icon

Je normálne, že manžel vypije denne jedno pivo?

12. jún 2020

Ahojte
Moj manzel kazdy vecer, ked pride domov z prace, vypije 1 pivo. Myslite, ze je to problem? Bojim sa, lebo moji rodicia boli alkoholici a jeho otec tiez. Neznasam to.
Prace ma teraz dve, rano ide do roboty a poobede zase na stavbu, stavia nam dom. Ale to 1 pivo ma kazdy den (0,5l desinu). Pocas dna si da len cez vikend k obedu, ale nie pravidelne. Do krcmy chodieval pred koronou raz mesacne, tam tych piv bolo aj 5. Iny alkohol nepije.

siska53
14. jún 2020

No..moj otec bezne pijava 1-2pivo.. lenze...on mava obdobie, kedy pijava i ine a to je horsie.. ono je niekedy je tazke to ustriehnut..

majamat
14. jún 2020

@katkati
@coochy no moj otec bol alkoholik a on mal tvar nromalnu,a ni sa nikdy moc necervenal a ruky? co s rukami? tiez mal normalne ruky. nic na nich nemal. nie kazdy alkoholik ma cervenu tvar, ci nos.

sandrika1986
14. jún 2020

Pokial je to len jedno pivo..
tak je to ok 🙂

katkati
14. jún 2020

@majamat Závislému sa trasú ruky, keď si nedoplní dávku alkoholu.

majamat
14. jún 2020

@katkati no mojmu brachovi sa trasu ruky od detsva 😀 otcovi sa ruky triasli,a le nie nijak extremne, a poznam alkoholikov, pracujem aj s ludmi s takouto Dg a nie kazdemu sa ruky trasu,. je fakt, ze piju menej, lebo nemozu. ale pobcas piju.

katkabg
14. jún 2020

Aj moj muz si da po praci s partiou chlapov pivko dobre studene a teda ani ozraty nechodi ani ozran neni.

katkati
14. jún 2020

@majamat Ale to len u tých, čo o pijú veľa a pravidelne. U deti je to spôsobené niečim iným a jasne, že sa nebudú triasť ruky kolegom, ktorí si občas vypijú.

coochy
14. jún 2020

@majamat ja poznam alkoholika podla ruk 🙂

katkati
14. jún 2020

@coochy Ako? Prezraď 😊

coochy
14. jún 2020

@katkati ja to ani neviem vysvetlit ale zatial vsetkych co som videla ich mali take ako zosuverene, skarede, akoby suche - niektori aj take do cervena ale to nebolo pravidlo. nie su to take krasne hydratovane zdrave rucky ako mame my 😂😂

katulka94
14. jún 2020

Môj ex to tiež tak mal. Však len jedno pivko. Potom bolo pohár vina postupne veď fľaša vina denne večer pri telke nezaškodí na dobrý spánok, potom už dochádzal aj cez vikendy čo bol s kamarátmi len na bicykli ožratý a tam to skončilo keď som mu oznámila že buď sa vzdá alkoholu alebo mna a odpoved znela že vina sa nevzdá 🤷🏽‍♀️ Nič lepšie som urobiť nemohla ako odísť ten neskutočný smrad alkoholu čo som z neho každý večer cítila fuj takého chlapa nikdy už. A nech si vraví kto chce čo chce že veď jedno pivko. Kto si musí denne dať je hladinkar a časom to tak aj dopadne..

majamat
15. jún 2020

@coochy su muzi, co sa o seba nijak extra nestaraju a amozu mat suche ruky, aj ked nei su alkoholici. pracujem s inv. dochodcami ( aj alkoholikmi ), samozrijem je to v zavislosti od veku.
@katkati nepisala som o kolegoch. nejdem rozoberat kde pracujem,a le su to ludia, ktori maju psychiatricke dg, viacere s poruchou osobnosti ako nasledok alkoholizmu a samozrejme robia vsetko preto, aby si mohli vypit, aj ked by nemali, neda sa im v tom zabranit.

arianna25
15. jún 2020

Moj si da kazdy vecer tri pivka, ja si dam pohar vina, porozpravame sa, nieco zjeme a ideme si lahnut spat.

coochy
15. jún 2020

@majamat pozri sa, ty poznaj alkoholika podla coho chces ja ti to nevyvraciam.. ja ich poznam podla ruk 😊

barbara2791
15. jún 2020

Podľa mňa keď vykonáva takú prácu tak to jedno pivko ma zaslúžene. Keby sedel doma bez roboty a dal si ne jedno ale viac tak to by už bol pruser.

majamat
15. jún 2020

@coochy ok, ale potom aj tak nepoznas vsetkych. no ale vsak to nie je dolezite. ja len pre info., su alkoholici, ktori nic nerobia a ruky si setria, takze moje mozno vyzeraju horsie, ako ich.

hefo
15. jún 2020

Podľa mňa je dôležité, či dokáže fungovať aj bez toho. Pokiaľ sa stane, že dva-tri dni si nedá ani jedno a nijako to nemá vplyv na jeho správanie, tak by som tam problém nevidel.

Moji rodičia si bežne dávali desinu pivo, na jedného vyšlo pol až jedno za deň a nikdy nebol problém. Ani si nepamätám, či to bol plus-mínus každý deň alebo nie. Ale chápem, že človek, ktorý má skúsenosť s alkoholikom, to môže vidieť inak a mať z toho zlý pocit.

autor
15. jún 2020

Ach ľudia, poviem vam, ze ten alkohol je fakt metla ludstva. Moji rodicia nie len ze boli alkoholici, ale otec zomrel v 44 rokoch na cirhozu pecene a mama o 10 rokov neskor detto. Cele detstvo som chodila do krcmy na nakupy, najskor pivo, potom vino, a mnozstvo stupalo po litroch..
To 1 pivo popija posleny rok, predtym to bolo sem tam, tak som uz spozornela. Na nealko povie, ze to mu nechuti. Ja nechcem robit z komara somara, len sa bojim, to je vsetko.

katkati
15. jún 2020

Neboj, nie každý je alkoholik, komu nechutí nealkoholické pivo. Uvidíš, či to niečo s ním urobí, keď bude brať napr. antibiotika a podľa toho dáte reč. Nestrpcuj život inak dobrému mužovi kvôli jednej desiatke 😊

matkahelka
15. jún 2020

zeny preboha, v taliansku a vo francuzsku neexistuje, aby bola vecera bez vina- cez vikend aj obed. a alkoholikov z juzanov nik nerobi, to len tu na svk je standard takto prehanat a zvelicovat. moj dedo nemal dna, aby si nedal stamprlik domacej 60-ky slivovice. zvacsa k ranajkam. dozil sa takmer 90-ky v plnej sile, pri plnom vedomi. moj muz si hocikedy da aj 2-3 piva takto v teple a ani by mi nenapadlo pomyslat na alkoholizmus. ved ich nevypije na ex ale sedime v zahrade a jedno pivo pije pol hodiny. susedka ma zdroj na domaci bio pereg, tiez si obcas otvorime flasu. a obcas myslim raz za tyzden. alebo aj svokra ak k nam pride, tak si dame flasu vina. to sme potom vsetci alkoholici 🤦‍♀️ ach jaaaj...

tereza888
15. jún 2020

To máš dobre keď len jedno...moj chlap vypije denne 4 piva večer každý deň a plus cez deň jedno

coochy
15. jún 2020

@majamat nepotrebujem a ani nechcem poznat vsetkych a napisala som, ze to s tymi rukami neviem uplne vysvetlit - upracovane ruky su ine ruky.. kazdopadne dik za poucanie ale stacilo mi, urcite sa nejdem prebiehat v tom kto ma lepsi nos na alkoholikov, kludne ho maj ty, mne to k stastiu nechyba 😁

katrin21
15. jún 2020

Ked si neda za kazd pivom tvrde,tak je to ok. Z piva malokto je alkoholik,leda zw by ich pil denne 5-6... skor tvrde je zle..

slavomira1980
Autor odpoveď zmazal
katkabg
17. jún 2020

@matkahelka ved aj ja to vravim.To len na slovensku sa to milne pletie s tymi co vysedavaju v krcme a na stole dzbany piva s palenkou zapijaju.V bulharsku take neexistuje.Kazdy vecer pizeram chlapy sedia v kaviarni tu u nas a kvakaju co bolo cez den v robote popri tom niake pivko vypiju a ktomu niake hranolky alebo prosuto nakrajane.U nas v Bulharsku sa ani palenka (rakija nepije na ex)len po duskoch a ktomu Šopsky salat(paradajka,uhorka,paprika,cibula a postruhany slany balk.syr) a k pivu sa vzdy objednavaju bud hranolky alebo kuracie kusky v cesticku alebo pecienky na cibulke.A kazdy si daco da.Hlavne tu to neni o tom nadr.at sa ale posediet trichu po dlhej sichte so znamimi priatelmi a tak.Kolko razy mamy s detmi dojdu.My tu v dedine mame tri kaviarne(krcmicky)a aj decke ihrisko je hned vedla 😊 a teraz v lete to je super.A hody tu mame najvacsie z celeho Bulharska u nas

katkabg
17. jún 2020
https://www.youtube.com/watch?v=zrb8HS1ODbs

tu su hody v nasej dedine z r.2017.A niekedy aj 3000ludi dojde.Su medzi nimi aj Madari,Slovaci

anniera
17. jún 2020

Alkoholik nie je len ten, kto každý deň chodí domov "sťatý". Alkoholizmus má rôzne štádia a fázy. Tam je dôležitá pravidelnosť. Ak si chlap dá každý deň pravidelne bez vynechania 1 pivo, je to prvé ľahké štádium alkoholizmu. Z toho je len krôčik k ďalšiemu a k ďalšiemu.... Je tam vyvinutá závislosť. Spozná sa to ľahko. Stačí mu to pivo odoprieť. Jednoducho nech skúsi napríklad týždeň to pivo nevypiť. Bude nervózny, podráždený, možno bude mať výbuchy zlosti... klasické abstinenčné príznaky. A týždeň bez piva ani nevydrží. Nepodceňuj skutočnosť, že je to len jedno pivko denne...

marcincinova
2. júl 2020

@anniera Presne tak. Poznám a mám to doma. Nebudem tu rozpisovať, ale v tichosti závidím ženám, ktorých muž nepije.

katulka94
2. júl 2020

@anniera konečne niekto kto “neobhajuje” ako alkoholizmus je v poriadku🙏🏼 Môj bývalý presne každý večer vínko najprv trosku potom fľaša každý večer. Zo začiatku som si robila srandicky že je alkoholik hladinkar ale sranda ma časom prešla keď som si uvedomila že on naozaj alkoholik je a to som zistila presne ako píšeš keď som sa mu snažila to víno odoprieť jeden deň alebo dva alebo keď som mu dala na vyber či budeme spolu alebo bude víno každodenne. Odpoved bola že vina sa nevzdá 🙂 bolo mi jasne čo mám robiť 🙂 prešlo pár rokov už pije prvú ligu a ono to naozaj začínalo veľmi nevinne presne jedno pivko, jedno vínko veď...🙂 teraz mám muža ktorému alkohol nechuti, nevyhľadáva ho, pivo si dá max 2x do roka keď mu je ťažko od žalúdka “na vytravenie” a musím povedať že sa čudujem teraz ženám čo človeka čo každý deň pije tolerujú. Fuj ako hnusne každý deň z neho ťahá alkohol, ako sa mu mení správanie, a to že vôbec žijú so zavislakom a tolerujú to. Smutne

kkovacovak
2. máj 2021

Teraz som narazila na túto otázku a sranda čítať. Môj priateľ je Čech a preto je mi to smiešne 😄 Tam sa pivom nalieva už od bábätka 😄 jedno pivo je pre nich úplne normálna vec asi ako ísť ráno na wc. Občas si dá so mnou fľašu vína ale tvrdé vôbec nepije. Výnimočne. Je pre mňa divné keď si pivo nedá.