Je normálne nechcieť ísť na výlet so svokrou?
Ahojte. Mladé rodinky aj vy chodíte na viacdňové výlety so svokrou + manžel a dieťa. Ja vôbec netúžim straviť výlet so svokrou. Príde mi to absurdné. Nemám nič proti svokre, hocikedy môže si vziať dieťa na ihrisko, prechádzku. Manžel vymyslel predlžený pobyt v Tatrách s tým, že by prišla s nami aj jeho mama. Ja to kruté ak to odmietam? Proste mi traja ako rodinka rada pôjdem.
A kde je problém povedať muzovi nie??
My chodíme bežne. Aj s mojou mamou aj s manželovou, niekedy idú aj obidve s nami😀Nám je s nimi veselšie. Aj vieme potom niekde vypadnúť s mužom sami (wellnes, sauna, lyže) a babky strážia😉
Navrhni mu, že zoberiete aj Tvoju mamu.
Ano chodili sme, aj s mojou mamou kud žila, aj so svokrovcami...je na tom niečo zle?
Nie, nechodím a rozhodne to neplánujem zmeniť.
Ja by som zas rada zobrala no svokra na toto nie je, ta len doma a mama zas skrz zdravotné problémy už necestuje. Asi každý chce to čo nemôže mať. Podľa mňa nie si krutá, len to takto nechceš.
Keď mal syn dva roky, boli sme aj so svokrovcami aj s mojou mamou na 3 noci v tatrach.. Bol to super oddych, užili sme si aj spoločný čas a aj povarovali syna.. A plánujeme spoločnú dovolenku v Slovinsku aj so svagrom a jeho priateľkou 🙂 ale tak mame super vzťahy
Nie, nechodíme a ani nechceme.. ani nahodou
Tak ak nie je vrcholne konfliktna tak preco nie? Kebyze je to tvoja mama tak by si tiez chytala hysaky? Pripadne co by si povedala na to, ze tvoj muz by bol rozhodne proti tomu aby isla tvoja mama s vami aj ked ty by si si to zelala
Možno to manžel takto vymyslel, aby ste aj vy dvaja malo chvíľu osamote, babka pôjde s dieťaťom niekam na prechádzku alebo postráži, kým vy pôjdete do wellness. Pokiaľ to má byť premiéra, daj domu šancu. Ak to bude fail, tak už to nezopakujete. Ak si naopak oddýchnete a zároveň to bude pre všetkých pekný víkend, budete to opakovať.
Chodím vždy len s manželom a deťmi, čisto naša rodinka..milujem súkromie..svokru mám síce super, mám ju rada, ale na dovolenke si vystačíme sami🙂
1x do roka chodíme na víkend a nejaký 1-2 výlety. Nejasam z toho, ale kým sa nič zle nedeje nevidím dôvod sa neprispôsobit. Ak by sme mali peniaze len na 1akciu za rok, tak osamote.
My tak chodime bezne a je to super, svokra postrazi a my mame trosku romantiky, alebo sportu. Berieme svokru skoro vsade, ale bravame vzdy v lete aj mojich rodicov, casto ide aj svagor.Zalezi ake mate vztahy, ja som rada, so svokrou je zabava, my dve sa velmi dobre bavime.
Nie, nechodime na viacdnove vylety s babkami a ani neplánujeme... Ja si tiež nepamätám, ked sme s rodicmi chodili na výlety alebo chaty, aby s nami chodili babky
My jezdime pravidelne na stridacku s jednou a nebo druhou „mamkou/babickou“, nekdy dokonce s obema najednou, případně se sourozenci z moji nebo z muzovy strany, stejne tak stridame dovcu s kamarády z muzovy nebo moji strany.
Je to super! Jeste nikdy nebyl problem- a to i presto, ze kazdy ma trochu jine představy o dovolene- jedeme spolecne, planujeme spolecne, ale v prubehu si kazdy presto delame to sve podle toho, co koho bavi, pri necem se sejdem vsichni, pri jinem kazdy zvlast.
Nehlede na to, ze je to super, kdyz si babicky- mamka/ tchyne- vezmou deti na hodku dve a my si s muzem jdeme treba spolecne zabehat, projet se na kole, zajit vecer na prochazku. A deti jsou taky rady, ze travi cas s babickami…
zavisi od toho, ake mate vztahy. mozno ta svokra prekvapi, my sme tiez tak sli na 2 noci do tatier, svokra rano ohlasila ze ide sama na vylet do mesta a my sme sli na celodennu turu, takze sme mali sukromie s muzom a vecer sme sli vsetci traja spolu do restiky. na ubytku telka, kniha, pokec… deti sme este vtedy nemali. ale na to ako som bola “proti” lebo so svokrou si vychadzame v ramci slusnosti ale naj kamky niesme, tak ma to prijemne prekvapilo a mala som aj dobry pocit, ze bola ona velmi stastna.
Ano chodime na vylety a vikendy a dovolenky so svokrovcami. Mame nastavene nejake fungovanie, sme sami aj spolu, obcas dieta zabavia, kym my ideme do wellness alebo na veceru. My s nimi travime cas radi. A ak by svokra bola sama, o to viac. Ved to je to najmenej, co jej mozeme dopriat, cas s rodinou a vnucatom. Oni si to velmi cenia, ze ich takto berieme.
Ale hej , obcas ich dakde zoberieme , lebo inak by sa sami nevybrali .
No je to take….akoze, vytazila by som z toho maximum, sla by som s muzom na wellness a jej nehala dieta na par hodin. Ale tak snad sa bude mame venovat ked si zmyslel takuto paradu. Pripadne by som skusila navrhnut babke ci si nechce vziat nejaku kamosku so sebou. To by som este chapala, dochodkyne si budu vegetit, chodit na prechadzky, ranajky, obedy a vecere si vieme dat spolu ale inak kazdy po svojom..
Ano chodime. Nevidim na tom nic zle,naopak,len vyhody
A nechcel ti tým manžel povedať ,že je to výhodné aj pre vás dvoch?babka môže postrážiť a vy strávite čas spolu.
My nechodíme takto,ale mne to príde veľmi pekne práve,keď chodia aj s rodičmi,aj na letné dovolenky a dokonca aj svatky,svatovci spolu, ako tu už niekto písal
Ja by som to chcela zažiť.
Máme ubytovacie zariadenie, a je celkom bežné že rodinka príde aj so starými rodičmi
Hovoríš ze nemáš žiadny problém so svokrou. Tak potom prečo odmietas aby s vami išla? Už sa vôbec nečudujem keď tu nevesty nadávajú na svokry, lebo si myslím, že väčšina na to ani nemá dôvod, tak ako aj ty. Tuším sa to robí už len tak zo zvyku alebo co 🤣🤣
Alebo je dobra len vtedy, keď zoberie deti na prechádzku a na ihrisko? Hm, zvláštne.
My byvame dost daleko od svokrovcov a tak sa stretavame najma na vyletoch. Za mna super vec. U nasich sme vacsinou len u nich doma, je to fajn, ale mam pocit, ze mama ma vkuse stres z tej orgnizacie a varenia a neuzijeme si to tak ako so svokrovcami na vylete. Ale tak ja beriem svokru ako zenu, co mi vychovala manzela. Ma svoje muchy, ale prizmurim oci a vsetko je fajn. Ubytko riesime vacsinou tak, ze kazdy ma svoj apartman. Tak to vyhovuje aj im, aj nam.
Akú máš svokru? Píšeš, že proti nej nič nemáš. Chápem, že to nie je asi vysnívaná osoba na výlet ale je to matka tvojho muža a pokiaľ si to on želá a svokra nie je žiadna nepríjemná xantipa, nič sa ti nestane, keď sa raz za čas kvôli mužovi obetujes. Je pekné, že chce stráviť čas si svojou matkou aj s vami. Ty možno raz tiež budeš svokra a nepadlo by ti dobre, keby ta polovička tvojho dieťaťa takto odstrkovala.
Normálne je v podstate všetko,čo jednému vyhovuje druhemu nemusi.Ja mám najradšej akcie iba ja+muž+deti.Ale tak 3x do roka ideme spolu.Svokrovci ma tolerujú aj keď viem,že nie je to podľa ich predstáv..svokra je inteligentná žena a rada rozpráva,tým v podstate nevedome zachráni celý výlet,pretože ja som odmeranejšia a držím si odstup od každého.Pozri,je to manželova mama,babka tvojmu dieťaťu a ak sú vzťahy celkom zdravé,by som taký pobyt nezatracovala.
My nechodime, ani by som nechcela. Par krat davnejsie bol z ich strany taky napad, otvorene som povedala, ze my radsej chodime sami. 😊 Nastastie muz to akceptuje, jemu som narovinu povedala, ze nechcem chodit na dovolenky so svokrovcami ani s rodicmi.
Cize autorka pouzije svokru len ked jej to vyhovuje.Aj tak sa da.otazka je dokedy.
Ja lutujem.ze sme svokru aj mojich rodicov nebravali na vylety castejsie.uz nemam moznost to napravit ani dohnat.

este ste takto neboli a je to len predlzeny pobyt. Chod a uvidis ako bude. Manzel by mohol mat pocit, ze ju apriori odmietas. Co keby sa k vam takto chceli pridat tvoji rodicia. Tiez by ti to vadilo, keby to hned odmietol. Este sa sami ako rodinka nachodite. Nie je to tyzdnovy pobyt v zahranici, kde musis s nou absolvovat aj dlhsiu cestu tam a naspat. Tentokrat nechaj nech ide s vami a mozno to bude fajn. A ak nebude, tak manzelovi mozes potom povedat, ze pozri chcela som vediet ake to bude, boli sme a mne sa to nepacilo. Bud k nej slusna aby ste si celu dovolenku neskazili a nabuduce uz s nou ist nemusis.