icon

Je normálne, že manželova sestra ma psychicky týra?

darinka_klasova
19. feb 2021

Je normálne, že manželova sestra ma psychicky týra? Prinesiem svokrovcom pagáče, koláče, hodí ich sliepkam. Idem okolo kurína a sú tam vyhodené moje čerstvé koláče. Keď okolo mňa prejde, utrúsi poznámku typu "kedy sa tu už konečne vyčistí vzduch", naráža do mňa, neustále má rôzne takéto prejavy. Dáva mi najavo, že u nich niesom doma, že som cudzia a nemám tam čo robiť, napriek tomu, že som s manželom 10 rokov. Poraďte mi. Nikto si ma nezastane, lebo to častokrát nevidia, alebo chcú pokoj v rodine a nechcú rozpútať hádku. So svokrovcami mám pekný vzťah, sú mierumilovní.

Strana
z3
teleskop
19. feb 2021

@lanah môžem vedieť akú má diagnózu ktorá ti tak vadí že sa k nej nechovas vľúdne?

darinka_klasova
autor
19. feb 2021

Baby, no čo vam mám povedať. Takto to jednoducho je. Jej žiadne dohováranie nepomohlo.

kengurica
19. feb 2021

@darinka_klasova koľko má rokov? Je slobodná? Prečo býva s rodičmi ešte?

darinka_klasova
autor
19. feb 2021

Ma 20 rokov. Študuje.

kengurica
19. feb 2021

@darinka_klasova tak jej popraj , že keď si nájde chlapa, tak nech ma takú sestru ako je ona sama.

tinapa
19. feb 2021

@darinka_klasova No najprv by som ešte raz dohovorila mužovi, nech sa so sestrou porozpráva, ale nie milo.. Rázne jej má povedať, aby s tým prestala. následne vždy, ked pôjdeš k nim, zapni si nenápadne video na mobile a nahraj si ju, príp.si zaobstaraj kamerku, aby si mala dôkaz, ked bude mať poznámky. Detto- ked ti znovu niečo vyhodí- koláče- odfoť. Potom jej kľudne povedz, že to ukážeš jej rodičom.

cookie29
19. feb 2021

@abbey1 no buď rada že si nezažila. Ja mám svagrinu ťapu. Môj brat vie o jej správaní a nič neurobí respektíve sa tvári že nevidí pre pokoj v rodine. Ináč by mu robila zo zivota peklo :( moji rodičia radšej ťažbu zuby, lebo keď sa niekedy odvážili niečo povedať, tak vnúčatá nevideli aj pol roka a to bývajú v jednej ulici...takze ak sa ozvú nielenže nič nevyriešia ale budú trpieť aj vnúčence, ktoré k ním chodia rady. Proste bohužiaľ niekedy je ľudská tuposť na zaplakanie a inteligentnejší musí ustúpiť.

nafka0483
19. feb 2021

@darinka_klasova Chces povedat ze svokrovci si nechaju skakat po hlave od 20 rocnej dcery? A je im uplne jedno, ze im vyhadzuje kolace, ktore im niekto donesie? To vyzera ze cela rodinka ste teda "podareni".

mimi1237
19. feb 2021

@darinka_klasova a ty máš koľko rokov ze si toto necháš od 20 ročnej ehm..? Naco im nosíš koláče? Raz by som ich videla vyhodené, nikdy viac by som im nic nedala.Tvoj muž o tom nevie? Svokrovcom je jedno ze sa k tebe takto správa? Zjavne áno.

mirkita
19. feb 2021

Ja skor rozmyslam naco toto riesis...si matka,manzelka,ste snad zdravi,mas krasny vztah so svokrovcami,nemozes si vynutit oblubu u kazdeho...proste si jej nesadla. Snad za neumaras pre par kolacov alebo blbe poznamky. Tiez nevies co jej doma nahovoria,mozno Ta svokrovci zboznuju,aj vnucata a ona nic ine nepocuva len aka si skvela. Mozno ziarli...nie je fer Tebe kvoli tomu zneprijemnovat zivot,len by som sa tiez nenechala tym nejak zatazovat. O par rokov to moze byt inak- pojde studovat,bude mimo domu alebo sa odstahuje k frajerovi. Ja som lutovala sestru...nemali sme uplne najlepsi vztah,ale pochopila som ze ona zila pod tlakom kedze mna nasi stale davali za vzor a ona bola ta co robila problemy. Nerobila kvoli tomu mne peklo,ale kvoli tomu som pre nu nebola zrovna naj kamoska...uz sa to davno zlepsilo, len som chcela povedat ze casto riesime seba a ktovie co si ona vlastne tymto spravanim kompenzuje a ake to ma doma.

lalenka33
19. feb 2021

Si robíš srandu, že si toto necháš od 20 ročnej?

0silvia0
19. feb 2021

@darinka_klasova kasli na nu. Ber ju ako nezrelu kravu... snad raz dostane rozum.. Na tvojom mieste by som ju ignorovala, zjavne ma s tebou nejaky problem. Ale nesetrila by som ju ak by sa do mna pustala.

jenny224
20. feb 2021

Vo svojom prvom príspevku píšeš, aby sme ti poradili. A teraz: "takto to je, jej dohovaranie nepomohlo". Tak čo potom chceš, akú radu? Zbi ju 😂 Raz by na mňa otvorila ústa, a skončila by. Viac by som tam ani nešla a svokrovcom úprimne povedala: kvôli vašej dcére. Že je ticho aj muž, to by som tiež asi ťažšie niesla a povedala mu pár teplých slov. Veď buď asertivnejsia

amelie2017
20. feb 2021

Ja by som doniesla kolace a pred celou rodinou ich dala sestre so slovami, tu mas, doniesla som pre sliepky, ked im moje kolace tak chutia. A pribalila ambi pur, nech nastrieka, ked odideme, aby po nas neostal ani smrad.
Inak chces nam povedat, ze taka bola uz ako 10 rocne dievca a nikto jej nic nepovedal?

yukki
20. feb 2021

Však sa dohodni s chlapom na jednom dátume, kedy bachnete po stole u svokrovcov a nastavíte podmienky hraníc slušného správania pre svagrinu, budete vo výhode, vy tam pôjdete s tým, že ste pripravení, ona pripravená nebude. A pri každej ďalšej návšteve zopakovať nastavené podmienky už len pre poriadok a dbať si na neprekrocenie hranice.
Ale raz by do mňa drgla, raz...... A tie koláče z kurina by som jej do gagora napchala také zmiešané aj s trusom

pribinak
20. feb 2021

Pane Bože tu sa bavíme o 20 ročnej soplande? Ja som myslela, že riešime nejakú 59 ročnú bosorku. Mein Gott

Tvoj muž je debil, prepáč. A ty si tiež nejaká brzda. Prepáč.

Toto ak by urobila 20 ročná soplanda, tak by dostala take výchovne zaucho že by sa 3x okolo svojej osi otočila. A mohol by sa na mna hnevať kto chce

Teba netyra len švagriná, ale aj svokrovci. Lebo sa tomu len ticho prizerajú
Kaslala z vysoká na bazén, záhradu. Kým sa toto nevyrieši by som tam nešla, a ani decka

lanah
20. feb 2021

@teleskop akceptujem ju ako súčasť rodiny, nerobím jej nijako zle, alebo nemám blbé poznámky. Jednoducho nie je to typ človeka s ktorým si mám čo povedať, pokiaľ sa nechcem baviť o počasí a iných blbostiach
...má schizofréniu + intelektový podpriemer

loginexistuje
20. feb 2021

dones znovu pagace a pred vsetkymi povedz ze si neprsjes aby sa ich dotykala a cokolvek s nimi robila pre nu nie su a bodka
a ak neposluchne tak po paprci sak to je nevycvalana 20 rocna standa

utte
21. feb 2021

@darinka_klasova celkom by ma zaujimalo, co studuje.

cacianka
22. feb 2021

@utte asi psychologiu a medziľudské vztahy 😜

Strana
z3