icon

Je sebecké ísť na dovolenku bez detí?

27. jún 2025

Caute caute. Nie som sebecka, ale tento rok som si povedala,ze aj ja chcem dýchať. Nič iné len škola, varenie, upratovanie, treningy, len ťahajú peniaze. Ja ani nezijem, kupim si niečo raz za x mesiacov, vsetko len deckam.Nevladzem, ledva pozeram. Nechali ste niekedy pubertakov doma? Chodiana strednu skolu. Plus dalsie dieta na ZS prvý stupen

Strana
z2
4stanka4
27. jún 2025

Nie si sebecka, aj decka sa potesia minimalne tie starsie 😉 Keby nám mal kto postrazit dcéru tak by sme išli minimálne na víkend prec. Ma skoro 5, milujeme ju najviac na svete ale aj čas pre seba by sme uvítali.

kavasmliekom
27. jún 2025

Stredoškolákov áno, mladšie s nimi nie. Jedine k babke, alebo s nejakym dozorom.

milovnikbehu
27. jún 2025

Určite nie. Aj ty si len človek. Potrebuješ vypnúť, načerpať silu, my s mužom sa už tešíme keď malý vyrastie a pôjdeme niekam sami dvaja, 🤣

doriiis
27. jún 2025

No môžu ostať samé doma,ale keď sa niečo stane,tak máš problém.Vybav dozor,dospelého človeka a môžeš ísť.Stredoskolaci problém nie sú,ale to mladšie ano

cukroska
27. jún 2025

Ježiiiis veď to sú už úplne sebestačné veľké deti. Ktorým síce nestíha človek variť, ale inak sa postarat vedia o seba. A o najmladšie sa postará ocko,alebo starké. Za pár dní nezahynú určite. A samozrejme prečo by si si nešla oddýchnuť na pár dní..nevidím natom nič sebecké. Ak teda nechce aj muž aby ste išli všetci ako rodina.
Úplne v pohode a bez výčitiek.

cukroska
27. jún 2025

Presne aj staršie deti sa potešia aj muž si oddýchne a prospeje malé odlúčenie určite.

zuzubb007
27. jún 2025

Mne by bolo ľúto, že ja si užívam, a deti som nechala doma, za mňa nepredstaviteľné, ale ak ti to vyhovuje chod, hlavne deti k starym rodičom určite dat, nechápem čo nestíhaš dve stredoškolské deti už vedia všetko sami a to tretie neviem ako je staré, ale teda všetko sa dá

januska12323
27. jún 2025

Nerozumiem prečo také veľké deti obskakuješ a sebe ani nič nekúpiš.

luliu
27. jún 2025

Za mňa tiež nepredstaviteľné, nevedela by som si takú dovolenku užiť, ale na druhej strane nevidím na tom nič zle, ak niekto iný si ide oddýchnuť sám bez detí

7lenka11
27. jún 2025

Určite choď. Podľa mňa je veľa mamičiek vyhorenych práve preto, že žijú v jednom kolotoči povinností. Oddychni si, uži si to a načerpaj silu. Deti by som však dala aspoň k starým rodičom, aby to nedopadlo zle, ak nie sú zvyknutí byť sami.

bludna
27. jún 2025
@zuzubb007

Mne by bolo ľúto, že ja si užívam, a deti som nechala doma, za mňa nepredstaviteľné, ale ak ti to vyhovuje chod, hlavne deti k starym rodičom určite dat, nechápem čo nestíhaš dve stredoškolské deti už vedia všetko sami a to tretie neviem ako je staré, ale teda všetko sa dá

@zuzubb007 autorka spomina treningy, cize predpokladam, ze ma deti, ktore aktivne sportuju, mozno chodia na sutaze, mozno ich treba vozit, mozno na ne caka, vikendy zapasy/preteky, ktovie.

@autorka urcite chod a uzi si to. A hlavne si uvedom, ze byt sebecka nie je nic comu by si sa mala vyhybat, prave naopak. O to viac pri troch detoch. Neviem preco to mate niektore tak zakorenene, ze v ziadnom pripade nebyt sebecka. Je to smutne.

ukgirls
27. jún 2025

ak mas s kym nechat decka tak ano ... inak aj ked su to pubertiaci stale su to deti a potrebuju dozor ...si za ne s muzom zodpovedna

petamich
27. jún 2025

Tento rok som bola s kamoskou na Sicilii a s muzom na dovolenke v Anglicku, dieta ma necele styri roky. Vycitky ziadne 🤷‍♀️ nie som len matka, som aj clovek, ktory ma svoje potreby a potrebuje si uzit par dni bez mamiiii, mamaaa, ty pod mama, len s mamou a tak dalej (prave som absolvovala aqua gym s dietatom na rukach, lebo nik zo spolucestujucich predsa nie je mama, takze zasluzim si tych par unikov z role matka)

natalka13
27. jún 2025

Pubertakov? V pohode. Mensi ostavali na par dni.
Mat deti neznamena obetovat zivot iba im.

sara07
27. jún 2025

ano nechala , mala som toho proste dost, deti som rozdelila po jednom
a bola som 4 dni v bardejove ... nádherne som si oddychla aj vyspala sa , vyresetovala sa
samozrejme bezdetna švagrina si rypkat musela ,,,😂
ked nabuduce zase budem môct tak pôjdem okolie si časom proste zvykne

sszuzu8
27. jún 2025

Ja by som bez deti nešla patria ku mne. 🤷‍♀️

natalka13
27. jún 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 a deti nepojdu na lyziarsky na vylety na par dni ani do SvP?

modra_kolobezka
27. jún 2025

Chod a uzi si to. Aj ja planujem vylet s kamoskami v septembri, podla mna je to ok 🙂

sszuzu8
27. jún 2025
@natalka13

@sszuzu8 a deti nepojdu na lyziarsky na vylety na par dni ani do SvP?

@natalka13 to nie iné 😁 neviem tak som s deťmi sama nedalo by mi nechať ich doma a ísť niekam bez nich 🙂

sara07
27. jún 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 treba sa vedieť aj trocha odstrihnúť od nich , nechať ich dychat a žiť, raz vyletia z hniezda a potom tie stavy sú dost ťažké ... rodič potom peskuje, riadi dieta aj v 45 .... lebo nevie čo zo sebou za všetkým zrazu

radlinka
27. jún 2025

Ak ich mate kde dat, tak v pohode. My ich vsade tahame so sebou, nemame ani babku ani dedka, co by ich len dosledovali 🙂

guiseppinka
27. jún 2025

Nie, nie je... ale podla okolia a kona som zrejme neskutocne sebecka... nemam problem si kupit nieco pre seba (najcastejsie nejake kurzy), topanky. Absolutne v pohode som odchadzala aj na noc ci uz na skusky alebo ked som bola dlho v robote a neoplatilo sa mi kvoli dlhemu cestovaniu ist domov a rano naspat... decka prezili, ucitelky sice vzdy videli, ci som bola doma alebo nie🤭🤭🤭 ale bolo mi to jedno... a este, ked som prec, tak maju dovolene zavolat len v krizovej situacii alebo ja volam, ak je nieco vazne... inak som nedostupna😅

radlinka
27. jún 2025

Ale rob tak, aby si aj ty mala z toho zivota radost. Kazda matka len maka, vari, perie, zehli a stara sa o decka. Nech sa aj oni zapajaju do prace aj dennych aktivit, uz su velki predsa, nie ? Na par dni mozes ist aj sama, vypnut hocikde, kupit si nieco pekne, ist na kavu, obed s kamoskou. Dom sa nezruti. Ak na dovolenku na dlhsie, tak urcite by som si vybavila niekoho, kto by na nich dozeral (zavisi od veku), aby nebol problem, keby sa nieco stalo. Zasluzite si oddych aj sami, bez deti. Padne vam to vhod. <3

domkakvet
28. jún 2025

Kludne si oddychni.

0kristina0
28. jún 2025

Dcera (9 rokov) mi na otazku: Mozeme ist s tatinom sami na dovolenku odpovedla ze nie. Takze pokial s tym diets nie je v pohode nesla by som,. Ak bude starsia a nebude jej to vadit, preco nie?

libusak
28. jún 2025

U nas sa vzdy chodilo na "dospelacku" dovolenku" a potom jasne aj s dietatom. Teraz je uz na strednej a jasne, ze ma uz iny rozum a moze ostat doma

trisha_r
28. jún 2025

Nie , je to tvoj život a bude taký aký si ho urobíš ... Nemá zmysel žiť tak,ako nechceš.

luciadeli
28. jún 2025

Absolutne niesi sebecka.. ani nevies ako ti rozumiem presne ako by si o mne pisala tie iste povinnosti domace prace kazdy den to iste.. nestazujem sa, vsetko zaobstaram, ale tiez som si povedala ze potrebujem vypnut oddychnut si a venovat sa sama sebe.. idem na dovolenku za par dni odchadzam.. radsej par dni bez mamy ako kazdy den s unavenou podrazdenou a nevyspatou mamou 🙂 takze smelo do toho

dory11
29. jún 2025

Keď chces chod .ale ja osobne by som si nevedela oddýchnuť niekde sa má dovolenke a vedieť a že deti sú doma bolo by mi ľúto .ale ak to tebe vyhovuje tak bez ale mladšie určite ku babke alebo dospelí dozor

bambulka224
2. júl 2025

Nie si sebecká. Choď a oddýchni si. Vyhorená mama je deťom na nič. ✌️

Strana
z2