icon

Je možný vzťah Slovenky a moslima ?

karamelka257
18. jan 2020

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Má tu niektorá vztah s moslimom? Mám priateľa ktorý je moslim videli sme sa 1x v živote. Ale žiaľ moja rodina ho nechce prijať medzi seba lebo pretože je moslim. Mám ho rada a chcem byť s ním a poznať ho lepšie. Ale nechcem íst do jeho krajiny a on nevie ako má prísť na Slovensko. Viete mi niektorá poradiť? Ďakujem 🙂

777januska777
18. jan 2020

@adkoalauri manžel very je žid, ona je tiež židovka. Tak aké porovnávanie kultúr? Veď oni obaja majú rovnaké náboženstvo a rovnaké zvyky. Židovské náboženstvo ovplyvňuje celkový život či zvyky, či výchovu, všetko sa podriaďuje tomu náboženstvu. Takže tým, že ona je židovka nešla do ničoho iného a to, že mu ona vzala deti na Slovensko, tak porušila základy ich spoločného náboženstva.

majah212
18. jan 2020

@karamelka257 na TLC chodí program 90dni do svadby. 90% ženíchov za chce dostať do krajiny,konkrétne USA a získať zelenú kartu. Neviem ako je to v tvojom prípade...

tilko
18. jan 2020

@karamelka257 hm...ťažká téma pre mladú ženu....spoznať niekoho na dovolenke môže byť krásne a lákavé....tá eufória...na dovolenke je predsa všetko iné....takže treba ísť na to hlavne s rozumom aj keď citová sféra asi momentálne zahmlieva tú rozumovú...ale tak to v živote chodí....určite sa do ničoho nehrň...a tvoju rodinu chápem...ľúbia ťa a záleží im na tebe....ten muž sa môže vyfarbiť ako každý iný človek, ale skús sa zamyslieť ešte nad jednou vecou...nechceš odísť zo SR, vieš si predstaviť byť s ním tu? si pripravená čeliť nepriazni nielen rodiny ale aj širšej verejnosti? a keď prídu deti? čo ak sa im budú posmievať?vyhýbať?....ľudia sme rôzny a ver, že toto sa ti reálne môže stať...moslimovia to budú mať ešte veľmi dlho v našich krajinách zložité z každej strany...

stela01
18. jan 2020

@majah212 veľmi dobrý program , strašne sa smejem 60 minút .

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
kopytko03
18. jan 2020

Ach dievča. Vidíte sa raz v živote a citujem, "to by musel pracovať tam u nich a musel by mať peniaze v banke". Čiže chceš si sem dotiahnuť neznámeho, nezamestnaného a nezabezpečeného muža? To ti chýba si s ním už rovno urobiť dieťa.
Ja viem že si zamilovaná a vidíš všetko ružovo, že ťa pravdepodobne po telefóne presviedča aká si jedinečná a tebe sa to páči. Ale ak do toho pôjdeš, to vytriezvenie potom bude zlé, veľmi zlé. Jemu nejde o teba, jemu ide o to, aby sa dostal do Európy.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
majah212
18. jan 2020

@stela01 niekedy je to žiaľ až do plaču,keď to človek vidí a potom si myslím,že to musí byť predsa nahraté ,veď takí ľudia nemôžu fungovať normálne. Ale tak láska je slepá..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
18. jan 2020

@karamelka257 ako si sa s nim spoznala?

stela01
18. jan 2020

@majah212 a koľko je tam takých , že sa ani nevideli osobne a posielajú peniaze , tisíce a roky .
🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

marseillefan
18. jan 2020

@karamelka257 V tvojom prípade vôbec nie je problém to, že je moslim, v tvojom prípade je problém to, že si sa zaľúbila do človeka, s ktorým si sa videla raz v živote. A necháš sa namotávať na sladké rečičky. Je to veľmi nezrelé správanie, ktoré nemôže mať šťastný koniec.

malapepka
18. jan 2020

@karamelka257 podla mna si naivna a to poriadne. Videli ste sa 1x, odvtedy si iba volate a ty sa nechas jeho recami omotat.
Netusis, aky je, nevidis ho, ako sa sprava v rodine, medzi priatelmi... z telefonatu to nezistis.
Dalej, on tam zije a sem na SR sa nehrnie, inak by papierovacky neboli problem. A ty ocakavas, ze sa zbali, pride za tebou a bude ta lubit nekonecnou laskou tu na SR, opusti celu rodinu, zazemie v jeho krajine, lebo si tu ty?

Preber sa a zacni uvazovat triezvo. Ak chces cloveka viac spoznat, musis s nim byt osobne. Aby ste boli spolu osobne, jeden z vas musi cestovat za tym druhym. Stretli ste sa v jeho krajine, takze viac nahrava jemu, ze ty pojdes za nim, on sem nechce ist. A mozes tam zacat byvat.
Vela stastia, budes ho potrebovat. Tam maju k zenam uctu asi ako k tulavemu psovi.

brita7777
18. jan 2020

@tilko Suhlasim, presne.

zuzap33
18. jan 2020

@malapepka a burka pristane vsetkym zenam, vsak???👍

hettinka
Autor odpoveď zmazal
brita7777
18. jan 2020

@malapepka velka pravda 🙂 arabska mentalita je nam tak vzdialena ako europanom...to ako keby sa chcel dat slon s mackou dokopy...nevies o ich kulture nic, ci ? jazyk, historia, zaklady ich nabozenstva..pozri si par dokumentov na youtube a potom sa zamysli a triezvo zvaz

nikola2000
18. jan 2020

Ahoj ja som mala šéfa moslima a bola to katastrofa musela som chodit zahalena a robila som v kebabe v 40 stupnovich horucavach musela som nosit dlhe nohavice a hrube tricko mal zenu a 2 deti podvadzal ju bil ju ublizoval jej hrozne sa ku nej spraval a co som sa o nom dopocula jednu skrtil a druhej babe dal plynovu pištoľ pri hlavu a neviem ako to maju oni ale tiez sa mi dza ze maju povolene mnoho zenstvo daj ruky prec od neho nic dobre ta necaka a mne to vyvrcholilo tak ze prisiel rano do roboty ked som mala otvarat a chcel ma tam pretiahnut a to mal rodinu vtedy som odisla a ak som odisla sami moslimovia a turci mi zacali posielat ziadosti o priatelstvo dost som sa vtedy bala to je jedna velka mafia moja skusenost

miriam1983
18. jan 2020

@karamelka257 a ty si myslis,ze mu daju len tak povolenie tu zit. Juuuj,otvorte oci. Kamaratka nala manzela moslima,zobrali sa tam u nich,ona sa sem chcela vratit a jemu povolenie na pobyt zamietli. Takze mala jedine stastie,ze ked sa za nim vratili,suhlasil s rozvodom. To nie je len tak,ze vy si poviete,ze budete byvat tu a jeho sem pustia. Takto to nefunguje.

petri22
18. jan 2020

@karamelka257 vyzerá to tak, že hľadá vstupenku do Európy. Takže ak chceš na toto poslúžiť nech sa páči. Iné od toho nečakaj. Ešte ste sa nevideli nič o ňom nevieš o láske ani nemôžeš hovoriť. Baby a rodina ti dobre radia. Ruky preč od tohto akože vzťahu.

giuli
18. jan 2020

99,9%vztahov,kedy ste sa spoznali na dovolenke v Egypte,ci Turecku je z ich strany o tom ,aby sa co najrychlejsie dostali do krajiny povodu dievcata....maju kvetnate reci,vedia ako zahrat na city,kazdu chvilu ti hovoria presne to,co chces pocut...daj si pozor,....viem o com hovorim...drzim palce,nech sa nepopalis...

jaskolka
18. jan 2020

Tak hlavne ma, zarazilo, že ste sa videli 1x a už máte vzťah, ty ho máš rada. Podľa čoho? Podľa fotky na fb? Podľa toho ze si píšete? Panabeka, koľko máš rokov? Veď to ani kamarátstvo nemôže byť, nieto láska 😃😃😃. Vobec sa rodine nečudujem, že s tým nesúhlasia, keby mi dcéra toto povedala, tak rovnako reagujem. Vieš, či nemá okrem teba, ďalšie 3 slečny, dokonca ci nie je ženatý tam kdesi s nejakou ženou? Odporúčam ti prečítať knihy ako Bez dcéry neodídem, alebo hoci aj Sushi v dushi..tam síce šlo o Japonca, ale tiež úplne iná mentalita....

hivanik
18. jan 2020

Videli ste sa 1x v zivote a uz vies, ze ho mas rada????? 🙏🙏🙏Omg....dievca, nechaj ho kym sa viac nenamotas. Oni presne vedie ako na take dievcata.

jaskolka
18. jan 2020

@valentina365 zrejme to @adkoalauri myslela tak, že vzťah s mužom inej mentality, podobne ako v knihe Sushi v dushi...kde ide o Japonca a tiež autorka už žije na Slovensko a sama so synom, odišla od muža

patrica8
18. jan 2020

@karamelka257 mne by stacila tato skutocnost:
“to by musel pracovať tam u nich a musel by mať peniaze v banke”
a je jedno akej je narodnosti/nabozenstva.

Keby si tam isla, kde by si byvala? U jeho rodiny? Co by si tam robila/pracovala? Ked on nema nic ako ti na zaciatku pomoze? Budete zit z tvojich uspor?
A naopak, ked pride on sem bez penazi? Zase ho budes zivit, pracu si najde tazsie a ci vobec ked ani vo svojej krajine nepracuje.
Nehovorim, ze peniaze su vsetko. Ale nejaky zaklad treba pri takomto rozhodnuti.
Typicky dovolenkovy maco 😒 lahka cesta do europy cez zenu.
Kebyze sem chce naozaj prist a lubi ta, tak sa snazi a urobi preto maximum

Tiez obcas pozeram tu relaciu na TLC, a vsetci moslimovia co su tam su vychcani a len sa chcu dostat do USA, jeden tam mal dokonca zenu vo svojej krajine a nabalil si nejaku starsiu pani. Dalsi normalne do kamary prizna ze ju nemiluje ale babenku namotava dalej a planuju svadbu. dalsi sa aj ozenil a hned jej zduchol.
Vsetkym tie zeny posielali peniaze.

lyci
18. jan 2020

@karamelka257 @karamelka257 s velmi vysokou pravdepodobnostou sa len chce dostat prec z krajiny s vidinou lepsieho zivota. kolegyna bola kamoske na svadbe v egypte, dala sa tam dokopy s casnikom, dosiel na svk,vzali sa, nasla mu tu pracu a vykaslal sa na nu, lebo ju uz nepotreboval. tipujem, ze takychto pribehov by sa naslo neurekom. ked som bola so segrou v egypte na dovci, raz bola vonku s casnikom z hotela a otravoval ju potom este dlho cez telefon aj na svk. urcite nie, lebo sa do nej zalubil na prvy pohlad 🙂 podla mna je tvoj pripad to iste. len ta chce vyuzit a dostat sa sem cez teba

queen_mary
18. jan 2020

Jezis, mohol ti sem niekto napisat, ze ci je malo slovenskych chlapov? 😂 je uplne jedno, ci je moslim, budhista, katolik.

Nerozvazne je tvoje spravanie, videla si ho 1x v zivote a kde ste sa videli? Nenapisala si z akej je krajiny? Ci je naozaj taky problem sem vycestovat? Bohuzial, ako tu uz pisali, v drvivej vacsine to byva od*b, aby sa dostali do europskej krajiny ( a slovensko je len taka medzizastavka).

simonkazga
18. jan 2020

Taketo naivky ako si ty, sa volaju, ze dobrovolny darca organov. Utec za nim, najlepsie aby tvoja rodina nevedela kam. 😡😤 preber sa!

mogaa
18. jan 2020

@karamelka257 prepáč ale veľmi si ma pobavila tým že toho moslima poznáš lepšie ako tvoji rodičia a videla si ho 1x😅😅vieš skype aj maily či sms-ky znesú veľa, ale pokiaľ nie si s tým človekom v reálnom živote tak ho vôbec nepoznáš, nemáš ako zistiť či je chronický klamár alebo lakomec či hulvát - to z rozhovorov cez skype nezistíš....aj ja ti môžem o sebe tvrdiť že som týraná alebo veľmi nábožensky zadaná a nie je to tak🙂

janinah
18. jan 2020

zabábaš si na neskutočné problémy,že by to bolo všetko bez problémov je skoro nemožné,počúvaj svoju rodinu....ale kto chce kam.....