icon

Je rodinná návšteva počas šestonedelia bezpečná?

Včera o 07:00

Ahojte, chcem poznať aj názor niekoho nestranného, nakoľko nechcem tvrdohlavo si v manželstve presadzovať svoje názory. Máme novorodenca, čoskoro bude mať mesiac. Svokra nás pozvala na hody k ním na obed. Bude tam zrejme mimo nás tak 8 ľudí, z toho 1 dieťa. Mne počas šestonedelia takáto návšteva nepríde úplne v poriadku, je aj čas chorôb. Radšej by som aspoň tých 6 týždňov počkala a potom tiež opatrne. Manžel má to na iný názor, máme aj staršiu dcéru, ktorá chodí do škôlky, a môže priniesť chorobu, čo je pravda, ale predsa si myslím, že pri novorodencovi treba minimalizovať riziko. Zase nepreháňať to, ale predsa len svokrovci boli pozrieť bábätko takmer hneď po našom príchode z pôrodnice, z čoho som tiež nebola nadšená, keďže sa pozvali sami. Muž by na tu návštevu chcel ísť, pretože sa všetci tešia na maleho a jeho súrodenci bývajú ďaleko a nestretávajú sa často. Myslite, že je takáto návšteva ok, alebo mám skôr trvať na tom, nech nikam nejdeme ? Jednalo by sa o návštevu možno na 2-4 hodiny. Nechcem byť prehnane precitlivena, ale chcem ochrániť bábätko.

Strana
z2
anonym_e217c6
Včera o 12:05
@anonym_475968

@anonym_e217c6 Tiez to nemate idealne. Rodina ste ty, tvoj manzel a vase babatko. Moj manzel by teda neodisiel od nas na vianoce ku svojej matke. Vianoce travime spolu s muzom a detmi nasimi. Ine dni v pohode vybehne aj sam, ale na vianoce ma byt so svojou manzelkou a dietatom aj tvoj.

@anonym_475968 on pojde na prvu veceru k svokrovcom, kde bude cela jeho rodina a potom odide od nich skor a pojde domov a tu budeme mat spolu peknu vianocnu veceru. Takze mame to velmi dobre vymyslene.

anonym_475968
Včera o 12:18
@anonym_e217c6

@anonym_475968 on pojde na prvu veceru k svokrovcom, kde bude cela jeho rodina a potom odide od nich skor a pojde domov a tu budeme mat spolu peknu vianocnu veceru. Takze mame to velmi dobre vymyslene.

@anonym_e217c6 Ked myslis... Ale logicky najedeny uz pride domov, a s tebou uz len zo slusnosti nieco malo zje. Dolezite, ze ty si spokojna. Moj manzel by na vianoce neodisiel jest k matke, rodina sme my a nase deti. A potom po vianociach od 25.12 chodime spolu k rodinam na navstevy. Bolo by mi to naozaj divne, aby 24.12 odisiel na par hodin k svojej mame. Este asi nepochopil, ze uz jeho rodina si ty manzelka a vase dieta, a neprestrihol pupocnu snuru ten tvoj.

anonym_e217c6
Včera o 12:23
@anonym_475968

@anonym_e217c6 Ked myslis... Ale logicky najedeny uz pride domov, a s tebou uz len zo slusnosti nieco malo zje. Dolezite, ze ty si spokojna. Moj manzel by na vianoce neodisiel jest k matke, rodina sme my a nase deti. A potom po vianociach od 25.12 chodime spolu k rodinam na navstevy. Bolo by mi to naozaj divne, aby 24.12 odisiel na par hodin k svojej mame. Este asi nepochopil, ze uz jeho rodina si ty manzelka a vase dieta, a neprestrihol pupocnu snuru ten tvoj.

@anonym_475968 ty sa prosim ta nevyjadruj k mojej rodine. Absolutne nevies, ako to funguje, tak si laskavo prestan domyslat a vymyslat, co on pochopil a co nie. Co si ty, aby si hodnotila niekoho ineho zvyky? My odjakziva chodievame na vianoce k jeho svokrovcom, chodia tam aj jeho surodenci s manzelmi a detmi. Je to nas zvyk a milujeme byt takto vsetci pohromade. Je uplne super, ked jeden rok pojde na dve hodiny k nim, kde nieco malo zje a potom pojde k nam. Vsetci budu nadmieru spokojni. Bol to dokonca moj navrh, moja zlata.
O rok opat pojdeme na vianoce k nim uz aj s babom. Tesime sa na to

anonym_475968
Včera o 12:37
@anonym_e217c6

@anonym_475968 ty sa prosim ta nevyjadruj k mojej rodine. Absolutne nevies, ako to funguje, tak si laskavo prestan domyslat a vymyslat, co on pochopil a co nie. Co si ty, aby si hodnotila niekoho ineho zvyky? My odjakziva chodievame na vianoce k jeho svokrovcom, chodia tam aj jeho surodenci s manzelmi a detmi. Je to nas zvyk a milujeme byt takto vsetci pohromade. Je uplne super, ked jeden rok pojde na dve hodiny k nim, kde nieco malo zje a potom pojde k nam. Vsetci budu nadmieru spokojni. Bol to dokonca moj navrh, moja zlata.
O rok opat pojdeme na vianoce k nim uz aj s babom. Tesime sa na to

@anonym_e217c6 Jasne si taka spokojna, ze tvoj manzel bude jest vianocnu veceru u svojej matky a s tebou bude len zo slusnosti jest druhu veceru, ze ta pravda tak vytocila az zuris 😀. Moj manzel nastastie vie, ze rodina sme my a neodide a ani by mu nenapadlo od nas odist sa najest k svojej mame na vianoce. A, kazdy rok sa na vianoce moze nieco stat, ty budes chora, dieta chore a pod., a tvoj muz vzdy odide a pride az na druhu veceru zo slusnosti nieco s tebou a dietatom zje. Maj sa krasne, ale aspon to nepis, ako nieco obdivuhodne, ze tvoj muz odchadza 24.12 k matke sa najest a s tebou az potom, lebo to je na lutost a nie obdiv.

anonym_9caa01
Včera o 12:41

@anonym_autor predpokladám, že keďže robíš už teraz takéto fofry, tak.v lete sa nebudeš s takým malým trepať lietadlom niekde na Bali.

anonym_e217c6
Odpoveď bola odstránená
ankare
Včera o 13:19

@anonym_autor Ja by som s novorodencom nešla. Nanajvýš manžel so staršou dcérou.

belllinka
Včera o 15:03
@anonym_187c65

@anonym_7d4d83 ano, po sestonedeli nech sa paci zit a neizolovat. To sestonedelie ma svoj vyznam ako pre matku, tak pre dieta. Vsetko ma svoj cas, nic nikomu neutecie. Ja som tiez nedodrzala sestonedelie, lebo ved co je na tom, hned na druhy den po navsteve mimo domov som dostala taky zapal prsnika, ze bol u mna lekar doma. Bolo mi to treba? Nie, nebolo, mohla som byt radsej doma.

@anonym_187c65 to si fakt myslis, ze dodrzat sestonedelie znamena, ze ty, ani dieta nemate 6 tyzdnov vystrcit nos z domu?

anonym_187c65
Včera o 15:12
@belllinka

@anonym_187c65 to si fakt myslis, ze dodrzat sestonedelie znamena, ze ty, ani dieta nemate 6 tyzdnov vystrcit nos z domu?

@belllinka nie, v sestonedeli treba s kojencom vsetky navstevy obehat, rodinu, kamosky, ihriska, posediet si v cakarni medzi chorymi detmi, dat kojencovi sluchadla a ist do filharmonie.
Vies o tom, ze niektore deti sa nenarodia v maji, juni, ale aj v decembri, januari, ked je vsade sama viroza, vsak?

Mimochodom, mne nepis, ja som napisala svoj nazor, pis autorke, ta ziada radu. Ja som uz v sestonedeli bola dost davno😏

belllinka
Včera o 15:48
@anonym_187c65

@belllinka nie, v sestonedeli treba s kojencom vsetky navstevy obehat, rodinu, kamosky, ihriska, posediet si v cakarni medzi chorymi detmi, dat kojencovi sluchadla a ist do filharmonie.
Vies o tom, ze niektore deti sa nenarodia v maji, juni, ale aj v decembri, januari, ked je vsade sama viroza, vsak?

Mimochodom, mne nepis, ja som napisala svoj nazor, pis autorke, ta ziada radu. Ja som uz v sestonedeli bola dost davno😏

@anonym_187c65 ja autorke nejdem nic pisat, mna zaujal tvoj nazor 😀 A ci si okrem toho jedneho razu fakt vobec nevysla z baraku? Ved to je chore, nescvokla si z toho?

anonym_187c65
Včera o 15:54
@belllinka

@anonym_187c65 ja autorke nejdem nic pisat, mna zaujal tvoj nazor 😀 A ci si okrem toho jedneho razu fakt vobec nevysla z baraku? Ved to je chore, nescvokla si z toho?

@belllinka ak sa ma spytas normalne, bez tych debilnych ironickych reci o scvoknuti a o tom, ze je to chore, tak ti odpoviem. Na debilne otazky neodpovedam. Tak sa skulturni, a nauc sa slusne komunikovat. Alebo si odpovedz sama.

anonym_580252
Včera o 16:01

uz vam s tymi novorodencami dobre prepina, jak keby ste boli chraneny druh, na ktory sa nikto nemoze ani pozriet nebodaj navstivit 😅 Dieta po 28.tom dni nie je ani novorodenec

belllinka
Včera o 16:03
@anonym_187c65

@belllinka ak sa ma spytas normalne, bez tych debilnych ironickych reci o scvoknuti a o tom, ze je to chore, tak ti odpoviem. Na debilne otazky neodpovedam. Tak sa skulturni, a nauc sa slusne komunikovat. Alebo si odpovedz sama.

@anonym_187c65 ved teda neodpovedz. Evidentne ta to poznacilo.

anonym_187c65
Včera o 16:09
@belllinka

@anonym_187c65 ved teda neodpovedz. Evidentne ta to poznacilo.

@belllinka poznacuju ma ironicke zenske na koniku, ktore potrebuju vkuse niekoho zosmiesnovat. Ak ti to robi dobre, ok, posluz si aj na buduce. Ak ta bude v buducnosti realne zaujimat nejaka odpoved, pytaj sa slusne. Lebo rypanie o mojom poznaceni tym, ze som akoze trcala 6 tyzdnov v januari doma v nejakom baraku (byvam mimochodom v rodinnom dome), opat nie je slusne diskutovanie. Zasa tu ide o rypanie, snad takemuto spravaniu neucis aj svoje deti.

anonym_a5d093
Včera o 16:35

Za mna je toto dost prehananie (z Tvojej strany, autorka), ale tak to je len moj osobny nazor. Len sa cudujem tomuto nazoru, ked tu hovorime o mesacnom dietati (nie jednodnovom) a o rodine, kde vase druhe male dieta chodit do skolky (a Tebe vadi 8 cudzich ludi za stolom u svokry 😁 )

Kazdopadne, na svete je krasne to, ze kazdy si moze robit co chce. My sme normalne fungovali aj s babatkom. A ani na navstevach po prichode z nemocnice nasich blizkych som nic zle nerobila, kym som ich nemusela obskakovat ja. Takze chcela si pocut nazor - a podla mna prehanas. No urobte si ako chcete, sto ludi, sto chuti.

anonym_b7d20a
Včera o 18:05

To, čo ti dieťa môže doniesť zo škôlky, toho sa nebojíš? U nás aktuálne v škôlke siedma choroba,škola svrab. Myslím, že rodina také "chuťovky" mať nebude.

Strana
z2