icon

Je správne, že manžel nič nezdedil?

9. máj 2024

Dievcata.poprosim vaš nazor.mama mojho muža sa vidala pred 20r.jej novy muž mal neobyvany dom a pozemky.spoločne prerobyli dom,ktorom teraz byvaju.maju spolu 1 syna.myslite ze je spravodlive že vsetko zdedil ich syn a moj muž nič.

Strana
z9
autor
9. máj 2024

@canany pisala som vysokoškolak 30r.tento rok uz robi

liana_k
9. máj 2024

Mama sa moze hanbit. Nikdy nepochopim, ako toto dokaze jeden rodic urobit. Zachovali sa k nemu ako k cudziemu. Tiez by som citila velku krivdu, chapem vas.

haa_space
9. máj 2024

Ja nechapem, preco vsetci nadavaju na tu zenu. Ved ona nic nedarovala, lebo nic nemala.

Prava podstata hnevu na tu zenu spociva v tom, ze synom vybrala dvoch roznych otcov s rozdielnymi majetkami.

A obecenstvo Modreho kona je presvedcene, ze majetnejsi otecko musi dorovnat majetky i dietatu s nemajetnejsim ockom. Preco mu nenasetrila z alimentov???

daniela2202
9. máj 2024

@katka2602 presne 😂😂😂👍👍👍

daniela2202
9. máj 2024

Žijú a už dedil? ... hmmm

vkatush
9. máj 2024

Ja si úprimne myslím, že je to fér. A máme v rodine veľmi podobnú situáciu.

Mená zmenené, ale:
Janka a Jožko sa zobrali, presťahovali sa do Jožkovho rodičovského domu, mali dieťa Jurka. Bohužiaľ Jožko zomrel, Janka ostala sama s malým Jurkom.

Janka sa neskôr znova vydala za Peťka. Spolu mali syna Maťka. Peťko mal veľký pozemok po rodičoch, kde postavil pre nich dom. Tam pekne dožívajú.

Prepísali majetky ešte za života. Jurko dostal rodičovský dom po jeho otcovi Jožkovi (otec manžela autorky nemal nič, manžel nemal čo zdediť).
Maťko dostal pozemky a dom po jeho otcovi Peťkovi. Plus Maťko sa stará o Janku a Peťka, že ich dochová (tak ako nevlastný brat manžela autorky dostal dom po svojom po otcovi a jeho matka tam býva, pravdepodobne sa o ňu postará).

Takže každý si podedil po SVOJOM otcovi.
Nehovoriac, že manžel autorky ani nikdy nežil s nevlastným otcom, ako to ona písala. Možno si matka našla nového manžela, keď bol autorkin manžel už dospelý, kto vie.
Matka žije, nemôže po nej ešte nikto dediť.
Matka sa sama vzdala nároku na dom, ktorý jej manžel mal (neviem ako, odkiaľ, možno to bol tiež rodičovský, možno dávno pred svadbou ho mal. To, že ona do neho investovala, aby tam mohla žiť so svojím synom a s ich synom, to je už jej vec.)

Mne to príde fér.

0kristina0
10. máj 2024

Autorka a to ti svokra povedala, ze suhlasila s prepisom na mladsieho syna alebo si to len ty domyslas? Kludne to mohlo byt tak, ze sa jej to nepacilo ale co mohla? Ked vsetko bolo na muza?

Strana
z9