icon

Je normálne sa vyhýbať stretnutiam s rodinou?

2. nov 2025

Je podla vas normalne, ked sa niekto nechce stretavat s rodinou, svojich rodicov vidi raz za 2-3 roky a staci mu to? Ani dieta nepride ukazat, prvykrat sme ho videli, ked mal 2 a pol roka, dovtedy akurat fotku. Dieta sa snazi pred rodinou az chorobne chranit. Z detstva si nesie naloz, chapem, ale dieta nechce nikomu pozicat, ako ist s nim na prechadzku alebo ho nechat u babicky.

Strana
z8
petamich
2. nov 2025

Evidentne ma na to svoje dovody, netusime ake, takze tak. Ak ma relevantne dovody, mozu byt vdacni aj za 2-3 do roka.

Prosim ta a to co je dieta pozicat, ja svoje dieta tiez nikomu nepoziciavam 😀.

viestta
2. nov 2025

Ak si dieta nesie naloz z detstva tak by si mali svedomie spytovat hlavne jeho rodicia. To dieta asi a dost padny dovod aby sa svojej rodine vyhybalo. Teraz znu to, co pred rokmi zasiali.

diewcatqoo
2. nov 2025

Z detstva si nesie naloz... tym je vysvetlene vsetko.
Btw, vazne ocakavate, ze vam da dieta, ktore nepoznate a ono nepozna vas?

autor
2. nov 2025

Stari rodicia maju tiez pravo na vnuka, ci nie? Ak im ho nechce vobec pozicat, aby s nim mohli travit cas, nie je to zasah do ich prav?

cyneric
2. nov 2025

Úplne normálne, keď vzťah medzi rodičom a dieťaťom nebol pozitívny tak aký má zmysel do toho ťahať aj vnúča. Asi má svoje dôvody prečo sa chce rodiny strániť.

autor
2. nov 2025

Nestalo sa nic extremne, takto su stari rodicia odluceni od vnuka. Na oslave sme ho videli prvy krat, ked mal 2 a pol roka. Hned nas okrikla, ked sme mu nieco povedali.

cyneric
2. nov 2025
@anonym_autor

Stari rodicia maju tiez pravo na vnuka, ci nie? Ak im ho nechce vobec pozicat, aby s nim mohli travit cas, nie je to zasah do ich prav?

@anonym_autor Môžu sa obuť skrz súdnu cestu ale starí rodičia nemajú automaticky právo na vnuka/vnučku, nie je to vec ale človek. Keď si to rodičia neprajú tak je to najmä ich rozhodnutie.

really8
2. nov 2025
@anonym_autor

Nestalo sa nic extremne, takto su stari rodicia odluceni od vnuka. Na oslave sme ho videli prvy krat, ked mal 2 a pol roka. Hned nas okrikla, ked sme mu nieco povedali.

@anonym_autor aku naloz si nesie? Ak sa dieta v dospelosti strani rodicov vzdy je vina na strane rodicov.

autor
2. nov 2025
@really8

@anonym_autor aku naloz si nesie? Ak sa dieta v dospelosti strani rodicov vzdy je vina na strane rodicov.

@really8 Vzdy? To asi nie. Niekedy sa deti spravaju tak, ze rodic musi byt prisny.

autor
2. nov 2025
@cyneric

@anonym_autor Môžu sa obuť skrz súdnu cestu ale starí rodičia nemajú automaticky právo na vnuka/vnučku, nie je to vec ale človek. Keď si to rodičia neprajú tak je to najmä ich rozhodnutie.

@cyneric Ako stari rodicia maju pravo na vnuka. Je to ich pravo. Nie je fer ich takto odtrhnut od vnucat, pretoze milostiva ma asi nejaku krivdu.

pribinak
2. nov 2025

Môžeš si dať návrh na sud, aby si sa s vnucatom mohla stretávať, ale dobrú krv to nenarobí

Píšeš o svojom dieťati? Či nevesta? Zať?

Ak sa s dieťaťom pravidelne nestrwtavate, ste preň vlastne cudzí ľudia, čiže chcieť ho samé na noc je za mna zlý nápad

autor
2. nov 2025
@pribinak

Môžeš si dať návrh na sud, aby si sa s vnucatom mohla stretávať, ale dobrú krv to nenarobí

Píšeš o svojom dieťati? Či nevesta? Zať?

Ak sa s dieťaťom pravidelne nestrwtavate, ste preň vlastne cudzí ľudia, čiže chcieť ho samé na noc je za mna zlý nápad

@pribinak Ide o to, ze chorobne sa ho snazi chranit. Jeden clen rodiny chcel nieco maleho naucit a ona hned startovala, ze nikto nebude jej dieta vyuzivat. Uplne hystricky zachvat dostala.

really8
2. nov 2025
@anonym_autor

@really8 Vzdy? To asi nie. Niekedy sa deti spravaju tak, ze rodic musi byt prisny.

@anonym_autor vzdy.

diewcatqoo
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keby bol rodic len prisny, ale zaroven aj laskavy, vztahy sa takto neposramotia. Vy ste boli asi len prisni. Studeny odchov. Necuduj sa, ze vam dieta nechce davat vnuca. Nechce, aby zazilo to iste. A to dieta vas nepozna, ani vy nepoznate jeho. Ja by som nikdy nedala dieta niekomu, koho videlo raz. Ty ano?

pribinak
2. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak Ide o to, ze chorobne sa ho snazi chranit. Jeden clen rodiny chcel nieco maleho naucit a ona hned startovala, ze nikto nebude jej dieta vyuzivat. Uplne hystricky zachvat dostala.

@anonym_autor to je tvoja dcéra? Asi máte veľmi zle vzťahy

petamich
2. nov 2025

Verim, ze nepises o svojej dcere ako o milostivej, ak ano a sudiac podla reakcii v tejto diskusii, mali by prehodnotit aj tych 2-3.

A nemate absolutne ziadne automaticke prava na vnuca. Mozete to skusit sudnou cestou, sud rozhodne v zaujme dietata. Ak preukazatelne to nebude v zaujme dietata, tak nic nedosiahnete, akurat sa s nim nebudete stretavat vobec, to by bola moja odpovedna reakcia, ak ma niekto po sudoch bude tahat.

Davkujes nam informacie, vytrhavas z kontextu, pravdu evidentne nenapises, skoda stracat cas v tejto diskucii.

autor
2. nov 2025

Nie je to moje vnuca, som clen rodiny , nechcem to rozmazavat ak by ma niekto mohol spoznat. Len mi to je luto, ze je takato a jej mame este viac.

cyneric
2. nov 2025
@anonym_autor

@cyneric Ako stari rodicia maju pravo na vnuka. Je to ich pravo. Nie je fer ich takto odtrhnut od vnucat, pretoze milostiva ma asi nejaku krivdu.

@anonym_autor Ako ti píšu ostatné ženy, keď rodič povie nie tak to znamená nie a malo by sa to rešpektovať. Je to ich dieťa, ich život, ich výchova. Môžeš ísť súdnou cestou, ktorá môže viesť k tomu že sa tie vzťahy môžu upraviť, avšak nezlepší to medzi rodinné vzťahy. Skôr naopak.

anonym_efae62
2. nov 2025

@anonym_autor v rodinách so zdravými vzťahmi s týmto problém nie je. Nenesiem si žiadnu nálož s detsva, rodičia boli síce prísni, ale veľmi láskaví, nikdy nás neudreli, vždy vypočuli, s vnúčatami sa vídali veľmi často. Zrejme majú na to rodičia detí nárok a nevidím dôvod, prečo by mali svoje dieťa požičiavať, dieťa nie je hračkou,. Nech sa spytujú sami seba, prečo je to tak

autor
2. nov 2025
@petamich

Verim, ze nepises o svojej dcere ako o milostivej, ak ano a sudiac podla reakcii v tejto diskusii, mali by prehodnotit aj tych 2-3.

A nemate absolutne ziadne automaticke prava na vnuca. Mozete to skusit sudnou cestou, sud rozhodne v zaujme dietata. Ak preukazatelne to nebude v zaujme dietata, tak nic nedosiahnete, akurat sa s nim nebudete stretavat vobec, to by bola moja odpovedna reakcia, ak ma niekto po sudoch bude tahat.

Davkujes nam informacie, vytrhavas z kontextu, pravdu evidentne nenapises, skoda stracat cas v tejto diskucii.

@petamich Dobre, tak inak to napisem. Bolo jej ublizene asi tym, ze vzdy musela vsetko za vsetkych riesit a nikto si toho nevazil. Asi ma z toho nejaku krivdu. Nikdy sa ale nejednalo o fyzicke nasilie. Je podla teba toto dovod nechciet ukazat vnuca?

autor
2. nov 2025
@really8

@anonym_autor vzdy.

@really8 Za vztah su zodpovedni vzdy dvaja, nie iba jeden.

viestta
2. nov 2025

@anonym_autor takze nie je to tvoje vnuca? Je to medzi nimi, zrejme nepoznas vsetky detaily. Tak sa do toho nestaraj. Ty sa staraj o seba.
(tak mi napada, podla toho co tu postupne davkujes, ty si tu uz pisala)

anonym_921d9f
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ani moja svagrina nepožičiava mojim rodičom ich vnuka keď musí prísť na návštevu, na pár sekúnd nám ho nechá pomojkat. Keď bol v perinke, ako ho požičala na ruky v momente ho brala, teraz má 3 roky behá, skúma, všetko chytá a ona za ním ako tieň. Keď potrebovala ísť ona ku doktorke miesto toho aby sme jej ho postrážili na hodinku musel brat si vymeniť smenu 🤦 bývali v našom meste do už sa odsťahovali a my sme ho videli naposledy videli v lete.

petamich
2. nov 2025
@anonym_autor

@petamich Dobre, tak inak to napisem. Bolo jej ublizene asi tym, ze vzdy musela vsetko za vsetkych riesit a nikto si toho nevazil. Asi ma z toho nejaku krivdu. Nikdy sa ale nejednalo o fyzicke nasilie. Je podla teba toto dovod nechciet ukazat vnuca?

@anonym_autor neverim, ze toto je jediny dovod a ak by aj bol, matka ma na to pravo (evidentne si si svoju "stranu vybrala", sudiac podla toho ako sa o nej vyjadrujes), poznas vobec cely obraz? alebo len to co ti jej mama (stary rodic) povedala? Nie si objektivna, nemas cely obraz, nevies vsetky dovody...na co to riesis?

anonym_efae62
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemiečaj sa do toho, netýka sa to priamo teba, nech si to medzi sebou vyriešia tí, ktorých sa to týka, oni najlepšie vedia, ako to bolo a prečo je to teraz takto

autor
2. nov 2025

Ja to nejdem riesit, len som chcela vediet, aky nazor na to mate. Lebo mna jej hystericka reakcia prekvapila aj vydesila zaroven.

really8
2. nov 2025
@anonym_autor

@really8 Za vztah su zodpovedni vzdy dvaja, nie iba jeden.

@anonym_autor nie, nemyl si partnersky vztah a vztah dietata s rodicom.
Ak musi dieta vsetko riesit za ostatnych a aj tak si to nikto nevazi ani sa jej nedivim. Ty budes z tyvh starsich generacii ktore toto nechapu

anonym_8d7d92
2. nov 2025

@anonym_autor normálne to nie je to vieš aj sama, asi ma psychické problémy

pribinak
2. nov 2025

Tam môže byt x veci o ktorých ty ani nevieš.

autor
2. nov 2025
@anonym_8d7d92

@anonym_autor normálne to nie je to vieš aj sama, asi ma psychické problémy

@anonym_8d7d92 Aj mne to tak pride. Chuda to dieta.

Strana
z8