Je správne poslúchať manžela vo všetkom?
Je správne manžela poslúchať vo všetkom? .... lebo " žena má poslúchať "
@zazvorka87 co, ze si zapamätatelna ? Tak ludom sa vryjes do pamäte svojim nazorom
@zazvorka87 a vies co je krasne? Ked si ten ciel a zmysel v zivote sama slobodne nájdeš. A nie je prevzatý lebo takto by to malo byt. Ked si vyberies take hodnoty pretoze chces a nie preto ze chces ist do neba.
@ivik4 aj názorom aj rukami v každej maternici
@zazvorka87 no neviem, podla cirkvi ked sa muz a zena vezmu , tak su jedno telo a jedna dusa, preco by sa vramci toho "jednoho" mala cast podriadovat a cast posluchat.
Niezeby som chcela vnasat do tejto temy silou mocou teologicke disputy... ale tento model podriadenosti ci poslusnosti zeny voci muzovi, i casto spominane citaty typu "muz je hlavou zeny ako je hlavou cirkvi Jezis" alebo Ako vo všetkých zboroch svätých tak aj vo (vašich) zhromaždeniach ženy nech mlčia, lebo sa im nedovoľuje hovoriť, ale majú byť poddané, ako aj zákon hovorí:
toto nie su priamymi citatmi jezisa..ale myslienky apostola Pavla, ten na rozdiel od inych apostolov ci ucenikov okolo Jezisa ani nebol zenaty /ake prizracne/, a teda mne pride i na svoju dobu a aj ako protiklad k Jezisovi, ktori bol k zenam dost priatelsky - protivny misogyn.
a este mnohe ine "inspiracie" ako sa spravat k zenam, aby si uvedomili kde je ich miesto, tento chlapik napisal...a zda sa ze cirkevni hodnostari, ktori v takmer 100percentnej prevahe boli muzi, tomu horlivo prikyvovali.
Ja zit v Pavlovej dobe, tak mu nakopem rit. narobil dost skody, tam kde Jezis dvere zenam otvaral, on ich prikopaval.
@negymama bol to incel, ktoreho ziadna zena nechcela.
@daniela2202 nie
@daniela2202 prosím ťa v ktorom roku ťa zamrazili???????
@rebeka7501 myslím, ze odpovede sa nedočkáme.. zalozila diskusiu a neodpovedá. 🙄
Nepáči sa mi,ako sa jedná so ženou v spolocnosti Príkladov,kde muži majú vysostne právo sa k ženám vyjadrovať,skočili katastrofou .Ja s i to ako žena vyprosim,keď sa k nejakým veciam vyjadrujem,väčšinou sa dočkám posmechu..Fakt su ženy tak blbé,že ponizovanie berú ako súčasť svojej ženskosti? Niekedy mi pripadá,že byť ako sliepka je niekoho najvyšší ciel
@daniela2202 po 8 stranach sa danielka nevyjadriš ty si troll ako vyšity, ešte napiš, že pracuješ pre Bravíčko a už mame vymalováno
@karolinakr myslím, ze ona už neodpovie .. len založí ďalšiu diskusiu bez jej odpovedi 🙄😂
@daniela2202 ešte to aby som poslúchala to by bolo nikdy.
@elementissa s tykadlami??? 🤣🤣kde su taki ludia?
Mne na svadbe muzova starka povedala mudro - pamätaj, muz je hlava rodiny, ale zena krkom, ktory hlavou hybe 👌
Ak manželstvo má byť aj spoločenský tanec, kroky poznajú obaja.
@katkamatka7 V týchto prípadoch vedie muž. Nie je to o poslúchaní ženy muža, ide o precítenie rytmu, tanca, hudby. Muž žiada o tanec, ak žena súhlasí, tancujú spolu a každý prejav v tanci je jedinečný. Má svoj začiatok a svoj koniec. Muž môže požiadať o tanec ďalšiu ženu a žena má možnosť povedať áno aj inému mužovi v ďalšom tanci. Obaja môžu povedať, či sa im tancovalo spolu dobre, príjemne, či by chceli tancovať spolu zas a znova a na iný typ tanca.
Neznamená to však ani to, že ak muž nepozná spoločenské tance, že nemôže byť dobrým manželom.
@katkamatka7 Ak niekoho tento komentár urazí, ospravedlňujem sa, môžem vymazať.
Ak je muž natoľko výrazný a dobrý tanečník, že spôsobuje žiarlivosť u žien, požiada o tanec muža. Jeden alebo druhý bude viesť a je to ten, čo požiada. Manželstvo im u nás neschvália.