icon

Je normálne, že žena zatajila peniaze?

3. feb 2025

Musím sa tu vyhrcat, mame dieťa hypo dve auta všetko platím vl väčšine ja. Žena je s dietatom doma. Teraz vyšlo najavo ze ona ma odloženú väčšiu sumu peňazí neviem odkiaľ dieťa bude mat 5 a ešte je doma. Akceptovali by ste toto? Na výdavkoch sa nepodieľala doteraz

Strana
z5
petulda333
3. feb 2025

@janinah ale ona mu zo svojich dat nechce,dokonca o nich nevedel. To je rozdiel medzi nimi a vami. A dost podstatny

ukgirls
3. feb 2025

Tak jej zober kartu a nech si plati svoje ciastky sama... ty niesi povinny platit vsetko... je sice sikovna ze si odlozila..ale co muz? Ten nepotrebuje svoje? Auto ak chce nech ai plati..ty si plat svoje... ucty ako sa dohodnete... prispievaj na dieta a ona nechbide do prace ..decko ma 5 a kludne aj za kasu ju vezmu ako xy dalsich mam co sa musia obracat

autor
3. feb 2025

@janinah tak nedarí sa jej najist práca keď ja chodím domov po 19:00 každý a s malym počas chorôb byt nemôžem

prasiatko30
3. feb 2025

Tak prichadzaj z roboty skor - urob aj ty kompromis - na OCR mas pravo aj ty nie je to len vysostnou zalezitostou zeny chodit na ocr. Alebo zaplatte au-pair

mk22
3. feb 2025

5r dieťa smer skolka, predškolsky rok je povinný, tvoja pani nech si rozposle životopis, zdvihne ritku a zacne prispievať aj ona.
Ako každá jedna matka.

natalka13
3. feb 2025

Mala v mobile sms o zostatku na ucte? To ktora banka posiela?

natalka13
3. feb 2025

Vasou kartou? Ste dvaja majitelia 1 platobnej karty?

rozculena
3. feb 2025

@natalka13 presne toto ma zarazilo,žiadne smsky o zostatkoch na účte banka neposiela

natalka13
3. feb 2025

@rozculena a apka sa zhasnutim mobilu automaticky zamkne.

pikachu999
3. feb 2025

@natalka13 možno myslel tu push notifikáciu ťažko povedať

rozculena
3. feb 2025

@pikachu999 notifikácie chodia,keď je nejaký pohyb na účte,ale nepíše tam zostatok,iba koľko peňazí a kam odišlo

lucia11kob
3. feb 2025

@rozculena nám tiež chodili sms, kým sme to v banke nezrusili

natalka13
3. feb 2025

@lucia11kob kedy?

pikachu999
3. feb 2025

@rozculena mne napríklad píše aj zostatok 😀

rozculena
3. feb 2025

@natalka13 aj na zamknutej obrazovke ukazuje notifikácie.Ale ak by pred ním chcela zatajiť tie peniaze,tak by predsa nenechávala mobil len tak voľne.......

lucia11kob
3. feb 2025

@natalka13 v decembri sme zrušili sms...ale sms chodili o každom pohybe na účte

maranco
3. feb 2025

@rozculena mne pri pohybe FIO pošle v push notifikáci aj v mailovej notifikácii okrem pohybu koľko ubudlo/pribudlo aj aktuálny zostatok na účte

karolinakr
3. feb 2025

a vieš ty, čo robí, ked prídeš o 19.00 domov?

rozculena
3. feb 2025

@maranco OK,ale ak chcem niečo zatajiť,tak si vypnem tie notifikácie

majkamasar
3. feb 2025

Bud rad ze nas taku inteligentnu zenu

moonlight1210
3. feb 2025

Ty si pokladal za normalne, ze je doma (vyhivovalo ti to tak kvoli tvojej praci - pripomen si to) a ze ju zivis (s dietatom), do chvile, kym si nezistil, ze ona ma uspory.

A zrazu je to zrada.

Teraz - pokladal by si teda za normalne, keby mesacne z tych uspor vyberala a prispievala na chod domacnosti, lebo nema svoj prijem, kedze je doma, lebo tebe to, ze je doma, tak vyhovuje kvoli tvojej praci?
To uz by bolo ok? Aby ti ulahcila a umoznila ti setrit si na tvoj ucet?

Uvazoval si niekedy za tych 5 rokov, ze zmenis pracu a pojde do prace i ona? Aby tiez prispievala na chod domacnosti zarobkom?
Alebo je ta praca, co mas, pre nieco velmi dolezita? Je to sucast kariery? Neda sa zmenit?

Ak sa neda zmenit, lebo je pre teba dolezita a ty by si zaroven vedel o jej usporach - prijal by si a pokladal by si za normalne, ze ona vytahuje svoje uspory a mina na domacnost? Vnimal by si to ako jej reciprocitu (kedze iny prijem nema)?
Prijal by si to, aby vyberala z uspor a davala na domacnost pocas tychto rokov? Bolo by to podla teba spravodlive?
Alebo by si si uvedomoval, ze ona mina konecny pasivny zdroj, kdezto ty aktivny (teoreticky) nekonecny?

Ja rozumiem, ze sa citis oklamany, ale zamyslel si sa nad tym aj takto?

Dalsia vec su nepredvidatelne nahody.
Ty sa tazko zranis, ochories, znevladnies, budes vyzadivat 24/7 starostlivost, umries. Ci sa zalubis po usi a pobijes sa o slobodu a narok na novy zivot s tou druhou, nezatazeny bremenom tejto byvalej rodiny (z lasky sa da na istu dobu doslova ohlupnut a stat sa az sebcom, a nemozes cakat, ze oni dvaja zatial pockaju na suchej korke chleba, nez sa preberies z tranzu a zacne sa zaujimat, co bude s nimi.)
Aj na toto su tie uspory. Ked zo dna na den ostane s dietatom na suchu.

Bol si totiz doma aktualne jediny zdroj aktivnych prijmov. Bol si cely cas kludny, ze to tak bolo? (Kym si nezistil o usporach.).
Nikdy si neuvazoval, “co by bolo keby…”?
Mate zriadenu nejaku (zivotnu) poistku aspon?

Nehovorim, mozno cast z jej uspor bola usetrena aj vdaka tvojmu prijmu. Ale skor bud ona ma teraz bocny prijem, alebo toto vsetko mala uz pred md (dokonca z toho mina, nakupuje - tak si to zistil, cez spravu o nakupe, kde bol zostatok na ucte).
Lebo inak by to predpokladalo odlozit pocas md cca 1000€/mesiac a po zvysok casu cca 600€/mesiac. Ak by si to sporila z tvojho prijmu (dokladala si z tvojich penazi k usetrenemu rodicaku trebars), urcite by si si to za tie roky uz vsimol, ze minanie z tvojho uctu nezodpoveda nakladom, co sa minu na domacnost.

la_dolce_vita
4. feb 2025

@rozculena mam nastavene v banke, konkretne VUB, ze mi pride po kazdom pohybe sms su sumou aj zostatkom.

karolinakr
4. feb 2025

inak to sa da lahko zistit, napis si na papier, kolko platiš hypoteku, najom, plyn, elektrina, internet, mobil, poistky, sporenie, jedlo - kolko sa minie na velky nakup + menšie, drogeria, dieťa = koĺko davaš na túto režiu, kolko míňa ona na kozmetiku, šaty, kadernik - a teraz, koĺko tým pádom ostáva + jej príjem čiže da sa z toho ušetriť 670€ mesačne?
žijete si dobre, nemusite skrbliť každu korunu? v obchode sa riadiš cenovkami, či vložiš do košíka čo ti prvé napadne?
nie si zanedbaný, maš kvalitnu kozmetiku a oblečenie?
mate vreckove, chodite von a na výlety?
ked sa ti zda, že si odtrhaš od huby, všetko platiš a vela robiš, a ona je doma, ma nasporené a ešte sa odmieta o tom baviť, že to nie su spoločné peniaze, tak potom aj ty si začni sporit na ukor niečoho.
ona si najde pracu a kozmetiku, vreckove, a koničky a výlety si bude platiť zo svojho

0kristina0
6. feb 2025

Ak su to uliate peniaze, ktore si zarobil ty, tak to nie je v poriadku, ak su to peniaze, ktore nadobudla pred vasim vztahom tak na tom nevidim nic zle. Co ale v poriadku nie je, ze platis vacsinu ty. Chodte so vsetkym na polovicu, ved peniaze ma nasetrene, takze ma z coho platit. Dom je na vas oboch a iba ty ho splacas? Nebud sprosty.

Strana
z5