icon

Je partner po 15 rokoch stále cudzí človek?

27. jan 2024

Žijem s mužom 15 rokov v spoločnej domácnosti, mame spolu 2 deti, nie sme zobrati. Keď prídeme na návštevu k mojej mame, povedala mu ze je cudzí človek (z nejakého dôvodu). Keďže nás spájajú naše deti, on je pre ňu cudzí alebo už príbuzný alebo ako to nazvať?

Strana
z2
danica2711
27. jan 2024

tak si asi musíte vybrať. Buď ste celí šťastní, že ste sa nezobrali a ste spolu a potom si mamine reči nevšímajte - alebo, ak vám to vadí, sa jednoducho zoberte a máte vystarané

rorino
27. jan 2024

Každá minca má dve strany,pre niečo asi ten sobáš existuje.Ano je pravda,že ak má vzťah fungovať bude aj bez "papiera" a ak nemá tak nebude.Ale napríklad,keď sa ti narodí dieťa,načo ti je rodný list,načo ste v ňom napísana ako matka,veď je to tvoje dieťa a budeš ho milovať aj bez papiera.A takýchto situácii sa dá nájsť viac.V tejto akože modernej spoločnosti sa stal manželský zväzok akoby kameňom uviazanym na nohu ,možno symbolom demokracie😂 a načo sa sobášiť,však nemusím🤷.No nech si každý robí ako chce,hlavne nech je s tým uzrozumeny.

stanulienkat
27. jan 2024

@rorino Manželský zväzok-symbol demokracie?? 🤣Teda už som počula fakt všetko. Uz len liberalizmus trebalo do toho zakomponovať a progresivismus.🤣🤣

rorino
27. jan 2024

@stanulienkat t,treba čítať s porozumením ,z celého si vybrala tu najmenej podstatnú vec🤦

h2
27. jan 2024

@rorino To je teda prirovnanie s tým rodným listom! Veď to je oficiálny úradný doklad dieťaťa. Iný nemá. Zatiaľ čo ty máš občiansky preukaz. Alebo sa preukazuješ na úrade sobášnym listom? 🤦‍♀️

rorino
27. jan 2024

@h2 jasne,že je to oficiálny doklad,rovnako ako máš oficiálne manžela,alebo len chlapa🤷.Veď chod na úrad a žiadajú všetko ako ako manželka ,keď ňou nie si🤷.Mne je to úprimne jedno ,nech si každý robí ako chce,ale nechápem prečo sa na to sťažujú🤷

1ryba
Odpoveď bola odstránená
rorino
27. jan 2024

@1ryba áno,je to take pomýlené všetko.Ved bodaj by sme žili všetci v šťastných zväzkoch,či už oficiálnych ,alebo neoficiálnych.Ale mne je do smiechu,ako všetci na všetko potrebujú papiere a potvrdenia,a keď ide o manželstvo, už je to zrazu "len" papier😂.Ale ako som už napísala,nech si každý urobí ako chce😉

h2
27. jan 2024

@rorino Ja som netvrdila, že sobášny list nie je oficiálny doklad. Samozrejme, že je. Ale ty si napísala: "načo ti je rodný list,načo ste v ňom napísana ako matka,veď je to tvoje dieťa a budeš ho milovať aj bez papiera." Ako keby sa rodný list vydával preto, aby matka mohla milovať svoje dieťa. Ale on sa vydáva, ako doklad totožnosti dieťaťa. Čiže tento príklad vôbec nebol vhodne zvolený.

h2
27. jan 2024

@1ryba Ja som nikdy a nikde netvrdila, že manželstvo je prežitok, že je z doby kamennej, že nemá význam, ani že je to len papier. Samozrejme, že má význam. Pre väčšinu ľudí. Pre niektorých nie. Len to tá väčšina odmieta v mnohých prípadoch akceptovať.

rorino
27. jan 2024

@h2 ale áno,pretože podľa toho stačí rodný list,rodičia v ňom nemusia byť zapísaní,veď predsa každý vie,že patria k sebe.Manzelstvo má tiež nejaké práva a povinnosti,preto je to záväzok.

rorino
27. jan 2024

@h2 v podstate zdieľať rovnaký názor ako ja,len sa prezentuje s,akoby si ma naschvál nechcela pochopiť ako to myslím😉.h2 pekný deň ti prajem😊

1ryba
Odpoveď bola odstránená
h2
27. jan 2024

@rorino Rodičia sú v rodnom liste zapísaní, lebo sú za dieťa zodpovední a oni majú ten občiansky preukaz, keby bolo treba. Ale dospelý človek je zodpovedný sám za seba. Nie je zaňho zodpovedný manžel, či manželka.
Ale to je jedno, podľa teba to je úplne rovnaká situácia, podľa mňa úplne iná, takže asi to necháme tak. Pekný deň aj tebe.

h2
27. jan 2024

@1ryba ???

h2
27. jan 2024

@1ryba Neviem síce, čo chceš povedať tým "ja som ťa nikde menovala.", ale hádam môžem napísať príspevok do verejnej diskusie aj bez toho, aby ma niekto menoval.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
h2
27. jan 2024

@1ryba No sranda, že ma na čítanie po sebe upozorňuješ práve ty.

rorino
27. jan 2024

@h2 presne.Aj manželia majú voči sebe zodpovednosť,ktorú druh s družkou nemajú😉

cacianka
27. jan 2024

@lenkakravcova moja mama je stará škola, stará generácia , fakt, tesne pred 80., a nikdy môjho partnera neriešila že je "cudzí ". Berie ho ak stabilnú súčasť rodiny, mňa, má s ním 100x lepší a bližší vzťah, ak s "vlastným" zaťom

petulda333
27. jan 2024

@lenkakravcova nevieme,ale ty si hned zautocila na jej partnera,ze je to jeho chyba

majada35
28. jan 2024

Mama to povedala "nahrubo. Nevhodne zvolená forma ...asi v zápale nespokojnosti, alebo z dôvodu ublížiť...ale obsah je správny.

sasesoe
28. jan 2024

Ahoj, nepočúva sa to príjemné, ale v podstate Ti na plnú hubu povedala to, čo by Ti mala povedať i lekárka, ak bude v nemocnici a budeš sa zaujímať o jeho zdravotný stav a pod situácie....

Strana
z2