Je správne poslúchať manžela vo všetkom?
Je správne manžela poslúchať vo všetkom? .... lebo " žena má poslúchať "
@janai1 ja som krestanka a toto co vypusta je blud 🙈
@zmrzlinka2021 tvoja posledná veta je veľmi pomýlená.
Žena potrebuje v prvom rade úctu.ked nie je úcta,nie je láska!
Okrem toho,ak muž potrebuje lásku
@zmrzlinka2021 To je veľmi pekné, čo píšeš, ale to nie je podriaďovanie. Podriaďovanie je, že ak majú dvaja opačný názor, tak jeden z nich sa vzdá svojho v prospech toho druhého. Aj toto by bolo v poriadku, ak by to malo nejaký vyvážený pomer. Nie, že žena je tá, čo sa podriadi vždy a muž nikdy.
@h2 A este: zvysena intenzita podriadovania zeny, ak maju dvaja opacny nazor, moze velmi rychlo sklznut do situacie kedy zena strati akykolvek nazor...
@zmrzlinka2021
@daniela2202 Na toto ma môj manžel psa, nie mňa 😉
@luccija .. ešte stále je tu nádej, že mnohé si toto z rodiny nezoberú do budúcnosti, ale naopak pochopia vďaka tomu, že takto žiť nechcú..ja som toho príkladom. Celé detstvo som videla, že rozhoduje muž. A ja už som vtedy ako dieťa videla, že takto nechcem žiť... ešte keď sme sa minule s mužom o niečom bavili (mali sme menšiu vymenu názorov) tak moja vlastná mama! Čo má stať na mojej strane! Mi povedala, aby som to nechala tak 👀👀
@viestta asi nemá, teda v novembri ešte nemal. Frajerka s ním dobre vydrbala. Ale podľa toho ako píše, tak je pravda možno inde.
@maribell Toto presne robí aj moja mama! My s mužom sme také temperamentné povahy, nezainteresovaný pozorovateľ by povedal, že sa hádame, proste si každý z nás povie, čo má "na srdci" a hneď sme zase v pohode. No a moja mama, keď je svedkom takejto našej "komunikácie", tak hneď celá zľaknutá sa stavia na mužovu stranu. Minule sme sa obaja s mužom už rozosmiali, lebo ona začala jemu tak ospravedlňujúco, že ona ma takto nevychovala. 😂
Ja môjho v ničom neposlúcham 🙂 veď mám svoj rozum
@tomas115 vieš čo môj, ver tomu,že aj mne,a aj iným ženám by bohato stačili peniaze,ktoré si zarobíme...a keby môj manžel nemohol ísť na služobnú cestu, lebo by nemal kam dať deti aj v noci, nemohol by robiť každý deň do piatej, ba aj v sobotu skočí do firmy, a ešte povie: cica,poď, pozlepuj mi obálky, tak by nezarábal 3* viac,ako ja.Lenže na rozdiel od iných si to plne uvedomuje
@daniela2202 nie. Je to hoax 😁
@pribinak AKo ľahko sa dá prísť k lajkom🤣🤣
Daniela povedz nám niečo o sebe, posluchaš manžela vo všetkom,nemáš rada schomoleniny.. 🤣 Ty si take milé trdlo.Tipujem,že si mladučká a nie nejaká dôchodkyňa🤣
Zazvor neprekvapil. V praxi to vyzera asi tak ako pisala vcera ze ju muz komanduje a diriguje este aj skrz to ako je dieta oblecene a aka je vlhkost v byte 😒 . Velmi pekny zivot a manzelstvo
@ivik4 tak to uz kus hranici s psychickym tyranim
@daniela2202 v žiadnom prípade.Čo sme v stredoveku?
@daniela2202 no niektorí chlapi a žiaľ aj ženy si myslia, že podriadiť sa chlapovi je prvé, potom vsetko ostatne. Napríklad v niektorých kultúrach je zo stále zauzivane a ženy k poslusnosti vedené.
@zmrzlinka2021 obhajujes si neobhájiteľné. Podriadiť sa neznamená vzájomný rešpekt ale to, že ten čo je podriadený je POD tým druhým. A prosím ťa, neohanaj sa tu 2000 rokmi starými radami do manželstva. V starom zákone bola žena nič, panoval silne patriarchálny systém, žena bola občan druhej kategórie. Veď aj cena za ublíženie žene a mužovi bola iná. Ak iný muž napadol, zranil či zabil ženu, zaplatil jej mužovi odškodné v naturaliach. Cena života ženy mala hodnotu nejakej kravy či ťavy. Si smiešna a asi veľmi jednoduchá, že zákony spred 2000 rokov pasujes na dnešnú spoločnosť. Ešte to, že nejaký politický model a rodinný model fungoval pred 2000 rokmi a bolo to spísané v terajšom zákone, nie je dôvod, aby sa tým riadil niekto dnes. Ak chceš byť veriaca, tak buď, ale ber si z viery to, čo je aplikovateľné aj dnes. Pokoj, lásku, dobrosrdečnosť, nie Izraelské praktiky v manželstve spred 2000 rokov.... Ja neviem či vám tá cirkev tak vymyla mozgy alebo svoje vlastné neviete niektorí používať, ale Biblia je súhrnom historických spisov, pohľadom do mentality ľudí pred 2000 rokmi, ich názormi, presvedčeniami a pomedzi to tam sú nejaké základné morálne hodnoty a tie ostávajú rovnaké aj dnes, no spôsob života prezentovaný v Biblii ako OK, dnes už dávno OK nie je. Treba sa presunúť do reality, nie si ísť na 2000 ročnom modeli fungovania hierarchie v rodine. Alebo, keď ťa to tak rajcuje, môžeš ísť žiť do nejakej moslimskej krajiny, lebo im tento model pretrval dodnes a hneď pochopíš, že podriadiť sa znamená naozaj podriadiť sa, nie byť rovnocenna a rešpektovaná ako si to ty mylne vykladas. V posledných rokoch si všímam, že katolícka cirkev extrémne zradikálnila, tlačí svojim ovečkám do hláv bludy len, aby sa náhodou neposunuli mentálne na vyššiu úroveň, len aby boli stále zaslepení, zastrašení a ovládateľní... A potom tu trepú takéto pikacuoviny, že áno, žena má byť podriadená a dávať mužovi úctu a ešte to aj preložia ako vzájomný rešpekt.... Mindfuck level 30000... Vzájomný rešpekt je, že nikto nie je nadradený ani podriadený, obaja sú dve polovice toho istého celku, nie že jeden je 5/8 a druhý 3/8... Proste rovnocenní, všetky rozhodnutia majú rovnakú váhu, obaja sa rovnakým dielom podieľajú na chode domácnosti. Áno, aj muž rozmýšľa čo navarí, nakupi, lebo to robí aj on. Aj muž si prispôsobuje pracovnú dobu, aby vyšvihol dieťa zo škôlky. Aj muž je na MD na RD, rovnako sa stará, rovnako s dieťaťom chodí na ihrisko, rovnako mu vie kúpiť veci, hračky, pomôcky. Rovnako ho vie zobrať na krúžky. Obaja pracujú 8 hodín denne alebo viac a ten zvyšný čas ide všetko na polovicu, žiadne tu na koníku obľúbené, že žena má šichtu v práci a šichtu doma. Pekne všetko spoločne a striedať sa. Ale je celkom smutné, ako sú ženy ekonomicky a spoločensky utláčané, až týrané, ale oni sa prezehnavaju a ešte si to pochvaľujú ako dobre, veď majú jednoduchý život, len majú na pleciach celú domácnosť a deti a muž robí rozhodnutia a dáva im "lásku".... Akože wtf, nechapem ľudí, fakt ma sem asi doniesli mimozemšťania z inej planéty, lebo takého usluzne podriadené zmýšľanie, to je absolútne mimo moju mozgovú kapacitu
@elementissa ano umyselne ci nechtiac sa tu miesaju pojmy a dojmy.
ked sa priamo spytas na to podriadovanie, tak zacnu habkat o ucte respekte, to ze si zena muza zastane a nenadava nanho, a on tiez podobne. To je respekt a ucta - krasne , ziaduce, potrebne pre vztah...ale este stale sme sa NIC nedozvedeli, o podriadovani sa zeny muzovi.
sklada sa to zo slov Pod a Riadit...cize logicky niekto riadi niekoho pod sebou. Ako v praci.
nadriadeny sef, riadi svojich podriadenych, dava im pracovne prikazy ulohy a oni ich plnia a za to dostanu dohodnutu odmenu. Moze tam byt samozrejme vzajomny, respekt ucta, dokonca aj priatelske vztahy, to je bonus. Ale samotne podriadovanie sa je presne o tom, ze niekto mi nieco prikaze a ja splnin, ale opacne to nejde. Nepridem k sefovi, tu mas ulohu, spln to a ja skontrolujem.

@viestta vdaka za reakciu! Ako krestanka sa hanbim za ludi, ktori si Bibliu stale vykladaju doslovne, namiesto toho, aby chapali jej posolstva a potom tu pisu take bludy o podriadovani sa a posluchani zeny🙈. Kto sa venuje Biblii poctivo, ten vie, ze napriklad uz len sprava o stvoreni prvych ludi hovori o tom, ze muz a zena su rovnocenni, ze si maju pomahat a doplnat sa. Nie ze jeden ma „riadit“ a druhy sa viest.