Je normálne, keď svokra povie "buď ticho"?
Ahojte, je podľa vás normálne keď 40+ žene povie jej svokra na rodinnom stretnutí "Buď ticho"???
Môj muž sa tvári že čo je na tom, ale uňho to beriem že v tom vyrastal, ale mne to teda v pohode nepríde. A je jedno prečo, toto si nemôže dovoliť si myslím.
Ale keď už sme pri dôvode - my s mužom sme pozývali na jeho sviatok celú rodinu a moja mama chcela ísť zaplatiť (ako vždy sa postaví a beží zaplatiť neviem prečo to robí) a ja som jej povedala že pozývame my tak nech to nerieši, nech platí keď ona pozve. A svokra na to že Buď ticho. Ja že prosím? A ona že - Stačilo. Ja že a prečo akože? Normálne mi padla sánka. Ona že no lebo stačilo. Ja som na ňu kukala jak puk a vravím - ja sa s mojou mamou bavím ako ja chcem, keď budem ticho nabudúce to spraví zas. No a na to úplne zmenila tému.
Akože bola to tak dobrá oslava, nasmiali sme sa, až do tohto momentu keď som odchádzala úplne rozladená a to tak že moju mamu som vyobjímala a jej som povedala len čau, nemala som chuť sa ani pozrieť na ňu. Je to podľa vás v pohode a ja preháňam alebo je to cez čiaru? Už nejakú dobu dozadu som s ňou úplne znížila kontakt lebo niektoré jej poznámky čo začala mať voči mne mi proste vadia, ale toto medzi všetkými ľuďmi ma úplne dostalo - toto ja by som si nedovolila ani k vlastnému dospelému decku a nie to k neveste.
Ja stale nechapem, čo je také urážlivé na tom keď mi niekto povie bud ticho. Tak, ste sa tam asi s maminou hlasnejšie doťahovali o platení a svokra takto zareagovala. Nepoužila žiadny vulgarizmus ani nadávku, len ťa napomenula, že by si mala prestať. Možno jej to prekážalo, ak ste pri nej nejako hlasno komunikovali.
Ja stale nechapem, čo je také urážlivé na tom keď mi niekto povie bud ticho. Tak, ste sa tam asi s maminou hlasnejšie doťahovali o platení a svokra takto zareagovala. Nepoužila žiadny vulgarizmus ani nadávku, len ťa napomenula, že by si mala prestať. Možno jej to prekážalo, ak ste pri nej nejako hlasno komunikovali.
@anna777115 veď to, že vôbec dospelú ženu napomína... To mi príde odveci. Keby to bolo opačne tak jej vravím buď ticho pomaly každú druhú jej vetu; čo všetko ona rozpráva a ako čo mne príde totálne nevhodné. Mne to nepríde v poriadku okrikovať dospelého človeka. Ani ja som mame nehovorila žiadne vulgarizmy, len som ju chcela zastaviť aby nešla platiť.
Koľko ma rokov? Možno už začína senilita, starecka demencia a pod…
Koľko ma rokov? Možno už začína senilita, starecka demencia a pod…
@anonym_75b828 To si nemyslím. Na toto je až moc aktívna, inteligentná, a ako vravím nejaké nevhodné poznámky a popieranie vecí čo povedala alebo spravila tam bolo odjakživa. Preto som už nejakú dobu dozadu s ňou minimalizovala kontakt. Ale toto mi prišlo úplne cez čiaru, až tak že som začala pochybovať o sebe, že či sa mi to len nezdá, či to už ja trochu nepreháňam že mi to tak zavadilo.
Raz mi svokor povedal, že ako nevesta by som ho mala poslúchať a že som príliš tvrdohlavá. No povedala som mu, že nech skúsi rozkázať svojej vlastnej dcére, že či ho poslúchne. Urazil sa a bol uprataný. Vtedy som mala 40 rokov.
@anonym_autor cele mi to pride divne.najma evidentne ste spolu uzdlhsie a ked sa to stalo prvykrat,tak bohvie ako to ona vnimala..ale ak odvtedy ste mali dobre vztahy,mozno si to len zle vyhodnotila..tazko povedat
@anonym_autor no a sme doma!
@anonym_c5512c A čo s tým a sme doma? To ja mám zakaždým, keď sa baví so svojim synom ako s malým deckom, ju zhučať štýlom Buď ticho?
@anonym_autor cele mi to pride divne.najma evidentne ste spolu uzdlhsie a ked sa to stalo prvykrat,tak bohvie ako to ona vnimala..ale ak odvtedy ste mali dobre vztahy,mozno si to len zle vyhodnotila..tazko povedat
@lienka9 Už sa to stalo druhýkrát. Len prvýkrát som to prehliadla lebo bola vo veľmi zlom psychickom rozpoložení a tlaku, vtedy tvrdila priamo predo mnou svojmu synovi vraj som jej sľúbila že sa dám očkovať, na čo som sa jej spýtala že to prečo mu rozpráva také somariny a na to mi povedala Buď ticho. Vtedy sme odišli a cestou domov krútil hlavou že nechápe o čo jej ide ale asi že e staršia tak lepšie to už asi nebude. A teraz to spravila na oslave, ale totálne ma to rozhodilo.
@anonym_c5512c A čo s tým a sme doma? To ja mám zakaždým, keď sa baví so svojim synom ako s malým deckom, ju zhučať štýlom Buď ticho?
@anonym_autor nie, ty nie si v pozícii “zhučať” svokru ale ani svoju matku. Svokra zasiahla, lebo už nemohla počúvať, ako sa správaš k svojej matke. Zdá sa, že si nemáte vzájomne čo vyčítať.
To, že sa nevieš spravat k vlastnej matke, to si vieš pekne ospravedlniť , ale keď ti svokra povie buď ticho, tak si celá napaprčená, čo si to dovoľuje.
Nemôžeš čakať rešpekt od druhých, keď sama sa spravaš bez rešpektu a to dokonca voči vlastnej matke.
@anonym_autor nie, ty nie si v pozícii “zhučať” svokru ale ani svoju matku. Svokra zasiahla, lebo už nemohla počúvať, ako sa správaš k svojej matke. Zdá sa, že si nemáte vzájomne čo vyčítať.
To, že sa nevieš spravat k vlastnej matke, to si vieš pekne ospravedlniť , ale keď ti svokra povie buď ticho, tak si celá napaprčená, čo si to dovoľuje.
Nemôžeš čakať rešpekt od druhých, keď sama sa spravaš bez rešpektu a to dokonca voči vlastnej matke.
@anonym_c5512c Aha, a preto mi moja matka ešte večer vypisovala, ako sa cítila dobre, aká bola sranda, že dlho sa tak fajn necítila medzi ľuďmi? Takže tak hnusne som sa k nej správala keď som ju zastavila aby sa nehrabala do platenia? Ach áno, mala som povedať prepáč mami, a pre ňu jasný signál vystreliť s peňaženkou k pultu. To som si teda fakt dovolila.
@anonym_c5512c nechcela by si písať scenáre blbým seriálom?? Pretože fantáziu na to máš😂
a mas vlastne dospele "decko" aby si to vedela posudit ako by si sa zachovala v podobnej situacii?? evidentne nemas. je to normalna reakcia, cloveka, ktory chce ist zaplatit a nechce pocuvat reci typu "my sme vas pozvali..." odraz sa a neries blbosti. nemyslela to zle, aby ta umlcala, ale aby ti nazacila, ze ona to chce zaplatit...
@anonym_cd0ede platit chcela jej mama, nie svokra.
@anonym_c5512c nechcela by si písať scenáre blbým seriálom?? Pretože fantáziu na to máš😂
@tiezjedna ja vychádzam z toho, čo píše autorka 🤷♀️ Sama priznala, že sa s mamou nebavila ako by sa patrilo. Čítaj, čo píše autorka.
Svokra by jej asi ťažko povedala “buď ticho”, keby mame len povedala “mami, nevyťahuj peňaženku, ja platím” .
@tiezjedna ja vychádzam z toho, čo píše autorka 🤷♀️ Sama priznala, že sa s mamou nebavila ako by sa patrilo. Čítaj, čo píše autorka.
Svokra by jej asi ťažko povedala “buď ticho”, keby mame len povedala “mami, nevyťahuj peňaženku, ja platím” .
@anonym_c5512c Áno toto si uvedomujem, ale keď moja mama už 25. krát spraví presne to isté, tak proste už jej dám ráznejšie najavo, teba baví vkuse riešiť dookola to isté, aby nevyťahovala peňaženku keď je pozvaná? A vôbec prečo svokra potrebuje zachraňovať moju mamu, potrebuje byť u nej za dobrú? Poza chrbát ju ohovára a pred ňou zhučí nevestu aby akože zasiahla a ukázala sa? Ešte raz, zakaždým keď zhadzuje svojho syna, mám zasiahnuť a povedať jej nech je ticho? Nie, je dospelý, nech si to s ňou vyrieši sám, rovnako aj moja mama je dospelá a nepotrebuje aby ju niekto zachraňoval.
@anonym_c5512c ja čítam... Keby svokra mala trochu chochmesu a úrovne, tak by sa zdvihla, poďakovala a odišla. A nie, že sa zapojila trápnym a prízemným "buď ticho", len aby mohla ako správna drbna zostať sedieť, čumieť a načúvať...
@anonym_c5512c ja čítam... Keby svokra mala trochu chochmesu a úrovne, tak by sa zdvihla, poďakovala a odišla. A nie, že sa zapojila trápnym a prízemným "buď ticho", len aby mohla ako správna drbna zostať sedieť, čumieť a načúvať...
@tiezjedna keby sa autorka slušne správala voči svojej matke, svokra by sa nemusela dvíhať a ani by nemusela autorke hovoriť buď ticho. Tie dve si nemajú čo vyčítať.
@tiezjedna keby sa autorka slušne správala voči svojej matke, svokra by sa nemusela dvíhať a ani by nemusela autorke hovoriť buď ticho. Tie dve si nemajú čo vyčítať.
@anonym_c5512c ty si svokra podobného razenia, že si taká rozohnená?? Autorka neurobila vôbec nič zlé.
@anonym_c5512c ty si svokra podobného razenia, že si taká rozohnená?? Autorka neurobila vôbec nič zlé.
@tiezjedna svokra nie som, ani pekných pár rokov nebudem, ak vôbec budem a či autorka urobila niečo zlé a ako presne komunikovala s mamou neviem ani ja ani ty. Takže ako ty si domýšľaš, že jej konverzácia s jej mamou bola OK, tak ja si na základe reakcie jej svokry domyšlam, že asi ok nebola.
@anonym_autor jej sa nepáčilo ,ako si sa správala k svojej mame,preto taká reakcia od svokry . Nemáš sa na ňu prečo hnevať .
@anonym_c5512c Aha, takže keď niekto získa status svokra, má automaticky právo vychovávať a naprávať dospelé ženy, ktoré sa dostali pod ich hierarchickú nadvládu. Chápem. Ty budeš mať so svojou nevestou zjavne podobný vzťah ako ja so svokrou a to že sa ti časom začne vyhýbať.
@anonym_autor tvoj muz ma sviatok a ty pokojne nechas zaplatit mamu? A svokra ta zrejme bola rada ze nic neplatila .Vy ste pozvali na oslavu a anj ty ani tvoj muz Vas nenapadlo zaplatit? Prepac ale si nevychovana a zrejme aj vychcana
@anonym_70741a prečítaj si to ešte raz, radšej tri krát.. alebo čítaj pomaly a dokola kým pochopíš..
@anonym_c5512c Aha, takže keď niekto získa status svokra, má automaticky právo vychovávať a naprávať dospelé ženy, ktoré sa dostali pod ich hierarchickú nadvládu. Chápem. Ty budeš mať so svojou nevestou zjavne podobný vzťah ako ja so svokrou a to že sa ti časom začne vyhýbať.
@anonym_autor tak s ňou omedz kontakt ešte viac.. vychovavať nepotrebuješ a ani usmerňovať vzťah medzi tebou a mamou..

No vsak hovorim. Ty sa tam hadas na prostriedku oslavy s matkou a svokre to uz bolo trapne aj za vas dve
@prasiatko30 na prostriedku oslavy znamena co?