Je možné, aby sa muž bez ambícií zmenil?
Spoznala som cez net muza, ktory sa mi fyzicky paci a aj celkovo debata s nim je fajn, vyvija o mna zaujem, ale vaham, ci to dalej rozvijat. Ide o to, ze ma 33 rokov, nedostudoval vysku, pracuje ako rozvazac jedla a je spokojny s tym, ze ma pohodlny zivot a plat mu staci, co si ale myslim, ze nebude horibilna suma. Podla mna to je praca vhodna pre studentov a celkovo mladych na zaciatok, nie pre chlapa zreleho na zalozenie rodiny, co aj planuje. Tiez mi vadi, ze fajci.
Ja mam 35, mam dobre vzdelanie, vlastny byt a auto, pracujem v zahranici. Roky driem ako kon, aby som nieco mala, bez toho aby som bola zavisla od muza. Dlhodobo si neviem najst vztah, teraz sa objavil niekto, kto sa mi aj fyzicky paci. Planujem sa pristahovat blizsie k Slovensku, chcela by som sa uz usadit. No tak, aby som mala financnu istotu a uprimne, aby sme si mohli ako par/rodina dovolit trochu lepsi standard, bez obracania kazdej koruny dvakrat. Nemyslim luxus, ale zo samej lasky si clovek nedovoli kvalitnejsie jedlo, obcas dovolenku, veceru a divadlo, detom kruzky a celkovo taky klud aspon po financnej stranke. Imponuju mi muzi uspesni a cielavedomi, aby sme mohli budovat spolu. Bojim sa, ze by som bola frustrovana a nevazila si pohodlneho chlapa. Zase mam obavy, ze budem preberat, az bude neskoro. Je mozne, ze sa taky chlap zmeni alebo mam hladat dalej?
@rozculena ja som vedela, že sa toho modrykonik chyti. Ak sa z nej stala riaditeľka, tak klobuk dole pred nou, že mala ambicie pracovať na sebe a dostat sa vyššie. Lidl umoznuje rýchly kariérny rast, tak práve preto som ho spomenula, lebo aj bez veľkej namahy sa vieš dostat vyššie a je skoda, keď sa niekto 20 rokov zasekne na jednom mieste a nespraví nič pre kariérny rast, aby zlepšil svoju finančnú situaciu.
@saraxyz Áno, muž sa mi veľakrát poďakoval a je vďačný, že som ho v živote potiahla, lebo by nebol teraz tam, kde je. A ako píšem, aj mňa to stálo veľa námahy mu vytvoriť podmienky na štúdium pri detoch, či prebdené noci, keď som mu pomáhala vypracovať zadania, či otázky na skúšky. Partneri sa majú potiahnuť, pomahat si, nie sa na začiatku diskvalifikovať zaskatulkovaním, že on je neschopny, tak s ním nebudem. Nie každý dostal rovnaké karty v živote ako ty alebo ja, môže byť dobrý človek, môže byť aj šikovný, ale nemal možnosť napríklad študovať. To už je úlohou partnera nájsť potencial a rozvinúť ho.
si nezávislá finančne tak by Ti nemalo vadiť, že niekto menej zarába, to sa môže zmeniť, ja to vidím horšie s tým fajčením, zrejme si nefajčiar, ja mám rada spokojných ľudí, horšie je s nespokojnými
Súhlasím s tým, čo tu padlo, len jedna vec ma zarazila. Ja som si vždy myslela, že kuriéri s jedlom zarábajú pekné peniaze 😃 teda, samozrejme nie ako napr manažér ale viac ako napr operátor vo výrobe (kt by vám nevadil). Opravte ma ak sa mýlim, lebo je dosť možné, že áno 😃
@janinah Ano, nech radšej nadabi na takú, ktorá ho zmotá na to, že môže brat podporu a byť polroka s ňou doma, alebo, že fajcenie trávy je lepšie ako sa vzdelávať. Môj manžel má nadpriemerne vysoké IQ, mal potencial, ktorý som objavila a rozvinula. Má na to vyštudovať aj 3 vysoké školy, ale keby nebolo mňa, bol by doteraz bez maturity, lebo by sa nikdy k tomu neodhodlal, lebo by si neveril, že to dá. Áno, v niektorých veciach je treba partnera motivovať, lebo len keď ideš mimo komfortnej zóny, vieš sa naucit niečo nové a posunúť sa v zivote. Mám kolegu, ktorý má partnerku, ktorá ho ťahá dole (kvoli tomu, že chcela ist na festival, nenaucil sa, neprihlásil sa na skúšky a vyliali ho zo skoly, atd.) ver mi, že by si takú nechcela mať radsej za nevestu, ale uprednostnila by si taku, ktorá by mu povedala, že ok, nepojdeme tento rok na festival, radšej sa uč a pôjdeme budúci rok, keď budeš mat po štátniciach..
mne by tento konkrétny chlap vadil, ten postoj je pre mňa neakceptovateľný... navyše príjem nič moc a ešte polovicu prehulí. A smrad po cigaretách by bol pre mňa teda fuj, neviem si predstaviť intímnosti s nikotínom nasiaknutým chlapom, neznášam to.
Poviem ti opačne garde, spoznala som muza ktorý má najnovšiu Q7, dom má 35 rokov vlastný biznis a peňazí do bludu a co z toho? Keď je debil 😂😂😂 ktorý si myslí že nad neho niet 🙈 tak jak ma priťahoval ma už odtahuje, jak počúvam tie reči sprosté. Takže niekedy ti ani milionár nezaruci že nebude debil 😂
U nás je to presne naopak ja tiež rozvazam jedlo a manžel zarába a živí nás nie je na tom nič zle . aj taká to Praca je dobrá aspoň nejakú ma a možno robí každý den alebo krátky dlhy týždeň a zarobí aspoň 1000 mesačne v čistom a možno aj viac vo nie je zle dá sa z toho pekne vyžiť
Tak ja mám napríklad podmienku aby mal muž inteligenciu, "jednoduchšieho" chlapa si vedľa seba predstaviť neviem. Ale neriešim mzdu a prácu, pre mňa je hlavné, že pracuje. Odľahčene, nepoznáš jeho rodinu, možno sú zazobaní a zdedí po nich viac ako by zarobil na lepšej pozícii. Netreba fakt človeka súdiť podľa zárobku. Len teda neskôr by som si ujasnila, či ked sa bude plánovať rodina a ostaneš doma, či je ochotní nájsť si lepšie platenú prácu. A ak si ty cieľavedomá, tak možno nebudeš ochotná sedieť s dvomi deťmi doma 6 rokov a práve chlap, čo ti s deťmi pomôže lebo nerobí 16 hodín denne ti bude vyhovovať. A ak zarobíš aj ty budete mať rovnaký príjem ako by ste mali keby máš muža, čo zarobí viac, ale pomoc s deťmi nulová a ty budeš musieť sedieť doma s deťmi roky nespokojná, lebo ti nebude mať kto pomôcť s dávaním deti do škôlky a školy.
@marsmykkok To si ako myslela “ jednoduchšieho” chlapa?..🙂
No, ísť do vzťahu s niekým, len preto, že je pekný a je k dispozícii, to nestačí..
Chces vôbec tohto konkretneho chlapa, či chces len hocijakého chlapa?
A k tvojej otázke.. nuž môže to zmeniť a na sebe zapracovať a nemusí.. to teraz nezistis.
ale keďže ti imponujú úspešní a cielavedomí muži, toto dobre nedopadne..
Takže keď je neambiciózna žena, ktorá robí na nízkej pozícii operátorku, predavačku a pod. za minimálku, tak je to v pohode? A je tu takých na koni dosť. Tým mužom to nemá vadiť, aké ženy majú doma? Takže tie ženy sú tiež iba neschopné chudery?
@nikoletta1712 ja tak nazývam ľudí s nižšou inteligenciou alebo takých čo možno majú IQ v norme, ale nezaujímajú sa o nič. Ja mám IQ vyššie a mám celkovo dobrý všeobecný prehľad, teda aj od muža očakávam ten všeobecný prehľad, že proste budem sa s ním vedieť rozprávať aj o niečom inom ako o tom aký som mala deň alebo ohovoriť susedov.
Ked Ti to vadi teraz, casom bude len viac. Bud sa zmier s takym aky je, alebo hladaj ineho.
Ani moj nema vysku, ja mam, ale jeho povaha bola a je dolezita. Ale zaraba celkom dobre hoci to ide do jeho zdravia. Ale sa mi hovoril, ze je to kvoli rodine, aby nas uzivil. Keby zil sam, stacila by mu lahsia praca s nizsim prijmom. V tomto je moj zodpovedny a rodinne zalozeny.
Takze urcite to chce uprimny pokec u vas aku ma kto predstavu a ako dalej...
Ak sa ti páči treba tomu dať šancu, aspoň 5-6 x rande naživo aby si vedela co je to za človeka a či to ma význam, nie ho hneď odpísať koli práci … Dopisovanie cez net je veľmi nešťastná forma začiatku vzťahu, treba sa vidieť naživo
Osobne si myslím, ze ideálneho partnera nestretnes, ideálnym partnerom sa človek stane až vo vzťahu, ked sa dvaja spolu zladia
Fakt niekedy k zmene staci len partner ktorý ho trochu podporí, inšpiruje k niečomu. Po 30 tke to býva taký životný mýlnik veľa ľudí si rozbehne kariéru až v tomto veku
Kamoš rozvaza wolt už dlho a celkom si to pochvaľuje, zas nezarobí až tak zle a v podstate je sam sebe pánom, môže si vziat voľno kedy chce, ma čas na dôlezite veci. Určite lepší job ako nejaká trojsmenka v korporáte ….
Ked sme pri tých korporátoch napríklad vedúce pozície v týchto veľkých spoločnostiach priťahujú narcistické osobnosti, určite to nieje pravidlo ze co manager to narcis, ale je ich tam dosť. Takže sa ti kľudne môže stať ze spoznas niekoho ambiciózneho, dobre zarábajúceho ale do seba zahladeneho a s takým je život ťažký.
@marsmykkok Aha, rozumiem…Tak potom som to dobre pochopila🙂…
Mne by viac vadilo to fajcenie ako to, ze zarobi menej.
Sama asi cítiš, že dosť "preberáš" a že roky ti utekajú. Je to dosť často tak, že ambiciózne ženy nemajú mužov, pretože všetku svoju pozornosť zamerali inde. Ja mám 4 kamošky, ktoré sú bez partnerov, dve sú lekárky, jedna manažérka a jedna realitacka, ale v Amerike. Všetky spája presne to, že za mlada boli sústredené na kariéru a spamätali sa po 30-ke a majú tú smolu, že už preberajú. Ber to tak, že keď by si sa s tým mužom zoznámila počas školy napríklad, tak ti ani nenapadne premýšľať nad tým, čo tvoj budúci muž bude robiť. Nikto ti ani vtedy nezarucil, že nebude rozvážať jedlo. Môj muž celú školu robil rozvoz a mohlo sa stať, že aj po škole by ostal v tej firme, mne to vôbec nepripadalo divné. Na tvojom mieste by som sa s tým mužom aspoň párkrát stretla a dala tomu šancu. Možno robí rozvoz, lebo ho to baví a aktuálne mu tie zarobené peniaze stačia. Prečo by mal niečo meniť? Skôr by pre mňa bol problém fajčenie, alebo napríklad to, že býva u rodičov, že nemal žiaden vaznejsi vzťah, že je domased a nemá koníčky pod.
@3petka kolko taki ludia priblizne zarabaju? Vo vacsich mestach ich je vidiet kvantum…az sa cudujem, ci sa vsetci uzivia
Tak nie všade je to rovnaké a nie v každej práci je to med lízať. Ale tam kde robil brat mal 1500 nieked daj viac ak mali veľa robity
Ja som napr tak unavena z tolkej prace s ludmi a cestovania, ze by som najradsej uz zostala niekolko rokov na materskej a do prace dlho ani nepachla, v domacnosti viem spravit prakticky vsetko, potrebujem takeho, co dobre zarobi a venuje sa detom
Autorka, tohto určite nechaj plávať.
Ste absolútne rozdielny.... Pises, že si vzdelaná, ale akosi sú neuvedomujes, že z pekného ale prázdneho taniera sa nenajes....
Potrebuješ rovnocenneho partnera, aby ste si sadli ľudský a aj pri výchove detí mali rovnaký názor a ťahali za jeden povraz.....
@autorka autorka chce ist na matersku? 😇 staci dat vediet , pridem na kavicku aj na biku 🙂 kedze nemam auto ☹🙂
Pre mnohych isto povrchne, ale tym, ze sa pohybujem medzi lekarmi, informatikmi, inziniermi, diplomatmi, ale aj remeselnikmi zivnostnikmi, ktori dobre zarabaju, je povedat, ze moj muz robi poslicka, a nie som s tym vysporiadana, je take hmmm 🙈 tak neviem ci nebude lepsie zist z kratsej cesty
@akvi presne toto ma napadlo, že koľko poznám super mužov, čo zarábajú tak 800-1000 eur celoživotne. Ale z generácie 40 plus zväčša a mali šťastie, že proste sa s partnerkami zoznámili počas školy, lebo teraz keby hľadali tak bez šance ak nezarábajú 2500 eur a viac mesačne.
Nie nemala by si rozvijat tento vztah.Vrana k vrane sada a ty by si s tymto muzom stastna urcite nebola.Mate na prvy pohlad odlisne predstavy o zivote.
@princkrason Čo ma toľko označuješ? 🤣 mne je jedno, čo muž má alebo nemá...žila som s mužom 11 rokov, ktorý mal jednu igelitku a tam 2 x ponožky, 2 x spodné prádlo, jedno tričko a tuším jedny tepláky 🤣 ale ja som v tom čase mala tiež len prd veľký 🤣...a postupne sme si vybudovali zázemie...všetko sa dá ak človek chce a je ochotný pre svoju budúcnosť niečo spraviť...
nahodou ja ti rozumiem, tak ako by mala zena reprezentovat muza, mal by aj muz zenu. Ale... ja som svojho muza spoznala, ked mal "holu riť" a este aj pracu totalne na prd. Ja stabilny prijem, TPP... a dnes... dnes môj muz zaraba 2x viac ako ja... ciže dosť zalezi od povahy daneho chlapa.
Ved sa s nim parkrat stretni, pokecate o predstavach o zivote a budes vediet ako to chlapec ma...
@earlgrey nemam koho podpichovat a tie svadobne oznamenia uz su hotove?

na SR si vies najst pracu adekvatnu momentalnemu tvojmu prijmu? alebo sa aj tebe znizi financna uroven? ono, pokial mas aj vzdelanie a zivotne skusenosti, ani tak nejde o to, ze ti bude vadit maly prijem, ale prave to co si spominala - povaha a pristup, rozne pohlady na zivot