Je možný vzťah Slovenky a moslima ?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Má tu niektorá vztah s moslimom? Mám priateľa ktorý je moslim videli sme sa 1x v živote. Ale žiaľ moja rodina ho nechce prijať medzi seba lebo pretože je moslim. Mám ho rada a chcem byť s ním a poznať ho lepšie. Ale nechcem íst do jeho krajiny a on nevie ako má prísť na Slovensko. Viete mi niektorá poradiť? Ďakujem 🙂
Nemozme hadzat vsetkych moslimov do jedneho vreca..to za bych klmala ze vsetci su hovada..Pozname jedneho uz dlhe roky a to je kus charakterneho, dobrosrdecneho cloveka...nemozme posudzovat podla viery..potom ja , ako nevernik neviem ako bych dopadla u xy ludi..
@karamelka257 poviem ti to na rovinu, tito "dovolenkovi playboys" sa takto snažia dostat do EU. Skúšajú to na ženy zo všetkych krajín. Ver, že okrem teba má "rozbehnuté" aj iné love stories. "Vyhráva tá", ktorá ho dostane do EU, príp. USA. A v žiadnom prípade sa ho nesnaž dostat na Slovensko. Lebo prvé čo urobí, ujde ti do inej krajiny EU, kde má už nejakú rodinu. Ved vidis, o co mu ide, ked uz riesi vybavenie prac. zmluvy a pod.....
@perdulka7 Nie, nie je to pravda. Muslim musí byť pravdovravny. Jedine povolené je klamať v prípade ohrozenia života = to je napr keď máš nôž na krku a niekto ti povie ze urob toto a toto, a ty za klameš že áno, urobím. Vtedy je to dovolené (nie je to hriech, lebo človek bol donútený proti svojej vôli) Inak nie!
Korán 9:119. "Vy, ktorí ste uverili, bojte sa Boha a buďte s tými (pridajte sa k tým), ktorí sú pravdovravní."
@perdulka7 Je veľa takých veršov v Korane, ktoré popisujú akí majú byť muslimovia a muslimky.. Okrem toho co som spomenula ešte napr i tento je taky priamy
33:35. "Muslimovia a muslimky, a veriaci muži a veriace ženy, a poslušní muži a poslušné ženy, a pravdovravní muži a pravdovravné ženy, a trpezliví muži a trpezlivé ženy a pokorní muži
a pokorné ženy a finančné pomáhajúci muži a finančne pomáhajúce ženy a postiaci sa muži
a postiace sa ženy a muži chrániaci svoje pohlavie a ženy chrániace svoje pohlavie a muži ktorí si spomínajú na Boha často a ženy, ktoré si spomínajú na Boha často,
pre tých pripravil Boh odpustenie a odmenu obrovskú."
@lenkakravcova viera resp nabozenstvo je len skrysa, za vieru sa da pekne poschovavat a ospravedlnit si tolko veci...a co africki moslimovia a zenske obriezky, zeny su zmrzacene naveky..
tam je taka historicky dlha neucta k zenam, silno zakorenena, ale clovek sa uci z vlastnych chyb
Daj sa liečiť. Akože sorry, ak toto nieje vymyslená téma, tak si asi padnutá na hlavu. Nieje to ani smiešne skôr do plaču... Toto mi povedať moja dcéra tak ju prizabijem a ak nejaká kamoška tak by som jej dala štyri facky nech vytriezvie.
@karamelka257 no ja teda myslim ze to neni dobry napad. Cele zle. Uz len preto ze to je moc komplikovane. Zabudni na neho,bude to tak lepsie 🙂
@dominikamacakova no nechcela som to takto napisat,ale ano 🙂 presne a vystizne🤭👏👏
Moja sestra mala Inda mali spolu dcérku. Vzťah im vydržal 6 rokov .dnes si ani nespomenie ze ma dcéru...
Ďalej neskôr si sestra našla albanca...vravel ako ju miluje a bla bla bla...zostala tehotná...neskôr sa zistilo že ju podvadzal kade chodil..sestru nechal deň ked ju prepustili z nemocnice domov...a mal také sladke reci ako ju a maleho miluje...dal prednosť inej žene a to iba kvôli papierom..
Žijem blízko wiedne a ver že každý jeden čo je tam hľadá naivne zeny len aby dostali papiere
@brita7777 Ženská obriezka je zakázana v islame. Je na to právo plátna Fatwa. Je to africký národný zvyk, nie nábožensky. Bohužiaľ to robí i cca 17% afrických kresťanov. Oni veria že keď žena nemá obriezku tak ze sa dieťa narodí choré ci co... No pohansky zvyk. 😢
@lenkakravcova bohuzial je vykonavana aj v moslimskych castiach aj napriek zakazu
Myslim,ze je tazke najst si partnera,resp.manzela na cely zivot. O to tazsie,ked je tam rozdielnost kultur,nabozenstva. Povacsine zena prestupi,ustupi muzovi.
Neda sa roky tahat a byt rozdielni v pohlade na svet,rodinu,malickosti.
A nie je to iba o konkretnom nabozenstve. Je to aj o.prostredi,v kt.clovek vyrasta.
@brita7777 Viem. Je to smutné. 😢
@karamelka257 da sa sem dostať aj ked ťažko ale da...chce to pevné nervy, vytrvalosť ale aj cash
Mam vztah...videli sme sa jedenkrat v zivote...🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
1x si ho videla a nema robotu ani peniaze v banke?No neviem.
Nevies co mas robit :D ale do jeho krajiny ist za nim sa bojis :D videla si ho 1x realne na zivo mozno xy krat cez skype a ty toto nazyvas vztahom? :D...budes len naivna pipka zneuzita len cez mozne manzelstvo na víza atd pricom on si domov bude chodit trtkat dalsie manzelky v habitoch...a nedaj boze este dieta a hned na krku incicent jak wisterova .....no bodaj ze ho nechcu prijat ale to ze sa o teba boja nez ty sama to asi nevidis...s islamistami to sranda veru nieje
@karamelka257 ake jazyky ovlada? Medzinarodne firmy v BA zamestnavaju kopec cudzincov, zvyknu pomoct aj s vybavovackami... a myslim aj obyc administrativne pozicie.. na SK sa tazko hladaju ludia s turectinou, grectinou atd... vtedy zamestnaju aj cudzinca. Ak nie si z BA, mozes k nemu na vikendy chodi pripadne sa prestahovat do BA tiez.
Nechcem byt skepticka, no tu by som sa necudovala, keby zacal nenapadne naznacovat, aby si mu poslala peniaze. Tie ktore musi mat v banke, aby mohol vyrazit ,,za tebou" na Slovensko. Len dufam, ze taka naivna nie si, aby si to urobila. Je chlap (a je jedno ze moslim), tak ked chce za tebou sem, nech sa posnazi sam.
*@brita7777 Ženská obriezka je zakázana v islame. Je na to právo plátna Fatwa. Je to africký národný zvyk, nie nábožensky. Bohužiaľ to robí i cca 17% afrických kresťanov. Oni veria že keď žena nemá obriezku tak ze sa dieťa narodí choré ci co... No pohansky zvyk*
Známe se asi odjinud, na FB jsem pod vlastním jménem Antonín Vlas. Šíříte tu dezinformace. U sunnitských muslimů je to takto:
škola hanafi (turkické národy) - mužská a ženská doporučená
škola málíky (severní Afrika kromě Egypta) - mužská a ženská obřízka doporučená
škola hanbali (Saudská Arabie, wahábismus, saláfismus) - mužská obřízka povinná, ženská doporučená)
škola šáfíi (Somálsko, Eritrea, Etiopie, Malaisie, Indonesie) - mužská i ženská obřízka povinná.
V každém případě je to mrzačení pohlavních orgánů z náboženských důvodů. To zvěrstvo prováděly už některé kmeny člověka jeskynního. S pravým monoteismem to nemá vůbec nic společného.
@karamelka257 na Slovensku je veľa arabov ktorí sú zamestnaní, zabezpečení a fešáci. Sama som si našla polovičného araba. Tiež má Slováci nepriťahovali, vzťahy má nudili, nedokázala som s nimi vydržať. Vždy má priťahovali tmavé typy mužov.
Ale určite nebuď hlúpa a nedotiahni si sem cudzinca o ktorého sa budeš musieť starať , keď na Slovensku je kopec arabov, ktorí sa dôkazu postarať o ženu ako sa patrí .
Mňa by skôr zaujímalo či je možný vzťah moslimky a ateistu? Bratranec má priateľku z egypta ona je ateistka ale jej rodina je veriaca a jej rodičom sa to nepáči že jej priateľ je neveriaci ale chcú sa vziať. Ich rodina trvá na tom aby svadba bola u nich a on nemá potuchy ako taká islamská prebieha ani nič nevie o moslimoch keďže ho to nikdy nezaujímalo ako ľudia si rozumejú majú sa radi a politiku neriešia.
Veľmi záleží z akej krajiny pochádza , napríklad z Egyptu ak je nejaký čašník alebo poskok v hoteli tak ruky od takého preč to sú chudáci, ktorí potrebujú peniaze alebo sa dostať do Európy , veľmi záleží aké má zamestnanie kde býva a to že môžu mať 4 ženy?To vôbec nie je také jednoduché každú ženu by museli zabezpečiť a oni ani nechcú ,to možno fungovalo pred rokmi, konkrétne hovorím o Egypte.A určite nie je každý moslim zlý
@karamelka257 ty ho chces spoznat, on sa chce ozenit. Nema pracu, nema peniaze, cize u nich je mala pravdepodobnost. V Europe vidi zachranu - najde si pracu, ozeni sa s nie pribuznou. Tebe zainponoval, chces mu pomoct ako vies a mozno vam to vyjde, mozno po spoznani sa pojdete od seba. Clovek nikdy nevie
@karamelka257 zalezi akeho moslima, zalezi z ktorej je krajiny a z akej rodiny
@adkoalauri si dost mimo.vera je zidovka a jej manzel bol zid.bez dcery neodidem bol moslim, ale iranec, cize perzan.takze zalezi...