Je spolubývajúca chorobne lakomá alebo šetrná?
Ahojte. Chcem sa len spytat, lebo vobec nechapem danu osobu. Ide o moju spolubyvajucu na intraku. Vkuse sa stazuje, ake je vsetko drahe, ze na nic nema peniaze, nikdy sa nejde nikam najest, zvacsa jedava blbosti ako napr. za cely den len wifonku a takto funguje mesiace, teraz na zimu si ani nekupila zimne cizmy, radsej chodi v tejto zime v platenych teniskach a mrzne. Taktiez ma aj nizsi hygienicky standard, chodi skoro stale v tom istom oblecena a, samozrejme, prepotena a proste smrdi, lebo je pre nu prasok na pranie a avivaz drahy (vsetko jej slova)… Mala som o nej mienku, ze proste nema penazi nazvys, bolo mi jej luto, davala som jej aj zo svojho jedla, lebo som sa nemohla na to pozerat a bolo mi luto, ked som si kupila maso, videla ako ho vytahujem z tasky a spustila, ze maso je strasne drahe a ona by si ho nemohla dovolit… No az do dneska, ked sa ma nespytala, ci by som jej nevedela odporucit dobru banku, lebo si potrebuje urobit dalsi ucet v inej banke, kam by si previedla nejaku cast zo svojich penazi - konkretne 15 tisic €, nech nema vsetko na jednom… Mna skoro porazilo😃, vzdy som ju mala za chudatko, co pocita kazdy cent podla toho, co som videla a ona ma 20tisic+€ k dispo a zije ako totalna socka, jedava viacmenej len wifonky, lebo vsetko ostatne je drahe, oblecenie si da po opakovanom noseni oprat po 1-2mesiacoch, nic si nekupi a stale hlada a spekuluje ako si potrebne veci vsakovako nahradzat, aby nemusela kupovat - ale nie v takom tom rozumnom zmysle, ale v takom az chorom, ze vam to hlava neberie. Co si o takom cloveku mysliet? Je toto podla vas chorobna lakomost?
Ktovie čo zažila v detstve že má takýto postoj k životu..
presne to som chcela napisat, co @tradaaa . Plus, ked ju rozbolia zuby, nedoplati sa.. Zdravie je nenahraditelne. Ked pozera na peniaze, za lieky v buducnosti zaplati viac nez za normalnu stravu v sucasnosti. A kto vie, ci si v meste nezajde na fastfood, do
restauracie... Je velmi vychudnuta?
O hygiene by som sa s nou urcite porozpravala. Vsak byvate v spolocnej izbe.
Mozno setri do buducna, nechcela tie peniaze rozdelit na investicne sporenie? 20 tisic by jej malo vystacit na studium. Vela studentov brigaduje, aby mohlo studovat, navrhni jej brigadu, riziko je, ze smradlavku nevezmu na lepsie platene pozicie.
Dalsim zaporom je, ze je zvyknuta na taky zivotny styl, alebo je jednoducho leniva, ci nevie varit. Zasmej sa pred nou, ze taketo samostatne byvanie je najvhodnejsi cas na naucenie sa varit, zvladat domacnost 🙂 Skola do buducna.
Chorobne setrenie na ukor zdravia a hygieny + pohodlnost je najhorsia kombinacia. Porozpravaj sa s nou na rovinu. Ked zdrazia vifonky prestane jest uplne? A spina po 3 dnoch sama neopadne. Nech si chodi v platenkach po snehu, ale nech je cista. Nie vzdy som taktna. Ide aj o tvoje zdravie, taktiez psychicku pohodu. Zmena izby alebo spolubyvajucej asi nepripada v uvahu. Spolocny nakup vyhliadnuteho akcioveho prasku na pranie a pod, , a potravin na spolocnu pripravu vcere nehrozi? Aby sa spolubyvajuca zorientovala
jej stravovanie a vyplakávanie o drahote by mi bolo viac-menej ľahostajné, ale keby mi ona a jej špinavé veci kvôli jej lakomosti smrdeli na izbe, tak to teda nie. Keďže už teraz vieš, že má prostriedky min. na nákup pracieho prášku a osobných hygienických prostriedkov, trvaj tvrdo na tom, aby ich používala
Okrem lakomosti bude blbá aj lenivá, boty zoženie na Bazosi aj zadara a dôjde si pre ne v rámci BA tiež zadara, ako študent. Keď si radsej uženie urozapal, koza🐐sprostá.
Toro.su presne ti extremni žgrgloši.. a.ze.teda extrem.jw extrem kedysi.to davali v telke tam boli ini cvoci.zachod nesplachovali sprchovali sa obleceni no uplny hnus.utec od nej k inej spolubyvajucej na inu izbu.toto je diagnoza mozno si to priniesla.z.domu.ze.zili v extremnej chudobe s dlhmi exekuciami uzernikmi a boji sa ostat bez penazi tak ich žgrgli takto extremne..
Nieco to muselo spustit a ty jej oci asi neotvoris.
Poznam takeho, išiel obchodu nakupil v akcii plnu kabelu tažku jedla za euro, potom išiel s ňou 10 zastavok peši, aby ušetril na doprave, robil 12hod denne 6 dni v tyždni, jedol tieto vifonky, obliekal sa ako z druhej svetovej vojny, dokonca sa aj za ženu sa prezliekal, a na učte mal 800 000 českych korún podla jeho slov, ale na listok bol lakomý dať peniaze
Ako moj otec, tiez bude tlacit peniaze do vankusa
@daniela2202 a ten ich rozhádže na také veci ,že keby to videla, tak sa v hrobe točí ako ventilátor 🤣🤣
@majkakvet netrha, nech si odchyti a vykastruje aj slona🐘🐘🐘 išlo o ten paradox, stará "nedarovala" dvacku svojmu MUDr., ktorého pozná veky a je s ním spokojná a jej baby míňajú na všetku dedinsku vypustenu háveď,🐐🦌🦄 co mešťania vypustia, keď sú im granulky drahé. Prepáč, ze som si od teba nevypytala povolenie tetusku spomenúť. 😃
@ahhola nazvat poulicne zvierata haved, z ludi ako ty ma vzdy zamrazi. a pozerat sa z vysoka na tych, co kastruju, aby tej ,havede, bolo menej, to uz je aj protirecive - ved by si mala byt rada, ze bude ,havede, menej. ach
Môže mať psychickú poruchu, je taky seriál extreme cheapskate
Nie je to lakomost, kdeze, ona len posluchla tunajsie hviezdy financneho neba, ktore linkuju ludom, kolko treba mat nasetrene uz pocas studia 😃
pred rokkmi som mala takeho sefa, spolocnik firmy, plat plus velke zisky z firmy , zena lekarka, vlastnil v krajskom meste 5 bytov na prenajom ... a bol mi schopny priniest do uctarne zoslapany listok za parkovne na preplatenie, co niekto odhodil na parkovisku...
No ale aspon chodil cisty a umyty. To by si zas kazil biznys keby nedal na mydlo a slusne oblecenie , prichadzal do styku s klientami.
Nie je z vychodu?🙄
@stanulienkat 🤨 To čo je za otázka toto?!
Jedn vec je setrnost druhá zanedbávanie hygieny. Toto je už diagnóza
@h2 vela osobnych skusenosti. Nechcem byt neobjektivna, ale nepoznam lakomsich ludi ako vychodniarov. A to ich poznam hooodne. Co ti dokazali...Zjedli by aj hovno s prepacenim, ked je zadarmo. Platenie gastracmi a ked z nich mal mat casnik trinkgelt 30 centov, tak radsej dotycny hladal mince, aby nemusel nic nechat casnikovi 30c. Topka je rybacia polievka zo sardinkovej konzervy a podobne chutovky. A nizkym prijmom to nebolo.
Oj, tiež poznám .... päťdesiatnik, peňazí má, ale šetrí, kde sa dá. Radšej si nekúri, ale sedí v bunde, normálne jedlo si nekúpi, lebo drahé .... občas niečo navarí na platničke, nie na sporáku, lebo by ho zašpinil .... ja nechápem. Je veľmi čistotný, upratané musí byť. Aj byt má, aj polovicu domu vlastní, chatu ... má jedno dieťa. Akože, šetriť treba, ale toto je chorý extrém ....
@stanulienkat to fakt? no ja zijem na vychode a sama som vychodniarka, a nevsimla som si nejake vyssie koncentracie lakomcov ako inde. Ono je mozne ze ti pristahovalci za pracou sa spravaju inak.
moj muz je z najdalsieho vychodu ako sa da, doma dovideli za ukraj. hranicu...a teda, jeho skor musim krotit aby vsetko nerozminal, nevie setrit a hospodarit s peniazmi.
@stanulienkat Keď nechceš byť neobjektívna, tak nebuď. Práve včera som sa tu v inej diskusii ostro ohradila proti komentáru, namierenému proti "Blavákom". Ale ako môžeme chcieť, aby nás nemali za rozmaznaných zhýčkaných namyslených "Blavákov", keď napíšeš niečo takéto?! Je to zovšeobecňovanie a veľmi urážlivé.
@h2 presne, to je o konkretnej indiv. povahe. U vacsiny vychodniarov som na navsteve zazila, ze nam nukali, aj to co sme nechceli, odchadzali sme prezrati. A zazila som na vychode, ze som tehotna odpadavala na navsteve od hladu, 4 hodiny navsteva, a hostitelia pri nas veselo debatili pri holom stole, nedoniesli ani blbe tycinky.
to iste mam aj so zapadniarmi, svagrina zo zapadu slovenska ked do nej svagor nedrgne, ze dones daco, tak ju nenapadne, ona aj na tom setri, co nic nestoji, ako privitat ci rozlucit sa... A zase som mala znamych zo zapadu, laskavi stedri a srdecni ludia.
alebo v jednej rodine, chlapec pri navsteve na drzovku oznamil mame, ze nech nam nekraja kolac, ze oni co budu mat. Poschovaval vsetky hracky a veci... jeho sestra dala vsetko.
@h2 nezabudni, ze polovica tych blavakov su zase len vychodniari.
@stanulienkat Ako vidíš, z môjho včerajšieho príspevku, som si toho vedomá:
@stanulienkat zaprdene malinkate slovensko, kamenom dohodis z jednej strany na druhu a ideme sa tvarit, ze vychodniari a zapadniari su ina kasta..
Nechutne a hlupe zovseobecnovanie.
Vsetko je o ludoch. Nie o mieste trvaleho bydliska.
@beronsche keď ja takých poznám straaaaašne veľa, ale naozaj veľmi veľa. Asi to nebude náhoda.
@stanulienkat asi ich pritahujes do svojho zivota.. 🤷
Ale skusenost je neprenosna..
Cakat, ze kazdy ma podobnu, je no, prinajmensom hlupe..
Inak toto je krasny priklad nasej slovenskej malosti a malomestiactva..
Zatial som sa na koni dozvedela, ze:
Blavaci su zhyckani, namysleni, arogantni a nevedia, co so sebou.
Pokial nie su povodne z vychodu, to su potom nechutni humusaci.
Oravaci sa pachtia za prachmi, stavaju svojim lenivym zenam domiska a hrdlacia na ne daleko od rodiny...
Atd. Atd.
Boze ludia.. dalej od nosa si poniektori nevidite..
Autorka - Prepac za off topic..
@beronsche 😁

Len aby sa jej táto prílišná šetrnosť nevrátila na zdraví. To si uvedomuje? Aké škodlivé sú vifonky a že organizmus potrebuje živiny, vitamíny...? Potom aby nebola sklamaná že úspory minie na lekárov, liečbu... To jej skús vysvetliť, že lepšia je prevencia ako zanedbané zdravie. Iné je keby ozaj nemá