icon

Je normálne žiarliť na partnerku kvôli pôrodu?

marriah
24. feb 2014

Ahojte, som veľmi smutná, že mi moje manželstvo nevychádza, tak ako by malo. Máme s manželom tri krásne detičky, obaja ich veľmi ľúbime. Môj partner nám však znepríjemňuje spoločne strávené chvíle tým, že ziarli . napr. na to, že ma videl cudzí muž /doktor/pri pôrode nahú . Je to normálne žiarlit na doktorov? Veľmi mi to sťažoval, keď som bola tehotná, bývam 300 km od rodiny. Napriek tomu som mu porodila tri deti, pri pôrodoch nebol, lebo nechcel. Vraví, že to je nič, oproti tomu, čo si musel v hlave upratať on, pričom to hocikedy vyťahuje /takže až tak sa s tým nevyrovnal /. Návštevu psychológa odmieta. Ziarli aj na môjho otca, nesmie ma vidieť, ako kojím malého. Alebo, že večer, keď som v pyžame , nemám pod ním nohavičky, pričom nenosim žiadne negliže, alebo priesvitné veci. Keď sa sklonim k deťom, nesmie mi byť vidno do výstrihu. Je to už psychicky náročné, byť veselá pri deťoch, dať im veľa lásky v takomto prostredí. Ako to vydržať ? Mám radšej odísť? Byt nechce predať, tvrdí, že to je náš domov a nedovolí mi odísť s deťmi. Nevie pochopiť, že ma strašne demotivuje byť pri ňom romantická a sexy, keď to vo mne už potlačil tými svojimi výčitkami.

bambinkaa
25. feb 2014

autorka diskusie zmizla bezo stopy. Cakali sme nieco ine? Je mi jej dost luto. Teraz okrem toho celeho bude mat este plus problemy doma.

eliska31
25. feb 2014

Autorka zmizla..lebo podla mna je to ta ista osoba ako jej pan manzel...si vsimnite rovnaky styl pisania, zatvorky a bodocky...to kvoly comu je dobre takto sa zabavat na nete? Ked je to pubertacka mladez, tak prajem zo srdca aby to aj take zazili, aby potom zistili ake to je...a snad si potom spomenu, ze raz si z takej tazkej a vaznej temy robili srandu 😠

katka1981
25. feb 2014

@bobobbb, cakal si empatiu? Mne vraj empatia chyba, no neuveris, ale odo mna si jej dostal. Tiez som kedysi bola ziarliva, preslo ma to po 3 rokoch vztahu. Dovod? Predosly vztah. Ked som dotycneho pochovala, rozumej, pre mna sa stal mrtvym, vyliecila som sa 🙂 Pochopila som, co mi moj terajsi manzel hovoril, ze ziarlit nema vyznam, lebo nikoho konanie ajtak neovplyvnis. A ma pravdu. Keby ma chcel podviezt, ako tomu zabranim? Zakazem mu pozerat na zeny? (to som nikdy nerobila, ani nechcela), zakazem mu nosit rozopnute dva gombicky na koseli? Dovolim mu pouzivat parfem iba doma? Nikto nema rad obmedzovanie. Nikto. A uz vobec nie, tak ako to robis ty. Co je snad tvoja manzelka tvoja dcera? Ked si si ju bral, vedel si aka je, preco ju obmedzujes v obliekani? Vzrusovala by ta praca gynekologa? Lebo inak nechapem, ako mozes nato ziarlit. To, ze si sem napisal svoje pocity, to nie je ziadna hanba, je to skor velke plus. myslis si, ze teraz kazdy vie, ze a to je Robo nas sused z Malinova, co maju ten novy zlty dom. Ups, hadam som sa netrafila, lebo to by si urcite nerozchodil. Cisto som si to vymyslela. Neviem kde byvate, ani mna ani nikho to tu nezaujima. Toto forum je super, lebo kazdy sa vam snazi poradit, nikto sa tu nehada. Je to problem a maju ho aj viaceri, mozno sa tu niekto zbada, ze ved ja robim svojej zene to iste a zacne so sebou nieco robit, naopak mozno nejaka mamicka si uvedomi, ze tiez sa chova divne k svojmu muzovi. Potrpis si na tom, co si o tebe druhi myslia? Je mi ta luto, ja uz tento problem nemam. Nic nie je horsie, ako trpnut, kto co o mne povie, kto si co o mne mysli. No mam na haku. Aj ten pupak co sa mi vyhodil je len moj a ked sa niekomu nepaci, nech sa nepozera. Alebo niekomu vadi, ze mam dnes krvave oci z pocitaca? No tak sa mam hanbit? Alebo ze ma niekto videl nervoznu v Tescu a bude ma ohovarat? Na vsetkom sa len usmejem. Naco struhat formu? Uvolni sa a chod k lekarovi, daj sa vysetrit. Zaklad je problem si priznat, potom ho zacnes riesit. K psychiatrovi mozes ist uz aj bez vymenneho listka. Ak potrebujes, najdes si kontakt aj na koniku alebo cez google. Popripade chodte tam spolu s manzelkou, nech ona povie svoju verziu a ty zase svoju. Kazdy mate svoju pravdu, a najdete aj riesenie. Nezabudaj, ze programujes hlavy svojim detom. Aby z nich nevyrastli rovnaki ziarlivci ako si ty. Ak uz nie kvoli manzelke, tak kvoli svojim detom sa vschop a vyhladaj pomoc. Pozri si kolko ludi ti napisalo a ani jeden nenapisal, ze to co robis je v poriadku. Mozno by ti len doporucil nejake knihy. Niekedy staci si citat dokola to iste a casom sa tvoje myslenie moze znormalizovat. Trpis aj ty a to velmi. Preco sa nechces citit slobodne??? Obmedzujes seba aj svoju rodinu a uplne zbytocne. Vela stastia.

katka1981
25. feb 2014

@eliska31, mne to nepripada ako zabava, vazne nie. Mozno ma zakazane, co ty vies? Fakt mi to nepripada ako zabavka. A keby aj ano, mozno sa v tom pribehu najdu ine zeny a uvedomia si, ze maju doma ten isty problem. Podla mna velmi poucna tema.

sissy27
25. feb 2014

@kaktusik007
@sisaha ona nepíše, lebo kým odišiel do práce, tak jej vypol internet a on píše z práce... sám to tu niekde spomína, tuším na konci 2.strany...

lulkala
25. feb 2014

@marriah prosim ta ked ti ten ´dozorca´ spusti pristup na internet ozvi sa nam, nech vieme, ze ti neublizil...aj ked bohuzial ako z vlastnej skusenosti poznam tieto typy uboziakov- tak ti vycistil zaludok, ze radsej sem nepojdes, len aby uz drzal hubu a mala si klud ..
Ked som mala 18 mala som podobny vztah a ano TIEZ mu vadil moj gynekolog, v kazdej sukni, obtiahnutejsich nohaviciach a aj teplakoch ( este ze sa vtedy nenosili leginy ) som bola kurva a tiez som nou bola ked som isla na rozky do obchodu a neoznamila som mu to dopredu, ked som sa sprchovala bola som podorziva, ze preco chcem byt cista, nesmela som sa s rozpravat s muzmi a uz toboz ich pozdravit ahoj, to bolo moc intimne a podobne blaznovstva..chvala bohu to netrvalo dlho, ale neodisla som okamzite lebo som bola najivna 18-tka a aj som ho samozrejme lubila..a nesuhlasim, ze si ona zasluzi, aby k nej takto spraval...je to manipulant, kto to nezazil len tazko pochopi, preco je nadalej s nim a este ked aj maju deti..musi to byt tazke...ale poviem ti jednu vec, ked ho opustis, ten pocit slobody ktory ta ovladne,to bude naaadhera,neda sa zit a s takym clovekom..

eliska31
25. feb 2014

@katka1981 ak je to pravda, a pomoze to k nejakemu pokroku vpred, tak OK. Nemam nic proti tomu, aj ked pan manzelik pride domov, to este len bude rosado doma. Lebo my cudzie zeny sme si dovolili prevetrat ich spinavu blielizen..a to este akym sposobom...ach jaj...cele zle...uplne cele zle...

katka1981
25. feb 2014

@eliska31, mne to nepripada ako sranda, ale to vedia len autori. Skor si myslim, ze bude doma veselo. To co maju v pase, kde byvaju, to je nepodstatne. Ci pise pravdu, ci klame, ved je uplne jedno ci sa tento problem deje v Nitre, Kosiciach ci Bratislave. To urobil zamerne, aby ich nikto nenasiel, ale kto z nas ma uz potrebu googlit ulicu a dom kde ziju? V kazdom pripade ako niektore kocky pisali, stretli sa aj vo svojom zivote s takymto pripadom a je dobre mat otvorene oci. Len ja sa obavam, ze takeho manipulatora (sociopata) odhali clovek az ked je neskoro, resp. neskor.

eliska31
25. feb 2014

@katka1981 ak je to pravda, mne je jedno kde byvaju..hoci aj na mesiaci alebo medzi martanmi...on by potreboval poriadnu terapiu a ona tiez. Lebo stavim sa o hocico ze zena v takom vztahu ma sebavedomie v minusovych hodnotach. A aj keby sa obliekla sexi, tak by sa citila ze robi nieco zle, lebo taky chlapy pomalicky ale isto preockuju mozog 😖

adri266
25. feb 2014

@marriah si v poriadku???

Baby, ja si prave v tejto chvili zelam, aby bol tento pribeh vymysleny, lebo ak nie je, tak autorka ma riadny pruser. Kto to kedy videl, aby hned manzel reagoval na to, co napisala manzelka??? SAmozrejme, normalny clovek nie, ale ten, co manzelku vo vsetkom kontroluje, ano.. Lebo ak by som ja zalovala na manzela, asi by som sa mu nechvalila...A on sa este obhajuje, ze je normalny...tak toto normalne nie je.
Uch, mam az z toho zimomriavky, ale take neprijemne 🙄 🙄 🙄

alca85
25. feb 2014

@adri266 možno si myslela, že keď si prečíta názory, tak sa trošku nad sebou zamyslí....ale tiež by som bola radšej keby to bolo vymyslené, lebo keď nie je, nechcem vedieť, čo sa u nich teraz deje.

fra
25. feb 2014

Doktor Plzák- český psychiater a matriomoniológ (veda o manželstve) mnohokrát písal, že pre manželstvo sú najrizikovejšie dva typy ľudí- chronickí žiarlivci a alkoholici a že s takymi by človek NIKDY nemal uzatvárať manželstvo, lebo v nom budú nešťastní všetci zúčastnení. Tí alkoholici možu - a pár ktorým sa to podarilo dokonca poznám- úplne abstinovať, ale ako sa môže zlepšiť chorobný žiarlivec netuším. Myslím, že pre mna by bol varovny signal už to uplne prvé čo pán manžel spomínal- celkom pokazená zábava kvoli tomu, že jeho- vtedy ešte len priateľku- mohol (teoreticky) vidieť cez sprchové okienko syn susedy. Po takom signale by som zo vzťahu vycúvala, lebo už toto je uplne jednoznačne choré a ak sa to stane v štádiu chodenia tak nie je o čom (o tom vypínaní netu ani nehovorím, uplny klinec do rakvy, toto určite nepochopí ani žiaden normálny muž, nie že žena). V jedno dúfam, že moje dcéry poučím včas, aby z prípadného vzťahu s chorobnym žiarlivcom ihned vycúvali, hoci by im to mohlo spočiatku aj lichotiť- ten záujem a akože láska, v skutočnosti len masírovanie vlastného ega.

fra
25. feb 2014

A zakladateľky diskusie mi je uprimne ľúto, tiež si želám, aby toto nebola pravda a bola to len nejaká prázdninová hra, ale žiaľ vyzerá to až podozrivo pravdivo 😖

eliska31
25. feb 2014

@fra presne tak...od takych ruky prec...a nech mi nikto nevravi ze je tam laska jak hrom. Kto ma kustik zdraveho rozumu este vtedy, tak by sa mu v hlave rozblikala kontrolka...ja som mala napadnika este ked som bola mlada a sprosta. Tiez mi povedal, ze mam kratku suknu a ruz na perach jak semafor cervenu...a hned sa mi rozblikala kontorlka, ze uuuups, toto neni dobre! Preco by mi mal chlap nakazovat co si mam obliekat a ako malovat? A to ze sprchovat a cez okienko pozera susedov synator....jezkove oci. Dobre ze nenapisal, ze ma aj dalekohlad a cmucha po sprchach! To je chore...a co maju doma? No 3. svetovu vojnu, lebo manzelka si dovolila zalovat verejne co sa u nich doma deje. Zrazila mu hrebienok...z takych chlapov je mi az zle a dviha sa mi zaludok! Aaaa viete co??? Aby tento manzelik uplne si myslel ze sme my zeny objekt sexualnych chuti: tak my s priatelom ideme cez leto do Prahy na nuda plaz! A viete co??? Vobec nam nebude vadit ze budu na nas kukal a vyvolvat okale! Lebo aj mi budeme ocumovat inych! 😠 A my na to mame gule, aby sme aj takto vytreli zrak takymto ludom!

floretine
25. feb 2014

Keď som si prečítala príspevok od pána manžela, tak ma zamrazilo. Mám len 19 rokov, ale pred rokom som sa rozišla s priateľom po 2 rokoch aj troch mesiacoch vzťahu a teraz vidím že dobre som urobila, pretože on bol podobný typ. Stále mi rozprával že obdivuje moju čistotu a nevinnosť a že sex chce mať až po svadbe, lebo tá panenskosť je na mne najkrajšia a pritom bol neveriaci. Nebudem si klamať, viem o sebe že som pekná a nemala som o nápadníkov núdzu, a keď sme boli niekde v meste na prechádzke spolu a mala som na sebe pekné šaty a niekto sa na mňa zahľadel, on bol schopný sa uraziť kvôli tomu a odísť a nechať ma tam. Tiež mi vždy musel schváliť oblečenie predtým než sme spolu niekam šli, a to som sa nikdy neobliekala nejak vyzývavo, i keď pekne a s vkusom.Pre ostatných to bol taký ten dokonalý a milý oslnivý typ a po rozchode keď som rozprávala čo robil, tak mi nikto nechcel veriť že by bol toho schopný. Dlho po rozchode sa mi vtieral do života, prenasledoval ma, objavoval sa na miestach kde si bol istý že budem, rozprával mi že ja potrebujem chlapa, ktorý mi nahradí otca a ktorý sa bude o mňa starať, a keď som začala chodiť s novým priateľom a šli sme na stanovačku a náhodou sme ho tam stretli, tak potom napísal mail mojej mame, že či je podla nej
v poriadku že spím s priateľom pod jedným stanom, že by mi to nemala dovoliť. Možno to niektorým ženám znie absurdne, ale takýto ludia naozaj existujú a postupne sa to len zhoršuje, ja to viem sama, lebo tiež som to začala vidieť takmer až po dvoch rokoch. Dúfam že marriah je v poriadku.

eliska31
25. feb 2014

tu potom obaja maju problem...ked to tak citam...joj cele zle...najhorsie bude to, ako to zvykne byvat, ze si to odskacu deti 😖

lentilka1506
25. feb 2014

@floretine taká mladá a inteligentná!!! super si urobila!!! takto Ti je milión krát lepšie, bez takého ---ehm--ako ho nazvať?! si šikulka!!!

floretine
25. feb 2014

@lentilka1506 no práveže som si potom hovorila aká som bola sprostá....tiež mal také krásne reči, vzletné, dokázal si človeka omotať okolo prsta...kvety mi nosil, písal listy, pohladnice, romantika ako hrom a potom ako kontrast hentaké správanie od neho, a vždy som si hovorila, veď musím byť šťastné dievča keď je taký a predsa každý má svoje muchy...ale potom som začala tie veci vidieť úplne inak lebo toho začalo byť strašne moc naraz

fra
25. feb 2014

@floretine aaale, čo bolo bolo, hlavne že si nakoniec pochopila 🙂 🙂 🙂
kiež by to viacerým došlo ešte pred tym, než sa zaviažu s takýmito týpkami roznymi závazkami

hradnapani
25. feb 2014

@filipal preboha ☹ tych problemov je tam dost. Skoda, ze si autorka nezobrala nejake rady k srdcu a dospelo to az do stadia, ze sem prisiel on 😠

filipal
25. feb 2014

@hradnapani ano, to by chcelo skuseneho psychoterapeuta. je tam vselico nakopene....a urcite by bolo treba ist riadne hlboko. 😒

limetka713
25. feb 2014

@bobobbb píšeš, že keby si išiel na chlapskú stránku tak tam by si našiel viac sympatizantov..tak ja ťa vyvediem z omylu..kým ja si čítam túto diskusiu, je u nás na návšteve brat môjho chlapa..dala som im prečítať úvodný príspevok od tvojej ženy a pak som vyselektovala len tvoje ďalšie komentáre, kt. si tu dal..naschvál, aby si nebodaj nepovedal, že by boli ovplyvnený ženskými názormi..najskôr sa rehotali, lebo si mysleli, že ide o nejaký vtip..ked som ich vyviedla z omylu, tak len krútili hlavami, že to čo je za magora..a odkazujú ti to, čo asi každá jedna z nás..daj sa liečiť, iné ti nepomôže !! každý normálny človek vidí, že tvoje správanie nie je normálne bez ohľadu na to, či je to žena alebo muž !!

anatalia77
25. feb 2014

@filipal nechce sa mi to hladat,ale nemala ona 3 dcerky?,lebo v tom inom probleme spomina syna...

bajka22
25. feb 2014

spomínala som to aj môjmu manželovi a tiež hovoril, že buď je to vymyslené, alebo je ten človek úplne mimo 😒

sisaha
25. feb 2014

@sissy27 on je taky empaticky a milujuci manzel, az jej od samej dobroty vypne pristup na net? Pre mna by to bola konecna...

katka2365
25. feb 2014

Sa cudujem ze si neisiel studovat medicinu a byt gynekologom aby si mohol odrodit svoju zenu po tolkych rokoch. 😀

marriah
autor
25. feb 2014

@katka1981 nepíšem si s bývalým

marriah
autor
25. feb 2014

@sissy27 už sa vyjadril, nepôjde

sisaha
25. feb 2014

@marriah joj dievca, necudujem sa, ze si frustrovana.. zijes zivot aky chce tvoj muz, nie aky by ste mali zit obaja..., t.j. v rovnovahe...