Je normálne byť bezdetná a slobodná v 33 rokoch?
Ahojte, je to v poriadku ze mam 33 rokov a nemám partnera a dieta? Do teraz co som chlapov nebol žiadny ten pravý s ktorým som.si vedela dokázať predstaviť mat rodinu a keď aj jeden bol tak zas sral na financie a nestaral sa o to ze nič nieje zadarmo a chcel len nech čakám čakám a nic žiadna zmena u neho nenastala. Rodina mi vyprava ze už mám roky na to nájsť si niekoho a založiť si rodinu, áno je to pravda ale nájsť v dnešnej dobe niekoho spoľahlivého a skym si budem rozumieť nie len tak lusknutim prsta.
@lucia147852 chápem tvoj príspevok, asi to tak nebolo myslené, ale s tou kamarátkou si to strhla zase do tých sterotypov prečo všetci ju chcú vidieť pri oltári alebo kočíkovať, že single žena bez detí rovná sa kôpka neštastia, vydatá žena s dvomi deťmi rovná sa šťastie. A pritom to tak nie je, aj slobodná žena bez detí môže byť spokojná v živote. A rovnako aj vydatá žena s deťmi môže sa celý život trápiť v zlom vzťahu. Samozrejme, mať partnera dobrého je plus, ak máš s kým zdielať radosti a starosti, rovnako mať deti. Ale nie je to zárukou šťastia a netreba ísť do toho bezhlavo. Rovnako ako single život nie je zárukou nešťastia.
@marsmykkok samozrejme e môže. Ak je ona s tým vyrovnaná, žije svoj život, neni o čom. Každého je do toho veľké … to bol iba príkladpre autorku, že nie vždy je chyba len na strane potencionálnych partnerov. Sú ženy, ktoré vzťah chcú a veľmi ale nikto im nie je bohužiaľ dosť dobrý.
Tak ja poznám par nezadanych, ale úprimne asi to bude privysokými nárokmi.
Ja si myslím, že takýto vek je "najhorší" na nájdenie si partnera. Prečo? Pretože väčšina tých normálnych mužov v tomto veku sú už ženatí alebo ešte ženatí. Inak na tvojom mieste by som vážne rozmýšľala nad zamrazením vajíčok. Ešte máš dosť času na založenie si rodiny. Lenže biologické hodiny neoklameme, reprodukčná schopnosť žien po istom veku výrazne klesá. Ja mať 33 rokov, žiadneho partnera a zároveň som otvorená možnosti ešte mať raz rodinu, tak určite by som o tomto rozmýšľala. A ozaj. držím ti palce aby sa ti podarilo nájsť si životného partnera, aby prišlo všetko po čom túžiš 🙂
@chodec15
zalezi od typu toho "debila". Pokial ju nici psychicky, fyzicky a finančne - to radsej zbehnut do spermobanky alebo si adoptovat to dieťa
Pretoze so skutocnym debilom muzom a otcom by si to najviac odskakalo to dieta. To by malo v konecnom dosledku traumy akebo by bolo rovnakym debilom. Facit ? Neoplati sa mat vedome dieta s debilom.
@mici1234 ano,je to v poriadku. Nebudes sa vydavat lebo rodina chce predsa.
Strasne vela chlapov zlatych, sikovnych, ktorych poznam, sa vyjadrilo, ze by asi nemali zaujem o zenu tzv. jednoducheho prejavu, ktora neovlada zaklady gramatiky. Mozno sa treba zamysliet, co ponukam ja a koho hladam. Ale tak predpokladam, ze autorka nehlada urcite nejakeho mentalneho atleta. Ale aj tzv obycajnejsi muzi chcu "lepsiu" od seba. Nikto nechce podliezat laťku, ani tu svoju vlastnu 😉
@zahrajzlatko ty si aká akčná zoznamka? 😆 Pre každého sa u teba tuším nájde 😀 tak vitaj a vyspovedaj sa 😝
@mici1234 Vždy lepšie byť šťastne slobodná ako nešťastne vydatá a deti zničený život. Poznám kopu žien ktoré sa stali matky len preto lebo ich rodina "otravovala" sa vydať a mať rodinu lebo budú staré dievky teraz je polovica rozvedenych alebo nešťastných. Keď to má prísť tak to príde🍀
@mici1234 radšej 100milencov ako jedného nepodareného chlapa.
Netreba siliť. Pozri, ja síce mám už 12r syna, ale som bez plnohodnotného vzťahu. Chcela by som, ale nepojdem do vzťahu s neporiadnym mužom.
Už viem čo chcem a viem čo nechcem.
Ak to nebude vadiť. Ostane chvíľu úplne sama a nezapodievaj sa mužmi. Utried si myšlienky.
@zahrajzlatko 😂😂😂
@mici1234 ano, je to v poriadku. Vela dnesnych chlapov nie su zreli chlapi pripraveni na zodpovednost - chyba ich rodicov. Moj expriatel, financne na tom dost dobre, stale okupuje obyvacku svojich rodicov, kde spi na gauci, len aby sa nahodou neosamostatnil. Ma 35r, mimochodom. Kym sme spolu chodili, byvali sme v prenajme, o vela veci som sa starala ja a citila som sa po case, ze suplujem jeho mamu. Nasla som si manzela, ktory je o 7 rokov starsi nez ja a nic lepsie som nemohla urobit. Mame dieta, dom, zijeme ako kazda ina rodina. Nemyslim si, ze tvoje ocakavania su nerealne.
@mici1234 najhoršie čo môžeš urobiť je, že si nájdeš niekoho len preto, že už máš vek. Také manželstva bývajú potom nešťastne. Ja som si povedala že buď sa vydám za takého, kto bude splnat moje kritériá alebo ostanem radsej slobodná. Vydávala som sa síce tesne pred štyridsiatkou ale stálo to za to čakanie. 33 rokov? To si ešte dieťa. Hľadaj v pokoji ďalej, verím že stretneš dobrého muža.
Podla mna to vobec este nie je taka katastrofa. Mas este par rokov cas. Hlavne aby si bola spokojna a stastna sama so sebou.
Takto...z nárokov netreba nutne zľaviť, len z nich možno vybrať to najdôležitejšie. V predchádzajúcom vzťahu som si myslela, že dôležité sú iné veci, než teraz, keď už mám manžela a deti. Tiež som riešila veci, ktoré mi teraz pripadajú úplne nepodstatné. Čiže zas netreba sa silou mocou držať nejakých nárokov, upraviť neznamená automaticky zľaviť. Znamená to, že človek dozrieva a uvedomuje si aj iné hodnoty. Práve by som sa obávala tých, ktorí majú rovnaké hodnoty od 18-ky. Inak, ak tvoj najväčší problém je ten, že muž nie je ochotný robiť nadčasy, aby zarobil viac a váži si svoj kľud - tak práve takého chlapa by si pri deťoch ocenila, že je aj s vami, a nie do noci v práci. Takže skôr si to v sebe uprac, že čo vlastne chceš...aj do budúcna.
Som na tom uplne rovnako ako ty. 33 rokov, slobodna, bezdetna. Navrhy boli, ak by som chcela, som vydata uz niekolkokrat. Aj rodina by ma najradsej videla s detmi. a manzelom na krku, len aby som "neostala sama". Lenze ja viem, co chcem a co nechcem. A manzelstvo ani deti to nie su. Bez ohladu na to, co si pre mna zela rodina, bez ohladu na to, ze je to tak zauzivane v spolocnosti ale aj bez ohladu na to, ze su zeny k tomu od malicka vychovavane a vedene. Do urciteho veku ma ani nenapadlo spochybnovat, ci je tento model (manzelstvo deti) ore mna to orave, brala som to ako samozrejmost, ze sa raz vydam a zalozim rodinu. Nerozmyslala som nad tym, ci to aj skutocne chcem, alebo som sa len zmierila s rolou, ktoru mi prisudila spolocnost. Zacala som nad tym rozmyslat az ked som mala okolo 22-23, ked sa moj vtedajsi priatel vyjadril a chcel svadbu.
Postupne som si uvedomivala, ze chcem svoj zivot prezit inak. Nechcem sa prisposobovat, nechcem byt za nikoho ineho zodpovedna, chcem mat slobodu a volnost, chcem mat vlastne financie, nie spolocne. To, ze nie som vydata neznamena, ze nie som vo vztahu. To, ze nemam deti neznamena, ze nemam naplneny zivot. A ak aj zomriem sama, to vidim ako vyhodu. Radsej sama, nez byt niekolko poslednych rokov na tarchu detom. Okrem toho, kazdy moze nakoniec ostat alebo zomriet sam, aj ten, co ma deti 10. Zalozenie si rodiny nie je ziadna zaruka, ze clovek bude mat v starobe vztahy take, ake si predstavuje v case, ked si rodinu zaklada.
Takto to vidim ja. To neznamena, ze je to tak vseobecne spravne. Je to tak spravne pre mna. Nie pre moju rodinu, nie pre moje okolie. Ale je to moj zivot a za rozhodnutia (aj tie zle) by som niesla tak ci tak nasledky len ja sama, hoci by som ich urobila na natlak rodiny.
Co ale odporucam, je najst si cas na to, aby si zistila, co chces ty. Co je to prave pre teba. Co skutocne chces, nie to, co sa od teba ocakava. Nie to, co chce tvoje okolie. A ked budes mat jasno v tom, kto v skutocnosti je mici1234 🙂 a co od zivota ty sama ocakavas, budes sa vediet jasnejsie rozhhodnut aj v tom, vo si ochotna pre svoje tuzby urobit a o co obetovat, kde ustupit a kde si stat za svojim. O zenach, ktore nemaju rodiny a deti a su napriek tomu stastne, sa zvycajne nepise. Ale existuju. Ani o zenach, ktore lutuju, ze sa vydali alebo o zenach, ktore lutuju, ze si zalozili rodiny. Ano, existuju ja tie. Mat deti a rodinu nie je automaticky recept na stastie. Treba sa skutocne zamysliet nad tym, co spravi stastnu teba. A ak je to manzelstvo a rodina, tak neostava nic ine, len skusat, zoznamovat sa. Ryb je v rybniku vela. Cim viac ludi poznas, tym skor medzi nimi najdes toho praveho 🙂
Moja odpoveď je - je to úplne v poriadku. Všetko ma svoj čas a čo ma prísť príde. Užívaj si každý deň. Každý má nejaký zmysel. Prajem všetko dobré.
U mňa potreba mať rodinu, dieťa prišla až po 35-ke.
co je to ten pravy? lebo kazda caka na praveho a sama nevie co chce
Ja mam tiez taku situaciu a mam 36 rokov. Ked to nie je to prave, nepojdem do toho. Je to moj zivot. Radsej bezdetne ostanem stastna.

@mici1234 moja dcera je na tom podobne. Ale nikto z nas to neriesi. Aj ona hovori, ze sa vztahu nebrani, ale zatial sa nenasiel ten pravy.