Je normálne, keď svokra povie "buď ticho"?
Ahojte, je podľa vás normálne keď 40+ žene povie jej svokra na rodinnom stretnutí "Buď ticho"???
Môj muž sa tvári že čo je na tom, ale uňho to beriem že v tom vyrastal, ale mne to teda v pohode nepríde. A je jedno prečo, toto si nemôže dovoliť si myslím.
Ale keď už sme pri dôvode - my s mužom sme pozývali na jeho sviatok celú rodinu a moja mama chcela ísť zaplatiť (ako vždy sa postaví a beží zaplatiť neviem prečo to robí) a ja som jej povedala že pozývame my tak nech to nerieši, nech platí keď ona pozve. A svokra na to že Buď ticho. Ja že prosím? A ona že - Stačilo. Ja že a prečo akože? Normálne mi padla sánka. Ona že no lebo stačilo. Ja som na ňu kukala jak puk a vravím - ja sa s mojou mamou bavím ako ja chcem, keď budem ticho nabudúce to spraví zas. No a na to úplne zmenila tému.
Akože bola to tak dobrá oslava, nasmiali sme sa, až do tohto momentu keď som odchádzala úplne rozladená a to tak že moju mamu som vyobjímala a jej som povedala len čau, nemala som chuť sa ani pozrieť na ňu. Je to podľa vás v pohode a ja preháňam alebo je to cez čiaru? Už nejakú dobu dozadu som s ňou úplne znížila kontakt lebo niektoré jej poznámky čo začala mať voči mne mi proste vadia, ale toto medzi všetkými ľuďmi ma úplne dostalo - toto ja by som si nedovolila ani k vlastnému dospelému decku a nie to k neveste.
Ak situacia prebehla takto ako si ju opisala tak ano, sprava sa k Tebe nevhodne ako k 13rocnej. Najviac by ma mrzelo na tom ale to, ze Tvoj muz sa Ta ako svojej manzelky nezastal. Svokra nesvokra, ale v prvom rade by sme si to vydiskutovali doma s manzelom.
@anonym_3ccb25 on to nepočul lebo sa bavil s niekým iným v tom momente. Ale keď som mu to doma hovorila tak povedal že u nej je to normálne.
Zbytočne si zo seba urobila hlupanu a hádala si sa. Toto mal celé vyriešiť tvoj muž keďže on mal sviatok
také reči by ma urazili.
no mne by to veľmi vadilo. Tiež by som sa ozvala, že budem rozprávať, kedy uznám za vhodné a že si neželám aby ma takto okrikovala v budúcnosti. A zvlášť, ked ty si sa rozpravala s tvojou mamou....
Vasa oslava. Tvoja mama. Dobre ze si sa ozvala ku svojej mame a svokra zareagovala ozaj nevhodne.
a mas vlastne dospele "decko" aby si to vedela posudit ako by si sa zachovala v podobnej situacii?? evidentne nemas. je to normalna reakcia, cloveka, ktory chce ist zaplatit a nechce pocuvat reci typu "my sme vas pozvali..." odraz sa a neries blbosti. nemyslela to zle, aby ta umlcala, ale aby ti nazacila, ze ona to chce zaplatit...
@anonym_autor muz nech si da do.poriadku svoju mamu a ty si daj tu svoju. To co predvadza, ze ide zaplatit? Sa nevie chovat na oslave kde je pozvana?
@anonym_autor Ahoj, mala si jej rovno povedat, ze ja sa rozpravam s mojou mamou a nie s vami. Myslim,ze touto jednou vetou by si jej zalepila usta stale v ramci slusnosti a rychlo🙂
Co je ale blbe, ze tvoj muz to poklada za normalne. No lenze kedze je vychovany touto drzhubou, tak sa niet comu cudovat🙈 Skus mu vysvetlit, ako sa citis, ked ti take povie a ze si neprajes, aby sa jeho matka takto k tebe spravala, ked sa rozpravas vyslovene so svojou mamou, do coho je svokru do toho nic a zaroven,ze je to maximalne netaktne.
@anonym_autor tak toto by tej mojej určite neprešlo. Dosť nevhodné voči tebe. Ale ako píše vyššie, mohla si jej povedať že sa nebavis s ňou, nech sa nestará. Tak by som reagovala ja. Ešte aby si nejaká ženská dovoľovala viac ako moja matka…. Extrém
@anonym_3ccb25 on to nepočul lebo sa bavil s niekým iným v tom momente. Ale keď som mu to doma hovorila tak povedal že u nej je to normálne.
@anonym_autor mne sa otvára nožík vo vrecku keď niekto na niekoho povie u neho alebo u nej je to normálne. Nie nie je to normálne. Tak isto by som sa ozvala. A muž tiež nech jej láskavo niečo povie.
@anonym_autor podla toho co pises, si panovacna a svokra sa k tebe zachovala tak, ako ty ku svojej mame....
Mna zaráža,ze si nechávate platiť oslavu od mamy.Tam mi niečo nesedí...Svokra je len vedĺajšia čerešnička na torte. Kazdy z vas by si mal " upratať" svoju mamu.
Mna zaráža,ze si nechávate platiť oslavu od mamy.Tam mi niečo nesedí...Svokra je len vedĺajšia čerešnička na torte. Kazdy z vas by si mal " upratať" svoju mamu.
@janinah no.presne, mne to.pride ze svokra nevhodne zasiahla do "tradicnej" natahovacky o plateni. Asi toho uz ma dost, pocuvat to na kazdej oslave kde pozyvaju syn s nevestou a mama nevesty vzdy urobi scenku s platenim.
@janinah no.presne, mne to.pride ze svokra nevhodne zasiahla do "tradicnej" natahovacky o plateni. Asi toho uz ma dost, pocuvat to na kazdej oslave kde pozyvaju syn s nevestou a mama nevesty vzdy urobi scenku s platenim.
@citronove_koliesko tak to mala povedat svatke, nie neveste.
Napísala si úplne všetko? Ak áno, reakcia svokra mi príde zvláštna až nelogická. A nie, nepáčilo by sa mi to a ozvala by som sa. Ak by aj chcela zasiahnuť a zastať si nejako tvoju mamu, osopenie, aby si bola ticho je urážlivé.
Moj otec ma tiez potrebu stale nieco platit a mamina mi stale nakupuje vselico - karfilol, lebo ved mali taky pekny, chlieb, lebo je z pekarne🙈 5kg jablk, lebo to su slovenke😀
a mas vlastne dospele "decko" aby si to vedela posudit ako by si sa zachovala v podobnej situacii?? evidentne nemas. je to normalna reakcia, cloveka, ktory chce ist zaplatit a nechce pocuvat reci typu "my sme vas pozvali..." odraz sa a neries blbosti. nemyslela to zle, aby ta umlcala, ale aby ti nazacila, ze ona to chce zaplatit...
@anonym_cd0ede precitaj si to este raz...nepochopila si to
Keby mne povedala svokra (alebo hoci kto iný), že "buď ticho", tak ja by som povedala "ty buď ticho" a boli by sme povyprávané.
@anonym_cd0ede ale platiť chcela ísť jej mama a buď ticho jej povedala svokra
Tvoja svokra by si za to zaslyzila jednu po ustach, to ako sa k tebe sprava?..porozpravaj sa s manzelom, nech jej nieco povie, ak nie, povedz jej ty...to co si dovoluje???
Ahoj, podľa mňa by si sa mala porozprávať so svokrou, ako sa k tebe nemá správať, aj so svojou mamou o platení. Súcitim s tebou, mám to nejako podobne, ale už som sa naučila ihneď reagovať, a obhájiť si seba, dať veci hneď na pravú mieru, no niekedy to boli slušné trapasy pri podobných rodinných akciách. Ako sa vraví: hovoriť je striebro, ale mlčať je zlato 🙊a teda niektorí ľudia by si mohli všimnúť, že nie sú zakaždým stredom vesmíru 🙃

Ak situacia prebehla takto ako si ju opisala tak ano, sprava sa k Tebe nevhodne ako k 13rocnej. Najviac by ma mrzelo na tom ale to, ze Tvoj muz sa Ta ako svojej manzelky nezastal. Svokra nesvokra, ale v prvom rade by sme si to vydiskutovali doma s manzelom.