Je normálne žiarliť na partnerku kvôli pôrodu?
Ahojte, som veľmi smutná, že mi moje manželstvo nevychádza, tak ako by malo. Máme s manželom tri krásne detičky, obaja ich veľmi ľúbime. Môj partner nám však znepríjemňuje spoločne strávené chvíle tým, že ziarli . napr. na to, že ma videl cudzí muž /doktor/pri pôrode nahú . Je to normálne žiarlit na doktorov? Veľmi mi to sťažoval, keď som bola tehotná, bývam 300 km od rodiny. Napriek tomu som mu porodila tri deti, pri pôrodoch nebol, lebo nechcel. Vraví, že to je nič, oproti tomu, čo si musel v hlave upratať on, pričom to hocikedy vyťahuje /takže až tak sa s tým nevyrovnal /. Návštevu psychológa odmieta. Ziarli aj na môjho otca, nesmie ma vidieť, ako kojím malého. Alebo, že večer, keď som v pyžame , nemám pod ním nohavičky, pričom nenosim žiadne negliže, alebo priesvitné veci. Keď sa sklonim k deťom, nesmie mi byť vidno do výstrihu. Je to už psychicky náročné, byť veselá pri deťoch, dať im veľa lásky v takomto prostredí. Ako to vydržať ? Mám radšej odísť? Byt nechce predať, tvrdí, že to je náš domov a nedovolí mi odísť s deťmi. Nevie pochopiť, že ma strašne demotivuje byť pri ňom romantická a sexy, keď to vo mne už potlačil tými svojimi výčitkami.
nejdem sa vyjadrovat k inemu ale k tomu porodnikovi musim 😀
@bobobbb pocuj pozri si na nete prosim ta nejaky porod. potom snad sam uznas ze neexistuje uz asi nic asexualnejsie ako kukat sa na toto obzvlast pre cudzieho cloveka. este ten otec dietata to mozno vnima inak ale ver mi ze ked cudzi chlap kuka ako sa odtial derie velka hlava a trha sa to naokolo a vyteka odtial kadeco celkom isto to pre porodnika neni pritazlive. videl toho uz stovky to za prve a za druhe teda fakt ten pohlad neni podla mna ani trochu vzrusujuci. skor sa cudujem ze to gynekologom v beznom sexe este klape lebo ja ked som videla porod tak ma na neho aj presla chut 😀 na istu chvilu
navyse rodiaca zena chuda ani nejako zrovna pritazlivo nevyzera. pre manzela sice moze byt byohynou ktora mu vynosila vytuzene dieta ale pre nezainteresovaneho lekara je to skor spotena ubolena kopka ktora sa o zivot snazi zo seba dostat dalsieho cloveka. gyndosovo jedine prianie je nech to rychlo a bezproblemovo skonci a nech uz je doma 😀
ano porod je super vec ma velke caro ale len pre osoby ktorych sa to citovo dotyka 😉
@bobobbb pises ze nic nie je ciernobiele, ale pritom IBA Tvoj nazor je dobry a akceptovatelny, dopodrobna vysvetleny. Diplomaticky povedane, tie obavy a ziarlenie by si mal skorigovat, aby to nezatazovalo Tvoju zenu. Ak ju lubis ako tvrdis samozrejme. Pretoze ak ju to obmedzuje a dusi, tak darmo uvadzas dovody preco preco preco. Jednoducho jej to vadi, tak proste treba urobit kompromis.
Uvediem priklad. Tvoja zena by nosila neustale vystihy a vyzyvave saty, minisukne a najtrendovejsie neonove stekle. Ziarli by si, vadilo by Ti to, bol by si z toho smutny ako to moze robit. No ale po vecernej debate by Ti pekne krasne vysvetlila preco preco preco. Ulavilo by sa Ti? Uviedla by naozaj padne argumenty a pestre priklady. Fakt uprimne ulavilo by sa Ti? Povedal by si tak vies co, dobre?
Rgo mozes odvovodnovat 1000x, kym kompromis nevznikne, ona bude smutna, bude sa citit potlacana a oddiali sa Ti rokmi. Mne Manzel v zivote nerozkazal co si mam obliect.
@bobobbb, to je uplne super, ze si si precital tieto riadky a ze si aj napisal svoje pocity. Vsetko by bolo fajn, keby tvojej manzelke nevadilo to obmedzovanie ako to ona nazvala, co si ma obliect a podobne. Mne by to muz mohol kludne zakazat, ja nejak nedokazem mat vystrih aby mi tam kazdy cumel, celkovo nemam rada, ked na mna cumia, ptoom len pozeram do zrkadla, ze kde som spinava. Hoci samozrejme ako kazda zena, rada sa pacim, nielen mojmu muzovi. Ale zato nemozem 🙂 Ale co fakt nepochopim, su tie porody. Ale ak by to bolo len to, tak zas nechy 🙂 tate sa mat asi babo kazdy rok, takze aj to by sa dalo prekonat. Neviem do akej miery si ziarlivy, ale to pisanie s byvalym, ak ti to vadi, co by vadilo aj mne, to by mala respektovat. Tam nie je o com. V kazdom pripade by bolo super, keby ste si v klude veci vysvetlili a nehadali sa. Treba urobit nejake kompromisy, ved nie ste spolu jeden rok a mate spolu deti. Neviem, ci tam nie su ochladnute city, lebo vtedy cloveku vadi vsetko. Ak je tvoja manzelka na MD, to je kapitola sama o sebe. Poviem len cisto z mojej skusenosti, zasibavalo mi teda statne 😀 ale konik dost pomahal. Je jasne, ze ju lubis, inak by si sem nepisal, ale skus sa nad tym zamysliet, ze by sa mohla aj podla seba obliect, predpokladam, ze nechce chodi s holou rito, podvazkami a vystrihom po pas. Aj tymto sposobom jej das najavo svoju doveru. Co sa tyka kojenia, neuznavam otrcanie na verejnosti, ale ak kojila pred otcom, na tom nie je nic zle. Pre otca nie je ziadny sexualny objekt, ale jeho dcera. Ja som strasna hanblivka, ale v pohode som kojila u rodicov kde bol aj moj otec a nevadil by mi ani brat, a svagrina, ale nikto iny viac. Co uz by ich trapili moje prsia prosim ta. Tou prehnanou ziarlivostou mozes stratit jej lasku, mysli na to. A pracuj na svojom sebavedomi, lebo ti chyba. Inak by si nebol tak ziarlivy, napisala som ti to priamo, mozno nie citlivo, ale uprimne. A tiez nerozumiem jednej veci, ked ju tak milujes, preco mas problem porozpravat sa o tom s psychologom??? Coho sa hanbis? Coho sa bojis?
@bobobbb to, ze milujes svoju zenu a deticky je naozaj velmi pekne ... to, ze venujes svojej rodine vsetok cas, to je uplne super ... ale tvoja ziarlivost je za hranicou unosnosti ... ak su tvoje city k rodine uprimne, tak vyhladaj odbornu pomoc, pretoze tvoje spravanie odporuje tomu, co pises ....
tvoja manzelka nemoze byt v spolocnosti druhych ludi uvolnena a vesela, pretoze musi mysliet na to, co jej zase budes vycitat (silny make-up, kratka sukna, privela usmevov) .... a kde a aku scenu vyrobis .... pretoze ak ziarlis na doktora, tak 1000% budes ziarlit aj na jej pritomnost pri inych muzoch a nie to este aby sa aj dobre bavila v ich spolocnosti
inak porovnat kojacu zenu, ktora krmi vase dieta, a ktorej mimochodom poriadne ani nie je prso vidiet a tym, ci by sa mi pacilo, ze moj muz chodi s holym "vtakom" pred svojou matkou, to uz je ale teda debilita a ubohost .... presne taketo tvoje vyjadrenia svedcia o tom, ze treba ist k ODBORNIKOVIi, preukazat manzelke, ze ti zalezi na nej a rodine a zachranit si manzelstvo
@bobobbb to je naozaj alibizmus (ze ziarlivost patri k laske, taka "ospravedlnenka"). Ale ak slova v tvojom prispevku naozaj myslis vazne, tak mas naozaj problem. Skutocna laska je totiz BEZ podmienok... ak muz zenu (a opacne) skutocne lubi, tak ju berie so vsetkym co k nej patri, hoc by to boli aj vystrihy po pupok. Nemusi sa mu to pacit, ale akceptuje to a netrasie sa pri predstave, ze by mohol o svoj "majetok" v podobe manzelky prist. Vidis ten rozdiel?
Iste, sme ludia a ziarlivost je a bude, ale "zdrava" je len dovtedy, kym nezacne diktovat podmienky "kedy, kam, kolko, ako, s kym, o com..." .
Predpokladam, ze tento zdeformovany a pokriveny postoj si si priniesol z vlastnej rodiny a medzi tvojimi rodicmi to nebolo uplne v poriadku. O to viac by si mal popracovat na svojej sebaucte a sebavedomi a to iste by malo platit aj pre manzelku.
@bobobbb mas problem - mozno psychopat este nie si, ale je len otazkou casu, kedy to u teba prepukne... Ak ten prispevok si pisal v cistom umysle a uprimne a je naozaj pravdivy, tak potom fakt mas problem.
Aj ked beriem, teraz sa rehoces, a myslis si ze ake sme kravy, ale my tu mame nieco, co ty nie - nadhlad. Vyhladaj odbornu pomoc, to, co obhajujes, nie je normalne a je to chore.
@marriah dufam, ze si v poriadku - a tie vycitky, co teraz citis, ze si sem pisala -- tie ignoruj, tie v tebe vyvolal tvoj manzel, a nie su v poriadku!!! Spravila si spravnu vec ze si sa zdoverila.... zial mas manzela manipulatora a ziarlivca -- iny bude mozno ak sa pojde liecit, ale on to evidentne odmieta -- takze ak sa nechces trapit do konca zivota, utekaj kade lahsie od neho.
@sisaha
@pralinka25
@hradnapani
@katka1981
@sissy27 baby... ja mam z neho fakt blby pocit....
@bobobbb po precitani tvojho prispevku ti naozaj odporucam vyhladat odbornu pomoc.... nie nie si v poriadku... coho dokazom je tvoj dlhy prispevok. A k niektorym tvojim otazkam:
1. Laska (ta naozaj uprimna) je bez chorobneho ziarlenia, bez podmienok...
2. "Viete, tak ako dušou má človek patriť len jednému človeku, tak aj telom" - moje telo aj moja dusa patria len mne nikomu inemu, ani manzelovi, sme totiz partneri nie pan a sluha ani podriadeny a nadriadeny...
3. Pri dojceni sa neodhalijes viac ako v beznych plavkach, teda ak je dojcenie decentne, lebo bradavku ma dieta v ustach a cast prs je prekryta hlavickou a telom babätka.
4. Moj otec nie je uchyl, aby mi cumel na prsia ked dojcim dieta... väcsia otco nie su uchylaci, takze nerozumiem preco ti vadi dojcenie pri otcovi, matke, sestre... pokial to samotnej mamine nevadi...
5. Ako by som sa citila, keby moj muz chodil pred svojou mamou nahy... nijako, nerobil by to, rovnako ako to nerobi asi ani tvoja zena (nechodi pred svojim otcom naha... dojcenie pred otcom a chodenie nahy pred nim nie je to iste 😉 )
6. minisukna a slipy su to iste? hmm to mi je novinka. A vies co, moj muz chodi v lete v sortkach, mam mu to zakazat?
7. vrazil by si doktorovi za porod? zaujimave... väcsina stastnych oteckov dokotorvi podakuje 😉 . Takze asi uplne v poriadku nebudes, ze?
8. Aj ja mam na FB byvaleho frajera a moj muz to berie uplne v pohode. Preco by aj nie, byvaly nie je blb, nerozisli sme sa v zlom, manzel nema preco na neho ziarlit, lebo mi doveruje... Rovnako ja neziarlim na jeho byvale a s tou poslednou sme dokonca velmi dobre kamosky, zoznamil nas moj muz. Dokonca sme spolu chodili do tehu poradnem rodili sme v rozmedzi 1 tyzdna, nosila som jej do porodky caj v dvojlitrovkach a ona mne tony kavy 😀 Navstevujeme sa ako rodiny, decka sa spolu kamaratia 🙂 A neziarli nikto, ani moj muz ani jej muz 😉
Ahojte,
ďakujem za názory, ako som povedal, viem, že som žiarlivý viac, ako iní. Ale ak ma manželka ľúbi tak ako ja ju, tak snáď by ma mala tiež brať takého aký som, nie len ja ju, čo vy na to?
Čo sa týka toho obliekania, moja manželka sa oblieka pekne, vôbec nechodí v nejakom habite, nosí aj výstrihy, aj plavky, občas aj sukne /hoci nie teda mini/, akurát vie, čo mi vadí a na čo by si mala dávať pozor. A ja zase viem, čo vadí jej a tiež to nerobím. To je ten konsenzus. Ozaj nie som despota, čo by jej zakazoval obliecť všetko okrem burky, to nie.
Na Modrí koník som v podstate nenapísal ani tak na moju obhajobu, skôr na obhajobu mužov ako takých, porovnanie kojenia na verejnosti je podľa mňa s tým vybehnutím v slipoch alebo bez nich na ulicu v pohode. Pre mužov ste sexuálny objekt, či kojíte, či nie, to mi verte. A ja nechcem, aby bola moja žena sexuálnym objektom pre iných mužov. Zároveň samozrejme chcem, aby sa páčila, ale tak v norme. Hovorím, oblieka sa pekne a aj slušne musím povedať, tých konfliktov je z mojej strany minimum. Skôr sa hádame o tom, že manželka sa chce presťahovať bližšie k rodičom do chudobného kraja, kde by som si ťažko hľadal prácu, aby som uživil rodinu. To je u nás väčší problém.
Tak asi tak, už asi nebudem písať, len som chcel, aby ste možno trochu viac pochopili mužov. Ešte ale predsa k tým pôrodom. Ja som mal pred prvým pôrodom asi jeden-dva rozhovory na túto tému s manželkou a aj to v takom zmysle, že neviem neviem, ako to zvládnem, ale vôbec som jej nehádzal polená pod nohy, normálne ako každý muž som celé tehotenstvo prežival z ňou, po pôrode som bol šťastný /našťastie prevládli pozitívne emócie, čo aj mňa prekvapilo/ a pri ďalších pôrodoch a tehotenstvách som to už asi ani nespomenul. A deti milujem a na pôrody od vtedy nijako nemyslím, proste som to prekonal. Akurát chodí ku gynekologyčke a nie gynekolóovi, to by mi fakt vadilo. Tak asi toľko...
Bobo
@bobobbb "Ja to nerozlišujem, naopak, mám manželku rád z oboch stránok. A iste mi /snáď/ dáte za pravdu, že keby váš muž povedal, že má rád inú ženu, že sa mu páči jej povaha, že je dobrá, milá, starostlivá... - aj vy by ste žiarlili. Tj. prečo žiarlenie na to, že vám niekto zobral jeho vnútro je v poriadku, ale žiarliť na telo je zlé, nehodiace sa k dobe a podobne?"
Ak by sa tvoja žena fyzicky (alebo aj psychicky) páčila inému chlapovi, tak je to problém ženy toho chlapa a nie tvoj!
Ale aj tak si myslím, že nech ti tu napíše ktokoľvek čokoľvek, tak odmietneš vyhľadať odbornú pomoc a budeš stále tvrdiť svoje "je to láska, patrí to k láske" ako nejaký náboženský maniak, psychopat.
Fuuuha...precitala som si teda aj reakciu druhej strany....no, mam z toho blby pocit...nechcem nikoho urazit, ale zaujimavo kontroluje pan manzel svoju pani manzelku 🙂 tu co pise, na FB co pise....ako sa vravi, chlap od ktoreho minimalne na kilometer het...aaaaaaa ten komentar, ze chlap gynekolkog vadi....no tiez by ma zaujimalo ako by pan manzelik zareagoval keby zistil ze draha pani doktorka je lesbicka 😀 😀 A uprimne lesbicky su vraj citlivejsie a lepsie milenky ako muzi...to by len islo muzske ego do kolien 😀 😀
@bobobbb ano, manzelka by ta mala brat takeho aky si... ale prave preto, ze si taky aky si, by mala od teba odist na sto kilometrov.... pretoze si chory - ale to ty nevidis.
apropo, kde je tvoja manzelka??? odkedy si sem zacal pisat ty, nenapisala ani pismenko.... sotva to bude nahoda!!!
@kaktusik007 ci to nebude nahodou ta ista osoba...
@kaktusik007 tiez si myslim... kontroluje jej historiu.. na ake stranky chodi, pod akym nickom pisala a zrazu napise a ona nie... Chory na hlavu.. Je mi jej luto... Keby som zistila, ze ma moj chlap špehuje, koniec...
@bobobbb k tomu dojceniu na verejnosti, jednak-takmer nic nevidno a k slipam to porovnat nie je najstastnejsie. Dojcenie je potrava pe dieta, nie nastro ja ukazovanie sa maminky. Ty ked si vonku hladny, tiez sa najes a v pohode aj v restike, takze sa krmis na verejnosti aj ked ako dospely by si mal v pohode vydrzat na najedenie sa v skukromi. Babatko nevydrzi, kym pride domov, tak sa naje tiez vonku tak ako dospely....a to ostatne - k tomu sa nevyjadrujem, lebo kde Ty to vidis ako prejav lasky, aby sa zena prisposobila k Tvojim poziadavkam, tam ja vidim nezmyselne obmedzovanie........nie sme v stredoveku
@adeala no presne..aj ja som si kupila take rifle vcera, ze ked som sama kukla do zrkadla tak mi padla sanka...taka ritula, ze az! To minisukna nikdy nedokaze zdoraznit jak tie nohavice....ale jedno pan manzelik nezdovodnil, preco pozera erotiku???? Noooo to ma este tak by zaujimalo ako by to zdovodnil...a ked to cita, tak horlivo cakam reakciu 😀
@marriah nezavidim ti ale asi by som zbalila caky paky... to uz je chore... pokial teda von nepretrcas frndu... ved on adi chce aby si bola asexualna aj pre seba... vobec ti nedovoli zit a dychat.... on nepojde k lekarovi urcite si myslim.... a to s tym porodom ze oproti to mu co si v hlave musel prat???? To je silna kava.... drzim ti palce a daj vediet ako to dopadlo.... 🙂 🙂
@marriah
po precitani prispevkov tvojho muza ta musim varovat. on nie je normalny. ma vsetky znaky manipulatora, psychopata. zial, bude sa to zhorsovat.
velmi sa boji prestahovania sa blizsie k tvojej rodine, lebo by ta stracal ako obet. potrebuje ta izolovat.
vystriham ta, lebo neskôr uz môze byt neskoro. neviem, ci ti uz nezabranil citat nasu diskusiu...
zacni pracovat na tvojom odchode. troma detickami si ta dobre poistil, takze chapem, ze je to tazke. urcite ti vsak pomôzu rodicia.
Joj, keby tu mam teraz napisat svoj nazor , tak sa tu dlho neohreje...a to nie je nadhľadom, ale osobnou skusenostou. Nepoznam ani jedneho z vas, ale ani niekolkohodinovy rozhovor medzi vami dvomi by nic nevyriešil. Vyhladat pomoc odbornika v manz.poradni nie je na hanbu a nezainteresovany nazor viac pomoze obom.
@bobobbb nesedi mi to, manželka ma bydlisko udane Nita, Ty maš okolie Bratislavy., pritom píšeš ,že žijete na Strednom a manžeka je z Južneho. Očom to svedči?Že asi klameš, spamataj sa chlape, lebo dopadneš zle a v buducnosti ťa aj vlastne deti odsudia, ver mi poznam take prípady , Ty si nikdy nepriznaš že si chorobne žiarlivy, toť je tvoja diagnioza , ani k lekarovi nepojdeš lebo ty všetko robiš dobre ,len tvoja žena nie. A žiarliť na lekara pri porode, sa spamataj, to je už najvyšši vrchol chorej žiarlivosti. Uznavam žiarlnie na oblečenie ,na flirty s chlapmi, ale žiarliť na vlastneho otca,? Ja bešne kojim pred mojimi synmi, ktorí su mimochodom dospelí, pred rodičmi, aj pred svokrovcami, nemame problem, lebo kojenie je najprirodzenejšia vec. Ale nepremavam sa pred nimi naha, ani s odhaleným poprsim, ak sa sttane chlapci otočia hlvu a ospravedlnia sa , pri kojeni je to normalan vec. A to ,že si tu napísal na svoju obhajobu je jasný dokaz tvojej choroby, lebo normalny chlap by toto nespravil ,pretože nesleduje svoju manželku, ešte aj pri počitači. Aj moj muž je velmi žiarlivy, ale toto...a to som si myslele, že moj je chorý...ale vidim ,že moj je celkom vylliečený.
Ten môj má rád minisukne, ale keď si nejakú dám, tak sa musím otočiť, zohnúť a nesmie mi byť vidno gaťky. 🙂 Toto je jeho meter medzi slušným a neslušným oblečením. Vždy sa na tom riadne zasmejeme. Ja mám najradšej tak max 10 cm nad kolená, kratšie nenosím. V podstate on ma trochu doviedol k odvážnejšiemu oblečeniu, nie k neslušnému, ale k ženskejšiemu. Ja som bola taký kázňami v kostole trochu poznačený typ, aj keď nie v zlom, ale preháňala som to. Roláky, nohavice, sukne až po zem, všetko v tmavých farbách, keď sme sa spoznali, tak mi povedal, prečo nosím všetko tak tmavé, že by mi oveľa viac pristali svetlé veci a kratšie sukne, dodal mi chýbajúce sebavedomie a veru som zmenila šastník a cítim sa oveľa lepšie. A vidím, že sa to páči aj iným chlapom, na čo mi povie, že je rád, pretože je to pre neho ocenenie, že si dobre vybral. 😉
Ak muž robí žene také veci, ako tuto žienke v prvom príspevku, je to jednoznačne psychická porucha a treba to riešiť s odborníkom, ak to nepôjde, tak to bude stále ťažké, hoci ak vo všetkom inom je ok, tak by som asi nejak rozdýchala, aj keď veľmi ťažko, ale obliekala by som sa tak, aby bol pokoj, keby som mala jedno dieťa, tak by som možno zvažovala odchod od neho, ale tri detičky sú moc, aj keď všetko záleží na sile ženy a tiež na tom, či má nejakú pomoc z okolia.
A keď muž žene povie, že porod je nič, tak ďakujem pekne, toto by ma asi zložilo. Ten môj pri pôrode bol, trval na tom a ja som bola rada, a chce ísť aj k druhému pôrodu, čo ma veľmi teší, lebo mi to veľmi psychicky pomáha, hoci je počas tých úžasných bolestí bledší ako ja. 🙂 Tak dúfam, že nám to v lete výjde. 🙂
@bobobbb z môjho pohĺadu si sofistikovaný manipulátor. Ideš na to jemne , ale tvoj tlak je neustály , zabalený do pekných slov , obhajoby . Vyjadrovanie máš na pomerne vysokej úrovni , takže predpokladám že si vzdelaný a sčítaní, čo je pri takomto type ľudí ešte horšie.
Ja som už v druhom manželstve, ale s kľudným svedomím ti môžem povedať že ani jeden z mojich manželov nerobil a nerobí to čo ty. Ja som nemala problém s dojčením - decentným dojčením - ani na verejnosti , ani za prítomnosti manžela, ani bez neho .
Ja som mala od svojej 18 tky gynekologov len a len mužov. Teraz mám Mudr.Tibora Jankovského a je to fešino na pohľadanie. Pre mňa je to však len človek ktorý ma vyšetrí , ja som pre neho len ďalší bod do poisťovne, lebo ak by sa mal odbavovať pri každej , nuž tak je v nekonečnom krčovitom orgazme. Môj manžel a to ani prvý a ani druhý mi nikdy do takýchto vecí nezasahoval a popravde by som si ani nedala.
Gynekologa vnímaš ako neustále sexu nakloneného človeka ... len to je také chorobné vnímanie, zdravé je brat aho len a len ako lekára.
Ak by si ty mal problémy s prostatou , alebo problémy s močovou trubicou a vyšetrovala by ťa doktorka, aj tvoja žena by mala takýto problém ako ty ? Aj jej by vadilo že sa ti na pindura pozerá iná žena ?
Pretože mne osobne by to nevadilo ,pre mna by bolo dôležité aby bol muž v poriadku a bolo by mi jedno či ho vyšetruje blondína s 4 kami.

@bobobbb Bobo, ja mam inu otazku.. To svoju zenu sledujes az tak, ze kontrolujes kam pise, ked si schopny sa okamzite zaregistrovat a ocistit svoje meno?