Je moje správanie naozaj problém?
Ahojte ženy dlho zvažujem či sem napíšem ale už sa cítim úplne zmätená a potrebujem pohľad zvonka.
Som vo vzťahu kde zažívam časté znehodnocovanie ponižovanie a vyhrážky rozvodom. Veci sa často dejú tak že mi partner niečo povie (napr. že som príživníčka, komplikovaná, že by som si mala zarábať telom ak si chcem kúpiť vlastne auto) a keď sa k tomu vrátim povie že to nikdy nepovedal alebo že to bola len sranda.
Často sa strieda obdobie pokoja s náhlymi útokmi a ja mám pocit že už neviem čo je normálne. Pochybujem o sebe mám pocit viny a začínam si hovoriť, že možno som problém ja že som precitlivená toxická alebo komplikovaná.
Prosím vás, potrebujem sa len opýtať znie to, že som ja ten problém, alebo je toto správanie vo vzťahu v poriadku? Nehľadám odsúdenie ani rady, len úprimný názor a spätnú väzbu, lebo sa v tom už sama strácam. Stale rozmýšľam že možno ja som problém a mala by som vyhľadať pomoc, keď tu bol jeho kamarát a zas ma urážal kamarát držal s ním a vtedy som si tak začala vravieť ze som problém asi ja . Máme spolu 2 deti a mrzí ma že sú toho súčasťou . Nepovie mi vulgarne ale skôr ma nazyva inými vecami a že som moc precitlivelá že beriem všetko osobne že som peizivnicka lebo som doma s deťmi ( sú ešte malé ) . Najskôr mi vraví že nech si spravím kondične jazdy na auto keď mu stále vravím že potrebujem auto že mi on auto zariadi kupi , spravila som si kondične jazdy a hneď na to mi bolo povedané že nech si auto kúpim trebárs aj tak že si založím účet na OF . Ďakujem každému, kto si nájde čas odpísať.
@luss121 ahoj ak mas instagram pozri si profily ako barbora_bali, michaela_kralikova pripadne nika_hrazdil. Barbora ma siroky zaber ale pomaha aj tyranym zenam, hlavne prakticke rady co si zbalit, vybavit atd. Michaela zila v takomto toxickom vztahu tiez tam najdes rady ako z toho von a nika tiez. Drzim velmi palce. ❤️
150 000€🚗 auto mate v garazi a ty sa trieskas busmi s 2mi drobcami? vies co si o tebe mysli okolie? ani nechci vediet. Ako to mas s tym vodicakom, mas a nevies jazdit, ci nemas? Ty si hlavicka uctovnicka zmakla by si teoriu po veceroch, deti ti niekto povaruje, uz aj ja do prcic, nebyvas pri BA? Za tu sumu mohli byt 4 slusne auta, alebo jedno drahe jemu a prakticke tebe...to ked pride vas vozi na tom aute, ci len utieta prach z neho, ved na nom voz deti, ked ho nie je doma. To je taky mentalny kripel, neskutocny... 👽
S tým autom to máme ako cez kopirak . On ma dva autá z toho jedno v hodnote 150 tisíc čisto nove najnovší model . Aj som mala tendenciu mu to vykričať že on ma dve autá jedno z toho luxusne ale vravím si je to jeho splnený sen nebudem mu kaziť pocity z toho . Následne mi povie že na moje auto nemáme že prečo sa bojím jazdiť manuál a chcem len automat že automaty sú drahé ( on ma obe autá automat ) . Potom mi zas tvrdí že nech si ho ja kúpim ako neviem z čoho alebo mi povedal že budem jazdiť keď bude on doma na jeho aute lebo pravdaže to luxusne auto stojí b garáži a na ňom môže chodiť výlučne len on následne keď som mu ukázala automat taký starší mi povedal že snáď nebudem chodiť na takom starom aute ( mne je to úplne jedno aké je to auto . )
@anonym_874ddf Mám vodičský preukaz len som 5 rokov nejazdila hlavne zo strachu a aj preto že som bola dlhodobo sama na deti. Práve preto som si dala kondičné jazdy lebo mi bolo opakovane sľúbené že keď ich spravím budem mať auto a nebudem na dedine s dvoma malými deťmi odrezaná.
Bez auta som už zažila dosť situácií ktoré boli reálne nebezpečné alebo ponižujúce nik mi nepomohol s kočíkom raz ma seklo z tašiek a kočíka neraz som nestihla autobus. Dokonca som neraz musela ísť do mesta taxíkom a deti boli bez autosedačiek dnes ma z toho trasie keby sa niečo staloPreto som to začala riešiť vážne bezpečnosť detí je pre mňa priorita.
Realita je však taká, že „auto bolo sľúbené“, kondičné jazdy mám a potom prišlo teraz peniaze nemámeZároveň máme drahé auto ktoré stojí v garáži a jazdí na ňom len on. Deti doň nechce dávať lebo by mu ho zašpinili Takže áno navonok luxus v praxi ja s dvoma deťmi autobusmi.
🙆Nejhorší na tom je, když se k vám pak ještě dcera otočí zády, jakoby na vše, co se dělo zapomněla a začne projektovat otce do vás. Otce vidí jako úplného chudáka, rád tak působil a dal si záležet. Přitom to byl psychický sadista, ale před lidmi usměvavý člověk. Většina věcí se děla mimo zraky dětí. Nevěra, ekonomické domácí násilí, věděl, že nade mnou má moc a bylo to s ním jak na houpačce. Děti si musely každý den říkat o peníze do školy, nic navíc, kapesné by jim ze své vůle nedal, to samé já, podíl na výchově nula, ani se o ně nezajímal jako o své děti. Uvedl mne do takové situace, kdy jsem neměla jak se z ní vymanit, jako kdyby to měl dokonale vymyšlené a ještě mi řekl, že nikdy nebudu schopná se postavit na své nohy. V posledních letech už jsem si to nenechala líbit, stal se ze mne ale sarkasticky člověk, co do něj občas rypl, když něco nebylo v pořádku. Nebránil se. Už jsem pochopila proč. Součást mé degradace, abych vypadala jako ta špatná já. Nikdy bych nevěřila. Teď platím daň v podobě nepřízně dcer, jedna z nich proti mně štve další sourozence, pomlouvá mne stejně, jako mne pomlouval on u svých milenek, že se o něj nestarám, nevarim mu, já, která vařila svého času i dvakrát denně. Ona o mně šíří, že jsem narcistka, je úplně mimo realitu a já jí nemám jak pomoci. To je na tom to nejhorší. Není tak dávno, co mi řekl však počkej, děcka ti ještě ukážou, s tím svým narušeným úsměvem. Na vánoce ho pozvali na trhy, mne ani neodpovídají na sms. On mi řekl co, závidíš, že se kamaradim s holkama? Teď jsem nemocná, jdu na operaci a zase si nemůžu dovolit odejít.🙆
@anonym_874ddf Ďakujem vám že ste to tak otvorene napísali. Je mi úprimne veľmi ľúto čím ste si prešliz toho čo opisujete jw cítiť dlhodobé psychické násilie a k tomu ešte manipuláciu cez deti. To musí byť neskutočne vyčerpávajúce a bolestivé.
Veľmi ma zasiahlo aj to ako píšete o hojdacom období a o tom že človek postupne začne vyzerať ako ten zlýlebo sa bráni alebo už nevie inak. Toto je presne to čo ľudia zvonku často vôbec nechápu.
Držím vám palce s operáciou a prajem vám aby ste mali okolo seba aspoň jednu bezpečnú osobu alebo odbornú oporuktorá vás podrží. Ak by ste mali tip čo vám aspoň trochu pomohlo či už psychologicky právne alebo v práci s deťmi budem vďačná ak sa podelíte. Ďakujem ešte raz a posielam veľa sily.
@anonym_d2badf S tým autom to máme ako cez kopirak . On ma dva autá z toho jedno v hodnote 150 tisíc čisto nove najnovší model . Aj som mala tendenciu mu to vykričať že on ma dve autá jedno z toho luxusne ale vravím si je to jeho splnený sen nebudem mu kaziť pocity z toho . Následne mi povie že na moje auto nemáme že prečo sa bojím jazdiť manuál a chcem len automat že automaty sú drahé ( on ma obe autá automat ) . Potom mi zas tvrdí že nech si ho ja kúpim ako neviem z čoho alebo mi povedal že budem jazdiť keď bude on doma na jeho aute lebo pravdaže to luxusne auto stojí b garáži a na ňom môže chodiť výlučne len on následne keď som mu ukázala automat taký starší mi povedal že snáď nebudem chodiť na takom starom aute ( mne je to úplne jedno aké je to auto . )
@luss121 vyser sa na neho aj na jeho auta... Bez neho ti bude lepšie. Ja mám dnes už svoje auto. Kúpila som si nové 🙂.
@anonym_874ddf Mám vodičský preukaz len som 5 rokov nejazdila hlavne zo strachu a aj preto že som bola dlhodobo sama na deti. Práve preto som si dala kondičné jazdy lebo mi bolo opakovane sľúbené že keď ich spravím budem mať auto a nebudem na dedine s dvoma malými deťmi odrezaná.
Bez auta som už zažila dosť situácií ktoré boli reálne nebezpečné alebo ponižujúce nik mi nepomohol s kočíkom raz ma seklo z tašiek a kočíka neraz som nestihla autobus. Dokonca som neraz musela ísť do mesta taxíkom a deti boli bez autosedačiek dnes ma z toho trasie keby sa niečo staloPreto som to začala riešiť vážne bezpečnosť detí je pre mňa priorita.
Realita je však taká, že „auto bolo sľúbené“, kondičné jazdy mám a potom prišlo teraz peniaze nemámeZároveň máme drahé auto ktoré stojí v garáži a jazdí na ňom len on. Deti doň nechce dávať lebo by mu ho zašpinili Takže áno navonok luxus v praxi ja s dvoma deťmi autobusmi.
@luss121 je mi to ľúto, ked tu čítam, ako je dobrá žena psychicky a ekonomicky týraná. Držím palce a prajem veľa síl, aby si našla oporu a pomoc a mohla sa vymaniť. S takým tyranom ešte zena s dobrým srdcom o sebe pochybuje. Ty nie si vadná, ale on.❤️
Po 2 rokoch som nasla pracu ex. Maly mal 1 rok. Cca po 3 mesiacoch ex zacal nazyvat prizivnickou, ze mi robi charitu, nemam logicke myslenie, som hlupa, nic neviem, nezvladam a pod. Pritom som ho 2 roky zivila, kym som mu nenasla lukrativnu pracu s nadpriemernym zarobkom. Po dlhsej dobe ponizovania som sla za psychologickou,pretoze ma presvedcil, ze som nemozna a zacala som o sebe pochybovat. Ta na zaklade roznych testov vyhodnotila, ze mam spravne usudky a e som ok. Ked som opat zacala doma konat podla svojho uvazenia, zacal ma mlatit. Hovorim, ze nastastie, pretoze by som sa inak nerozviedla.
Nie je vas vztah v poriadku. Si na materskej, izolovana, manzel miesto vclenovania ta do bezneho zivota, z neho vylucuje, ponizuje. Neberie do uvahy, ze ty mas "pracu na plny uväzok" v domacnosti, v starostlivosti o deti
Neviem ti poradit. Mozno keby sa nasiel nejaky otecko, ktory by mu prehovoril do duse. Zeby si este jeho kamarat robil z teba srandu? To nie je v poriadku
Sú na strednom Slovensku nejaké centrá pomoci pre ženy nie?informovala si sa už tam?Si vo vzťahu s manipulátorom ktorý ťa odstrihol od všetkého a všetkých aby mohol tebou manipulovať ďalšej.Cim skôr odíď ako účtovníčka si určite nájdeš prácu začnite s deťmi aj v jednoizbovom byte ,budú určite šťastnejšie ako keď žijú v Tom prostredí kde žijete teraz. Bola som taká istá matka odišla som do podnájmu s malou dcérou pretože mi bolo vyhadzovanie na oči že som prizivnik a každý druhý deň som mala od neho žiarlivostnu scénu (bol medzi nami rozdiel 11 rokov).Do roka sme boli rozvedení ,natahovala som s a a ním ďalší rok o výšku výživného stalo to z to pretože som si povedala že so mnou nikto zametať nebude.Uz len dodám že starí rodičia ešte pracovali čiže varovaka ocr žiadne ...vykryvala som to kamarátmi a neskôr prácou z domu ale stalo to zato .Odhodlajú sa odísť .nevyhovaraj sa na deti urcite vnímajú v akom prostredí sú.Drzim palce
@luss121 ešte mi k tomu autu napadlo. Veď ty nemusíš s ním ho chodiť kupovať. Ak on robí preč, tak si väčšinu času sama. Vieš si poradiť so všetkým, tak aj s týmto. Ja som tak na MD si spravila kondičné jazdy, ešte môj otec mi hovoril, že na čo, veď mi je stále k dispozícii (dôchodca s novým autom), potom som si za 400 eur kúpila feliciu na rozjazdenie, po polroku ju zas za 400 eur predala, a chvalabohu, že som tak spravila, lebo otec tak vážne ochorel, že som s ním každý týždeň jazdila do martinskej nemocnice a on so šoférovanim musel skončiť.
Takže určite, ak máš nejaké financie, kúp si lacné auto a jazfi. Držím ti palce!
@luss121 no je to manipulator a taky clovek zije z toho, ze partnerku dostava stale na dno a on je ten hlavny.
Pises, ze robi v zahranici, cize aj tak vsetko ostava na tebe...vidis o deti sa dokazes postarat aj sama a bez neho, o domacnost tiez...mozno sama citis, ze nieco nie je v poriadku...ty v tomto vztahu chradnes a nekvitnes....dalej to bude len horsie...on sa nezmeni...bohuzial...osamostatni sa...nebude to lahke..najdi si pracu a ako zacnes hned zarabat odid..aj keby do podnajmu....potrebujes sa ho zbavit...takito chlapi si nezasluzia zeny, rodinu

Keď čítam takéto témy, tak si viac a viac uvedomujem, že je super, že s mužom máme spoločné 'len' dieťa. Mám svoj byt, prácu, auto, ..., nie som na partnerovi ekonomicky závislá. Sme spolu, lebo sa ľúbime a chceme byť spolu.