icon

Je podľa vás normálne správanie môjho manžela?

23. jan 2021

Ahojte. Píšem anonymne, chcem opísať čo sa mi dnes stalo. Otvárala som balík, ale keďže som nemohla nájsť nožnice, skúsila som nožom. Bohužiaľ, tá páska nechcela povoliť a nôž sa mi odrazil silou do ľavej ruky, bol ostrý a urobil mi asi 3 cm hlbokú reznú ranu až do kosti na ľavej ruke. Samozrejme krvácanie bolo obrovské, masívne, kričala som na manžela nech ideme rýchlo na chirurgickú pohotovosť, lebo som nestačila kuchynské utierky vymieňať a navyše to hrozne bolelo. A on začal po mne vrieskať, že nie je na špagáte, ešte 10 minút sa prezliekal a dokonca si dal aj niečo jesť. Chápete v takejto situácii. Áno bola to moja nešikovnosť, že som si urobila úraz ale tak rýchlo sadnem do auta bez ohľadu či som v teplákoch ved nemusím byť nahodený ako do módneho žurnálu a idem to riešiť. Keby som tak brutálne nekrvácala, tak nesúrim, ale bolo to hrozné a ja som už začínala odpadávať. V aute po mne vrieskal, urážal ma, nadával mi, išiel 170 km cez obec ja som nebola pripútaná lebo sa mi kvôli tej ruke nedalo, ohrozoval ma na živote, ked som plakala, že ma zabije tak ešte viac pridal. Prosím poraďte mi aký je váš názor? Som vadná ja, že som hysterka? Lebo on to mne tvrdí. Alebo je chyba v ňom. Už som vážne zúfalá na pokraji síl.

Strana
z2
mondolina
23. jan 2021

Tak v strese reaguje každý inak. Máme robiť rozhodcu?

catherinah
23. jan 2021

V inych situáciách sa tiez tak sprava, ci toto bolo vynimocne?

pribinak
23. jan 2021

Najskôr aa oblieka pomaly, potom zas ide rýchlo, ....ťažko to posúdiť, ale keď nie si spokojná s tempom obliekania, jeho jazdou no tak si volám sanitku alebo taxík.

majkeel
23. jan 2021

Pat a Mat v akcii. Mali ste to poriadne obviazat tlakovym obväzom a ist do nemocnice. Vrieskanim krvacanie nezastavis, iba vsetkych vystresujes. Mate stastie, ze ste sa kvoli 3cm reznej rane nezabili pri buracke. Ty si sa nepriputala, to ta nemohol priputat on? Potom Ta "ohrozoval" rychlou jazdou.... omg.
Mali ste rovno pytat od dr. nieco na nervy.

barcinka13
23. jan 2021

Podľa mna nie si vadná a ani nie si hysterka, ale tvoj muž sa nevie správať..ja tiež otváram krabice nožom nevidím na tom nič zle..a stať sa úraz mohol aj pri varení keď sa kraja..však si to nespravila naschval..veľmi arogantne chovanie tvojho muža..nespráva sa podobne aj v iných situáciách? Či toto bolo fakt výnimočné? A preto píšeš lebo ťa prekvapilo jeho správanie?

srdeenko19
23. jan 2021

Zrejme bol v strese, ale teda zachoval sa ako dilino, sorry. Keby si mu doma odpadla, tak čo by robil? V kľude by sa najedol a obliekol a potom ta odviezol, ci zavolal sanitku, žasnem. Inak mate manželstvo fajn? To by som inak chcela vidiet jeho v tvojej situácii, keby si ešte jedla a pomaly sa obliekala a on by zatiaľ prúdom púšťal žilou.

jarnajar
23. jan 2021

Asi ani inak nebude ideál, že? Lebo sama vieš, že takto sa milujúci človek nespráva. Sú ľudia, ktorí reagujú v takýchto situáciách čudne a odmietavo zo stresu, zľaknú sa, no nie do takejto miery ako tvoj muž. Môj otec tieto situácie typicky ohundral, občas okričal, no do minúty sa spamätal a ochotne konal.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
darinkal
Autor odpoveď zmazal
majkeel
23. jan 2021

Sorry, ale ked dostane niekto pri hlbsom porezani pomaly hystericky zachvat, treba ho osetrit a mozno aj dve slabe preplesnut, aby sa upokojil. Ved ti neodrezalo ruku, nohu, ani ste neprerezali tepnu - tam to na tu chvilu staci stiahnut nad ranou, ani to nebol pneumotorax.
Dolezite je, ze nespanikaril (co sa divim, pri tej hysterii) , ta osetril a odviezol na osetrenie a nie ze ides riesit, ci bolo vsetko tip top so stopkami v ruke, ze do 2 minut vyjazd, analyzovat pomaly kazde slovo,...

mondolina
23. jan 2021

Nevieme pohľad muža... mohlo to byť kľudne aj inak.

mondolina
23. jan 2021

Tiež sa mi raz podarilo poriadne si zarezat do ruky, krv ako z prasaťa. Ale na nikoho som nevrieskala, zatlačila som ranu, obviazala som a bolo.

janinah
23. jan 2021

Jesť v takejto situácii môže len neempatický človek,rýchle prezlečenie z teplákov ešte pochopím.Ale aj ty si si krikom nepomohla,bolo treba ranu max. stlačiť a držať,nie stále uvolnovať. a meniť utierky.Oveľa horšia je tá rýchlosť,mohli ste skončiť na oveľa horšom mieste ako je pohotovosť.No nič,stalo sa,prežili ste,ale o pár dní s kludom angličana by som o celej situácii podebatovala.Ani jeden z vás nereagoval adekvátne,ale ak by sme to mali posúdiť,tak ani ty si nebola ideálna.

autor
23. jan 2021

On reaguje vrieskaním krikom a vulgarizmami pri akomkoľvek probléme, minule rozbil dvere na izbe čo nimi tak treskol, uráža ma, útočí...podala som o rozvod, lebo už nevládzem, ale uprosil ma tak sme rozvodové konanie na pol roka prerušili.

deti95060810
23. jan 2021

tak už vieme kde je pes zakopaný...

majkeel
23. jan 2021

Tak je to jasne, hysterka a nervak, najhorsia mozna kombinacia vo vztahu. Bezte co najrychlejsie od seba ...

mondolina
23. jan 2021

A k tomu jedeniu...normálne si sadol k stolu, zohrial jedlo? Alebo hodil do seba rožok lebo vedel, že pohotovosť bude na dlho...
A pripútať sa dá aj jednou rukou.

darinkal
Autor odpoveď zmazal
autor
23. jan 2021

@darinkal máme

majkeel
23. jan 2021

Pre buduce si pre istotu nastudujte vopred troska prvu pomoc, davat na krvacajucu reznu ranu papierove kuchynske utierky. 🙂 Gaza, cisty tlakovy obvaz, pripadne tenky maly uterak, cista prezehlena latkova utierka,... Stlacit, stiahnut.

autor
23. jan 2021

@majkeel tieto veci som nemala k dispozícii ani neviete kde sa to stalo a za akých okolností, ja som sa nemohla dostať do domu lebo ma vymkol a kuchynské utierky mi doniesla dcéra

mondolina
23. jan 2021

Nakoniec Vás na pohotovosť dopravil a ste ošetrená a živá.
Teraz môžete začať riešiť rozvod. Veď čo iné.

majkeel
23. jan 2021

tak tricko, hocico,... hadam hadam clovek nie je vonku nahy. 🙂
A na buduce pri podobnych nehodach (ohen, rana, buracka,..) je najlepsie s krikom a rukami nad hlavou bezat dookola v panike a kricat co najhlasnejsie. Ohen sa zlakne, prestane horiet a krv od strachu prestane tiect. 🙂
Ale koniec dobry, vsetko dobre ... Prezili ste to obaja.

zuzanka.zuzu
23. jan 2021

@pribinak voláš si sanitku alebo taxík? a muža (= v mojom prípade najbližšiu osobu) máš načo, keď sa na neho podľa tohto výroku nemôžeš spoľahnúť? 😨 toto bolo úplne odveci čo si teraz treskla v snahe byť "nad vecou" 🙄 myslím si, že práve na toto sú najbližší...

beataxxx
23. jan 2021

V romantickom filme by sa urcite spraval tak, ako si si predstavovala, ale muzi su sebecke stvorenia, bud rada, ze Ta odviezol, ja som sa pri podobnom uraze viezla sama...asi by si mala na to co najrychlejsie zabudnut, ale chapem, ze sa citis ublizena

majkeel
Autor odpoveď zmazal
majkeel
23. jan 2021

Vesničko má Středisková Pane doktore, vy vsechno zlehcujete, ja nejlip vim, co mi je. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=VfanoeNpj3w
benit
23. jan 2021

@majkeel pane bože 🤦‍♀️

patka06
23. jan 2021

v prípade ako opisuješ ....hlboká rana so silným krvácaním a k tomu nevoľnosť ...by som volala RZP a vôbec neriešila so zatiaľ ešte manželom, o ktorom vieš ako sa správa

katwenka
23. jan 2021

Tak mohol sa aj zlaknut a konať skratovo....otazne je ci sa tak ku tebe chová aj inokedy.....

Strana
z2