Je normálne sa vyhýbať stretnutiam s rodinou?
Je podla vas normalne, ked sa niekto nechce stretavat s rodinou, svojich rodicov vidi raz za 2-3 roky a staci mu to? Ani dieta nepride ukazat, prvykrat sme ho videli, ked mal 2 a pol roka, dovtedy akurat fotku. Dieta sa snazi pred rodinou az chorobne chranit. Z detstva si nesie naloz, chapem, ale dieta nechce nikomu pozicat, ako ist s nim na prechadzku alebo ho nechat u babicky.
ja sa jej cudujem, ze vobec este nejaky kontakt s vami ako rodinou udrziava.. ked su z toho kolapsy a hystericke zachvaty.. by som to utla kompletne a hotovo
Ja sa čudujem, že sa ukáže vôbec 2-3x do roka a to mi stačilo prečítať túto diskusiu
Ano, je to normalne. Ja som mala mamu alkoholicku a stretavala som sa s nou 2x rocne max,moje dieta vobec. Videla ju dokopy asi 4x,kym bola mala, potom uz vobec, nepamata si na nu. Niekedy sa inak neda, len stranit sa vlastnych rodicov...tiez si z detstva nesiem naloz, tak som sa odstrihla...
@anonym_autor komu? Mame? Otcovi? Tak to si musia vysporiadat so svojim svedomim ze ako sa roky chovali k dcere. Tam je pricina ze dcera takto reaguje.
@tykat Viem, ale je dospela a ludia robia chyby. Nikto nie je bez chyb, neviem ci mas deti, ale ak mas tak ty tiez nie si dokonala matka, aj ked sa snazis. Bolo by fajn odpustit a skusit obnovit vztahy.
@tykat Viem, ale je dospela a ludia robia chyby. Nikto nie je bez chyb, neviem ci mas deti, ale ak mas tak ty tiez nie si dokonala matka, aj ked sa snazis. Bolo by fajn odpustit a skusit obnovit vztahy.
@anonym_autor vies, aj jej rodicia boli dospeli, kym ona bola dieta....co zasiali, to žnú...niet sa comu cudovat
@anonym_autor vies, aj jej rodicia boli dospeli, kym ona bola dieta....co zasiali, to žnú...niet sa comu cudovat
@gelifil Ja nikoho neobhajujem, mas pravdu. Pri naprave vztahov musi urobit niekto ten prvy krok. Viem, ze to nie je jednoduche.
@anonym_autor vztahy ma zmysel obnovovat, ak sa udiala nejaka zmena.. nie ak ludia, co ublizili, zostali taki, aki su, ublizovali by svojim pristupom dalej aj tym vnucatam, ale ocakavaju, ze budu akceptovani, lebo ved maju pravo
@anonym_autor to nie je iba o tom, ze rodic urobil chyby a teraz mu odpustime. To neide lusknutim prsty. Tie traumy si nesies. A nie to ani o prvom kroku. Mne staci, ze moj otec si da pohar vina. Som ako rotvajler, ktory by najradsej od zlosti trhal. A pritom len stiahnem chvost, a vypocujem si, ze sme cela moja rodina je...i. a potom sa cely rok pyta, kedy uz pridene a preco neprideme. No preco asi. Nechape to ani moj brat, ani moja mama. Pricom u nas je to jednoznacne. Tak isto to nechapes ty.
@anonym_autor to nie je iba o tom, ze rodic urobil chyby a teraz mu odpustime. To neide lusknutim prsty. Tie traumy si nesies. A nie to ani o prvom kroku. Mne staci, ze moj otec si da pohar vina. Som ako rotvajler, ktory by najradsej od zlosti trhal. A pritom len stiahnem chvost, a vypocujem si, ze sme cela moja rodina je...i. a potom sa cely rok pyta, kedy uz pridene a preco neprideme. No preco asi. Nechape to ani moj brat, ani moja mama. Pricom u nas je to jednoznacne. Tak isto to nechapes ty.
@anonym_324299 Rozumiem ako to myslis. Ona caka, ze sa jej ospravedlnia za vsetko, doteraz to neurobili. Chapem o co jej ide. Ale ak ta strana, ktora ublizila neurobi prvy krok a neurobi ho ani ona, tak vztahom bude navzdy koniec. To je podla mna skoda.
@anonym_autor ano, je dospela a tiez mozno robi chyby. Tak ju nechajte zit a nevnucujte jej vlastny pohlad na to ako by mala zit. Ak sa ona rozhodne odpustit tak odpusti, a nie nemusi hned potom zacat nosit dieta rodicom. Ak caka ospravedlnenie od rodicov tak by ten prvy krok mozno mohli urobit. Ak si teda uvedomuju aku skodu svojou vychovou napachali ked si z dcery urobili sluzku.
PS: deti mam, dospele.
@anonym_324299 co odpovieš ked sa pýta preco neprídete? Uz ma chytá úzkosť z vianočných návštev😅
@anonym_324299 Rozumiem ako to myslis. Ona caka, ze sa jej ospravedlnia za vsetko, doteraz to neurobili. Chapem o co jej ide. Ale ak ta strana, ktora ublizila neurobi prvy krok a neurobi ho ani ona, tak vztahom bude navzdy koniec. To je podla mna skoda.
@anonym_autor lenze ona kroky robi, prisla aj s dietatom. Posiela fotky. Mozno ani nechce ospravedlnenie. Staci aj pochopenie, zmena spravania rodiny. To zjavne nie je. A ono to nefunguje tak, ze sa ridicia zmenia, ked im dieta nieco povie. Ak nechcu, nezmenia. Lopticka je na strane rodicov.
@anonym_324299 co odpovieš ked sa pýta preco neprídete? Uz ma chytá úzkosť z vianočných návštev😅
@anonym_688756 odpovedam, neprideme. Uz vacsinou ani nepride otazka preco. ak pride, tak bud poviem, ze velmi dobre vedia preco. Alebo narovinu, skrz alkohol a to, ze nepotrebujem pocuvat, ze sme j...i. My na vianoce chodime. To je raz do roka. Tento rok ideme len na 1 noc, prvykrat. Mamu uz na to pripravujem, skrz babku sme si kupili pobyt mimo domu. A ostatni ma nezaujimaju. Mamina a babka by nedali, keby na sviatky neprideme vobec. Horsie je, ked sa ma moje dieta pyta, preco nechodime k babicke a ako by tam chcelo ist. Toto sa mi tazko komunikuje. A moj otec ma k nam zakaz, najma na noc. Sance dostal, vzdy pil potajme, ked tu spali. Mama to obcas skusi, ci nemozu prist spolu prespat. Nepovolim. Komunikujem to otvorene. Je to narocne, paradoxne som ja za ciernu ovcu v rodine. Hokd, zvykla som si na tuto rolu rokmi.
@anonym_688756 odpovedam, neprideme. Uz vacsinou ani nepride otazka preco. ak pride, tak bud poviem, ze velmi dobre vedia preco. Alebo narovinu, skrz alkohol a to, ze nepotrebujem pocuvat, ze sme j...i. My na vianoce chodime. To je raz do roka. Tento rok ideme len na 1 noc, prvykrat. Mamu uz na to pripravujem, skrz babku sme si kupili pobyt mimo domu. A ostatni ma nezaujimaju. Mamina a babka by nedali, keby na sviatky neprideme vobec. Horsie je, ked sa ma moje dieta pyta, preco nechodime k babicke a ako by tam chcelo ist. Toto sa mi tazko komunikuje. A moj otec ma k nam zakaz, najma na noc. Sance dostal, vzdy pil potajme, ked tu spali. Mama to obcas skusi, ci nemozu prist spolu prespat. Nepovolim. Komunikujem to otvorene. Je to narocne, paradoxne som ja za ciernu ovcu v rodine. Hokd, zvykla som si na tuto rolu rokmi.
@anonym_324299 dakujem ti za odpoved. Hej aj ja som čierna ovca, oficiálne iba tento rok ale prakticky od malicka.
@anonym_autor naco sa motat do vztahu inych? Do teba sa niekto montuje ako zijes? Nikdy na 100% nemozes vediet co medzi nimi bolo,mozno fakt nieco vazne. A aj keby nie tak tvojou prehnanou iniciativou to nezlepsis.
@anonym_autor ja mám jednu takúto sesternicu. Celý život je ona obeť a všetci jej chcú zle. Pritom má rodičov, čo by sa pre ňu od lásky rozkrájali. No nesmú povedať svoj názor. Ako náhle povedia čo si myslia a nesúhlasia s ňou tak preruší kontakty na roky. Aj vnúčatá im takto odoprela. Celé zle 🤦♀️
V podobnej situacii som ja len z druhej strany - ako dcera co ma vnuka. S matkou to bolo narocne vzdy, pred porodom to este vyeskalovalo, az som takner porodila predčasne. Vtedy som sa zatala a dost jednoznacne naznacila, ze sa dynamika vzťahu musi zmenit a bez ospravedlnia to nepojde.. A matka? Pourazala ma, poslala do teplych krajin a liečenie od vtedy preslo 5 rokov a matku som nevidela a ani moj syn babku. Ked jej ani porod vnuka jedineho neobmekcil srdce dost na jedno prepac, tak uz nic... Niekedy stačí uprimne prepáč miesto súdu.
@anonym_autor ja mám jednu takúto sesternicu. Celý život je ona obeť a všetci jej chcú zle. Pritom má rodičov, čo by sa pre ňu od lásky rozkrájali. No nesmú povedať svoj názor. Ako náhle povedia čo si myslia a nesúhlasia s ňou tak preruší kontakty na roky. Aj vnúčatá im takto odoprela. Celé zle 🤦♀️
@anonym_6f1ae5 neviem ci to mozem porovnat, mozno iny pripad.. Ale stavim sa, ze aj o mne tak mozu hovorit.. Ale pri tom, ja iny nazor rešpektujem, ale ona ten moj nie - priklad poviem netreba aby ona volala elektrikara na opravu, vyriešim si to. A zrazu o 3 dni mi klope jej elektrikar :D a ja za 2 minuty mam v praci call. Jasne "vyhodim ho" a uz som zla, co nevie prijať co radi mama..
@anonym_6f1ae5 neviem ci to mozem porovnat, mozno iny pripad.. Ale stavim sa, ze aj o mne tak mozu hovorit.. Ale pri tom, ja iny nazor rešpektujem, ale ona ten moj nie - priklad poviem netreba aby ona volala elektrikara na opravu, vyriešim si to. A zrazu o 3 dni mi klope jej elektrikar :D a ja za 2 minuty mam v praci call. Jasne "vyhodim ho" a uz som zla, co nevie prijať co radi mama..
@chelgi toto nie je ten prípad. Oni sa nevnucujú a nikdy ani nerobili veci poza chrbát svojich detí. Stačí vysloviť iný názor a už je na pár rokov zas zle, že nepodporujú jej bludy 🤦♀️ A pritom ide o úplne bežné veci, nič mimoriadne.
Stari rodicia maju tiez pravo na vnuka, ci nie? Ak im ho nechce vobec pozicat, aby s nim mohli travit cas, nie je to zasah do ich prav?
@anonym_autor ty poziciavas svoje dieta kadekomu? Dieta sa nepoziciava
@anonym_autor škoda pre koho?
Kto decku dá maximálne študent odchov sa potom na stabilitu čuduje, že nemá vrúcne vzťah. Ale samozrejme, starí za nič nemôžu, len to decko sa má doprosovať. Lebo "čo povedia ľudia v dedine". Typická sedlač a jej zmýšľanie, a ty tomu týmito vecami len nasadzuješ korunu.
A v prvom rade ma spravi prvy krok strana ktora ublizila, AK nespravi tak bench sa necuduje a hlavne nestazuje. Co urobili aby vztah napravili okrem toho že len csksju a stazuju aby ich lutovali
@anonym_autor škoda pre koho?
Kto decku dá maximálne študent odchov sa potom na stabilitu čuduje, že nemá vrúcne vzťah. Ale samozrejme, starí za nič nemôžu, len to decko sa má doprosovať. Lebo "čo povedia ľudia v dedine". Typická sedlač a jej zmýšľanie, a ty tomu týmito vecami len nasadzuješ korunu.
@bomba36 *studený odchov a na starobu sa čuduje
A v prvom rade ma spravi prvy krok strana ktora ublizila, AK nespravi tak bench sa necuduje a hlavne nestazuje. Co urobili aby vztah napravili okrem toho že len csksju a stazuju aby ich lutovali
@sense Lenze ta strana ani nevie ze bolo nieco zle.
@sense Lenze ta strana ani nevie ze bolo nieco zle.
@anonym_autor nevie? A ako je potom možné, že ostatní vedia, že si ich potomok nesie nálož z detstva?
@anonym_autor nevie? A ako je potom možné, že ostatní vedia, že si ich potomok nesie nálož z detstva?
@anonym_efae62 Mne sa zverila. Jej matka tiez vie.
Ak sa Vás dotyčná takto stráni a ešte pred Vami chráni aj svoje dieťa tak NATO má zrejme dosť vážne dôvody.
Tá žena Vás za rodinu nepovažuje a nechce s vami mať nič.Keď ste si ju nevážili vtedy prečo teraz?
Teraz Vám ide len o to dieťa nie o ňu......Ale to dieťa je jej a nie Vaše .
Dajte jej pokoj.

@tykat Nie je ale normalne dostat hystericky zachvat pred dietatom.
@anonym_autor takze uz sme sa dopraovali az k histerickemu zachatu. Mas este ieco v zalohe, alebo si uz skoncila?
V kazdom pripade ak ty si LEN tetka z rodiny, ty do toho nos nestrkaj. Vsetko to je iba medzi nimi, matkou a dcerou, pripadne medzi otcom, matkou, dcerou a zatom. Ty sa len tisko prizeraj a NEries to co sa ta netyka. A svojej sestre, svagrinej, sesternici, ci kto to vlastne ta stara mama je, povedz, ze nech sa s tym zmieri. Domrvila to ked bola jej dcera mala, teraz uz len zbiera ovocie svojej vychovy a svojich rozhodnuti.