icon

Je správne poslúchať manžela vo všetkom?

daniela2202
4. jan 2022

Je správne manžela poslúchať vo všetkom? .... lebo " žena má poslúchať "

Strana
z8
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ivik4
5. jan 2022

@zazvorka87 co, ze si zapamätatelna ? Tak ludom sa vryjes do pamäte svojim nazorom

janewithane
5. jan 2022

@zazvorka87 a vies co je krasne? Ked si ten ciel a zmysel v zivote sama slobodne nájdeš. A nie je prevzatý lebo takto by to malo byt. Ked si vyberies take hodnoty pretoze chces a nie preto ze chces ist do neba.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
5. jan 2022

@ivik4 aj názorom aj rukami v každej maternici

negymama
5. jan 2022

@zazvorka87 no neviem, podla cirkvi ked sa muz a zena vezmu , tak su jedno telo a jedna dusa, preco by sa vramci toho "jednoho" mala cast podriadovat a cast posluchat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
negymama
5. jan 2022

Niezeby som chcela vnasat do tejto temy silou mocou teologicke disputy... ale tento model podriadenosti ci poslusnosti zeny voci muzovi, i casto spominane citaty typu "muz je hlavou zeny ako je hlavou cirkvi Jezis" alebo Ako vo všetkých zboroch svätých tak aj vo (vašich) zhromaždeniach ženy nech mlčia, lebo sa im nedovoľuje hovoriť, ale majú byť poddané, ako aj zákon hovorí:

toto nie su priamymi citatmi jezisa..ale myslienky apostola Pavla, ten na rozdiel od inych apostolov ci ucenikov okolo Jezisa ani nebol zenaty /ake prizracne/, a teda mne pride i na svoju dobu a aj ako protiklad k Jezisovi, ktori bol k zenam dost priatelsky - protivny misogyn.

a este mnohe ine "inspiracie" ako sa spravat k zenam, aby si uvedomili kde je ich miesto, tento chlapik napisal...a zda sa ze cirkevni hodnostari, ktori v takmer 100percentnej prevahe boli muzi, tomu horlivo prikyvovali.

Ja zit v Pavlovej dobe, tak mu nakopem rit. narobil dost skody, tam kde Jezis dvere zenam otvaral, on ich prikopaval.

simsalabim
5. jan 2022

@viestta suhlasim.
@negymama Pavol bol muz svojej doby 🤷‍♀️ Stare myslenie sa meni tazko a vacsinou to trva dlho.

viestta
Odpoveď bola odstránená
acrobaleno
5. jan 2022

@negymama bol to incel, ktoreho ziadna zena nechcela.

janai1
5. jan 2022

@lilope neviem kde si zobrala že chcem byť liberálna ale ok 🤷‍♀️ No a ak sa stotožňuješ s jej názorom tak sa kľudne urážaj... Ver si v čo chceš ale vždy keď vidím nejaký primitívny názor z dôb kamennej tak je to vždy od ludi čo sa vyhlasujú za kresťanov

hlubik
5. jan 2022
rebeka7501
5. jan 2022

@daniela2202 prosím ťa v ktorom roku ťa zamrazili???????

ladycat2021
5. jan 2022

@rebeka7501 myslím, ze odpovede sa nedočkáme.. zalozila diskusiu a neodpovedá. 🙄

karolinakr
5. jan 2022

Nepáči sa mi,ako sa jedná so ženou v spolocnosti Príkladov,kde muži majú vysostne právo sa k ženám vyjadrovať,skočili katastrofou .Ja s i to ako žena vyprosim,keď sa k nejakým veciam vyjadrujem,väčšinou sa dočkám posmechu..Fakt su ženy tak blbé,že ponizovanie berú ako súčasť svojej ženskosti? Niekedy mi pripadá,že byť ako sliepka je niekoho najvyšší ciel

karolinakr
5. jan 2022

@daniela2202 po 8 stranach sa danielka nevyjadriš ty si troll ako vyšity, ešte napiš, že pracuješ pre Bravíčko a už mame vymalováno

ladycat2021
5. jan 2022

@karolinakr myslím, ze ona už neodpovie .. len založí ďalšiu diskusiu bez jej odpovedi 🙄😂

deana100
6. jan 2022

@daniela2202 ešte to aby som poslúchala to by bolo nikdy.

lacibo
6. jan 2022

@elementissa s tykadlami??? 🤣🤣kde su taki ludia?

enusamt
6. jan 2022

Mne na svadbe muzova starka povedala mudro - pamätaj, muz je hlava rodiny, ale zena krkom, ktory hlavou hybe 👌

habibim
7. jan 2022

@enusamt toto som napísala aj ja 😉

katkamatka7
7. jan 2022

Ak manželstvo má byť aj spoločenský tanec, kroky poznajú obaja.

katkamatka7
7. jan 2022

@katkamatka7 V týchto prípadoch vedie muž. Nie je to o poslúchaní ženy muža, ide o precítenie rytmu, tanca, hudby. Muž žiada o tanec, ak žena súhlasí, tancujú spolu a každý prejav v tanci je jedinečný. Má svoj začiatok a svoj koniec. Muž môže požiadať o tanec ďalšiu ženu a žena má možnosť povedať áno aj inému mužovi v ďalšom tanci. Obaja môžu povedať, či sa im tancovalo spolu dobre, príjemne, či by chceli tancovať spolu zas a znova a na iný typ tanca.
Neznamená to však ani to, že ak muž nepozná spoločenské tance, že nemôže byť dobrým manželom.

katkamatka7
7. jan 2022

@katkamatka7 Ak niekoho tento komentár urazí, ospravedlňujem sa, môžem vymazať.
Ak je muž natoľko výrazný a dobrý tanečník, že spôsobuje žiarlivosť u žien, požiada o tanec muža. Jeden alebo druhý bude viesť a je to ten, čo požiada. Manželstvo im u nás neschvália.

Strana
z8