Je normálne vyzúvať sa pred izbou?
Zijem s otcom mam 30 rokov. Teraz som sa len tu prestahovala naspat na nejaky cas. A on vlastne ma nuti nosit papuce ale len po chodbe a kuchyni a pred izbou sa musim vyzuvat. A ked chodim pol dna po byte tak nerobim nic len sa obuvam a vyzuvam. Jaky to ma zmysel ?
Aj moji rodičia to robia 😁 Dôvod neviem, ale teda mňa do rovnakého procesu obúvania a vyzúvania nenútili.
Jeho domácnosť, jeho pravidlá. Treba sa spýtať otca, mi nemáme čarovnú guľu. Podľa mňa choré.... nedupeš, nemáte studené podlahy?
Aby sa nenosila nalepená špina z chodby (kde sa chodí aj v topánkach) a kuchyne (kde všeličo popadá, keď sa varí) do izieb na papučiach a chodidlách... aj u nás doma to tak bolo, teda rodičia sa vyzúvajú pred izbami, ale mňa nikdy nenútili chodiť v papučiach... nemala som to rada, lebo stále som sa o tie papuče potkýnala, ale neriešila som... na ten nejaký čas, čo si tam, by som to rešpektovala
Jeho dom jeho pravidlá. Keď ti to nevyhovuje môžes isť het
@anonym_autor aj u nas to tak bolo, ale tiez mna nenutili, kup si slapky, budes to mat praktickejsie.
@anonym_autor to je ešte nič 😀Naša suseda mala obývačku na kľúč a chodilo sa do nej len na vianoce. Deti mohli jesť len pred domom na priedomí z jednej misy, aby sa nezašpinilo a nezničilo viac tanierov. Ak chceli ísť na konci dňa dnu, museli sa vyzliecť na komplet pred dverami. Ty s papučami si úplne ok.
@anonym_autor to je ešte nič 😀Naša suseda mala obývačku na kľúč a chodilo sa do nej len na vianoce. Deti mohli jesť len pred domom na priedomí z jednej misy, aby sa nezašpinilo a nezničilo viac tanierov. Ak chceli ísť na konci dňa dnu, museli sa vyzliecť na komplet pred dverami. Ty s papučami si úplne ok.
@anonym_6071bf prosim.to v ktorom roku? Resp.tisicroci
@anonym_autor toto robila kedysi matka mojho ex zamladi... Toto a ine chutovky... Pre mna to bolo psycho a teror.
P. S. Bola fakr j.bnuta na hlavu, posadnuta poriadkom 🙈 ale az tak, ze mna by tyzden v tej domacnosti nikto neudrzal...
@anonym_6071bf my sme mali susedov v radovke, 6izbovej. A ti zili v pivnici, mali tam staru kuchynu a staru gaucovku s telkou, plus taku minikupelku s wc. 2 dospeli a 2 deti. Rano zisli zo spalni do pivnice, tam sa najedli, vychystali a isli do prace a skoly. Poobede prisli domov do pivnice a tam boli az kym umyti nevycupkali hore spat. A tak den co den, A hore v izbach to mali zariadene ako z katalogu, 2 detske, spalna, pracovna-hostovska, obyvacka a jedalen s kuchynou 😀
@anonym_6071bf my sme mali susedov v radovke, 6izbovej. A ti zili v pivnici, mali tam staru kuchynu a staru gaucovku s telkou, plus taku minikupelku s wc. 2 dospeli a 2 deti. Rano zisli zo spalni do pivnice, tam sa najedli, vychystali a isli do prace a skoly. Poobede prisli domov do pivnice a tam boli az kym umyti nevycupkali hore spat. A tak den co den, A hore v izbach to mali zariadene ako z katalogu, 2 detske, spalna, pracovna-hostovska, obyvacka a jedalen s kuchynou 😀
@anonym_189017 ty vole, to je fakt masaker
Ale z detstva si pamätám manželský par a mali jedneho syna ( ten je starý mládenec už ma pomaly aj 80) a žili v malej izbičke plus kuchynka na dvore , kde mali zároveň postavený dvojposchodový dom. Do toho domu sme išli len my ako návšteva občas a to len do jednej miestnosti. Ostatné izby nikdy neboli využívané. Doteraz to nechápem, ten dom uz aj chatra pomaly....
My to tiez mame tak zauzivane,ale hosti k tomu nenutim.
Jedine v jednej izbe je koberec-tam sa vyzuvaju vsetci.
Do izieb sa vyzuvame,aby sme si nenanosili smeti z jedalne,kuchyne,vybehnem na balkon...prrdsa su to najviac vyuzivane miestnosti...
V izbach je vzdy cisto,nechcem si tam doniest zbytocne necistotu
@anonym_189017 ty vole, to je fakt masaker
Ale z detstva si pamätám manželský par a mali jedneho syna ( ten je starý mládenec už ma pomaly aj 80) a žili v malej izbičke plus kuchynka na dvore , kde mali zároveň postavený dvojposchodový dom. Do toho domu sme išli len my ako návšteva občas a to len do jednej miestnosti. Ostatné izby nikdy neboli využívané. Doteraz to nechápem, ten dom uz aj chatra pomaly....
@anonym_a0e8a7 Tak niekedy žili naši starý rodičia obývacka bola posvätna na kľúč všetko návštevy sa odohrávali v kuchyni dom velky ale využívala sa len kuchyňa a predná izba tie ďalšie len keď sme tam spali na prázdninách aj to len niekedy babka dokonca v kuchyni aj posteľ mala tam spala 🤦to my nepochopime

Vsak sa ho spytaj aky to ma zmysle. Alebo daj cislo, my mu zavolame a spytame sa ho