icon

Je normálne sa vyhýbať stretnutiam s rodinou?

2. nov 2025

Je podla vas normalne, ked sa niekto nechce stretavat s rodinou, svojich rodicov vidi raz za 2-3 roky a staci mu to? Ani dieta nepride ukazat, prvykrat sme ho videli, ked mal 2 a pol roka, dovtedy akurat fotku. Dieta sa snazi pred rodinou az chorobne chranit. Z detstva si nesie naloz, chapem, ale dieta nechce nikomu pozicat, ako ist s nim na prechadzku alebo ho nechat u babicky.

januska12323
2. nov 2025

Pokiaľ ju všetci v rodine využívali a nikto sa doteraz neospravedlnil môžu byť radi, že o jej živote vôbec niečo vedia. Nestaraj sa do ich vzťahov.

anonym_324299
2. nov 2025

@anonym_autor ano, je to v poriadku. Ani ja nedovolim dietatu stretavat sa samemu s mojim otcom. Je to alkoholik, manipulator a ublizoval nam psychicky celej rodine odkedy si pamatam. Pre okolie posobil ako skvely staroslivy otec. Pre pokoj v rodine chodime raz do roka. A on raz do roka k nam. To je vsetko. Mamina k nam chodieva pravidelne, dieta postrazi aj bez mojej pritomnosti. Nie, nemam psychicke problemy, len som si nastavila hranice. Konecne. Nikdy nevidis, co sa v rodine skutocne deje. Preto nie je dobre sudit.

muchotrafka298
2. nov 2025
@anonym_autor

Nie je to moje vnuca, som clen rodiny , nechcem to rozmazavat ak by ma niekto mohol spoznat. Len mi to je luto, ze je takato a jej mame este viac.

@anonym_autor nemiesaj sa do zivota inych ludi, ak sa Ta to priamo netyka. Pises, ze si clen rodiny, tak respektuj rozhodnutie ineho clena rodiny. Je to jeho zivot, jeho dieta. A tiez jeho vychova.
Ci maju stari rodicia pravo na vnuca? Ano maju sice, ale na druhej strane neviem, kto by v takomto pripade tahal rodicov po sudoch, platil pravnikov a nasledne pri nevyhratom sude aj sudne trovy.

viestta
2. nov 2025

@anonym_autor takze uz bude matka aj psychicky narusena.🙄 No neviem, ak ste cela rodina taka ani sa necudujem, ze sa vam vyhyba

petamich
2. nov 2025

No to je take typicke, vacsina komentujucich sa zhodne, ze do toho nevidime a zrejme ma na to svoje dovody a jeden komentujuci ti napise, ze ma matka dietata asi psychicke problemy a toho sa hned chytis a este napises, ze chuda dieta. Staraj sa idealne o seba, nijako sa ta to netyka a mala by si nechat na pokoji dieta aj matku a ak s tym stari rodicia nieco chcu robit, nech si to riesia s vlastnou dcerou. Je to len medzi nimi.

Tebe pride v poriadku o nej takto pisat a vyjadrovat sa? Ak toto indikuje aky k nej mate vztah, tak sa cudujem, ze sa s vami vobec stretava.

gelifil
2. nov 2025

Ty nevies, co tam realne ona zazivala

muchotrafka298
2. nov 2025
@viestta

@anonym_autor takze uz bude matka aj psychicky narusena.🙄 No neviem, ak ste cela rodina taka ani sa necudujem, ze sa vam vyhyba

@viestta a nebudu oni cela rodina mešuge? Podla diskusie asi aj hej.

petulda333
2. nov 2025

Mam taku ex svagrinu. Od prvej chvile nasu rodinu neznasala,deti sme videli velmi sporadicky. Potom asi rok to bolo pravidelne a zas stop. Naposledy sme deti videli vo februari. Zo svagra robi pomaly pedofila,z mojej svokry choru zenu co jej detom ublizuje..pritom by dala za vnucky zivot. Moje deti sa vadia a pomaly biju,ze kto pojde k babke na noc...nebudem pisat,lebo by bolo na dlho a len sa rozculim.... Zial,aj taki ludia su,co myslia na seba a nevadi im,ze ublizuju len a len detom

danica2711
2. nov 2025
@anonym_autor

@cyneric Ako stari rodicia maju pravo na vnuka. Je to ich pravo. Nie je fer ich takto odtrhnut od vnucat, pretoze milostiva ma asi nejaku krivdu.

@anonym_autor práva a povinnosti sú jedna vec, vzťahy a city druhá. Bohvie, čo ste si všetko navzájom v tej rodine urobili, pravda nebude len na jednej strane. Každopádne je ale veľmi zlé používať v tejto záležitosti dieťa ako prostriedok nátlaku alebo vec, ktorej "požičanie" je právne vymáhateľné bez ohľadu na jeho pocity

selena_luna
2. nov 2025

Autorka, ono to je presne naopak. Nie stari rodicia maju pravo na vnuca, ale vnuca ma pravo na rodinu - a teda aj starych rodicov. Mozu sa obratit na sud so ziadostou o upravu styku, ale v tom pripade podla teba "milostiva hysterka" moze na tom sude porozpravat o tej "nalozi" a ver mi, ze psychicke nasilie a minupulacia robi rovnake skody ako fyzicke. Uprimne, zjavne nemas sajnu o tom, preco to robi, ale ona vie, pred cim chrani svoje deti a ak vyhodnotila, ze ich tomu nechce vystavovat, tak sa to naucte respektovat.

anonym_c10636
2. nov 2025
@petulda333

Mam taku ex svagrinu. Od prvej chvile nasu rodinu neznasala,deti sme videli velmi sporadicky. Potom asi rok to bolo pravidelne a zas stop. Naposledy sme deti videli vo februari. Zo svagra robi pomaly pedofila,z mojej svokry choru zenu co jej detom ublizuje..pritom by dala za vnucky zivot. Moje deti sa vadia a pomaly biju,ze kto pojde k babke na noc...nebudem pisat,lebo by bolo na dlho a len sa rozculim.... Zial,aj taki ludia su,co myslia na seba a nevadi im,ze ublizuju len a len detom

@petulda333 vela žien deťmi, vnúčatami vydierajú ostatných.
@anonym_autor asi si povedala dosť.Ked musela riešiť veci za ostatných nepíšeš o čo ide, ale neznie to dobre tak chce konečne žiť svoj život s dieťaťom.Nic nepíšeš o otcovi dieťaťa.Ziadna normálna dcéra, keď boli vzťahy dobre sa neodmlci a nemá potrebu ich vídať častejšie.To jej rodičia majú rozmýšľať čo sa v ich vzťahu pokazilo.Ale veľa ľudí sa spamätať keď začnú starnúť a potom je neskoro.

anonym_c10636
2. nov 2025

@anonym_autor jedna prepnuta svokra, alebo dcéra vie spraviť peklo celej rodine.Pravda môže byť úplne niekde inde a ty o tom nevieš čo sa u nich doma dialo.

anonym_5997b0
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8d7d92 Aj mne to tak pride. Chuda to dieta.

@anonym_autor tak ona musí mať nejakú diagnózu. Lebo normálna matka sa takto nespráva.

lukbe
2. nov 2025

Požičať dieťa🙈. To mi stačilo.

anonym_688756
2. nov 2025
@anonym_autor

Nie je to moje vnuca, som clen rodiny , nechcem to rozmazavat ak by ma niekto mohol spoznat. Len mi to je luto, ze je takato a jej mame este viac.

@anonym_autor tebe by som dupľom dieta nedala. Oháňaš sa hned tým ze ma niekto pravo na niekoho dieta. Predstáv si nema. Ked sa k nej správali tak ako sa prezentuješ ty tu nestretavala by som sa vobec. Ak by aj súd nahodou vyhovel obžalobe starí rodicia dostanú nejaký cas do mesiaca ale vzdy v prítomnosti rodiča, na to ze s ním budu sami môžu zabudnúť. Verim ze ta mama ma na to dobry dôvod. Miesto toho, aby si pochopila jej dôvody ju označujes za chorú. Choré 😃

anonym_688756
2. nov 2025
@viestta

@anonym_autor takze nie je to tvoje vnuca? Je to medzi nimi, zrejme nepoznas vsetky detaily. Tak sa do toho nestaraj. Ty sa staraj o seba.
(tak mi napada, podla toho co tu postupne davkujes, ty si tu uz pisala)

@viestta mne pripomenula tu otravnu autorku co mala sesternicu v zahraničí a nechcela sa stretávať s chuda starkou ani sa ospravedlniť. Ta žena si sla stale iba svoje dookola

mikadooo
2. nov 2025

@anonym_autor musela všetko vždy riešiť? No tak teraz pokračuje aj pri vlastnom dieťati a nedá ho z rúk... Čo sa jej matka čuduje??? Ako si ju za mlada naučila, tak má 🤷.

anonym_45a28a
2. nov 2025

@anonym_autor ja som deti nikdy nedávala k rodičom a nemám traumu z detstva..mala som tu možnosti starať sa o ne sama, bola som dlho ‘žienka domaca’..dokázala som vykryť prázdniny atd..ale rodičov som navštevovala minimalne 1x do týždňa s deťmi, trávili sme tam dosť času, oslavy..s odstupom času keď sú už deti teens, tak mi je ľúto, že nezažili to, co deti mojich súrodencov..prázdniny u babky, prespavacku..ja som uzkotliva matka, preto som deti nikde nedávala..teraz prespavaju len u kamosov..momentalne nemajú záujem už chodit na návštevy k starým rodičom, len na sviatky,oslavy..atd, ja tam zbehnem už sama

felycity
2. nov 2025

je tam nejaký dôvod prečo, matka dieťaťa tak koná, evidentne ste naladení voči nej negatívne, nemáte veľmi snahu ani zistiť prečo, píšeš , že si nesie nejakú nálož, je to jej vec s rodičmi / s rodinou , bud si to vydiskutujete alebo to musíte rešpektovať. Čo sa týka ptáva starých rodičov vo vzťahu k vnúčatám, súd bude prihliadať na to, čo je v záujme dieťaťa, ak dieťa nemá vytvorený bžiaden emocionýlny vzťah , v podstate ich nepozná, tak nebude veľmi proiklonený na stranu rodičov. Skúste hľadať iné cesty a spôsoby komunikácie a nesúďte hneď.

reanda
2. nov 2025

ano, je uplne normalne, ze sa niekto nechce stretavat s osobami, ako si napr. ty.. podla toho, co pises, nie si uplne v poriadku ako clovek.. uz len to, ze si schopna sa o dietati vyjadrit ako o veci, ktora sa poziciava..

0silvia0
2. nov 2025

Akoze sa mame vyjadrit k niecomu, o com nic nevieme, zucastnene osoby nepozname?

anonym_a408a9
2. nov 2025
@anonym_autor

@cyneric Ako stari rodicia maju pravo na vnuka. Je to ich pravo. Nie je fer ich takto odtrhnut od vnucat, pretoze milostiva ma asi nejaku krivdu.

@anonym_autor Na prečítanie:

viestta
2. nov 2025
@muchotrafka298

@viestta a nebudu oni cela rodina mešuge? Podla diskusie asi aj hej.

@muchotrafka298 tiez si myslim

tykat
2. nov 2025

@anonym_autor co sa stalo medzi rodicmi a matkou dietata? Tam je pricina.
Viem si predstavit ze aj raz za 2-3 roky je az az ked tam bolo nieco patologicke zo strany rodicov.

tykat
2. nov 2025
@anonym_autor

@petamich Dobre, tak inak to napisem. Bolo jej ublizene asi tym, ze vzdy musela vsetko za vsetkych riesit a nikto si toho nevazil. Asi ma z toho nejaku krivdu. Nikdy sa ale nejednalo o fyzicke nasilie. Je podla teba toto dovod nechciet ukazat vnuca?

@anonym_autor ano, moze to byt dovod na taketo spravanie.
Ty nie si opravnena do toho vstupovat a robit rozhodcu. Zi svoj zivot, daj druhym pokoj. Hlavne ak nie si ani ten stary rodic ani rodic dietata. Ty to mozes vidiet uplne inak kedze nie si v kozi ani jedneho z nich.
A ano, po tom co si popisala si viem predstavit ked matka vystartuje po rodicovi ktory chce dieta "nieco naucit" a povie mu ze nenecha dieta vyuzivat. Priklad. Daju dietatu do ruky metlu a ucia ho zametat, a matka si nesie v spomienkach ze vzdy (VZDY) musela robit domace prace (zametat) a chce dieta ochranit aby do buducna nemuselo u starych rodicov stale zametat. Co si rodicia nadrobili to maju. Ak mali z dcery otroka tak je jasne ze bude svoje dieta chranit.

sissy27
2. nov 2025
@anonym_autor

Stari rodicia maju tiez pravo na vnuka, ci nie? Ak im ho nechce vobec pozicat, aby s nim mohli travit cas, nie je to zasah do ich prav?

@anonym_autor preboha, dieta nie je vec aby sa poziciavalo. Ja sa nedivim, ze sa vam vyhyba ako cert svatenej vode, vy musite byt strasne toxicka rodina.

autor
2. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor preboha, dieta nie je vec aby sa poziciavalo. Ja sa nedivim, ze sa vam vyhyba ako cert svatenej vode, vy musite byt strasne toxicka rodina.

@sissy27 Preboha ved to sa u nas len tak hovori. Hned ste sa toho chytili 🤦‍♀️

autor
2. nov 2025
@tykat

@anonym_autor ano, moze to byt dovod na taketo spravanie.
Ty nie si opravnena do toho vstupovat a robit rozhodcu. Zi svoj zivot, daj druhym pokoj. Hlavne ak nie si ani ten stary rodic ani rodic dietata. Ty to mozes vidiet uplne inak kedze nie si v kozi ani jedneho z nich.
A ano, po tom co si popisala si viem predstavit ked matka vystartuje po rodicovi ktory chce dieta "nieco naucit" a povie mu ze nenecha dieta vyuzivat. Priklad. Daju dietatu do ruky metlu a ucia ho zametat, a matka si nesie v spomienkach ze vzdy (VZDY) musela robit domace prace (zametat) a chce dieta ochranit aby do buducna nemuselo u starych rodicov stale zametat. Co si rodicia nadrobili to maju. Ak mali z dcery otroka tak je jasne ze bude svoje dieta chranit.

@tykat Nie je ale normalne dostat hystericky zachvat pred dietatom.

tykat
2. nov 2025
@anonym_autor

@tykat Nie je ale normalne dostat hystericky zachvat pred dietatom.

@anonym_autor ak je ten vztah tak velmi naruseny tak sa to stat moze. Treba pracovat na vztahu rodic-dieta (ak sa to este da)...a nie si zaslepene vynucovat "pozicanie vnucata".

autor
2. nov 2025
@tykat

@anonym_autor ak je ten vztah tak velmi naruseny tak sa to stat moze. Treba pracovat na vztahu rodic-dieta (ak sa to este da)...a nie si zaslepene vynucovat "pozicanie vnucata".

@tykat Ved ano, ja s tym suhlasim. Ale jej ventilacia sposobila takmer kolapsc inemu clenovi rodiny.