Je normálne mať vo vzťahu tajomstvá z minulosti?

15. nov 2020

Je normálne mať vo vzťahu tajomstva s minulosti?

deti95060810
15. nov 2020

nie je tajomstvo ako tajomstvo.... máš na mysli ohľadom predch, vzťahov? Súhlasím, nemusí manž. alebo partner vedieť podrobnosti o predch. ex....

janulka1802
15. nov 2020

no pokiaľ to nie je trojciferné číslo sexuálnych partnerov, ale vlastne i dvojciferné je pre mňa priveľa... my nemáme žiadne tajomstvá ohľadom žiadnej oblasti mne to príde že ak je to takomstvo tak je to niečo za čo sa človek asi skor hanbí ako by bol hrdý

cukricek4
15. nov 2020

tak zalezi podla mna ake, ak to je nieco, co sa s tebou nesie este teraz, tak hej, ak je to nieco, co uz nema ziadny dopad na tvoj momentalny zivot, tak by som to partnerovi asi povedala, no nevieme o co sa vlastne jedna takze viac sa poradit asi neda

pininka1
15. nov 2020

Co bolo to sa uz nezmeni, pokial to nieje nejaka nakazliva choroba. Nepotrebujem vediet cislo a ani podrobnosti partneriek z minulosti, ani ja ani moj muz to uz nezmenime. Ani on to nechcel vediet.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
15. nov 2020

Podla toho,ake tajomstva. Ale ano je to normalne,mozno casom dotycny porozprava o temnych strankach.

sense
15. nov 2020

Nie je tajomstvo ako tajomstvo... Ale zatajiť dieťa, dlhy, trestný cin a choroby kt môžu ovplyvniť budúcnosť....by mi vadilo
Počet sex. Partnerov z minulosti vedieť nemusím...

asia83
15. nov 2020

Pre mňa nie. Ja chcem vedieť všetko, ja tiež poviem všetko. Hovorí sa tomu ÚPRIMNOSŤ. Treba žiť tak, aby ste nič pred partnerom nemuseli zatajovať, teda za nič sa hanbiť. Príde mi maximálne trápne, keď žena mužovi klame napríklad v počte partnerov, lebo sa hanbí za to, koľko ich mala. Keď vedela s toľkými vliezť do postele, nech sa vie aj priznať.

panelacikova
15. nov 2020

ja som tiež za to, aby partneri o sebe vedeli všetko. pretože raz sa môže niečo prevaliť a potom to toho druhého môže mrzieť, že prečo mu to partner/-ka tajil/-a.
my s mužom vieme o sebe všetko a veru raz sa stala situácia, kedy sa istá vec "prevalila" skrz jedného škodoradostného človeka a doslova čakal, čo to s nami urobí. bol úplne v riti z toho, že my dvaja sme sa začali na tom smiať, lebo obaja sme vedeli, o čo šlo, boli sme navzájom oboznámení s celou minulosťou a nijak sa nás to v ten daný moment (a ani neskôr) nedotklo. viem si predstaviť, že keby sme neboli k sebe úprimný, tak kvôli tomu chujcovi by sme sa boli určite v ten deň dosť nepekne pochytili a aj dôvera vo všeobecnosti by bola naštrbená...

cookie29
15. nov 2020

Záleží predsa o čo ide. Nemusím partnerovi vykladať všetky detaily z predošlého zivota, povedala by som že to môže byt dokonca na škodu, ale nič dôležité by sme mu nemali zatajiť.

mondolina
15. nov 2020

Neviem si predstaviť vyrozprávať celú minulosť. To ako? Dáme si hodinu pravdy či ako? Keď chce niečo vedieť opýta sa, a naopak.
Čo je to to všetko? S kým som strávila napr. " Lásku na jednu noc"?? Ešte dávno pred ním? Tak to ho nemusí vôbec zaujímať.
Podstatné veci určite áno, prkotiny nie.

panelacikova
15. nov 2020

@mondolina no neviem, neviem..... keby si tak chlapovi zatajila, že si mala napríklad posledný rok pred ním zo 5 chlapov doslova na jednu noc... a vedel by o tom ešte niekto. a ten niekto by doslova žiarlil, že ste šťastní a len tak "náhodou" by to predostrel.... či by ho to teda nerozladilo v zmysle, že "preboha, s kým to ja vlastne chodím?"... chlapi sú na to dosť teda citliví, pokiaľ ja viem.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mondolina
15. nov 2020

@panelacikova
Hovorím o sebe, nie o niekom inom.
A keby aj dotyčná mala niečo také za sebou, že striedala mužov ako ponožky pred vážnym vzťahom, tiež je na nej či má, alebo nemá chuť o tom kecať.
Dôležité je predsa ako sa chová v pritomnom vzťahu.

mondolina
15. nov 2020

A ešte by ma zaujímalo kedy je vo vzťahu ten " správny čas" keď mám o seba všetko vykecať.

vroni
15. nov 2020

Niektoré tajomstvá sú v pohode. Muž nemusí vedieť, že som bola na základke buchnuta do Janka z druhej B a ani že ma Ďuro omacaval na stužkovej. A ani počet mojich bývalých poznať nemusí. Ale ze som bola na potrate, trpím epilepsiou ci som v stálej opatere psychiatra, lebo som mala problém s alkoholom, tak to by vediet mal. Aj keď to na neho asi nevybalim hneď na prvom rande. (Problémy sú voľné vymyslené a žiaden z nich nemám. Dokonca ani ten Duro ma na stužkovej neomacaval)
Všetko by nikto o partnerovi vedieť nemal. Keď sa všetko povie, nastane nuda.

panelacikova
15. nov 2020

@mondolina tak vzťah predsa nezačína tak, že si poviem v stredu o 13:00: no, teraz nám začal vzťah. vzťah sa predsa vyvíja a dvaja sa spoznávajú nielen v posteli, ale i mimo nej. rozprávajú sa o minulosti, o svojich názoroch, o predstavách do budúcna. a postupne sa odkrývajú. podľa mňa je to úplne normálne. ja som taká a mala som šťastie aj na takého muža. pre mňa je to najdôveryhodnejší muž na svete, pretože viem o ňom všetko. a hoci nie všetko je príjemné, že áno, aj tak som rada, že to viem, že mi nič netajil, pretože mi tajiť nechcel. vedel, že aj ja som preňho výnimočná a chcel vo vzťahu pokračovať s úplne čistým štítom. mal ma a má nielen za milenku (teraz už aj manželku), ale i za priateľku. on vie (a ja tiež), že si môžeme navzájom povedať všetko. a toto sa mi páči. ja by som zase nechcela fungovať s človekom, ktorého sa opýtam a bude sa krútiť ako had. mne by to vadilo. ja si radšej vypočujem aj (možno) nepekné veci, ale viem o nich a nikdy ma nič v živote neprekvapí.

panelacikova
15. nov 2020

@vroni no hej, už keď máme takmer 50, nebudeme vyťahovať základnú školu, to je predsa jasné. dôležité veci alebo veci, o ktorým sme si vedomí, že by nás mohli "dobiehať" aj v tomto novom vzťahu nejakým spôsobom.

panelacikova
15. nov 2020

@vroni a keď nevieš všetko, tak nuda nie je? akože sa zabávate navzájom tým, že máte tajomstvá a jeden háda tajomstvo druhého či ako si myslela tú nudu? 😀 nerozumiem. ja vo vzťahu nemám tajomstvá a veruže sa nenudím.

jaskolka
15. nov 2020

Podľa toho, aké tajomstvo máš na mysli. Ak niečo, čo môže ovplyvniť vás spoločný život, ako zdravotný problém, alebo nejaké dlhy, záväzky a podobne, tak tam by som netajila. Ak počet partnerov, či to, že si v detstve ukradla cukríky v samoobsluhe, tak to si kľudne môžeš tajiť 😃😃

vroni
15. nov 2020

@panelacikova, ale tie veci sa opakujú. Mohla som poskulovat po kolegovi, ktorý vtedy nemal záujem a stretnem ho po rokoch na ulici. A on si na ten záujem spomenie. Stáva sa. Aj tak by som to mužovi nevesala na nos vopred. Načo?
A áno, vedieť o niekomu úplne všetko, poznať jeho názory i reakcie už vopred za nudu považujem. 🤷‍♀️

monane
15. nov 2020

záleží o aké tajomstvo ide, tak môj drahý tiež nevie úplne všetko z mojej minulosti a teda je to aj dobré, ono niektoré veci nech ostanú tam kde sa stali 😀

asia83
15. nov 2020

@cookie29 Áno, máte pravdu v tom, že všetko je zbytočné. Nakoľko veľakrát v mladosti konáme tak, ako by sme neskôr už nekonali, no a keď to poviete, nemusí to druhá strana pochopiť. ALE týka sa to "prkotín". Počet partnerov a podobné závažné záležitosti sa povedať majú.

vikss1
15. nov 2020

zalezi od toho, o ake tajmnosti ide.

ankare
15. nov 2020

Ano. Pokiaľ zásadne neovplyvnuju Vas život v prítomnosti.

tosomja
15. nov 2020

Keď zatají že má dlhy z minulosti, alebo dôvod rozvodu napríklad, či trestna minulosť, tak áno, vadilo by mi to, keby to vyšlo najavo po dlhodobom vzťahu. Ale čo sa týka sexuálneho života, tak ma zaujimalo len koľké mal a detaily z postele už nie. 😄

mondolina
15. nov 2020

@asia83
Prečo by som mala povedať počet partnerov...chápem keď idem do vzťahu ako panna, alebo že pred tebou som mala len jedného.
Keď idem do vážneho vzťahu napr. ako 38 ročná po rozvode, tak určite nebudem vyratúvať počet sex. partnerov.

nikyball
15. nov 2020

My s mužom žiadne tajomstvá pred sebou nemáme a vieme o sebe už asi všetko 🙂 Neviem si vobec predstavit, že čo také by som mu mala tajiť 🙂 takže za mňa mať tajomstvá z minulosti normálne nie je, nech je to čokoľvek.

mondolina
15. nov 2020

Môjho muža napríklad ani nezaujíma koľko mužov som pred ním mala, je to také detinské.
Keď poviem, že 5 tak ok? Keď poviem, že 10 tak už nie ok?

vevesh
15. nov 2020

@asia83 pocet partnerov je len vtedy dolezity, ak si partneri na niecom takom zakladaju. Ak nie, tak je to jedno. V drvivej vacsine to nema na vztah vplyv (teda pokial ex nie je sused ci kolega z pracovneho timu) a ako uz bolo spomenute, minulost nezmenis...