Je partner po 15 rokoch stále cudzí človek?
Žijem s mužom 15 rokov v spoločnej domácnosti, mame spolu 2 deti, nie sme zobrati. Keď prídeme na návštevu k mojej mame, povedala mu ze je cudzí človek (z nejakého dôvodu). Keďže nás spájajú naše deti, on je pre ňu cudzí alebo už príbuzný alebo ako to nazvať?
Každá minca má dve strany,pre niečo asi ten sobáš existuje.Ano je pravda,že ak má vzťah fungovať bude aj bez "papiera" a ak nemá tak nebude.Ale napríklad,keď sa ti narodí dieťa,načo ti je rodný list,načo ste v ňom napísana ako matka,veď je to tvoje dieťa a budeš ho milovať aj bez papiera.A takýchto situácii sa dá nájsť viac.V tejto akože modernej spoločnosti sa stal manželský zväzok akoby kameňom uviazanym na nohu ,možno symbolom demokracie😂 a načo sa sobášiť,však nemusím🤷.No nech si každý robí ako chce,hlavne nech je s tým uzrozumeny.
@rorino Manželský zväzok-symbol demokracie?? 🤣Teda už som počula fakt všetko. Uz len liberalizmus trebalo do toho zakomponovať a progresivismus.🤣🤣
@stanulienkat t,treba čítať s porozumením ,z celého si vybrala tu najmenej podstatnú vec🤦
@1ryba áno,je to take pomýlené všetko.Ved bodaj by sme žili všetci v šťastných zväzkoch,či už oficiálnych ,alebo neoficiálnych.Ale mne je do smiechu,ako všetci na všetko potrebujú papiere a potvrdenia,a keď ide o manželstvo, už je to zrazu "len" papier😂.Ale ako som už napísala,nech si každý urobí ako chce😉
@rorino Ja som netvrdila, že sobášny list nie je oficiálny doklad. Samozrejme, že je. Ale ty si napísala: "načo ti je rodný list,načo ste v ňom napísana ako matka,veď je to tvoje dieťa a budeš ho milovať aj bez papiera." Ako keby sa rodný list vydával preto, aby matka mohla milovať svoje dieťa. Ale on sa vydáva, ako doklad totožnosti dieťaťa. Čiže tento príklad vôbec nebol vhodne zvolený.
@rorino Rodičia sú v rodnom liste zapísaní, lebo sú za dieťa zodpovední a oni majú ten občiansky preukaz, keby bolo treba. Ale dospelý človek je zodpovedný sám za seba. Nie je zaňho zodpovedný manžel, či manželka.
Ale to je jedno, podľa teba to je úplne rovnaká situácia, podľa mňa úplne iná, takže asi to necháme tak. Pekný deň aj tebe.
@lenkakravcova moja mama je stará škola, stará generácia , fakt, tesne pred 80., a nikdy môjho partnera neriešila že je "cudzí ". Berie ho ak stabilnú súčasť rodiny, mňa, má s ním 100x lepší a bližší vzťah, ak s "vlastným" zaťom
@lenkakravcova nevieme,ale ty si hned zautocila na jej partnera,ze je to jeho chyba
Mama to povedala "nahrubo. Nevhodne zvolená forma ...asi v zápale nespokojnosti, alebo z dôvodu ublížiť...ale obsah je správny.
Ahoj, nepočúva sa to príjemné, ale v podstate Ti na plnú hubu povedala to, čo by Ti mala povedať i lekárka, ak bude v nemocnici a budeš sa zaujímať o jeho zdravotný stav a pod situácie....

tak si asi musíte vybrať. Buď ste celí šťastní, že ste sa nezobrali a ste spolu a potom si mamine reči nevšímajte - alebo, ak vám to vadí, sa jednoducho zoberte a máte vystarané