icon

Je rozchod alebo rozvod vždy jediné riešenie?

svadlena
27. sep 2015

ahojte nechcem nikoho uraziť posledných par dni sledujem forum a na akukolvek otazku ked niekto žiada radu ...radite väčšinou rozvod rozchod ??? to naozaj aj doma všetky problemi riešite rozvodom rozchodom ? kam sa podeli kompromisy ustupovanie obeta láska ??? ked sa vam doma pokazi pračka tak ju hned vyhodite a kupite novu ??? ked hned radite menit chlapov ??? nerýpem pýtam sa

teada
28. sep 2015

@svadlena mas pravdu.. problem nikdy nie je vacsi ako jeho riesenie..slabsi ludia maju slabsie riesenia, cize aj rozvod., aj ked rozvod vobec nevnimam, ze je nejakym riesenim..ak chce niekto prestat fajcit, riesenim pre niekoho je vymenit cigarety za ine🙂)no, tak ci je to riesenie a este k tomu spravne riesenie, to posudte sami🙂..myslim, ze vsetko, co je chore, potrebuje lekara a liecbu, tak aj v manzelstvach, hladat , riesit, liecit, bojovat.....rozvod nie je riesenie, ale ubziknutie od riesenia..a ked niekto povie, ze to je kazdeho vec, kazdeho zivot, nikoho sa to netyka, tak je to obrovsky omyl- tyka sa to, tych dvoch, tyka sa to deti, ktore tym najviac trpia, tyka sa to aj rodicov, okolia, kazdeho sa to dotkne..aj alkoholik si povie, ze je to jeho vec a je?trpi cela rodina, deti, manzel-ka, rodicia, susedia, kolegovia atd atd- takze veta typu "to je moj zivot, ineho sa to netyka"je takisto omyl...dnes sa viac hovori o tolerancii, no skoda , ze na tych nespravnych miestach a v nespravnych situaciach ...

svadlena
autor
28. sep 2015

@natalym a to je chyba doby potom sú plné skládky odpadu.... A plne škôlku deti s rozvedených rodín a niekedy stačí len vymeniť tesnenie alebo sa nato trochu pozrieť očami opačnej strany

felycity
28. sep 2015

Dobrá otázka, aj ja sa niekedy pozastavujem nad tým, že prečo väčšina hneď problém rieši rozchodom, rozvodom. Samozrejme, že nemôžeme hádzať všetkých do jedného vreca, pretože sú situácie, ktoré žiaľ vďaka tomu druhému nie vždy idú vyriešiť a jediné východisko je skutočne rozchod. Ale pravdou je, že mnohé vzťahy zlyhávajú a všetko hneď sa rieši buchnutím dverí a odchodom. Ja osobne mnohokrát vidím základný problém v tom, že mnohí vhupnú do vzťahu a neuvedomujú si, že je to nejaký záväzok voči druhému nehovoriac voči deťom, ktoré si splodia. manželstvo a vzťah nie je vždy prechádzka ružovou záhradou a je to o tom, že ak žijeme vo vzťahu, musíme sa nielen poznať, ale vedieť do istej miery tolerovať, vedieť občas ústúpiť, obetovať sa pre druhého... mať vyjasnené pravidlá, každý sme íný jeden vie rešpektovať, že manžel ide z času na čas na pánsku jazdu, iný zas nie a pod... v poslednej dobe mám pocit, že vzťah je len o jednom, ak sa neprispôsobíš, odchádzam...čo najviac mrzí je, že najviac na to doplacajú deti, vznikne problém a pár myslí iba na seba, ako to postihne dieťa a že voči dieťaťu má aj nejakú morálnu povinnosť na to už každý kašle...ja niekedy tvrdím, že niekedy by takýto ľudia zaslúžia dostať najprv poriadnú facku od života, aby si uvedomili o čom je život.

mamula2
28. sep 2015

@svadlena Vieš koľko krát mám ja také stavy zbaliť sa s deťmi a zmiznúť?Ako 2 hlavné dôvody by som uviedla-1.)Absolútny nezáujem o mňa a ani o deti,keď potrebujem niekam ísť a nemá kto ostať s deťmi,nemá záujem riešiť,radšej ide do krčmy alebo na fušky.A po 2.)To sa týka peňazí.Aby som sa ja doprosovala daj mi peniaze na nákup,alebo do školy,školky pre deti?Včera mu vravím,máš celodenku,nechaj nejaké peniaze mne na kupu niečoho na obed pre deti a na cestu do školy a vieš čo?Nechal mi 4 eurá.Teraz mu volám že mi to bolo málo-kupila som chlieb,maslo a konzervu na rizoto a prachy v riti a vieš čo mi povedal?že si neviem eurá vážiť..Boha a čo som ja Herry Potter?Toto mňa najviac štve,ale kam do riti pojdem bez peňazí?

maslenka47
28. sep 2015

@mamula2 Tak zbal deti a chod. Ale asi je stale jednoduchsie "zobrat" od muza tie 4 eura a nadavat nanho, ze neda, ako sa postarat sama o seba.

A vlastne ani nikam nemusis ist, staci sa postarat o seba. Vo vacsine normalnych rodin ma zena svoj vlastny prijem.

mamula2
28. sep 2015

@maslenka47 lenže ja som bez práce,a to čo mám stojí za h...ano aj by som šla ale kde bez peňazí?!Najlepšie do niekoho sa navážať

jani_uk
28. sep 2015

@mamula2 Ty si bez prace? A preco? Ja sa nenavazam do teba, ved sa normalne pytam, lebo to nie je normalne, ze deti chodia do skoly/skolky a ty zavisis od 4eur co ti muz necha :/

mamula2
28. sep 2015

@jani_uk výpoveď

jani_uk
28. sep 2015

@mamula2 Tak si hladaj inu pracu, nie?

maslenka47
28. sep 2015

@svadlena tak co ine poradis ludom, ktorym chyba vzajomny respekt a ochota komunikovat? Vacsina zenskych si tu mysli, ze maju sediet doma a dostavat od chlapa tolko penazi, aby si zili jak v bavlnke. Holt, tak to nefunguje. Ale miesto toho, aby sa vzchopili, tak sa nechaju ekonomicky "tyrat". Alebo si spravia deti s niekym, kto o ne od zaciatku nestal a potom sa stazuju, ze sa nezaujima.

mamula2
28. sep 2015

@jani_uk teraz nemožem robim kurz cez repas do novembra a nastupujem až od 12.11:-(

maslenka47
28. sep 2015

@mamula2 akoze nemozes? :o profesia.sk a mnozstvo inych stranok funguje stale. Aj keby si isla na part-time dokladat do Billy tovar...

mamula2
28. sep 2015

@maslenka47 7 rokov som robila,takže som sa nenechala vydržiavať ako si myslíš..a ked už ide o to,moja výplata išla aj na jeho potreby tak prečo ked som teraz ja závislá by mi nemohol pomocť?Vačšinou to tak býva ja podržím teba a ked treba ty mňa..nie?A nejde mi len o to ale hlavne aby sa aj deťom venoval.

mamula2
28. sep 2015

@maslenka47 ked nastúpim musím si uhradiť kurz sama a ako by som asi riešila prax?

maslenka47
28. sep 2015

@mamula2 a si si ista, ze na to ma, aby nahradil cely tvoj prijem a zili ste si tak, ako z dvoch vyplat, ked zrazu mate uz len jednu? Musite sa uskromnit obaja. Brigadnicky sa da prilepsit si na prijme aj do toho 12.11. Dokonca aj pocas toho kurzu, kym si nenajdes pracu.

Vasu financnu situaciu si musite vydiskutovat medzi sebou. Ale je celkom logicke, ze ked vam zrazu chyba jeden prijem (ratam aspon 400 eur) a nemate uspory, tak sa budete musiet uskromit.

mamula2
28. sep 2015

@maslenka47 haha že 400 nato si kde prišla?Moj čistý príjem bol 280eur a on má dosť peňazí,lenže keby polovicu nedal na chlast tak by aj dobre bolo.A áno bavili sme sa o tom.Bohužial on má tú predstavu že keď mi dá denne 3-4 eurá že to stačí nato,aby som kupila napr.drogeriu,pracie prostriedky a potreaviny

felycity
28. sep 2015

@mamula2 môžem sa opýtať...keď že téma je, že mnohí sa hneď rozchádzajú, lebo sú nespokojní a vždy to nejde. inokedy sú to naozaj príčiny ako je alkoholizmus tyrania a pod... bol tvoj manžel/partner vždy takýto sebec. žgrloš, že ti nedal na nič peniaze? Mal aj predtým sklony chodiť si užívať do krčmy? Ak nechceš neodpovedaj, iba ma to zaujíma všeobecne... z pohľadu na fungovanie vzťahu a postupne vzniknutých problémov a pod.

mamula2
28. sep 2015

@felycity nie je taký odvtedy ako sa nám narodila dcérka

jani_uk
28. sep 2015

A nerozvadzaju "hned ked pride prvy problem", casto sa rozchadzaju az potom co riesili, cakali, davali sancu atd. Aj muzi aj zeny.

natalym
28. sep 2015

@svadlena Ľahko sa vzdávame. Mýlime si pojmy a dojmy. Napr. sympatia a láska, sex a láska a pod.

natalym
28. sep 2015

@mamula2 Tak nech Ti nenecháva peniaze ale nech ide na nákup. To by nešlo?

veronka91
28. sep 2015
Používateľ veronka91 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronka91.

@jani_uk suhlasim. Ludia radsej od seba odidu ako by mali najst riesenie. Podla mna je hlupe len tak vziat nohy na plecia a proste zdrhnut. Problemy su na to aby sa riesili a aby posuvali vztah vpred. Ziadny vztah nie je bezproblemovy a dokonaly.

mamula2
28. sep 2015

@natalym no možno by šlo,ale či by kupil čo treba...Bol asi 3x sám a kupil kadečo len čo trebalo nie😀

natalym
28. sep 2015

@mamula2 Zoznam?

mamula2
28. sep 2015

@natalym aj ten mal.ja si najradšej sama kupujem,lebo ja mám prehľad čo došlo,čo treba kupiť,príp.ak tak si spomeniem v obchode ale ked mu napíšem napr.šampon,prací gel príde s tým že nekupil lebo je toho veľa a on nevie ktoré má kupiť.ale ked ho pošlem napr.kupiť krumple maso a maslo to dokáže kupiť a často si donesie aj niečo navyše(vrtačku,zverák...)😀

natalym
28. sep 2015

@mamula2 No a ako zdôvodní to, že Ti nechce dať viac peňazí?
A keď idete spolu na nákup a dohodnete sa, že podľa zoznamu?

mamula2
28. sep 2015

@natalym nemám-to mi povie🙂Ked ideme spolu ja hodím do košíka čo treba a hotovo

natalym
28. sep 2015

@mamula2 No tak choďte spolu, raz za týždeň, napr. v sobotu, alebo v stredu, urči si jeden deň a ten choďte, nemeň to a priprav si zoznam, tak aby si nemala problém celý týždeň.

mysicka36
28. sep 2015

Ja si myslím že velakrát by výživné na deti bolo viac ako chlap vôbec dá žene na nákupy ☹

a ano v prípadoch ako tu ženy pýtajú rady, tak je rozvod to jediné riešenie ich problémov. Normálne nerozumiem ako sa vôbec môžu pýtať? Aj my sme riešili dlhy a hroziacu exekúciu z nevydareného podnikania. Ale preboha to robil pre nás, snažil sa... Ale vidím tu úplný nezáujem, buzeráciu či ponižovanie. To naozaj nieje normálne zostávať v takých partnerstvách.

mimi1237
Autor odpoveď zmazal