Je rozchod alebo rozvod vždy jediné riešenie?
ahojte nechcem nikoho uraziť posledných par dni sledujem forum a na akukolvek otazku ked niekto žiada radu ...radite väčšinou rozvod rozchod ??? to naozaj aj doma všetky problemi riešite rozvodom rozchodom ? kam sa podeli kompromisy ustupovanie obeta láska ??? ked sa vam doma pokazi pračka tak ju hned vyhodite a kupite novu ??? ked hned radite menit chlapov ??? nerýpem pýtam sa
@marca12 napísala si, že tu je každá hrdinka, lebo si doma nemôže dupnúť. Ja si to nemyslím, preto som ti odpísala to, čo som ti odpísala. Som tu už pár rokov a je pravdou, že prevažujú rady -rozchod, rozvod. Ale preto, lebo problémy, ktoré sa tu riešia sú tiež veľmi závažné. Málokedy tu napíše nejaká žena, či sa má rozviesť, lebo jej muž nabúral jej auto, alebo podobnú blbosť. V prevažnej väčšine je problémom manželova nevera, branie pôžičiek bez vedomia partnerky, alkoholizmus, psychické, fyzické alebo ekonomické týranie a pod. veľmi vážne problémy. V jednej polovici vôbec nejde o to, či má záujem žena v manželstva zotrvať, lebo muž je rozhodnutý odísť, alebo už aj odišiel, tak tu nie je čo riešiť a v druhej polovici nejde o to, ako manželstvo zachrániť, ale ako s vymaniť zo vzťahu, kde nie že chýba láska a úcta, ale chýba aj ľudskosť. Samozrejme, že sa problémy nedajú paušalizovať, ale tých banálnych, kde by som rozvod, rozchod neradila, je bohužiaľ minimum. Okrem toho, zakladateľka témy sa pýta, pýta sa na fóre, nie v manželskej poradni, tak je asi pripravená na akékolvek odpovede.
@teada citujem ta: "ak tvoje vlastne dieta, uz aj dospele, ide takouto zlou cestou, ze je alkoholik, nevernik , zadlzi manzelku, rodicov a pod.neduhy, vari sa ho vzdas, rodny list rozstrihnes a uz viac nie je tvojim dietatom??bude, aj keby si sa ho vzdala, navzdy ostane, lebo len ono je tvoje, aj keby si naslo tisic inych "rodicov"....rozvodom sa podla mna len viac komplikuje zivot, sebe, a hlavne detom.." To dieta bude vzdy mojim dietatom, ale nebude byvat pod mojou strechou, ohrozovat moj majetok svojim asocialnym spravanim, nebude mat bit, psychicky tyrat a ani ho nebudem zivit ked vsetko prechlasta alebo prehraje.
@timea7 tak prepac, ale svojimi urazkami si u mna len potvrdiila to, co som si myslela...neviem, kto tu neviem prijat iny nazor a kto sa tu tak agresivne rozohnuje len preto, ze niekto iny rozvody neprijima ako riesenie..tak pocuvaj sa..a mne nemusis obhajovat svoje rozhodnutia....ak mna moj muz raz bude po zemi vlacit za vlasy a rozvedie sa so mnou, tak budis, ale ja si ineho muza hladat nebudem..nebudem vodu kazat a vino pit predsa a ak sa teraz citis splnomocnena ma za to urazat, tak ja ti to neberiem, nech sa paci, hovori z teba tvoja osobnost...pekny den
@timea7 a posledna vec, neposudzujem ta, ale komentujem tvoje prispevky, to nie je to iste...ale usudzujem, ze kazdy, kto ti oponuje, ma iny nazor, alebo ta len chyti za slovicko, je zadubeny, a o tom nie je konstruktivna kritika a rozumna diskusia, takze cakam, ze este nieco pikantne mi napises, ved aj na to mnohi vyuzivaju fora..vela stastia
@teada samozrejme, ze svoje dieta lubit neprestanem, to ale neznamena, ze s nim budem byvat pod jednou strechou a tolerovat cokolvek. Ale rozdiel je v tom, ze dieta nemoze prepit a pregemblovat moj majetok, ale spolocny majetok s manzelkou ano. Rovnako ako keby som mala spolocny majetok s dietatom a bude ho vedome nicit, prepijat prehravat, podniknem pravne kroky. K tvojej otazke: ale su manzelia manzelmi aj ked sa rozvedu a kazdy si najde niekoho ineho? Nie, manzelia, ktori su rozvedeni nie su manzelia. To ale neznamena, ze sa nemozu mat radi, pomoct si a podobne. Su totiz probkemy v manzelstve, ktore laskou a pochopenim nevyriesis ak ten druhy nechce. Ale doprc preco mna a nase deti by mal tahat na dno so sebou?
@cecil36 tak to je jasne, ze tolerovat mu to nebudem, ja som nepisala o tolerancii takychto deliktov..a ani to, ze musia zostat navzdy pod jednou strechou, ..ano, odist od seba, dat si vzajomny cas, ale pokusit sa to riesit ale nie hned rozvodom, ved ak ma manzel bude bit alebo cojaviem co vazne, tak odidem byvat sama , nenecham sa tyrat, ale potrebujem sa rozvadzat aby som mohla byvat sama z takychto vaznych dovodov??ide o to, ze manzelmi ostaneme aj po tom a postupne mozeme opat najst k sebe cestu, riesit..ved manzelstva sa neuzatvaraju preto, aby pri prvych naznakoch nedorozumenia sa utekalo na sud rozvadzat a pod....este mi zaznieva v usiach taky kratky pribeh jedneho dietata, ked sa chlapcek pyta maminky, ktora sa rozviedla so svojim muzom, ockom toho chlapceka - "maminka a lubis ma?samozrejme , ze ta lubim, si moj...a ked ma prestanes lubit, rozvedies sa aj so mnou ako s ocinom, ktory bol tiez tvoj a aj moj?"....vzdy si pomyslim na toho chlapca, kolko pravdy..pekne si napisala, ze dieta nikdy neprestaneme lubit, nech by vyparatilo cokolkvek...ale samozrejme, to zle netolerovat, to aby sme sa chapali
@cecil36 v tomto pripade naozaj nie je ine riesenie.. to s tebou na plnej ciare suhlasim
@sissmiss
@cecil36 baby, vykašlite sa na to, ak @teada nechce pochopiť, tak nepochopí. kto ma pozná z iných tém, vie, že nemám problém prijať iný názor, mne sa nepáčilo, že mi prisúdila to, čo som v živote neurobila bez toho, že by ma poznala - že som hľadala iných mužov a pri prvom probléme so sa letela rozvádzať. Silné slová na to, že ma nepozná, lebo sú tu aj ženy, ktoré ma poznajú. Že je hlúposťou sa pri banálnych problémoch rozvádzať tu píšem roky vo viacerých témach. Že je v niektorých prípadoch rozvod alebo rozchod jediným riešením, tiež a za svojím názorom si stojím. To je všetko.
@timea7 uz som docitala 😲 decentne si jej napisala ze to ze o tebe predpoklada to nahorsie je nepravda, nech si trosku vazi slova a ona bach do teba ze ...svojimi urazkami si....Uff. Ale aj tak zavidim takym ludom, nevidi si dalej od nosa, ale sebavedomie nabobtnane...
Len dufam ze neublizi nikomu z tych co potrebuju pomoc aby sa odputali od tyrana. Zial, zeny ktore su v podruci manipulatora uz maju naucenu bezmocnost, su presvedcene o tom ze ony su tie ktore robia chybu, ze je ich chyba ze muz sa opil a zbil ich, pretoze to ony mu neodcitali z oci jeho zelania a on je pravom z nich sklamany... a este teraz do toho zakomponovat deti ze ony chudatka tomu neporozumeju ... chlapcek si bude mysliet ze mamina ho opusti. Ano, to rozhodne pomoze takej chudere ktora sucha nohami a muz sa vyvrsuje na nej a detoch. Este viac ju dodepta.
@sissmiss ja už to ani nemienim komentovať, porovnávať vzťah mama - dieťa a žena - muž je tak či tak nie práve najšťastnejšie riešenie, múdro jej tu napísala @cecil36 že dieťa neprestanem ľúbiť nikdy, ale nemusím s ním preto bývať pod jednou strechou a tolerovať napr. jeho alkoholizmus, platiť za neho jeho dlhy a pod. Paradoxne, mnohé maminy nesmierne pomohli svojím deťom tým, že ich nechali padnúť na samé dno, napr. pri drogovej závislosti. Nie preto, že by ich neľúbili, naopak, preto, že ich ľúbili. A ostávať v manželstve, aj keď dvaja spolu nežijú a dúfať, že si k sebe možno nájdu cestu, to už fakt nechápem, aký má zmysel. Veď si ju môžu nájsť aj tak, nie? Ibaže ak má muž tendenciu požičiavať kade tade, tak je žena a deti po rozvode pred jeho dlhmi uchránená, ale ak sú stále manželia, tak nie. Ak si je schopný popožičiavať po kamarátoch, tak ju neochráni ani rozdelenie BSM. Môžu sa jej prísť ako manželke vyhrážať. Celé mi to príde ako v minulom storočí - zotrvať v manželstve za každú cenu - len aby som nemala nálepku rozvedená, aby rodinu ľudia neohovárali, veď sme si to pred Bohom sľúbili.....ale je na každom, ako si so svojím životom naloží. A žena, ktorá je schopná sem napísať a posťažovať sa, ešte väčšinou nie je v tom, štádiu, ktoré si opísala, keď už naozaj len šúcha nohami, tak jej je pomôcť ťažké. Ešte by ma zaujímalo, ako vysvetliť tomu úbohému chlapčekovi, že mama otca ľúbi a zostáva s ním, aj keď prepije polovicu výplaty a oni nemôžu ísť ani do kina, že ho ľúbi a ostáva s ním, aj keď vulgárne nadáva jej aj jemu, že príde domov opitý a rozbíja nábytok....
@svadlena niekedy je, niekedy nie je. Myslim, ze tu pisu baby, ked uz si nevedia rady a vtedy vacsinou preto, ze ziju s chujom, s ktorym sa zit neda. Ano, je to krasne, vydrzat, za kazdu cenu, v manzelstve, obetovat sa a bla bla bla. Ale, bohuzial, realne su naozaj situacie, kedy treba odist. Nielen kvoli seba, casto aj kvoli detom. Bohuzial.
@timea7 velmi zle si ma pochopila, hovorila som o zenach, ktore sa rozvedu a hladaju ineho nie v zmysle, ze si daju inzerat, nemyslela som konkretne teba, ale ked si uz zacala pisat o tom ako vazne beries manzelsky slub a pritom ti nerobilo problem ho porusit mi pride, ze az tak vazne si to nebrala..ja nechapem, poviem ano dvom opacnym stranam??dobre, ked myslis, ze som z minuleho storocia len preto, ze neznasam dvojtvarnost, tak to nie je moj problem..ja som tebe nepridelila zivot, o ktorom som pisala, ale ty si si to stiahla len na seba a tesis sa, ze mas vacsiu podporu..to ja nie som tak zamerana, ze kde je vacsina, tak aj ja sa schovam, lebo sa bojim, ze co ak sa to inym nebude pacit..to mi pride ako detska sutaz, prepac..v takej krcme je tiez viac opitych a maju spolocne ciele a tiez to neznamena , ze tam je utulok pravdy, len preto, ze ich tam je viac , v nemocnici je tiez viac chorych ako zdravych , na modrom konikovi je mozno tiez viac rozvedenych ako nerozvedenych a pod.-je to len porovnanie, musim to tu takto rozpisat, lebo zas sa chytite, ze porovnavat nieco s niecim- tak pre pochopenie co som chcela naznacit, lebo potom sa tu chytite jedna druhe, ze som povedala, ze zit pod jednou strechou za kazdu cenu aj ked ma ide zabit chlap a pod. co som ani nepovedala...klud, ja si stojim za tym, co som povedala a to je to, ze , opakujem, nie som za rozvody a nemyslim, ze je to uplne v kazdom pripade jedine mozne riesenie najlepsie na svete..ak som kvoli tomu staromodna, tak to mi teda vobec neprekaza, skor naopak🙂...ak sa to niekoho dotkne, ospravedlnujem sa, nie je to nic osobne, netusila som, ze ste tu take vztahovacne, zienky a ze si to tak na seba aplikujete...... tak a teraz reagujte 😉
@sissmiss ja sa len smejem, co dokazete vyprodukovat🙂)inak sranda v akych temach vas clovek najde, podvadzanie, roozvadzanie atd..povedz mi aku konkretnu urazku som tu na niekoho napisala...to ze si tu niekto na seba stiahne moj prispevok, ktory myslim vseobecne, to uz potom uraza sam seba..na mna tu bola sprcha urazok, od zadubenosti od timey, vsak?..ved vsak tak sa rozumne diskutuje na urovni?.napisem aj tebe to co pisem od zaciatku- nie som za rozvody a nemyslim, ze je to uplne v kazdom pripade jedine mozne riesenie najlepsie na svete.ja to ani riesenim nenazyvam...keby som pred mojim manzelom spomenula len to slovo, tak sa na mna nastve a povie, ze take nieco sa ani nevyslovuje a toto, okrem ineho si na nom velmi vazim a vidim, ze svoje manzelstvo berie vazne...
@cecil36
@timea7
@sissmiss cecil mne osobne je rozvedenych naozaj uprimne luto, lebo viem, ze si museli prejst v zivote niecim velmi tazkym, ..ale musite uznat, ze mnohi a asi je ich aj vacsina sa rozvadzaju z rozmarov, z malichernosti,pre malickosti, mnohych aj poznam a niektore zeny sa spravaju s prepacenim ako z retiazky odtrhnute, su vystredne, hladaju muzsku spolocnost a vrhaju sa do dalsich vztahov a mnohi, ked ani to nevyjde, tak skusia dalsie a dalsie,akoby o nic neslo..keby sa mne stalo, ze som rozvedena zena alebo matka, urcite by som do dalsieho vztahu nesla...pre mna, hoci by mozno ten chlap bol zruda, pre mna by zostal mojim manzelom..jedine, ak by som zistila, ze napriklad gambler ako si pisala cecil, ak by som zistila, ze mi to zatajil robil to uz pred svadbou, ze som to jednoducho nevedela, toto by som riesila, tam uz ide dokonca o to, ze to manzelstvo bolo neplatne uzavrete, ze ani neexistuje, a to by som si za tym chodila....to je odo mna vsetko k tejto rozvedenej teme
@teada súhlasím s prvou polovicou tvojho príspevku, že sa niektoré ženy správajú tak, ako sa správajú, niektorí muži tiež. O tom, či by si po rozvode do ďalšieho vzťahu išla alebo nie, sa nedá popredu rozmýšľať. Moja sesternica sa tak rozhodla a zostala sama, ja som nejaký čas po rozvode vôbec o tom neuvažovala, bola som rada, že sa môj život dostal do normálnych koľají, že som si ho usporiadala, nemala som chuť začínať nanovo. Dokonca som pred mojím partnerom unikala, bola som vtedy v štádiu, že nechcem žiadneho muža ani vidieť, našťastie bol vytrvalý. A tých žien, ktoré idú zo vzťahu do vzťahu, zase až tak veľa nie je.

@timea7 vobec si nepochopila ako som to myslela.problemy sa nedaju pausalizovat,ale niektore su skutocne banalne na rozvod.a tu na koňovi sa mal o kto zamysli predtym ako nieco napise a preto kazda rada je rozvod/rozchod