icon

Je normálne žiarliť na partnerku kvôli pôrodu?

marriah
24. feb 2014

Ahojte, som veľmi smutná, že mi moje manželstvo nevychádza, tak ako by malo. Máme s manželom tri krásne detičky, obaja ich veľmi ľúbime. Môj partner nám však znepríjemňuje spoločne strávené chvíle tým, že ziarli . napr. na to, že ma videl cudzí muž /doktor/pri pôrode nahú . Je to normálne žiarlit na doktorov? Veľmi mi to sťažoval, keď som bola tehotná, bývam 300 km od rodiny. Napriek tomu som mu porodila tri deti, pri pôrodoch nebol, lebo nechcel. Vraví, že to je nič, oproti tomu, čo si musel v hlave upratať on, pričom to hocikedy vyťahuje /takže až tak sa s tým nevyrovnal /. Návštevu psychológa odmieta. Ziarli aj na môjho otca, nesmie ma vidieť, ako kojím malého. Alebo, že večer, keď som v pyžame , nemám pod ním nohavičky, pričom nenosim žiadne negliže, alebo priesvitné veci. Keď sa sklonim k deťom, nesmie mi byť vidno do výstrihu. Je to už psychicky náročné, byť veselá pri deťoch, dať im veľa lásky v takomto prostredí. Ako to vydržať ? Mám radšej odísť? Byt nechce predať, tvrdí, že to je náš domov a nedovolí mi odísť s deťmi. Nevie pochopiť, že ma strašne demotivuje byť pri ňom romantická a sexy, keď to vo mne už potlačil tými svojimi výčitkami.

kaktusik007
25. feb 2014

@bobobbb hladas empatiu??? za tvoje psychopaticke spravanie???? sa zobud chlape!!!!

kaktusik007
25. feb 2014

@lencici ja sa obavam, ze je to tak postavene na hlavu, ze to zial pravda je.... ☹

moonlight1210
25. feb 2014

@bobobbb
vies co je najhorsie?
nie, ze ta nechapu.
ale ze ty vidis, co robis zle a hajis sa tym, ze to nevies zmenit. tak to nechavas tak.

to je to skutocne chore, zvratene a amoralne. nie pseudomoznosti, kedy by ti zena mohla siahnut na tvoje sebavedomie a cnost.

to by ti malo dopnut a v tomto smere by si mal skutocne vypnut vsetky sily a dusevne schopnosti.
nie reisit gynekológa ci oblecenia a vôbec taketo prkotiny.

ty si ako decko, co sa ma namemorovat basnicku a vzda to v polovici, lebo vsak je toho vela.

a ze tovja zena vedela, koho si berie? nie, nevedela! - dalsi atvoja trpana vyhoroka, ktorými si klames do oci, aby si nebol zodpovedny.
lebo toto je choroba, ktora ma tendenciu sa zhorsovat a zhorsovat a to uplne nenapadne, ze ani sam nevnimas, kam uz zajdes. pre teba to totiz bude stale uplne normalne. ty rozdiel vnimat nebudes - toto ti este nedoplo ocividne.
ona si brala chlapa, co mal nejake sklony k ziarlivosti. ale urcite nesuhlasila s tym, ze jeho stav sa bude menit a zhorsovat. to si nebrala. s tym nesuhlasila.
chapes rozdiel?

tak sa prestan obhajovat blbostami a podliezat latky a ospravedlnovat sam pred sebou, ze toto sa neda, lebo bla-bla-bla.
je tvoja psia povinnost voci rodine sa z toho dostat. mas deti a to tri si si urobil. pekna mi to zodpovednost od cloveka s poruchou osobnosti.
takze ziadne vyhovorky a lutostive lubive recicky o tom, ze si necakal, ze ta chudatko vôbec ktosi pochopi.
co sa na tom da chapat???
ze si slaboch? to asi ako jedine.

a vies preco ti to pisem? lebo ja som ziarlila tiez. a strasne (detaily ani nejdem rozvijat, dodnes sa hanbim ako pes).
a ked ja som to zvladla sama a bez pomoci si urobit v hlave poriadok, tak nevidim dovod, preco ty nie. trebárs za odbornej pomoci, ak nevladzes sam.
co si ty vynimka, ktora ma polahcujuce okolnosti?
s tromi detmi na zodpovednosti?!!!!

koniarova
25. feb 2014

No neviem, ja mám z tohoto celého hrôzu. 😒

eliska31
25. feb 2014

idem si ja dat kavu...lebo toto uz lezie aj mne na mozog 😎

sirene
25. feb 2014

Dotkli sme sa jeho EGA a nepochopili sme ho, preto tá hanba a ZBOHOM...keby je tu jeho žena a diskutuje spoločne s nami a s ním, závery sú určite iné...čakal našu ľútosť a nadávanie na ženu sa z jeho strany len stupňovalo...O tomto by som mohla napísať knihu. Na zamyslenie by si obaja mali prečítať týchto 30 bodov a úprimne si na ne aspoň vo svojom vnútri zodpovedať
http://www.dtp.sk/zrno/Find/find_clanok.php?men...

eliska31
25. feb 2014

@sirene ale tu je problem ten...aj ked vsetky radime aby si nastudovali literaturu alebo zasli za odbornikom..ze takyto ludia NIKDY nepojdu. Proste to beru tak, ze je to rodinna hanba a ta sa prepierat na verejnosti nema!!!!!!! A ked nedajboze by nastal rozvod tak nepomoze ani svatena voda a to este len bude hanba pred celou rodinou aj z 25 kolena 😠

sharlotta
25. feb 2014

@bobobbb No neviem, neviem, ci by s tebou az tolko chlapov sympatizovalo. Moj muz povedal, ze si psychopat a zatukal si na celo... 😝 😅

cecil36
25. feb 2014

@sharlotta aj moj povedal, ze @bobobbb je psychopat 😉 precitala som mu jeho prispevky a zostal v soku...

lyzzy
25. feb 2014

asi to bude tak ze oni dvaja su si rovnaki.....lebo toto by normana zena netrpela.....takze z mojej strany sa taketo zeny lutosti ani rady nedockaju pretoze ako vidim aj jeho zena je taka ista.....len ma mozno chvilky ked si uvedomi ze to nie je ok

kaktusik007
25. feb 2014

@lyzzy ale trpela... ak toto mas totiz par rokov denno denne - do toho tri male deti, rodina daleko... zena si hovori -- ale ved ma nebije, ved inak je mily, k detom sa sprava krasne..... hold, taki su manipulatori a psychopati.... zena na to pride zial az neskoro....

sharlotta
25. feb 2014

To uz aky by musel byt uchyl, keby otca vzrusoval pohlad na to, ako jeho dcera dojci??????????Sak sa spamataj!!!! Moj otec jednoducho na mna nepozera, alebo odide z miestnosti. A co teraz sa mam po krickoch skryvat, ked dieta place a je hladne? 😠

sherynkamalinka
25. feb 2014

manzelka uz asi dostala dve tri vychovne za zverejnenie svojich trapnych a nepravdivych pocitov na internete a prednasku o tom akeho ma dokonaleho a milujuceho manzela...smutny zivot smutnych ludi

eliska31
25. feb 2014

@sharlotta tu je chory vyplod mozgu manzela, ktory nedokaze pochopit ze je su tu aj iny muzi. Kazdy normalny clovek/otec respektuje sukromie svojej dcery ako postupne dospieva. Moj tatino bol krajcir a sil vela siat na zeny a aj na mna od mala az po saty na stuzkovu kde som mala hold velky vystrih...no a teraz nech mudra hlava nieco zapoti 😀 Len mi je strasne luto ze sa nedozil toho aby mi usil svadobne saty co bolo jeho najvacsim zelanim ☹

stano4000
25. feb 2014

@bobobbb pisem ti ako chlap, ak mas pocit ze vsetky zeny co stretavas na ulici su sexualny objekt tak ti radim ist navstivit lekara, nech ti spravia analyzu hormonalneho stavu alebo nechaj sa vysetrit urologom ci nemas nejaku infekciu, popripade nador... nie je bezne aby si vsetky zeny pokladal za sexualny objekt. ak si fyziologicky zdravy tak mas pschologicky problem...

kveta
25. feb 2014

@marriah Odid. Toto nema zmysel..

kvetinka4
25. feb 2014

@marriah jasne, ze si vyslovene nekojila pred otcom, aj ked ja som dojcila aj pred svokrom bezne ale nie tak, aby som mu otrcala cecok. Nikomu to nevadilo, prave skor mne vadilo, ked som kojila a prisiel svagor akoby nic alebo stary otec manzelov alebo ked svagrina kojila pred mojim muzom (jej bratom), ale nikto z toho nerobil ziadnu vedu. Manzel ma problem sam so sebou. Niekedy sa dokonca stava, ze velmi ziarlivy manzelia podvadzaju svoje zeny, ale u neho ide o nejaku poruchu. Nema stresy v praci? Bol taky uz od zaciatku vazho vztahu? nema v rodine psychicky chorych? ak ano, vedela so o tom?

leanax
25. feb 2014

A tvoj manžel je slovák, alebo moslim? Lebo mám dojem, že by ťa chcel zahaliť od hlavy po pätu. Nieje to normálne, aby žiarlil na doktorov a už vôbec nie na gynekológov. Ja mám opačný problém. Môj muž by ma obliekal len do minisukní a tangáčov 😀 a výstrihy niesu tiež problém.

stanislavao
25. feb 2014

@marriah vas muz je chory a mal by sa cim skor zacat liecit. to, co robi, neni normalne. cisty psychopat.

kvetinka4
25. feb 2014

@bobobbb Nadmerne ziarlenie z niecoho prameni. Aj moj manzel ziarli na mna, vadili by mu obrovske vystrihy a ak by na mna ani trochu neziarlil tak by som to bralal ze som mu ukradnuta, ale v tvojom pripade je to uz moc. Viem ze je takze si pripustit kritiku, ale tvoja manzelka sem nepisala pre nic za nic. Tiez mam tri male deti a je to zaberak na psychiku a fyzicku, pokial sa k tomu pridruzuje stres zo vztahov je to na maslu.
Mozno u vas nie je najvacsi problem to ziarlenie, ale zrejme nejake problemy vznikaju tak skus to s nou prebrat u manz. poradcu kym nie je neskoro.
A inak vypinat internet manzelke aby nemohla reagovat do diskusie je vazny problem. je to to iste ako jej zobrat telefon,a by nemohla s niekym hovorit-naznacujes jej s tym, ze je nesvojpravna a ze ty si ten co rozhoduje aj za nu. To su nebezpecne veci.

mimla
25. feb 2014

@bobobbb Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami. Tvoj spôsob vyjadrovania je mi nápadne povedomý, niečo podobné som zažila. Podobná rétorika, podobný blahosklonný tón, podobná ilúzia pochopenia. Našťastie už je to roky rokúce preč, ale ešte teraz po trinástich rokoch sa mi snívajú sny, kde mi pasívne agresívnym spôsobom (to je to, čo robíš ty) spôsobuje násilie môj bývalý. (zakazuje, prikazuje, uráža, všetko "pre moje dobro") Poznám zopár prípadov aj z okolia. Často je to muž, veľmi galantne pôsobiaci, pomaly ako gentleman z filmov pre pamätníkov. Vyjadruje sa veľmi kultivovane a jeho rodina vyzerá ako zo žurnálu. Máva vyskoškolské vzdelanie, alebo je aspon sčítaný. Ak manželka konečne prehovorí, dlho trvá kým jej niekto uverí. Často pôsobí ako vyšinutá, pretože dlho v sebe dusila pocity, kým sa ich odvážila dostať von a vtedy už boli tie pocity aj pokrivená a preexponované.

Ak máš problém s pôrodmi a pôrodníkom, máš zrejme pokryvené vnímanie ženského tela. To sa muselo stať ešte v tvojej pôvodnej rodine a to už možno ani nie je na psychológa, ale skôr konkrétne na sedenie u sexuológa, ktorý by ti aspon trošku vedel pomôcť. Zvlášť, ak máš pocit, že upratanie tvojej hlavy bolo náročnejšie ako pôrod tvojej manželky. Za pokus to myslím stojí, bude ťa to stáť len trochu tvojho času a aspon sa vyrozprávaš niekomu, kto už počul horšie veci.

Zarazil ma aj tvoj názor na dojčenie na verejnosti. (Slipy? To vážne?) Aj ma vlastne dosť urazil, tak ako aj veľa iných žien. V čase, keď v celom západnom svete prebieha masívna kampaň za normalizáciu dojčenia, je tvoj postoj minimálne smutný. Kŕmiť deti je normálne. Dojčenie je normálne. Deti je najlepšie kŕmiť vtedy, keď sú hladné. Ak ťa to obťažuje, nepozeraj sa. Dúfam, že nečakáš, že žena odíde kŕmiť svoje dieťa niekam do kúpeľne, alebo na záchod, aby to bolo akože vo všetkej čistote. Nie som síce aktivistka za dojčenie, to by bolo pokrytecké vzhľadom na dĺžku dojčenia môjho syna, ale som určite minimálne fanúšik dojčenia ako takého. Je mi jedno či na verejnosti, alebo v súkromí. Iba človek s nejakým sexuálnym problémom v tom môže vidieť niečo sexuálne.

evkakorcek
25. feb 2014

sa stavím že ten jej chlap ked ju videl za počítačom hned si pozrel historiu kde bola na nete, na ktorých stránkach, tam si našiel aj túto diskusiu a hned sa sem musel začať obhajovať. ale toto je až prehnaná kontrola! úprimne ľutujem tú jeho manželku ☹ fakt je to smutné. Ja by som s takým človekom nedokázala žiť. čítala som všetky jeho príspevky a rozhodne to obhajoba nebola, iba skôr potvrdil to čo si všetky ženy tu na fore myslíme. Žiarlivosť nie je zdravá v žiadom z prípadov, žiadna kontrola zo strany manžela nie je normálna! keby si manželsku miloval tak ako si písal, dôveroval by si jej a nemusel sa tu "obhajovať" resp. strápnovať!

gabu_lienka
25. feb 2014

ziarlit na gynekologa to som este teda nepocula, a ani by ma nenapadlo ze to vobec moze niekoho napadnut! pre boha.... a ziarlit na lekara pri porode - ved to je doslova UCHYLNE!!!!! toto uz je uchylna sexualna CHOROBA. daj sa liecit, je to nechutne

eliska31
25. feb 2014

neviem si predstavit ako by predychaval situaciu ked zena rodi na fakultnej nemocnici a pri porode su aj medici..ze clovek dvihne hlavu a tam je dalsich 10 medikov co niekedy sami nevedia ci maju kukat do plafona, alebo do zeme abo kam 😀 😀

katka1981
25. feb 2014

@kaktusik007, ja viem, ze neviem vsetko a ze ma este dost vela veci prekvapi, ved nemam skusenosti ako stara babicka, ale ze niekto upravuje vystrih matke pred vlastnymi detmi alebo ziarli na jej otca, to je asi poznacenie z detstva. Ja som bola tiez prve 3 roky vztahu velmi ziarliva, dosledkom predosleho vztahu (nastastie to uplne preslo, lebo rany sa zahjili a lepsie sme sa spoznali), ale mne sa velmi pacilo ked mal moj partner na sebe sexi oblecenie alebo super vonavku, Kolkokrat sme sa smiali, ze za nim vratnicka chodila, ze ako krasne vonia, bola ta pani vo veku jeho mamy, alebo keby aj mladsia, ved mna to len potesilo, vzdy lepsie akoby sa otacali, ze ako smrdi alebo ze aky je asexualny. Je mi luto, lebo je jasne, ze ma chlapec problem a dokazom je aj to, ze si ho neprizna. Lebo ziadny psychicky chory clovek si to neprizna a nechce to ist riesit. A o tom ako mi je luto tej mamicky a celej rodiny, to sa ani bavit nemusime. Zial nemame im ako pomoct. Ked ju tak miluje, mal ist k psychologovi, psychiatrovi, ved to je to iste ako ist ku koznemu, alebo zubarovi, nechapem, co sa niekto tomu tak brani. Neviem ci maju dceru, ale mozno sa to ozve aj tam. Neviem si predstavit ako bude reagovat, ked si najde chlapca, zlame mu nohy? Pocula som, ze sa stava, ze otec ziarli, ked si dcera najde priatela. Neviem co je na tom pravdy, ja som nic take doma nikdy nezazila. Ale u nich by to bolo dost mozne.

katka1981
25. feb 2014

@mimla, k tvojmu prispevku nemam co dodat, lepsie by to snad nikto nenapisal. 100 percentny suhlas!!!!!!!!!!! Dakujem.

Vies co je ale najsmutnejsie? On si to nikdy neprizna. Mam pocit, ze je sociopat. Nechcem ho urazat ani ho diagnostikovat, ciste na zamyslenie, ale krasne si to vystihla!

katka1981
25. feb 2014

@bajka22, moja, ja sa niekedy nevyznam sama v sebe, nie to este v muzoch 😀 😀 😀 ale mas pravdu asi muzska jesitnost 😀 Som rada, ze som zena 😀

gabu_lienka
25. feb 2014

@eliska31 prazdniny su v krajoch BA, NR, TT

eliska31
25. feb 2014

@gabu_lienka dakujem, uz som to prezistila...len sa mi zdalo ze si niekto robi srandu co je tiez jedna moznost....alebo je toto pravda a je to amen-cma

lauricka
25. feb 2014

@marriah ten clovek je chory a Ty to vies....na toto musis pozbierat vela sil, aby si to vyriesila. Zajdi za odbornikom a porad sa tam.