icon

Je správne platiť polovicu za obed po krste?

28. okt 2023

On mal prítomných na rodinnom obede 4 ľudí a ja 5. Obed stal cez 170€ s prípitkom.
Po obede hovorí že mu mám poslať polovicu z účtu. Prekvapilo ma to, lebo som čakala že ako hlava rodiny po krste prvorodeného syna sa zachová ako gentleman a takéto niečo anilen nebudeme musieť riešiť. Nemame spoločný účet, on slušne zarába a ja som na MD. Len ma zaujima čo si o tom myslíte
A nie nie som z tých ktoré sa potrebujú všade len pozývať, nemám problem s platením účtov ale pri takejto príležitosti sa to podľa mna nehodí.

olimuc
29. okt 2023

To, ze nemate spolocny ucet nie je problem. Ale pozor aby si nemala problem, ked budes mat len Rodicak. To by som si vydiskutovala najskor … suma 170€ nie je nejak horibilna pre zarabajuceho a nie je to spontanna akcia ale pripravovana, to, ze asi bude debil je horsie

natalienka12
29. okt 2023

@kvetinka1918 Nie su manzelia. Mozno spolu ani neziju len sa im dieta podarilo. To sa obcas stava pri neviazanom burlivom sexe 😂

zmrzlinka2021
29. okt 2023

@natalienka12 pretože dnes je moderné sa na základe spoločného dieťaťa hrať, že aj s frajerom si rodina. No skôr táto hra baví ženy. Muži v týchto prípadoch nechcú fungovať ako manželia, veď preto sa ani nezenili, ale ženy od nich očakávajú rolu manžela. Ja tomu hovorím, že ženy hrajú hry mužov a muži určujú, ako sa svet bude točiť.

natalienka12
29. okt 2023

@zmrzlinka2021 Tak tak! Veru, inak by si ju vzal za manzelku. On ju totiz ako “priatelku” neberie, len ona jeho ako “priatela”.

natalienka12
29. okt 2023

@olimuc On ale nie je povinny ju zivit, vyzivovaciu povinnost ma iba na dieta. Jej maximalne nejake drobne do 2 rokov veku dietata, aby neumrela od hladu.

heleninamama
29. okt 2023

@natalienka12 Chlap nielenže slušne zarába, ale mu to aj slušne myslí. Vie, prečo sa neoženil a nemá záujem platiť navyše nič, načo nemá dotyčná zákonný nárok. Pri dnešnej dynamike vzťahov a mladých ženách, ktoré tu niekedy píšu, čo všetko od muža očakávajú, sa mu veľmi nečudujem. Otázka skôr znie, prečo si ho ona vybrala za otca pre dieťa?

zmrzlinka2021
29. okt 2023

@heleninamama väčšina žien si vôbec nekladie tu tvoju poslednú otázku

natalienka12
29. okt 2023

@heleninamama Nemozem nic ine, len suhlasit. Mozno sa stalo, chlapi su plni testosteronu a oni maju radi sex naplno, ved vieme nie 😂😂😂 no tak asi tak to bolo. Mam kolegynu, co na toto hovori vulgarne “to bolo drahe pichnutie” 😂

aurora33
29. okt 2023

No pekný trapas. Priateľ je riadny škrob

natalienka12
29. okt 2023

@aurora33 Preco myslis? Ja si naopak myslim, ze je nadpriemerne inteligentny. Preco by mal platit to, co prejedli jej rodicia a neviem kto este. Ved to su cudzi ludia.

lienka.7
29. okt 2023

@autorka no máš za otca dietata poriadneho ch**a. Teraz to neber v zlom, ale už sa teším na tvoje budúce príspevky, ze nevieš vyzit z rodicaku, všetko máte napoly a pod.👌
A k tvojmu príspevku by som mu povedala, že to boli krstiny jeho dietata, tak snáď ako chlap a otec je v rámci svojho pekného príjmu schopný zaplatit aj sam. A ked nie, tak budúci obed u mojich rodičov by som mu tiež "vyuctovala", ako aj všetko ostatné. Pokial si s nim nespravíš poriadok teraz, budeš trpieť celý ďalší prípadný život s nim. Drzim ti palce

tana85
29. okt 2023

@3009 nie som prekvapena. Ved pisem, ze v mojom okoli je to normalne, vies citat?

kika147
29. okt 2023

To je magor 🤦🏾‍♀️ ja nechápem ako toto môže mať niekto vo vzťahu , ako ok keď spolu len chodia , ale keď už ste rodina ?! Debil je to prepáč .

lienka.7
29. okt 2023

@taga krásne zhrnutie 👌👍 ešte nejaké body by sa tam dali doplniť, ale podstatu si vystihla. Škoda len, že niektoré ženy sú fakt nepoucitelne.

tana85
29. okt 2023

@zmrzlinka2021 nie je to jedno. Spolocny ucet znamena ze platime z jedneho bez rozdielu kto kolko ma prijem. Ja zarobim x a moj muz 4x, ale ak urobime takuto oslavu tak platime bez ohladu na to ze z mojej rodiny bolo 5 ludi a z jeho 3.

palicka
29. okt 2023

@lucimichi ja som brala zemiaky ako prilohu, nie salat...tiez si svoatocne stravovanie predstavujem trosku inac....
A co sa tyka salatu...asi ide o porcie...no ja by som z 2 kil zemiakov 11 dospelych ludi nenakrmila...

lienka.7
29. okt 2023

@chodec15 pekne napísané, len ešte si tam zarábajú zvyšné suroviny - múka, vajcia, olej.. a najmä ten čas k tomu strávený. Plus umytie jarou (ta tiež niečo stoji) ako aj energie. Mzda človeka co to chystá, je kde? Milujem ľudí, ktorí takto vyratavaju. To potom nech si tie rezne fakt vyprazia doma a nechcú ich za ani nie náklady.

saw_
29. okt 2023

Autorka, teraz si na materskej, ale rataj ze coskoro budes len na rodicaku a on bude pytat od teba nadalej polku tak ako doteraz, pokym mas v podstate svoj doterajsi plat. Predpokladam, ze na polovicu idete so vsetkym (byvanie/domacnost atd). Tak si rychlo poziadaj o vyzivne, prispevok na vyzivu pre teba ako nevydatu matku a nezabudni vyuctovat aj vsetky naklady na vybavu pre babatko. Ak nemas nasetrenu nejaku fianancnu rezervu, tak si tie peniaze odloz, aby si mohla byt s malym doma aspon do roka. Uz sa porozhliadaj aj po jasliach a premysli fungovanie v praci (pracovny cas a pod), lebo o pol roka pride vytriezvenie, ked ti zacne chodit iba rodicak. Najdes tu milion tem, v ktorych zeny riesia, ze maju len rodicak a otcovia ich deti od nich pozaduju financovat domacnost na polovicu.

aurora33
29. okt 2023

@natalienka12 tak toto si mali vydiskutovať predtým a nie akto traposit na oslave krstu.

natalienka12
29. okt 2023

@aurora33 o tom snad nemusime ani diskutovat

petronelag
29. okt 2023

@aurora33 Mali sa dohodnúť dopredu, ale je to trápne od neho, že takú malú sumu nevie dať, rodina iste doniesla dieťaťu nejaké darčeky. Ale aspoň je jasné, že dobudúcna treba plánovať s ním tak, že on platí len svoju polovicu.
Možno, že tieto terajšie krátkodobé vzťahy budú fungovať takto, lebo vlastne je škoda investovať do vzťahu, ktorý bude len na krátko, len by potom nemali ani plánovať deti.

lavender94
29. okt 2023

Je to kus chuja, tu nie je o čom. Mňa by len zaujímalo, v akej reštaurácii varia tak lacno? Veď to je cca 15€ na osobu, to mi nejak nevychádza že za 15 eur su schopní urobiť polievku, hlavne jedlo a naliať nejaké alko a nealko.

fineta
29. okt 2023

Nepoložili ste si pred oslavou v reštike otázku či na to máte a z akych peňazí to celé zaplatite, keď si už teda delite na "moje" a "tvoje" a nemáte spoločné?
Je to totálne blbá situácia, do ktorej ťa muž dostal. Hanbila by som sa zaňho a bolo by mi trápne. Naskrabala by som tú stovku a s hrdosťou mu ju dala. Do budúcnosti už vieš čo môžeš od neho očakávať, keďže ti dal najavo za čo ťa s tvojou rodinou má. Máš teda doma "hlavu rodiny," ti poviem... 🙄

viestta
29. okt 2023

Nie je dolezite co si o tom myslime my, aj ked vacsina sa v tom zhodujeme. Mna by zaujimalo ako si si dokazla s takymto exemplarom spravit dieta. Veselo este len bude, toto je zaciatok... Mas sa na co tesit. To mi ver.

erika237
29. okt 2023

@chodec15 170/11=15,50 a to je si myslim celkom dobra cena na osobu, v BA obed za 6 eur ani vramci menu nenajdem, aspon nie v okolo mojej prace.

tundra
29. okt 2023

Mozno temu vygeneroval MK,ani jeden prispevok od autorky,hlavne,ze to tu na fore zije😂

fineta
29. okt 2023

@tundra dnes je všetko možné 🙆‍♀️😅😅

bessie12
29. okt 2023

@tundra je vela takych tem, kde autor vobec nereaguje. Nechapem potom preco zalozil temu ...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
belasy_motylik
29. okt 2023

Na výber takýchto nenormálnych exotov na rolu životného partnera a otca detí je nejaké špeciálne školenie, alebo vrodený talent, alebo čo?