icon

Je možné, aby sa muž bez ambícií zmenil?

26. nov 2024

Spoznala som cez net muza, ktory sa mi fyzicky paci a aj celkovo debata s nim je fajn, vyvija o mna zaujem, ale vaham, ci to dalej rozvijat. Ide o to, ze ma 33 rokov, nedostudoval vysku, pracuje ako rozvazac jedla a je spokojny s tym, ze ma pohodlny zivot a plat mu staci, co si ale myslim, ze nebude horibilna suma. Podla mna to je praca vhodna pre studentov a celkovo mladych na zaciatok, nie pre chlapa zreleho na zalozenie rodiny, co aj planuje. Tiez mi vadi, ze fajci.
Ja mam 35, mam dobre vzdelanie, vlastny byt a auto, pracujem v zahranici. Roky driem ako kon, aby som nieco mala, bez toho aby som bola zavisla od muza. Dlhodobo si neviem najst vztah, teraz sa objavil niekto, kto sa mi aj fyzicky paci. Planujem sa pristahovat blizsie k Slovensku, chcela by som sa uz usadit. No tak, aby som mala financnu istotu a uprimne, aby sme si mohli ako par/rodina dovolit trochu lepsi standard, bez obracania kazdej koruny dvakrat. Nemyslim luxus, ale zo samej lasky si clovek nedovoli kvalitnejsie jedlo, obcas dovolenku, veceru a divadlo, detom kruzky a celkovo taky klud aspon po financnej stranke. Imponuju mi muzi uspesni a cielavedomi, aby sme mohli budovat spolu. Bojim sa, ze by som bola frustrovana a nevazila si pohodlneho chlapa. Zase mam obavy, ze budem preberat, az bude neskoro. Je mozne, ze sa taky chlap zmeni alebo mam hladat dalej?

earlgrey
27. nov 2024

@princkrason Čo? aké? veď si ma zrušil 🤣

princkrason
27. nov 2024

@earlgrey to bolo len z plezíru, ja uz mam oblek nachystaní + billa tasku a bike.. 🙂

earlgrey
27. nov 2024

@princkrason ruksak nemáš?

hefo
27. nov 2024

Toto je to prekliatie úspešných žien. Vo všeobecnosti (osobne som za celý život poznal len jeden opačný prípad, ona všeobecná lekárka, on vrátnik na družstve) žena nedokáže dlhodobo tolerovať muža, ktorý je na spoločenskom rebríčku nižšie ako ona. Lenže úspešný 35-ročný muž si nepotrebuje vybrať 35-ročnú úspešnú ženu s dobrým vzdelaním, vlastným bytom a žiarivou kariérou, toto muži nehľadajú.

Iste, určitá inteligencia a vzdelanie je u ženy plus, ale žiarivá kariéra je pre manželstvo a materstvo u ženy skôr mínus a vek tiež. Ten úspešný muž si radšej nájde nejakú 25-ku, s ktorou nebude musieť svoje úspechy v práci či podnikaní porovnávať.

princkrason
27. nov 2024

@earlgrey nemam , zozeniem ak bude treba 🙂

autor
27. nov 2024

Ja nie som nejaka topmanazerka, len pracujem vela, sama v zahranici….pochadzam z rodiny, kde peniaze vzdy chybali a boli hadky, nielen kvoli tomu, nemohli sme si vela dovolit a uz to nechcem zazit…snazim sa o sebarozvoj, ale casto padam do tych istych vzorcov, obavam sa, ze aj toto je ten pripad…tiez ked vidim kamosky, co ich muzi zarabaju tisice…

kikushaa
27. nov 2024

Woltaci, boltaci vpohode v bratislave zarobia 1700-2000€ to podla mna nieje az taky tragicky prijem, ci?

princkrason
27. nov 2024

@kikushaa a to maju za osem hodim a pat dni v tyzdni taky prijem?

kikushaa
27. nov 2024

@princkrason netusim ci im to hodinovo takto vychadza, viem ze dvaja moji spoluziaci zo strednej takto funguju. Bavili sme sa o tom na stretavke, tiez som bola celkom milo podivena z tej sumy. Osobne tipujem ze robia viac ako 8h/5x tyzdenne

saraxyz
27. nov 2024

Nie je hanba, že chces mať chlapa ktorý dokáže zarobiť. A super je aj to, že vnimas svoje vzorce. Keď sa ti ich podarí rozpustiť, tak to budeš ináč vnímať. Skús to teraz nesiliť a nerozpitvavat. Mne minule také vzorce naskočili, že som nechápala 😉 držím palce 😉

bu_bu_bubak
27. nov 2024

Dnes uz tie vztahy nie su ako za cias nasich rodicov ci starych rodicov ked pary budovali vsetko spolocne od podlahy. Ak si clovek precita temy podobne tejto tak v mnohych pripadoch je to ako cez kopirak.

Nejake uprimne city ci radost zo spolocne straveneho casu sa spominaju len sporadicky. Dookola sa stale len riesi ci ma clovek dobru karieru, ci dobre zarobi, ci ma dom, auto, peniaze na ucte a pod. Clovek ma skor pocit, ze ide na casting ci interview nez na rande.

Z autorkinych prispevkov mi vychadza, ze na zaklade kruhov v ktorych sa pohybuje by sa za takeho partnera skor hanbila pretoze je zrejme, ze kladie velky doraz na to co si o nej jej okolie mysli. Podla mna by si ho mala nechat plavat nech si ho najde nejaka ina ktora sa na neho nebude divat cez prsty.

To, ze mu momentalne vyhovuje sucasna praca neznamena, ze nie je schopny zmeny alebo najst si lepsie platenu pracu. Rodina a deti v drvivej vacsine pripadov zmeni zmyslanie muza. Je statisticky dokazane, ze muzi aj zeny v partnerskych vztahoch zarabaju viac nez slobodni co je samozrejme logicke kedze treba nakrmit 1-2 hladne krky navyse.

Osobne sa mu vobec necudujem, ze mu vyhovuje sucasny stav. Ak ho praca bavi a je schopny uzivit sa z nej tak je to podla mna v pohode.

Mam niekolko znamych ktori su slobodni ba dokonca aj zadanych ktori vravia, ze ak by nemali rodiny tak by si nasli nejake menej stresujuce prace s nizsim pracovnym nasadenim aby mali trocha viac kludu a casu na svoje hobby a konicky.

Okrem karieristov veru nepoznam vela slobodnych ludi ktori by snivali o tom, ze budu v praci od nevidim do nevidim aby sa domov vratili do prazdneho bytu.

Rodina zmeni vela v zmyslani chlapa a je to obrovska motivacia ist von a snazit sa zarobit viac aby o nu bolo postarane. Hladaj si partnera na zaklade toho ci sa na neho mozes spolahnut 24/7/365 a nie na zaklade prace.

klotildabazarik
27. nov 2024

Ja mam 35 a nebola by som s 33 rocnym, mozno max by som sa s nim vyspala a tym by to pre mna haslo😂

slovakboy
27. nov 2024

Chlapo majú radi keď ich žena vie urobiť lepšími. Ak vieš na neho vhodným spôsobom pritlačiť aby mal vyššie ambície a aj mu v tim nejako pomôžeš tak on bude rad s ešte viac ťa bude milovať. Ale teraz môže byt že to berie z tvojej strany ako nejaky tlak alebo parameter ktorý ho môže diskvalifikovať a už sa stavia do obrannej pozície: nie mne je tak dobre ako som. Tak skús začať budovať vzťah a popri tom ho smeruj k lepším ambíciám vzdelávaniu sa v nejakej oblasti. Nemusí mat vysokú aby bol úspešný, ale vedomosti alebo zručnosti potrebuje. Najlepšie aj jedno aj druhé. To chcenie v ňom prebuď. Ak to nepojde a veľmi ti na tom záleží tak to bude problém. Ešte je tu možnosť že to tak necháte a ty budeš ekonomicky silnejšia. Prečo nie. Ale pptom musí on ťa podporovať vo všetkých smeroch aj doma.

princkrason
27. nov 2024

@klotildabazarik kde mam prist? 😉🙂

scila
27. nov 2024

@autorka píšeš, že sa pohybuješ medzi lekarmi, informatikmi, inziniermi, diplomatmi, ale aj remeselnikmi zivnostnikmi...tak keď máš už 35 a nikto z nich sa na teba nenalepil tak prepáč, asi nebudeš moc veľké terno. Tvoje príspevky mi príde hrozne povýšenecké. Pripomínaš mi jednu známu, ktorá toľko preberala až má pomaly 50 a vyplakáva, že je sama.
Ja sa tiež pohybujem v podobnom kruhu ako ty a lekári sú ženatí s lekárkami, informatici tí normálni si našli partnerky už počas školy a väčšina IT-čkárov je takých, že človek má pocit, že buď sú z inej planéty, alebo majú aspergera. A ešte mám okolo seba dosť riaditeľov a majiteľov úspešných firiem, ktorí síce zarábajú královsky, ale na vysokých pozíciách sú práve vďaka svojej povahe, ktorú by som doma nezniesla - sú arogantní, panovační, bez empatie a niektorí aj bez chrbtovej kosti.
Princovia na bielom koni nechodia. Z teba mám pocit, že čakáš, že príde pán dokonalý. Ale žiaden chlap neni dokonalý. Majú príšerne veľa chýb. Ale sú takí, ktorí sa pri žene zmenia k lepšiemu. A na niektoré veci si žena zvykne. Aspoň ja som si zvykla. Veď tiež niesom dokonalá.

alantroj
27. nov 2024

Pokial ma dobru povahu tak by mi to nevadilo. chlap sa vie prepracovat aj po 30. A ty mas tiez uz vek na to aby si videla hodnoty aj inde ako vo vyske prijmu. Nepisem to ako hejt ale ako skusenosti z mojho okolia. Ten byt aj auto o par rokov rada ozelies za stastnu rodinu. Moj muz nema tiez vysku, ja spom studovala pomaly do 30 a vypracoval sa a ma aj bez VS dobru pracu. Ale je pravda ze som ho dotlacila skusit pohovory na kt si myslel ze nema. A vzali ho aj ked bola podmienka VS.

akvi
27. nov 2024

Tak ja poznám párik, že muž málo ambiciózny, ale zato šikovný - žena ho dotlačila k zmene kariéry, chlap zmenil asi 3x prácu, kým ONA nebola spokojná a teraz ona pindá, že on je vkuse v práci, že deti sú len na nej a ja sa smejem, lebo presne viem, ako to tam celé bolo a ona si zato môže sama. Niektorým ženám proste nevyhovie žiadny chlap na svete, lebo akokoľvek to bude, tak ony budú mať furt dačo. 😅🙄

akvi
27. nov 2024

@bu_bu_bubak výborne zhrnuté. A trefa aj s tým rande vs. casting. To pobavilo a aj vystihlo všetko.

A autorka - mám z teba pocit, že ty sa bojíš tomu dať aj minimálnu šancu, ani len to rande nechceš skúsiť. Veď preboha, nemusíš si toho chlapa vziať po treťom rande. Dnes už ľudia snáď ani randiť nevedia. Vždy hľadajú rychle a instantné riešenia. Veď si to skús užiť, spoznať ho naživo, pochopiť ho. Možno to, že má takúto prácu má úplne pekné vysvetlenie. Ja mám tiež VŠ a robím v podstate upratovačku. A baví ma sledovať reakcie okolia, keď to takto prezentujem.

autor
27. nov 2024

@scila moj hlavny problem je, ze som rozbehana, zila som uz asi na 15 miestach na SK aj v zabranici, vsade len na chvilu….vacsinou ti co sa mi pacili, boli zadani…som dost introvert a posobim odmerane, asi vela muzskej energie zamerana na pracu, aj ked sa to snazim ukocirovat… s lepsie vzdelanymi sa mi vzdy lepsie komunikovalo…prakticky v kazdej praci mi nadbiehal nejaky kolega alebo klient, casto take “zenskejsie” typy, ale nepacili sa mi, nebola chemia..nie je to take, ze o mna nikto nemal zaujem

autor
27. nov 2024

@mabenn mne by sa na slovensku znizil prijem velmi

maja249
27. nov 2024

@tibor79 ktokoľvek sa musí chcieť zmeniť kvôli sebe, nie kvôli nejakej ambicióznej slepici😉

ahhola
27. nov 2024

Co je proti tebe, je cas. Ak je ten "poslicek" otcovsky typ, nebude ta natahovat, ze dieta o rok, o 5,o 10... nikdy... Ber ho. Horsie snad uz nebude, co sa jeho kariery tyka a lepsie moze byt. Alebo vyberaj, hladaj a fertilne roky fuc. Vsetko je kompromis. 🎄

ma77
27. nov 2024

@tramtada31 No teba mať doma chudák chlap 😱

oli18
27. nov 2024

Ja som stara skola, ale nestacim sa divit, ako s rozumom si vyberate partnerov. Ja som sa najprv zalubila, az potom riesila, co robi, ake ma vzdelanie. Ved sa zalubim do cloveka, nie do jeho roboty, vzdelania, ci penazi. Toto su zlatokopky, ktore idu do vztahu z rozumu.

vilma7
27. nov 2024

Ani ja nemám manžela co by sa chcel posúvať ďalej...
Ale mne je vzácne, že je poobede o 15.00 doma a cele poobedie sa venuje rodine. Na čo mi bude chlap, ktorý príde domov zničený večer o 19.00 a na všetko budem sama? So spoločným platom si vystačíme na všetko.

lauricka
27. nov 2024

Buď ho chcete takého aký je alebo nechajte tak. Nechcite od niekoho, aby sa menil podľa Vašich predstáv. A áno, takto môžete preberať, až bude neskoro, aj to sa môže stať.

mameha7
27. nov 2024

Keby ti nevadilo byť tá úspešná a maskulínna vo vzťahu, tak je to OK. Na materskú by mohol ísť on. Možno by bol skvelý otec a partner. Nie každý musí zarábať veľké prachy a vidieť šťastie v pracovných ambíciách. Mala som možnosť byť vo vzťahu s takým feminínnym chlapom, rozumel mi ako nikto, bol milý, pozorný a empatický. No začalo mi vadiť, že je málo priebojný. S odstupom času si myslím že by bol dokonalý, keby mal aj trošku vyššie ambície, ako byť predajca v obchode.Vidím, že tebe to tiež prekáža, radšej to nechaj tak.

tramtada31
28. nov 2024

@ma77 chudák by bol, keby ma nemal. Myslis, že bežný chlap je spokojný, že má doma vzdelanú manželku a on nemá ani maturitu? Jemu sa absolvovaným štúdiom otvorili nové pracovné príležitosti. Má zamestnanie, kde je niekto, kde si spravil kontakty. Veľakrát som sa ho na to pýtala a je mi vďačný za pomoc a podporu, takže ho ľutovať nemusíš 🙂

simca06022011
28. nov 2024

Niekedy je spokojný život s kľudasom rozvazajucim jedlo lepší 😂 ale keď už teraz preberať, tak na čo to siliť, hľadaj ďalej. Nebude to fungovať ak.pri každom probléme ta napadne aký má on v pohode život a ty makáš... máš... zarabas. Budeš neustále porovnávať (?).
A nie nezdielam názor ze treba ľudí okolo seba komandovat a ukazovať im cestu. Pomôcť poradiť ôk... ale ak to ma byt partner, nebudem sa k nemu správať ako k decku.

simca06022011
28. nov 2024

@mameha7 poznám takýto pár a ten muž si začal budovať kariéru, az keď deti začali chodiť do školy, Resp kariéru.. skôr tsky svoj sen. Spokojní sú všetci. Nedá sa mať všetko. Kariéra riadna sa často nerobí 7-15 a im to vyhovuje, ze rodina je pokope... je to také niečo za niečo