icon

Je problém vo mne, alebo žijem s psychickým tyranom?

stnka2311
25. júl 2017

Velmi tazko sa mi pise, lebo mam v sebe hrozny zmatok. Neviem, ako by som nasla spravne slova na popisanie toho, co zijem. Som vydata,ale moje manzelstvo nie je statsne. S manzelom sa casto hadame. Bolo tot ak vzdy, odzaciatku. Niekedy su to malickosti, vsednosti no a nieekdy mam pocit, ze nemame rovnaky nazor na nic. Ani na tie zasadne zivotne temy. Asi sa pytate, ze preco sme sa teda brali. No a moja odpoved je, ze ja svojho muza milujem ( aj ked uz to vsetko zle vo mne lasku poriadne dusi). Zamilovali sme sa do seba na prvy pohlad. Nakolko sme spolu zacali dost skoror spolocne zit, vedeli sme aky je ten druhy. od zaciatku boli zadrheli. Ale boli sme studenti, potom sme si hovorili, ze sme horuce hlavy, potom, ze mame vela stresu (praca, financie, rodinne starosti) a takto plynul cas. Sme spolu 7,5 roka z toho skoro 4 roky manzelia. Mame domcek, psiky ktore sme zachrnaili z ulice..(deti zatial nie) a kopec dusna, krivd, hadok.....Moj muz tvrdi, ze za vsetko mozem ja. Ze som emocne nevyrovnana. ze mi nic nie je dost dobre. ze sa rada hadam, ze to potrebujem k zivotu. Toto vsetko ma samozrejme zranuje,lebo ja sa tak nevidim a aj situacie vidim vzdy inak ako on. Uvediem ako priklad jednu, sice staru,ale pre mna dolezitu. Mam nezhubne nadory pecene. Cela diagnostika bola komplikovana a i ked uz som vedela, ze je to nezhubne, nechalao to na mne dost dlhu dobu stopu. Mala som mat kontrolu a ist si po vysledky do onkologickeho ustavu. Vedel, aky je to rpe mna stres a strach. No nechapal to. Podla neho som robila z komara somara, pretoze som mala byt rada, ze je to nezhubne a nie sa "lutovat" a malovat certa na stenu pri kazdej kontrole. Svojim sposbom som s nim suhladila a nemala som pocit, ze malujem certy a ze sa lutujem, no bala som sa a ovladnut som to nevedela. Slubil ze na kontrolu pojde somnou. Vedel, ze nesmieme meskat, lebo inak ma na vysetreie nezoberu a cakat na dalsi temrin tyzdne by mis tres len pridalo. No napriek tomu si rano zaspal. Potom sa este sprchoval, holil (no roste ako naschval)...do nemocnice sme sice prisli vcas, ale pred budovou mi oznamil, ze nema kde zaparkovat takze pojde do rpace a potom po mna pride. Uplne som zdrevenela. Ano, situacia s parkovanim je tam zla. Ale ako mohol? Ved vedel ze sa bojim. Vedel ze mi dobre padne ked tam bude a opyta sa ma to ako keby o nic neslo. Co som mala urobit? V celom tom soku som mu povedala, ze tak ked nemas kde zaparkovat, prosit ta nebudem. A isla som. On tvrdi, ze ked mi teda zalezalo na tom, aby siel, nemala som mu povedat, ze ked teda nema kde parkovat, nech ide do rpace. ja to ale vidim tak, ze ako sa ma to vobec mohol opytat a navrhnut to. Naozaj neptorebujem aby tam bol somnou nasilu. Po tej vete, keby hned uz aj isiel somnou, uz by to pre mna nic neznamenalo......A takto je to so vsetkym. Vzdy. Chyta sa kazdeho slovicka, otaca ho proti mne. NIekedy mam pocit, ze je asi slabointeligentny, ked akoze nechape co s amu snazim povedat. Inokedy sa zasmejem a poviem si, ze proste chlap. No ale vacsinu casu a situacii mama pocit, ze je to proste psychicky tyran. Vzdy sa da vsetko vidiet z dvoch stran. ja sa snazim vidiet jeho pohld Ale aj to dokaze otocit proti mne. Kazde jedno moje prepac, mama vykrikovane a vnima to ako keby som sa priznala k najhorsim medziludskym zlocinom. Ked mu poviem nieco peken a pochvalim ho,alebo mu vyznam city tak zacne, ze hej? tak preco vtedy a vtedy v tej hadke si ine tvrdila a teraz ma milujes? a mne pada sanka. ano, hadky su skarede, ci u niekoho pekne? vylucuje to snad to, ze ho milujem? a takto psycho zijeme....a ja prisahm uz neviem, kde je rpavda. ci ja somf akt chora na hlavu, alebo on je psychicky tyran. Vzdy po kazdej hadke dokaze byt urazeny aj tyzdne. opustal ma uz 1000x no a ked sa snazim o napravu akoze mi teda poslednykrat odpusti....Mam 10000chuti zbalit sa uz to cele nechat tak, ibaze pridem o domov o rodinu po ktorej som tuzila a ak sa to stane, potrebujem vediet, ze som urobila maximum a potrebujem vediet, ci som naozaj navine ja. Ano, vzdy su dvaja,ale v takychto situaciach ako mame my, proste niekto musi byt tou pricinou. A ja potrebujem vediet, pre klud duse, ze kto. ja som ochotna zmenit sa, robim co viem...Dalo by sa pisat strasne vela. Viete mi prosim niekto pomoct upratat si v sebe? Ked sa pohadame, viem co chcem co citim. Akonahle hnev odozneje, zacinam samu seba spochybnovat. ze ved ma predsalen rpavdu. ja som na vine a pod. Citim, ze stracam samu seba :( Vzdy som vedela, kto som a co v zivote chcem a nechapem, ako ja mozem zit nieco taketo co ani len opisat neviem.

stnka2311
autor
26. júl 2017

@miadi prepac, ale vsuvas mi slova, ktore som nevyslovila. Nepovedala som mu, ze ziadne darceky. Celkovo ta informacia z mojeje strany, nebola nejaky velky oznam, rozhodnutie ci navrh. Vsedna informacia dlho pred vianocami. Informacia, recnicke konstatovanie len z mojeje strany, ku ktoremu s aon vtedy nevyjadril...a o niekolko mesiacov to ale zobral ako holy fakt, ktory mi podsunul a namiesto toho, aby sme teda situaciu naldhacili, on potreboval rozsudok s vinnikom. A tym som bola ja, pritom som nic take nevyslovila. Uviedla som to ako priklad toho, ako postupne, malickostami na ktorych som si vtedy nezakladala, zacal na mne svoju pracu. Stojim si za tym, ze nie je normalne, aby clovek prepinal v sekunde z jednej emocie do druhej. Mas dieta. predstav si, ze vzniklo nedorzumenie a ono chcelo inu hracku aku si mu ty dala. Nikto nemusi byt vinnikom. proste sa stalo. teba ako matku ta zamrzi. lebo si proste chcela u toho cloveka vyvolat pocit radosti. prepnes hned do extremne dobrej nalady? mne sa to nezda normalne. Nejd eo to, ze moj muz nevie citata moje nejasne signaly. Moj muz pouzil staru informaciu, ktoru prekrutil a podsunul ju v situacii, kedy fakt cakas harmoniu, klud, pokoj, proste vianoce. a hned v zapati srsal naladou aku bezne nemava.......

silesias
26. júl 2017

@mandala77 presne tak to aj ja vnimam.

stnka2311
autor
26. júl 2017

@mandala77 ja naozaj nemam energiu ta presviedcat, mas narok na svoj nazor,...potrebovala sm sa popasovat so svojim pocitom viny, ktoremu som nerozumela a ktory ma zvazoval a na zaklade ktoreho som nedokazala odist zo vztahu, ktory ma nicil......citila som vinu, tak som vzdy chcela vsetko napravat a dat doporiadku. nechcela som odist s pocitmi, ze som mu naublizovala, ale idem dalej lebo ja nie som statsna.......moj muz ukoncoval nas vztah slovami, ze to ja som labilna a dusevne chora. preco by som nad tym nemala uvazovat, ked moje vlasne pocity boli totalne zmiesane a clovek, ktoreho milujes ti nieco taketo systematicky opakuje? ty by si nehladala odpoved? ze preco sama sebe zrazu nerozumies? preco sa zrazu nespoznavas? hanbis s ao tom hovorit, ani o tom hovorit nevies lebo tomu celemu nerozumies.....

mandala77
26. júl 2017

@stnka2311 Ty sa trošku zorientuj v problematike násilia. Toto čo tu popisuješ tie Vianoce a návštevu lekárky sú malichernosti. Prečo by mal situáciu nadľahčiť? Prečo od neho čakáš iné správanie a len tú svoju predstavu považuješ za normálnu?
A ako si na Tebe začal svoju prácu? Izoluje Ťa od blízkych? Berie Ti peniaze? Bojíš sa ho?
A teraz dokážeš odísť zo vzťahu, keď si v tejto diskusii niečo pochopila? Myslíš, že u druhého muža sa Tvoj pocit viny akoby zázrakom stratí?
Vy máte chorý vzťah, takže to, čo žijete, sa nie je ani čo čudovať. Byť s niekým 7 rokov, s kým si nerozumiem a mám iné názory na život to človek nemôže vydržať so zachovaním si zdravého úsudku. Z jednej či druhej strany.

stnka2311
autor
26. júl 2017

@silesias naozaj kazdy chlap z bezne vymeny nazorov robi fatalne hadky s fatalnymi rieseniami ako rozvod a pod.? nemylsim si....Naozaj kazdy chlap namiesto riessenia hlada vinnika? naozaj kazdy chlap, vsetko co spravis, aj to dobre otocoi proti tebe sposobom, ze musis byt psychicky labilna, ked vcera si mu hovorila akko hrozne sa sprava (vlasne si sa len branila jeho atakom) a dnes uz mu dokazes povedat nieco pekne?( snazis sa o pohodu, o hodenie veci za hlavu a sustredenie sa na vas, na to pestovat vo vas to pekne, hladat spolocnu rec, cestu....) ....

silesias
26. júl 2017

Tiez to nechapem. Rozvod - nie, psychologa - nie, pomoc - nie.chces silou mocou pocut ze je tyran a potom co? Ukazes mu to? Prestan bedakat a hajde balit kufre.

stnka2311
autor
26. júl 2017

@silesias asi si si necitala celu diskusiu. Ja som ju zalozila s prosbou o pomoc v tom, upratat si v sebe. pretoze som vedela, ze zijem v zlom vztahu, kde mi je ublizovane ale akonahle som chcela odist, prisiel velky pocit viny. nerozumela som tomu. a ked citis vinu, mas pocit, ze to ty si ta co ublizujes. preto som v manzelste ostavala skusala aj nemozne. Vcera som dostala info na stranku, ktora mi pomohla pochopit, ze ten pocit viny, je to, co je pricniou a je to jeho prostreidkom ku mne....takze dnes je uz situacia ina a samozrejme sa rozvediem. Nikde nebedakam. Poziadala som o radu a tu som aj dostala....a podla toho sa zariadim.

mandala77
26. júl 2017

@stnka2311 Ty si si ten pocit viny veľmi zvláštne vyložila. Asi tak, mám pocit viny sa rovná týra ma a je psychopat.
Ten pocit viny si mala ešte predtým, ako si ho spoznala.

stnka2311
autor
26. júl 2017

@mandala77
@mandala77 maj si svoj nazor, respektujem ho...preto ti pisem uz poslednu odpoved, viac naozaj nemy zmysel konfrontovat sa. ja ako bytost citim, ze mi moj muz ublizuje. Zaroven som mala velky pocit viny, comu som nechapala a ten pocit viny ma k nemu putal. Milujem to dobre na nom, ale uvedomujem si, ze to nie je realita. ja nepotrebujem "kamenovat" mojho muza. Ver, ze by som dala vsetko za to, aby som sa mylila a zila si statsne. Ja nepotrebujem byt odbornik na vyrazy a ani nim nie som a ani som sa nanho nepasovala. ale moj muz je nasilnik a psychicky ma tyra. ak silou mocou potrebujes senzaciu, tak ti ich posuvam. Mali sme hadku. ako bezne. lebo to su nase bezne dni. vzdy si nieco najde. dokonca mi vycita aj to,ako s apozeram,alebo co si udajne myslim,aj ked som ticho. to je uz nas sucasny level. Zomrel mi psik, ktoreho som mala od detsva. Mal 18 rokov. Bol to clen mojeje rodiny. on sa tiez tvari, ze miluje zvierata.....No kedze sme boli pohadany, odisiel von na party a na mna kaslal. Vraj co ho ma zaujimat, ze ja smutim, ked sme pohadani. Pohadani sme boli kvoli hluposti a toto bola velmi tazka situacia,lebo psik mal roky rakovinu ale miloval zivot. preto sme sa onho starali aj ked bol chory. no prisli chvile,kedy sme ju muselid at utratit, ten pocit, drzat ju vnaruci, kedy jeje doktor picha injekciu, lebo si ho zavolala pritom by si mu najradsej odstrcila ruky aby to neorbil,lebo ti berie milovaneho tvora, neprajem nikomu. Ale ja sommala smolu. mala som trest od svojho manzela. lebo sme sa pohadali. moj smutok by nembol mansi. nemohol zmenit co sa stalo. ale on mi este pridaval.....Ci mi berie peniaze? zobral z nasich spolocnych penazi 35 000 eur o ktore prisiel. urobil to bez mojho vedomia. klmala ma o tom 2 roky a latal to uvermi, cize nas zadlzil a este aj u rodiny so slovami,ze vraj mne znizili plat tak si potrebuje pozicat. ked som to zistila, ziadne kajanie nebolo. vraj on chcel len dobre a potom sa bal to povedat a vlasne su to uvery na jeho meno a vlasne sa peniaze zase zarobia a vlasne aka som ja svina, ze ho neviem v tazkych chvilach, kedy je jemu strasne luto, ze tie peniaze nezurocil, podrzat. ked som chcela apson jeho mame vysvetlit, ze tie peniaze sa nepoziciavali kvoli mne, ze som o tom nevedela, tak prisiel s verziou, ze co som za manzelku, ze chcem vynasat z nasho manzelstva................atd atd. Viac ti uz neodpisujem.......

pavucikvet
26. júl 2017

@stnka2311 mala som podobneho ako ty. nastastie sme manzelia neboli a som stastna, ze som ho vyhodila zo svojho zivota. mame sice spolu dceru a cez nu si riesi krivdu voci mne, ale ja som uz v novom perfektnom vztahu s clovekom, ktory si nedomysla veci, ktore som nepovedala, ale ked mu poviem, ze ho niekde potrebujem, tak spravi vsetko pre to, aby tam bol. A aj ked tiez poviem, ze nemusime si davat velke darceky, tak vzdy kupi nieco, lebo sa tesi, ze spravi radost.

odporucam ti tiez odchod od neho. to, ze si s niekym budovala "rodinu" a domacnost, zvladnes aj sama.. a mozno rychlejsie ako si myslis.

po mojom exovi som si myslela, ze uz nikdy nikoho nestretnem. aj napriek tomu, ze on odist nechcel, lebo mu vyhovovalo sa so mnou hadat a robit naprieky. Ved kto by ma chcel s dvoma detmi. Stretla a chcel aj s dvomi. U nas napr. narodeniny priebiehali tak, ze ani ruku mi nepodal, ani pusu nedal, ale podal mi napr. knihu, ktoru by cital on (ja citam ine zanre) stylom: na, k narodeninam. Pockala som na konieco rodicovskej dovolenky a vyrazila s nim dvere. a nic lepsie sa mi nemohlo stat.

laila22
26. júl 2017

@dominika6 vies ja som bola tiez odporca rozvodov, ale pokial nezazijes nezistis.. Take spravanie manzela autorky na vlastnej kozi, to su podla mna ludia bez EQ, navonok mili, spolocenski, priatelski.. Ale za zatvorenymi dverami....Ak by mali dieta, este by len pritvrdil.. Stala by sa na nom financne zavisla.. To by bol on na koni..

miadi
Autor odpoveď zmazal
silesias
26. júl 2017

@stnka2311 hlavne ze si dosla k tomu cio ti tu kazda jedna radila a zacnes riesit situaciu, drzim palce.

lucia78
26. júl 2017

Tvoj manžel nie je tyran, je to pako a preto by si sa s ním mala rozviest, ak teda chceš správny dôvod. Ešte raz, nie je tyran.

missguerlain
26. júl 2017

@stnka2311 Ale prosim ta 🙂 Aky pocit viny v tebe vyvolal? Za co? Proste ti nesedi a si nanho tak vysadena, ze cokolvek spravi, beries ako utok proti sebe. Ved ty uz aj to, ze on ma dobru naladu beries ako jeho 'nastroj' ako ta nasrat/zranit 😀 Tvoj chlap je asi najskor normalny chlap, ktory 'nerozumie krehkemu emocnemu svetu zeny', ty sa utapas v tom ako ti stale 'ublizuje' tym aky je, a podla neho si za to mozes najskor sama pretoze on vlastne nerozumie tomu, co je zle a co po nom chces (vysielas skrizene signaly?). Ty zo svojej perspektivy to vidis tak, ze on ti svojim konanim/nekonanim ublizuje, prenho to ale tiez nemusi byt med lizat byt vo vztahu, kde je ten druhy nespokojny a dava mu najavo, ze vsetko robi zle (a najprirodzenejsia reakcia je to hodit na toho druheho). Ja obvykle neradim pauzy lebo v nich nevidim zmysel, ale vam by sa hodilo dat si priestor na dychanie oddelene, lebo vam zial dohromady chyba vzduch na okyslicenie mozgov - a to potom vidiet ako chyba odstup, nadhlad, sebareflexia a pochopenie pre toho druheho, ktore su vo vztahu tak dolezite.

sticker
silesias
26. júl 2017

@missguerlain super napisane

mandala77
26. júl 2017

@stnka2311 to nie sú senzácie, čo píšeš. Zomieral Ti psík a on pri Tebe nesedel. Boli ste pohádaní a išiel preč. No ja za tým nevidím žiadne týranie. Áno, môže to bolieť a byť z toho smutno.
Myslela som to tak, či Ťa izoluje od peňazí, od ľudí.
To, ako sa správa a že sa Ti to nepáči a ubližuje Ti, je jedna vec. Druhá a dôležitejšia je, že si to tak dlho tolerovala. A to je niečo, čo je Tvoj problém - pocit viny, tolerancia vecí, ktoré Ti vadia. To nie je o ňom. Ale o Tebe.

stnka2311
autor
26. júl 2017

@miadi pozri, ak si myslis, ze sa citim uzasne, lebo som pomenovala svojho muza slovm psychopat, tak si to mysli. ja mam rozbity cely svoj doterajsi zivot a caka mnozstvo praktickych prekazok na ktore sa potrebujem sustredit + neviem co mozem cakat od neho, lebo doteraz sa rozvadzat chcel stale len on a je si mnou neuveritelne isty....Toto je to, coho s abojim a na co sa sustredim. Bud rada ak zijes v inom prostredi a tvoj domov ti je zazemim a cerpas v nom energiu. Ja sa kazdy den z prace vraciam do areny, kde je to kto z koho. a tvoj sarkazmus ma po 7 rocnom tvrdom spartanskom vycviku naozaj nezlomi. A ano, som silna a asi preto som to cele prezila. je par blizkych ludi, ktori videli viac do nasho sukromia a ktori mi uz x krat hovorili, nech utekam, ze samenim, ze ma nespoznavaju....ale ja som im neverila. hovorila som si, ze to preto si to myslia,lebo ja im posuvam o nom talke informacie....ze nevidia aka ja som hrozna......Takze predstav si, bolo strasne tazke odist, ked si nerozumela sama sebe. Neocakavm, ze to pochopis. ani ja by som to nechapala, keby som to neprezila.......

sticker
silesias
26. júl 2017

@stnka2311 to co si napisala @miadi nie je o tom ze si silna ale naopak slaba. 7rokov nic neurobit so svojim zivotom len trpiet v tom co sa mi nepaci? Zbabele, slabosske. Blizky ludia ti vraveli ze mas ujst zo vztahu kde niesi spokojna? Naco si cakala?

stnka2311
autor
26. júl 2017

@silesias
@silesias
@silesias necakala som na nic a ani som nebola slaboch ani zbabelec. neustale som sa snazila napravat nieco, ci mi bolo kaldene za vinu, lebo som tomu sama verila, ze to ja jemu ublizujem a on mi to vsetko odpusta,lebo ma miluje.........ze to ja som zly clovek, zla manzelka...... Ci ako si to predstavujes? niekto ti nieco vycita, ty citis pocit viny,ale zbalis sa,lebo vsak inde ti bude lepsie a o to na svete ide? tvrdil, ze mu ublizujem, tak som to chcela napravit.....dnes su to vety, ale ja som to zila..vtedy to nebolo cierne alebo biele. a ani dnes to nieje.Skus svoje otazky polozit odbornikom zo spominanej stranky,lebo ja odpovede sama nepoznam, preto som zakladala tuto diskusiu. jedine co zatial viem s istotou, ze ten pocit viny, ktory ma dusil, je v tychto situacich bezny a musim s nim zacat pracovat, aby som sa dokzala postavit na nohy....

sticker
michaelkanr
26. júl 2017

@stnka2311 ak si dostala radu, po ktoru si prisla, tak ti radim odhlasit sa z kona a viac to tu necitat-zistis, ze zeny vedia byt hnusnejsie nez psychopaticky manzel😐
Drzim palce!

silesias
26. júl 2017

@stnka2311 tak si si mala s nim sadnut a komunikovat. Paradoxne prevracias to co si sama napisala. Prepac ale z celeho mi vychadza ze ty mas problem sama so sebou. Kazdopadne by som si NIKDY nevzala chlapa s ktorym mam problem a citim sa vinna len preto ze ho milujem.
(pisala si ze ste spolu 7,5 roka z toho myslim 4manzelia a citujem: Ja sa kazdy den z prace vraciam do areny, kde je to kto z koho.) To ako dlho trva?

stnka2311
autor
26. júl 2017

zeny, mne je uplne jedno co si o mne myslite a kludne aj lutujte mojho muza....ja som potrebovala upratat v sebe a svojich pocitoch a to sa stalo a dodalo mi to silu a idem zmenit svoj zivot...........ja rozumiem, ze toto vsetko je pisane, ze je to pisane z mojej strany, ze je to mimo cely kontext, ze mate plno otazok a pochybnosti ale ja naozaj nemam silu vas tu presviedcat o niecom...k comu aj? nepozname sa a je teda uplne jedno aky nazor namna budete mat....Este raz velmi pekne dakujem @lapalma <3 a ak si myslite, ze u na sod rana do vecera leitaju taniere a moj muz je pako ako ho tu niektora nazvala a ja som tupa naivka, ktora vidi len seba a lutuje sa a este je aj slaboch a zbabelec ako ste ma nazvali, kludne....len vam zelam, aby ste sa nedostali do situacie ako ja. majte oci na stopkach,lebo takyto ludia su velmi tazky super......aj to s jeho mamou. zadlzil nas, bezo,na,ale v mojom mene...ale hned uz ma vydieral, ze nemam vynasat, co som za zenu a este mu aj chcem okazit vztah s mamozu, ktorej to velmi ublizi a velmi ju to sklame. CO NA TOM, ZE TO ON TO UROBIL A SPOSOBIL JA SOM TA ZLA, KTORA HO CHCELA NIELEN PODRZAIT ALE ESTE MU AJ POKAZIT VZTAH S MAMOU. To je silny argument, nicit niekomu vztah sm amou, samozrejme som do toho nesla.....A o tom, ze jeho mama si musi o mne mysliet svoje, kedze ja som nevedela, ze nam peniaze chybaju a dalej som neskromne zariadovala nas dom, hovorit ani nejdem.......pritom ona nam poziciala,lebo ja vraj udajne zarabam menej a nezvladame to financne..........a ktovie, o com vsetkom neviem.

sticker
le4
26. júl 2017

@stnka2311 mna by zaujimalo, co muzov vedie k takemuto spravaniu, preco sa vobec zenili, ked nevedia resp. nechcu so svojimi zenami normalne zdielat radosti a starosti zivota.. ☹ mrzi ma, ze mas takeho chlapa...

kristalova_slza
26. júl 2017

@stnka2311
35 000 eur je vcelku silna kava...
nechapem diskutujuce, ktore si neprecitaju vsetko a vyjadruju sa dost zavaznymi vyrazmi a odporucaniami.
Drzim ti palce aby si si zariadila zivot ako potrebujes.

miadi
Autor odpoveď zmazal
dasenka26
26. júl 2017

@stnka2311 necitala som celu diskusiu ale tvoj príspevok ano. Davanie vsetko za vinu inym je jednym zo znakov psychopata. Tym netvrdim ze je nim tvoj manzel ale je to pravdepodobne..bud rada ze nemate deti, rozvod by bol ťažší. Prajem vela sil

adriannasvk
26. júl 2017

Zbalit kufre a odist,je to tazke ale niekedy laska na vztah je dost malo....musite si rozumiet,vediet sa porozpravat,najst kompromis atd.....toto je iba trapenie...o com to je,ze ty sa chces pomaly cela od zakladov zmenit len aby bol on spokojny??? Jednoducho ste si nesadli ako ludia....nech urobis cokolvek pre neho,vzdy sa nieco najde a ty nebudes stastna lebo sa budes len obvinovat a zapierat samu seba a pretvarovat sa pre klud...nemate deti tak co riesis....deti to medzi vami nespravia,bude to este horsie....ani nespekuluj,kym si mlada,mas este sancu na novy a lepsi zivot,ked budes stara uz budes zbytocne plakat nad rozliatym mliekom...cas uz nevratis ani nic....byt tebou nehrabem sa v tom a nehladam kto ma vinu atd nic ti to neprinesie...musis si polozit otazku ci chces zit tak ako zijes a byt nestastna (hoci ho lubis,ale ver mi casom toto vsetko aj tu najsilnejsiu lasku pochova) alebo chces byt stastna a zacnes odznova...neexistuje aby si nemohla lubit ineho tak ako tohto ak nie viac a bonus,budes stastna a mat rodinu😉 takze sups sup zbalit sa a zacat novy zivot🙂

stnka2311
autor
26. júl 2017

@miadi ano, urcite ho cele dni bijem ....... len tak mimochodom, ja mam 163 cm a 54 kg, moj muz je aktivny sporotvec, ktory ma 198cm a vazi 125 kg cisteho svalu.......Urcite ho tyram. Bola som otvorena, nemam problem uznat si svoju chybu a nijako to nemeni pointu celej diskusie......Viackrat som zopakovala, ze nepotrebujem, "diagnostikovat" svojho muza. Chcela osm radu, ktoru som dostala...ako reagujete vy, snazila soms a len odpovedat, zo slusnosti za cas, ktory ste odpovediam venovali...vyjadrila som aj, ze respektujem vasenazory, no suhlasit s nimi nemusim. ....

sticker
moonlight1210
26. júl 2017

ludia zijuci s takýmito ludmi (manipulator, ziarlivec, narcista, ...) sa vsetci, okrem patologického vztahu, stretaju s este jednym velmi zavaznym problémom - nedovera/neviera okolia.

vela veci, co sa v takomto vztahu deju, sa totiz deju aj v iných vztahoch. ale nie v takej miere, nie tak casto, a nemavaju take nelogicke vyustenia, ake im dokazu dat tito partneri.

ludia pozorujuci zvonka ale nevidia tie nelogickosti, ktore robi dany partner a posudzuju len podla svojich skusenosti, kde to u nich doma prehrmi takym tym zvycajnym spôsobom. a ten potom predpokladaju aj v rodine obete.
preto lahsie uveria, ze obet (ktora reaguje na prehnane situacie doma) len zvelicuje, prehana a dokonca - veria, ze si o to koleduje, lebo je labilna, hystericka, atd.
a daju jej to pocitit.

a toto je obrovsky problem, pre ktory mnoho ludi v takom vztahu ostava dlhsie ako treba.
nielen ze su duseni zvnutra vztahu, ale este aj osocovani zvonka od ostatných ludi.

a kedze castym spôsobom, akym tito partneri sa snazia ovladnut svoju obet, je prave tlacenie do obhajovania sa pred ich roznymi konstrukciami a obvineniami (teda maju partenrovi dokazat, ze nema pravdu, obhajit sa pred nim), preto ich obete maju obrovsku potrebu pred zvyskom sveta byt cisty, byt bez viny, mat dokazy na svoju pravdu a dokazat ju bez vyvratitelnosti.
su tak zblbnuti, ze veria, ze ak sa nedokazu obhajit pred svetom, dokazat svoje trapenie, tak to cele nema zmysel.
a radsej sa do toho nepustia.

a viera, ze im aj tak nikto neuveri, dokonca na nich zvali vinu za stav, aky maju (ktoru im okrem ineho tlaci do hlavy ich partner), ich nuti v tom vztahu zas len ostat. lebo odist vyzera nakoniec byt este stresujucejsie nez ostat.