Je podľa vás toto drzé?
Ahojte, poprosím o úprimný názor…svokrovcom som sa po rokoch odhodlala niečo povedať, aby sa nestarali do výchovy našich detí, keďže ma dourážali pre manželom a stvali ho proti mne, rozhodla som sa im to napisat, dám vam tu presný text a povedzte mi, či je to drzé, opovazlive a až take hnusne, že vás svokrovci začnú nenávidieť a nadávať vam tak, že normálne pochybujem o tom, či od niekadial neutiekli…už sa to ďalej nedalo, to, ako manipulovali muza a vkuse mu posielali články ako vychovávať dieťa, a že ja nie som dobrá matka a mám zlu výchovu, lebo malé deti nepustam same niekde…ďakujem za názory
(meno) pre pokoj v rodine, už sa prestaňte starať do toho, čo robí nás syn, čo môže a čo nemôže…vy ste si svojho syna vychovali a jeho výchovu určili podľa seba, a preto si takisto aj my určíme výchovu pre nášho syna…ak nás syn niekde nechce ísť, nebudeme ho nasilu presviedčať…s vami bol minule, tak teraz ide s niekym iným…ja od svojich deti oddychovať nepotrebujem narozdiel od iných matiek….I
Odpísali na to: robte si čo chcete, my sa do vás nestaráme
Ja som odpísala: chvalabohu, tak sa ani nestarajte, kde chodí s kým chodí, ako často je vonku, Každý vychováva podľa seba a keď nevie, tak sa nauci…
Ďakujem
Radšej to dávaj v 1 diskusii, teraz je to vytrhnuté z kontextu
@katarinka89 moj muž ked povedal do oči svojmu otcovi len raz v zivote, pol roka sa s nim nebavil😂 a to sa o deti ani nejednalo
Fuha, toto by som nerozdychala veru...ty si bola este velmi mierna(ked si seba predstavim, ako by som ja reagovala 😀 ). Ale u mna by asi ani nebolo nutne tak reagovat, lebo ked si predstavim mojho chlapa, ako by sa on zachoval, on by dal svokru hned do laty. Nedovolil by ani po prvom raze, aby sa to opakovalo. Tvoj chlap v tomto urobil velku chybu, ze to nechaval tak, lebo im "nechcel ublizit". Ale stalo sa, uz sa neodstane. Nesnaz sa udrziavat vztahy ani kvoli detom. Ano, je to smutne, ked sa deti nestretavaju so starymi rodicmi ale mnoho deti ich ani nema a nic im nechyba. Lepsie, ako ked maju byt v toxickom prostredi.
Skús dať odkaz na pôvodné diskusie
Keby sa ku mne takto správali svokrovci a huckali proti mne vlastné dieťa vôbec by mi nevadilo, že ho nevidiaeje to ich problém. V tomto prípade by som k nim moje deti ani nepustila. Nikto nebude proti mne huckali vlastne deti pokiaľ ich netyram a inak im neublizujem
nie je to vôbec drzé, máš s nimi veľkú trpezlivosť, ale naozaj s takými ľuďmi pomôže sa len od nich odstrihnúť
Ja by som nikdy nic svokrovcom ani jednak priamo nepovedala , ak, tak velmi decentne a po druhe, s nimi nezapasila a pisomne = neexistuje. Dalsia vec je to, ze moje deti su chovane typu = poviem ja, to plati, musia chodit ku rodinam samy, aj bezo mna, aj do kolektivov, samy, aj na kruzky, samy, a toto, co uvadzas je ojedinely pripad, som vyplestila oci/usta, keby si mi to porozpravala osobne, mozno by to malo iny efekt, ale takto toto neznie dobre pre teba. Skor pre tych svokrovcov , ale urazat, nadavky, to nemali. Tam by bola dobra separacia, a mozno vam to pojde cele dole vodou, az ku koncu. Treba si aj svokrovcov vazit , veci riesit s diplomaciou viacmenej, v tichosti, ale otvorene pisat a svokrovcom = zaciatok konca aj vztahu. Dosiahla si to, ze uz si ta nevazia, susedu odvedla by uprednostnili pre svojho syna a ten syn ( mozno ťuťko a nanič) ich bude iba kopirovat a tiez teba povazovat nanic a uprednostni susedu odvedla, s cim by suhlasili jeho rodicia.
@kassandra25 ja som bola zdvorila celé tri roky, nikdy som nič nepovedala, ale keď vam svokrovci robia zle, zámerne provokujú, vlastného syna proti vam huckaju, trhajú vam deti z rúk, vysmievajú sa, na vašu rodinu si ústa otvárajú, pred vašim dieťaťom na ženy nadávajú aké sú kúr…, ako nikto nie je dobrý, svokor na vlastných rodičov nadáva pred nami a deťmi, pred každým vlastne, tak to sa už ďalej tolerovať nedalo…párkrát sa mi vyhrážal, muža proti mne stval. A potom sme sa doma my dvaja hádali kvôli nemu…nech sa nikto nečuduje, že som s nimi deti nechcela nechávať same a dávať im ich
@kassandra25 ja si tento príbeh pamätám, a pre istotu som si prečítala pôvodnú diskusiu.
Hlboko sa mýliš, svokrovci su veeeelmi toxicki ľudia, autorka im napísala ešte veľmi slušne.
Aké už by som ich fakt úplne odstrihla, žiadne snahy že kvôli deťom. Nula nič ende
Nie, nepríde mi tá komunikácia normálna a slušná. Keď už máš nejaké výhrady, mala si to riešiť s nimi osobne. Písomný kontakt je neosobny a ton si tam každý môže domyslieť podľa jeho aktuálneho psychického rozpoloženia, co ničomu nepomôže. Každopádne mne keby si také napísala, tak si o tebe pomyslím svoje. Inteligentný a slušný človek reaguje inak. Nech je svokra akakolvek.
No ked je to tak, tvoj muz by mal vela pre vas spravit a im povedat. Ale mam dojem, zo psa, ktory ich poslucha a zo zlej manzelky, a a hlavne, ze tvoj muz je malicke dietatko svojich rodicov.
@cacianka nečítala som všetko iba úvodnú správu. K tvojej reakcii - za to, ze niekto sa správa ako hulvat, neznamená, ze mu to musim a mam oplacat rovnakou mincou. Ale tak to som ja, uz som si zvykla ze tu na MK sa spory riešia spôsobmi nad moje chápanie a logiku 😉 ..a pod moju úroveň
@karelova prečítaj si tú druhu diskusiu o jej svokrovcoch a pochopíš, že je ešte veľmi mierna
NACO?????? sa s nimi ko taktujes? Si masochista? Prerusim akykolvek kontakt a hotovo. A s muzom si urob poriadky. Jeho postoj nie je normalny. Treba si zastat manzelku a rodicov upratat.
Už v minulej diskusii ti radili prerušiť kontakty. Toto je jediná cesta. Bohužiaľ tvoj svokor sa nikdy nezmení, poznám tento typ.
@mimi2120 Prerušili sme…snažili sa nás kontaktov z neznámych čísel, aj tie sme blokovali, no po mesiacoch sme sa rozhodli, keďže mal muž narodeniny, že aspoň mamu odblokujeme, či napíše a zablahožela…urobila to, no nie len to, ale zas volala mužovi a zas zo iste, ako predtým…že je všetko len moja chyba, naša, že ja som bola drzá, atd…nikdy im nikto nic nemohol povedať, každý je pred nimi radšej ticho, lebo vedia, čo bude nasledovať, ale ja som už nemohla byt ticho, keďže mi vlastne dieťa huckali proti mne (necelé tri roky ma syn), mužovi posielali články, neustále mu hovorili, že ja mám zlu výchovu a aká som zlá a pošahana, keďže ja svoje deti milujem a sú na mna naviazané a oni so svojim synom (mojim muzom) nikdy poriadny vzťah nemali a vždy, ked mohli, strčili ho k starým rodičom, aby si od neho oddýchli…
Ta prva sprava OK, ale druha to uz mi pride zbytocne rypnutie. Ale ked si to tak citila tak budis. Treba aby ste si najskor vy doma vyrozpravali co je vhodne, ako to obaja vidite a aby ste nasli spolocnu rec.
no autorka, musite sa odstrihnut. sama pises,ze ani muzovi sa v detstve nevenovali, mali vlazne vztahy...tak naco silit aby boli s vnukom,ked maju nanho iba zly vplyv? aby ho pokazili? nekontaktovat iniciativne...ked sa ozvu oni - vseobecna konverzacia - akonahle zacnu nadavat a rypat, zlozit telefon, odist, atd. Vsteci su zli,len oni su dobri...pokial im nikto neodporuje a skace ako oni piskaju.....odstrihnut, zablokovat...nech sa urazaju...

@cacianka áno, písala, neraz…nikto z rodiny s nimi nemá dobrý vzťah, svokor nenávidí celu svokrinu rodinu, svojho brata, nikto na svete nie je dobrý iba svokor, všetci by ho mali počúvať a bolo by dobre, každý zle deti vychováva…atd…moja svokra naňho pozerá ako na Boha a jeho ego sa len nadúva…nikto sa mu nikdy neopovážil nič povedať, no ja som sa už musela ozvať…môj muž s nimi nemal dobre vzťahy v detstve, nechcel byt s nimi…psychické tyranie to strany otca celé detstvo a muž ma dnes následky…je toho veľa