Je normálne, keď mi toto povie snúbenec?
prosím vás,poradte mi,mám niekolkoročný vzťah s partnerom,zasnúbili sme sa,prirodzene sú medzi nami problémy,ako v každom vzťahu,niekedy väčšie inokedy menšie,ale v posledných mesiacoch,(predtým to nerobil) mi hocičo dokáže povedať.dosť často sa hádame,hádky vyprovokujem ja,on je nehádavý typ,je však cholerik,ktorý je stále v strese,ma stresujúce zamestnanie,dosť výbušný a pod,nikdy nie je pokojný a vyrovnaný,ale práve naoopak. 😢 kedže som NEMALA odvtedy vzťah,a ani on,neviem,som neskusená,nezrelá,a najmä mi nemá kto poradiť,nemám sestru,nemam nikoho,kto by vedel poradiť,o tomto.a kamoškám o tom nehovorím. on vyrastal medzi samými chlapmi,a troma bratmi,možno preto berie hrešenie ako niečo uplne bežné a normálne :(neviem si dať s týmto rady,vadí mi to veľmi a trápim sa v poslednýdch mesiacoch.
je celkom bežné a normálne,ked napríklad...dajme tomu ..napečiem šišky,a vynukujem ho trikrátech si dá,že su vyborne,a tak,a on mi povie,že nechce a potom,ked to poviem štvrtý krat tak mi povie," bo*a kolko krat som ti povedal,že nechcem "? další prípad..prihoreli mi zemiaky,lebo som musela ist na toaletu,ale len trošku,dali sa jesť a on mi na to povie " bo*a,prečo ti prihoreli,čo sis nimi robila,kam si šla ?"
ono niekedy je to povedano miernym tonom,niekedy zurevejším,hnevlivým...on strašne často používa nadavky a tie najhoršie,a najma boa ,to je jeho najoblubenejšia nadávka.inak je to milý chlap,priemny,aj nežný vie byť..normálen sa tak,ale rozpráva doma :(( a preto asi si to dovoluje,no mna to veľmi mrzí a trapi,povedala som mu,vždy mu poviem,že sa ma to dotklo,ale on tvrdí,že " predsa mne nevynadal,ale len tak to berie ako citoslovce"... ☹ ☹ je pravda,že mne nikdy nepovedal,že som pi ..alebo čo,ale aj tak ma toto hnevá,prečo proste nemože sa ma normálne opýtať,že "nechcem tie šišky ",alebo podobne,ale prečo tam musí použiť tu nadavku ?kedysi pred rokmi takýto nebol..viem,že žije stále v strese a ma nervy :(ale ..neviem,či je to to pravé orechové,kedže som nikoho ,žiadneho chlapa ešte nemala,tak je to bežné chovanie ? nepočula som niekedy,že by moj ocino zahrešil mame takto,alebo že by hrešil,a on hreší každý den :(poradte ,ako ho to odnaučiť.mam sa vobec za to uraziť,či ?ako to je ?som zmatena,neviem,čo je normalne a čo už nie.
boha, keby ste mňa niekedy počuli 😀 😀 😀 ak sa ma niekto 4x opýta tú istú vec tiež vypením 😝
ja by som chlapa co znasa moje hystericke vylevy na rukach nosila! takze tak...
inak nadavka "bo*a" je... asi najhorsia, sice sama nadavam jak stavbar, bozie meno nadarmo neberiem 🙂
haha, no my s drahým by sme sa už smažili v pekle za náš slovník...keď sa bláznime tak mi kľudne povie aj niečo ako: boha, tak ťa milujem, p*či!!.... 😀 a vôbec to neberiem že nadáva smerom ku mne...skrátka citoslovce... 🙂
@marina24 no moja svokra hrozne nadava od mlada a nepreslo to. Ja by som s takym nemohla žiť. Podla mna ho neprevychovas, ked je raz zvyknutý nadavat tak nadavat bude. 😒 Inak s tymi siskami je to hrozne, ked ho takto nutis. Ja by som hodila asi cely tanier so siskami o zem. Ved staci povedat raz, ked nechce tak si da neskor, nie? Nie je male decko. Neviem, co ho stale obskakujes.
Tebe asi len vadi ten slovnik ze?skus ho poprosit nech to obmedzi troska.ale on to ma ako normalne slovo.to neries.ked niekto vyrastal v tom nejakych 20 rokov tak to ma uz vryte,ty to za par rokov nezmenis.a chcem poprosit baby na fore-nesmejte sa nikomu kto sem pise o svojom probleme.to co je pre druheho rmiesne a bezvyznamne moze druheho velmi tazit na dusicke.casto je toto forum jedine kam sa mozme obrati ,aby sa nam dostalo pochopenia a podpory.dakujem
no riadnu blbost riesit, raz "nadaval menej" v dalsom prispevku "vzdy takto nadaval, hlavne s bratmi"... atd... PROSTE je to jeho charaktristicka crtaa viditelne tak rozprava odjakziva, mozno si mala iba klapky na ociach. Uvolneni clovek rozprava ako mu huba narastla, v praci urcite vulgarizmy nepouziva pred klientom ;)
Dokonca nadavas aj ty... kazdy nadava ked je rozzureny/nahnevany/nepaci sa mu.. ja si tiez ponadavam aj ked mi nieco prihori a mala nie je naokolo... (vela ludi pouziva slovo boha, ako normalnu sucast vety :P nepochopitelne a vobec nie slusne, ale je to tak)... ked mi chlap pcha jedlo pod nos, tak aj jemu vynadam, rovnako aj on sa vie vytocit ked ho nahanam s tanierom.. nie sme male deti predsa... A ja vravim, radsej dat zlost zo seba von ako to dusit :P Ale jasne ak by sme si doma nadavali do pi a ko... tak by som to asi zabalila :P zase hranice musia byt
@marina24 hlasim sa medzi skupinu ludi, ktorich sa staci spytat jedenkrat ci nemaju chut na sisky. 🙂 ak sa k snubencovi chovas ako k malemu decku...pardon, ako k nesvojpravnemu, lebo takto sa ja ani k tomu svojmu trojrocnemu nespravam...ak povie ze si neprosi, respektujem, nenutim....tak sa nedivim, ze vybuchne. a co sa tyka nadavania, tak mi podla tvojich prispevkov pride ze ste si vcelku kvit. 🙂 a co sa tyka otazky, ze ci doma nadavame....ano, obcas to nechcene ujde, ked sa nieco nedari, ale nikdy si nenadavame navzajom.
@canama moj ex bol takej povahy, že ked som nieco nechcela ( nepr. chlebicky na navsteve) tak si zobral jeden chlebik do ruky a drzal mi pred ustami pokial som si aspon neodhryzla. 😠 Debil cisty,. No ved pisem ze ex
a naco mu to nukas 4x, ked povedal nie? ked povie nie, tak to znamena nie a ty to nerespektujes. cholerika to nastve. ano, on by to mohol povedat slusnejsie, to je pravda. tiez by mi vadilo, keby mi to vravel takymto sposobom.
@marina24 no urcite sa ta mohol slusne opytat, co si nepochopila na tom ze ti 3x povedal slusne "nie" ze sisky nechce, ale verim tomu ze ani to by ta nezstavilo, ked si to na 3x nepochopila, takze ta zastavil ako vedel, alebo ani to ta nezastavilo a nukala si mu ich este 5, 6. a 7.krat? No a potom ta mohol este aj inac zastavit, nie ze povie bo;a kolkokrat som ti uz povedal ze nechcem, ale si svihnuta ze nechapes na 3x? alebo su aj taki co by ti uz asi aj jednu svihli 😀 Pochop ze ked chlap chce jest, zje aj ked neponukas, ale uplne mu staci informacia ze je take a take jedlo, ked bude hladny, tak si da. Tvoj otec takto nehresi, ale mama sa ho tiez pyta na tu istu vec 4x? Mozno vecer po praci, po strese, ked je unaveny a chce si oddychnut? Porozmyslaj 😉 Ja sa mu vobec necudujem ze vybuchol
Urcite by sa ma dotklo, keby som mu ponukla veceru a zacal by mi nadavat, ale teda nenapadlo by ma 4x po sebe ponukat mu jest ked jasne povedal ze nechce
Tak my sme spolu päť rokov, naša intenzita hádok je 5minút a potom je ešte ok a boha je to najslušnejšie, čo si povieme 😀
Keď niečo prihorí, tak ma zdrbe, že mám variť v kuchyni a ne za koňom, ale potom sa zasmejeme a ideme ďalej 🙂
ahoj, vykreslila si tu presne jeho psychologický profil tak asi tomu rozumieš, ešte rozanalyzuj preco mu ponukas sisky 4 krát - sak ma aj on ruky ci nie???? Aj mna by to vytocilo
No tak vyjadrenie v jednej teme od Mariny:
Marina24 ja som sa vydržala nebaviť s priateľom asi deň :D ale on doliezal,on sa proste musí ospravedlniť.a naozaj by sa mohol tvoj ospravedlniť,len tak dalej !! vydrž to ,kludne aj dva týždne ,až pokým sa neospraveldní ,najmä neurob prvý krok ! ja viem,že sa nedá tolko vydržať,a že sa to nerieši tichou domácnosťou,ale nech ho trošku vytrestáš aspon,možno si uvedomí,čo urobil ,teda predpokladám,že niečo urobil...držím palce,nedaj sa !emoticonaž ky nekupi cokoladku a neudobri si ťa
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-dlho-ste-vydrzali-nerozpravat-sa-s-muzom-2/
nejako sa mi to bije navzajom....
Nehnevaj sa ale keby si sa mňa trikrát opýtala či niečo nechcem a stále ti odpoviem že nie a ty sa ma znova opýtaš tak ver že ja by som už tiež vybuchla, ja sa doma pýtam len raz či nechce niekto jesť ak mi odpovedia že nie tak nie, ak budú chcieť tak si vezmú alebo opýtajú.
moj muz napriklad pracuje v muzskom, velmi testosteronom nabitom prostredi, takze na jeho slovniku je to dost poznat 😀 ale snazi sa doma ovladat, ale napriklad to presne na nom vidim ak ma nejaku dlhsiu sluzbu, alebo ide na dlhsi vycvik tak pride a hresi jak kocis, ale ja ho zase upozornujem, lebo u neho je to tiez len taka barlicka, nie ze by chcel byt na mna vulgarny ....a zase po dlhsom case doma, hoci aj cez vikend je na nom vidno, ze to vypusti....ale zase na druhej strane bohovanie neznasam, vzdycky mu pripominam "neber meno Bozie nadarmo" 😀 (on je ateista 😀 )
Tiež si myslím , že to v poriadku nie je a od takého by som radšej šla hneď preč. Prepáč , ale to že je v strese ešte neznamená že sa môže takto vyjadrovať a ešte k tomu bez úcty k tebe. To chceš vážne prežiť svoj život s takým chlapom? Ak si ho vezmeš, tak sa potom ani nemôžeš sťažovať čo je to zač, lebo sa prejavil už pred svadbou. MM býva tiež v strese , ja tiež a to sme na seba nikdy ne zvýšili hlas a už vôbec nepoužili nejaké ttakéto slová voči druhému. Nemysli si , že ho zmeníš, je to v ňom. Koľkè si mysleli, že veď po svadbe sa zmení, no to iste. By ti vedeli rozprávať.
@hanka_april veď jasné, občas sa pritrafi. Ale iste to nepoužíva voči tebe osobne.
Chapem ta,aj mne by to vadilo,hlavne ta nadavka.My zeny cakame naznejsi slovnik od nasich partnerov.Skor by sme cakali odpoved ,dakujem milacik si sikovna a urcite su vyborne ale nedam si.To su chlapi!Aj môj manžel mal take spravanie ( hlavne z roboty - robi v muzskom kolektive) ale povedala som mu, ze mi to vadi a hlavne nadavka kt.pouziva tvoj partner. Dava si teraz pozor.
Skus mu povedat, ze by si cakala skor pochvalu ako nadavku.
@andreasiskova3 samozrejme, ze nie...niekedy sa pritrafi aj mne 😅 😅 😅
@hanka_april aj mne sa sem tam stane, ale to len keď do niečoho narazim a zrazu ti zo mňa vyletí 😀
@marina24 no hlavne, že ty máš slovník pravej dámy... Že si to povedala v hádke? To je asi ako ospravedlnenie nevery "bol som opitý "... Poradím ti :
1. nebuď vztahovačná
2. keď ti raz povie, že tie šišky nechce, tak mu ich nenúkaj ešte 3x ako nesvojprávnemu, či potrebuješ to písomne na hlavičkovom papieri??
Takže si to zhrniem. Ty vyvolávaš hádky, konflikty, núkaš mu 3x šišky, aj keď jasne povie, že nechce, tiež nadávaš a posielaš ho do riti, a ty si ešte urazená, že si ponádal. Blahoželám. Chudák chlap.
@tinulka174 pekne si to vysihla, asi tak by to malo vyzerat na prvy krat, mozno este na druhy, ale naozaj 4X?? Ja si myslim ze problem je skor v tom ze to opakuje dookola 😉
keby si mne 4x nukala nieco, tak ti asi jednu rovno tresnem 😀 , neznasam to. moja babka je taka...stale chodi a nuka, do nemoty 😝 😝 😝 v dobrom, ale je to otravne.
boha sa mi nepaci, nie ako nadavka, ale je to skarede, tak sprosto to znie... a co ja viem, dnesna mladez asi ma iny slovnik ako my davno davno. minule parik isiel, hrkutali si a ona jemu zavali - ja ta milujem, do p...ce 😕 😕 😕 a on sa cely rozziaril 😅 😀
@marina24 bohuzila,ani VS este nikomu prirodzenu inteligenciu nedava 😒
ani pravnikom nie 😒
moj manzel sa tak nevyjadruje a ani pocas chodenia to tak nebolo...a tiez ma VS 😀 😀
ked sa s tebou takto bavi a este nie ste ani manzelia,co bude potom?v manzelstve alebo v dlhodobom partnerstve sa uz muzi nezvyknu pretvarovat a su aki su...takze podla mna to nie je "normalne"spravanie a mne by sa nepacilo
a co sa vynukovania tyka-nenukaj tolkokrat-staci raz-dva...nie donekonecna...ale zase,ani to ho neopravnuje byt vulgarny 😠
@marina24 ahoj, tento problem som prave pred mesiacom riesila s mojim manzelom. sme spolu dvanasty rok, mame dve deti, a kedze robi v robote s chlapmi, tak som nic nepocuvala iba hresenie. ale uz aj tie tvrde, viem, chodi aj do prace, aj na vysoku skolu aj deti mame. ma toho dost, odkedy som urobila razny koniec, ze ak bude takto pokracovat mozeme sa rozviest a mali sme rozne temy. tak sa to ukludnilo, doma ziadne hresenie, je pokojnejsi, nevresti. treba si to s nimi asi vydiskutovat.

Robíš s komára somára. 4x sa niekoho pýtať, či si dá šišky je už "diagnóza". 😀 😀 😀