icon

Je normálne, keď svokra povie "buď ticho"?

Dnes o 18:25

Ahojte, je podľa vás normálne keď 40+ žene povie jej svokra na rodinnom stretnutí "Buď ticho"???
Môj muž sa tvári že čo je na tom, ale uňho to beriem že v tom vyrastal, ale mne to teda v pohode nepríde. A je jedno prečo, toto si nemôže dovoliť si myslím.
Ale keď už sme pri dôvode - my s mužom sme pozývali na jeho sviatok celú rodinu a moja mama chcela ísť zaplatiť (ako vždy sa postaví a beží zaplatiť neviem prečo to robí) a ja som jej povedala že pozývame my tak nech to nerieši, nech platí keď ona pozve. A svokra na to že Buď ticho. Ja že prosím? A ona že - Stačilo. Ja že a prečo akože? Normálne mi padla sánka. Ona že no lebo stačilo. Ja som na ňu kukala jak puk a vravím - ja sa s mojou mamou bavím ako ja chcem, keď budem ticho nabudúce to spraví zas. No a na to úplne zmenila tému.
Akože bola to tak dobrá oslava, nasmiali sme sa, až do tohto momentu keď som odchádzala úplne rozladená a to tak že moju mamu som vyobjímala a jej som povedala len čau, nemala som chuť sa ani pozrieť na ňu. Je to podľa vás v pohode a ja preháňam alebo je to cez čiaru? Už nejakú dobu dozadu som s ňou úplne znížila kontakt lebo niektoré jej poznámky čo začala mať voči mne mi proste vadia, ale toto medzi všetkými ľuďmi ma úplne dostalo - toto ja by som si nedovolila ani k vlastnému dospelému decku a nie to k neveste.

anonym_3ccb25
Dnes o 18:29

Ak situacia prebehla takto ako si ju opisala tak ano, sprava sa k Tebe nevhodne ako k 13rocnej. Najviac by ma mrzelo na tom ale to, ze Tvoj muz sa Ta ako svojej manzelky nezastal. Svokra nesvokra, ale v prvom rade by sme si to vydiskutovali doma s manzelom.

autor
Dnes o 18:30
@anonym_3ccb25

Ak situacia prebehla takto ako si ju opisala tak ano, sprava sa k Tebe nevhodne ako k 13rocnej. Najviac by ma mrzelo na tom ale to, ze Tvoj muz sa Ta ako svojej manzelky nezastal. Svokra nesvokra, ale v prvom rade by sme si to vydiskutovali doma s manzelom.

@anonym_3ccb25 on to nepočul lebo sa bavil s niekým iným v tom momente. Ale keď som mu to doma hovorila tak povedal že u nej je to normálne.

anonym_43441e
Dnes o 18:31

Zbytočne si zo seba urobila hlupanu a hádala si sa. Toto mal celé vyriešiť tvoj muž keďže on mal sviatok

anonym_3bf4c2
Dnes o 18:43

také reči by ma urazili.

anonym_53debc
Dnes o 18:43

no mne by to veľmi vadilo. Tiež by som sa ozvala, že budem rozprávať, kedy uznám za vhodné a že si neželám aby ma takto okrikovala v budúcnosti. A zvlášť, ked ty si sa rozpravala s tvojou mamou....

maryetta
Dnes o 18:46

Vasa oslava. Tvoja mama. Dobre ze si sa ozvala ku svojej mame a svokra zareagovala ozaj nevhodne.

anonym_cd0ede
Dnes o 18:46

a mas vlastne dospele "decko" aby si to vedela posudit ako by si sa zachovala v podobnej situacii?? evidentne nemas. je to normalna reakcia, cloveka, ktory chce ist zaplatit a nechce pocuvat reci typu "my sme vas pozvali..." odraz sa a neries blbosti. nemyslela to zle, aby ta umlcala, ale aby ti nazacila, ze ona to chce zaplatit...

citronove_koliesko
Dnes o 18:47

@anonym_autor muz nech si da do.poriadku svoju mamu a ty si daj tu svoju. To co predvadza, ze ide zaplatit? Sa nevie chovat na oslave kde je pozvana?

motylik2559
Dnes o 18:47

@anonym_autor Ahoj, mala si jej rovno povedat, ze ja sa rozpravam s mojou mamou a nie s vami. Myslim,ze touto jednou vetou by si jej zalepila usta stale v ramci slusnosti a rychlo🙂
Co je ale blbe, ze tvoj muz to poklada za normalne. No lenze kedze je vychovany touto drzhubou, tak sa niet comu cudovat🙈 Skus mu vysvetlit, ako sa citis, ked ti take povie a ze si neprajes, aby sa jeho matka takto k tebe spravala, ked sa rozpravas vyslovene so svojou mamou, do coho je svokru do toho nic a zaroven,ze je to maximalne netaktne.

anonym_3fbd80
Dnes o 18:49

@anonym_autor tak toto by tej mojej určite neprešlo. Dosť nevhodné voči tebe. Ale ako píše vyššie, mohla si jej povedať že sa nebavis s ňou, nech sa nestará. Tak by som reagovala ja. Ešte aby si nejaká ženská dovoľovala viac ako moja matka…. Extrém

anonym_a2e46b
Dnes o 18:50
@anonym_autor

@anonym_3ccb25 on to nepočul lebo sa bavil s niekým iným v tom momente. Ale keď som mu to doma hovorila tak povedal že u nej je to normálne.

@anonym_autor mne sa otvára nožík vo vrecku keď niekto na niekoho povie u neho alebo u nej je to normálne. Nie nie je to normálne. Tak isto by som sa ozvala. A muž tiež nech jej láskavo niečo povie.

anonym_b00176
Dnes o 19:01

@anonym_autor podla toho co pises, si panovacna a svokra sa k tebe zachovala tak, ako ty ku svojej mame....

janinah
Dnes o 19:03

Mna zaráža,ze si nechávate platiť oslavu od mamy.Tam mi niečo nesedí...Svokra je len vedĺajšia čerešnička na torte. Kazdy z vas by si mal " upratať" svoju mamu.

citronove_koliesko
Dnes o 19:08
@janinah

Mna zaráža,ze si nechávate platiť oslavu od mamy.Tam mi niečo nesedí...Svokra je len vedĺajšia čerešnička na torte. Kazdy z vas by si mal " upratať" svoju mamu.

@janinah no.presne, mne to.pride ze svokra nevhodne zasiahla do "tradicnej" natahovacky o plateni. Asi toho uz ma dost, pocuvat to na kazdej oslave kde pozyvaju syn s nevestou a mama nevesty vzdy urobi scenku s platenim.

natalka13
Dnes o 19:08
@janinah

@janinah ved ju nechcela nechat platit.

natalka13
Dnes o 19:09
@citronove_koliesko

@janinah no.presne, mne to.pride ze svokra nevhodne zasiahla do "tradicnej" natahovacky o plateni. Asi toho uz ma dost, pocuvat to na kazdej oslave kde pozyvaju syn s nevestou a mama nevesty vzdy urobi scenku s platenim.

@citronove_koliesko tak to mala povedat svatke, nie neveste.

tatiana288
Dnes o 19:10

Napísala si úplne všetko? Ak áno, reakcia svokra mi príde zvláštna až nelogická. A nie, nepáčilo by sa mi to a ozvala by som sa. Ak by aj chcela zasiahnuť a zastať si nejako tvoju mamu, osopenie, aby si bola ticho je urážlivé.

natalka13
Dnes o 19:12

Moj otec ma tiez potrebu stale nieco platit a mamina mi stale nakupuje vselico - karfilol, lebo ved mali taky pekny, chlieb, lebo je z pekarne🙈 5kg jablk, lebo to su slovenke😀

erikavesela
Dnes o 19:16
@anonym_cd0ede

a mas vlastne dospele "decko" aby si to vedela posudit ako by si sa zachovala v podobnej situacii?? evidentne nemas. je to normalna reakcia, cloveka, ktory chce ist zaplatit a nechce pocuvat reci typu "my sme vas pozvali..." odraz sa a neries blbosti. nemyslela to zle, aby ta umlcala, ale aby ti nazacila, ze ona to chce zaplatit...

@anonym_cd0ede precitaj si to este raz...nepochopila si to

anonym_4dd573
Dnes o 19:20

Keby mne povedala svokra (alebo hoci kto iný), že "buď ticho", tak ja by som povedala "ty buď ticho" a boli by sme povyprávané.

janinah
Dnes o 19:26
@natalka13

@janinah ved ju nechcela nechat platit.

@natalka13 ale nakoniec ju zaplatit nechala čí? A nie prvykrat..

dagas
Dnes o 19:27
@anonym_cd0ede

@anonym_cd0ede ale platiť chcela ísť jej mama a buď ticho jej povedala svokra

erikavesela
Dnes o 19:29

Tvoja svokra by si za to zaslyzila jednu po ustach, to ako sa k tebe sprava?..porozpravaj sa s manzelom, nech jej nieco povie, ak nie, povedz jej ty...to co si dovoluje???

tatiana288
Dnes o 19:34
@janinah

@natalka13 ale nakoniec ju zaplatit nechala čí? A nie prvykrat..

@janinah A čo jej mala dať pravý hák, aby ju zastavila? O tomto téma nie je.

anonym_1d2886
Dnes o 19:38

Ahoj, podľa mňa by si sa mala porozprávať so svokrou, ako sa k tebe nemá správať, aj so svojou mamou o platení. Súcitim s tebou, mám to nejako podobne, ale už som sa naučila ihneď reagovať, a obhájiť si seba, dať veci hneď na pravú mieru, no niekedy to boli slušné trapasy pri podobných rodinných akciách. Ako sa vraví: hovoriť je striebro, ale mlčať je zlato 🙊a teda niektorí ľudia by si mohli všimnúť, že nie sú zakaždým stredom vesmíru 🙃