli v podstate nejaké sexuálne zneužívanie . Ja som sa pri tom cítila neraz neprijemne.
@luss121 Počúvaj, je úplne jedno čo od teba v sexuálnej oblasti chcel...úplne JEDNO. Podstatne je, že si to robila nasilu-to je znásilnenie.