icon

Je správne žiadať príspevok od partnera na bývanie?

22. jan 2025

Ahojte prosím o radu...bývam s priateľom 6 rokov.. býva v mojej chalupe do ktorej nevlozil ani jeden cent.. platí polovičku elektriny , vody, plynu. Prosím vás myslite ze v poriadku keď sa chdem dohodnúť na nejakom finančnom vyrovnaní. ze chcem od neho aspoň 100-150 eur na mesiac aj spätne. ( on si mysli ze je v poriadku to takto mat nastavene , ze je to moja chalupa tak ze on nebude prispievat na nic ina na energie..lenze ja na to aby som to mohla predtym robit som musela setrit odopierat si. On si všetky peniaze minul neodlozil nic. Neminul na mna..zeby mi cosi kupil niekam ma vzal, pozval.Poviem vám nejde mi o tom peniaze ale o ten princíp . Ako by ste s s ak tomu postavili..plánujeme tu byvat on nechce ísť nikde aj ked som mu to navrhla ze teda nech ideme teraz bývam tam kde on to vybaví bude všetko platiť a ja sa budem podieľať len na energiach a zatiaľ nasetrim..ja neviem rozmýšľam správne..co myslíte , poradte

ivik4
22. jan 2025

No mne by bolo fakt hlupe aspon nieco do domu nekupit ci nevrazit ( nie nepisem o tisicoch) ale aspon nieco pre boha ked pise ze nikdy nic. V podnajme by platil ze az. Navyse maju dieta,planuju tam ostat ,su rodina hoci nie na papieri.
Nie ze frajer frajerka a neviem co bude

momo00
22. jan 2025

@sasa1310 A ty si sa s koňom zrazila? Veď keď spolu žijú tak by mal aj prispievať. Tiež by nikde nezohnali podnájom iba za platenie polovice za energie. Či?

autor
22. jan 2025

@hankab zarábam v priemere o 400 eur čistého viac v ako on... ja si nepotrpim na nic drahé ani oblecenie drahé veci. Aj v restike, vsade platíme napoly alebo raz jeden a raz druhy...

really8
22. jan 2025

Takze ty si si nasetrila 10k aby si prezila matersku aj ked mas inseminatora pri sebe? Dufam ze ti denne spravi aspon 3 orgazmy.

sisska96
22. jan 2025

Ani ja by som neinvestovala do domu čoho polovica nie je moje. Platí polovicu energie, a domácnosti. Však by bol sprostý financovať cudzí dom a ešte ani manželia nie ste. Tak mu daruj polovicu domu aby ste mali pol na pol a potom môžeš od neho žiadať peniaze

autor
22. jan 2025

@sisska96 kľudne môžeme ísť odtiaľto prec..ja som.tomu otvorená ísť byvat do jeho nehnhtelnoati ktorú nemá..nech teda kúpiť ja pôjdem a budem platiť len energie .. on nemá na seba hypotéky nic..čisté rodné číslo môže zabezpečiť w pôjdem

hankab
22. jan 2025

Fuha, autorka, teraz som zostala zaskocena. Kedze zrabas viac, o to vacsia vyhovorka prenho aby neplatil viac ako plati, lebo isto “nema z coho” a ty “na to mas aj tak”, tak preco by si od neho mala ziadat. Chlapec to vyhral no, ma silovnu zensku, mamahotel, fullservis a este aj byva skoro zadarmo 🤷🏻‍♀️ je to smutne pre teba, ale on sa isto vnutorne tesi ako ta prestal.
Inak vies co, silne mi pripominas mojho byvaleho. Dufam, ze je to podobnost cisto nahodna, lebo on ma tiez dieta, byva v dome svojej priatelky, svoje nema nic a zeny mal vzdy iba na platenie jeho uctov. Ale on je so svojou uz 8-9 rokov, tak zjavne je takych exotov viac na svete.

hankab
22. jan 2025

@sisska96 a kde by panko, ktory za 6r nebol schopny nic nasetrit, zobral zrazu 50-100000€ na polovicu domu, ktoru by vyplatil priatelke za to aby bol jeho spoluvlastnikom?
Ci autorka ho ma dopisat na list vlastnictva len tak, a zrazu sa chlapec spamata a zacne platit polovicu vsetkych nakladov?

gribka1
22. jan 2025

@hankab Vezme hypo pánko

hankab
22. jan 2025

@gribka1 o tom silno pochybujem 🙂 ale mozno by aj zobral.. my ho nepozname a nikdy sa to nedozvieme

simca06022011
22. jan 2025

@gribka1 velmi zly napad.

gribka1
22. jan 2025

@simca06022011 Prečo?

sisska96
22. jan 2025

Tak čo si uvarila môžeš zjesť

simca06022011
22. jan 2025

@gribka1 lebo bude problem v pripade cohokolvek to vysporiadat, preto... ak odhliadnem od otho, ze iste na to nebude mat... ak by si ju checl zobrat, bol to normlany chlap, co sa nenatahuje o to, kto opravi klucku a normalne sa tam sprava "ako doma", tak mooozno by som uvazovala nad moznostou, ze teda polovicu mu predam a budeme tam uz obaja doma, ale takto.. dostane jedinu paku na nu: aj moj je to dom, a nemam, nedam... a plat. Viac zarabas... :D Ona aj tak tu sumu investuje do prerabky, spolocneho nakoniec :D

gribka1
22. jan 2025

@simca06022011 Lenže ak autorke tento typ vyžierky nevadil doteraz, tak už ďalší problém navyše jej môže byť fuk.

simca06022011
22. jan 2025

@gribka1 no len v tomto pripade moze ostat bez strechy nad hlavou

gribka1
22. jan 2025

@simca06022011 Tak? Nerieši čo za vola má, ale či má pýtať viac peňazí.

gabrielkaa
22. jan 2025

Prečo by nemal platiť? Aj keď bývam v bytovke tak platím do fondu opráv . To neni len o najme . Spätne by som asi peniaze nechcela ale na bežných opravách a údržbách by sa teda mal podieľať

autor
22. jan 2025

@simca06022011 áno presne na všetko co treba spraviť povie ze to není jeho.ze tu nemá nič...nemám.problem.dst všetko na papier..ja som už psychicky na dne z toho všetkého.. do ničoho sa mu nechce..všetko odkladal tak ze v konečnom dôsledku sa za strechu fasádu zaplatilo o hádam 5000 viac len preto ze stúpli ceny..kým sa rozhýbal a uracil sa to riešiť (myslím tým odvolať ľudí.dat si to nacenit vybrať a dohodnúť) . Ešte to všetko dusim.v sebe nikomu to nepoviem.. posledne dni nás vidí dcéra len ako sa hádame.. proste nie je ochotný spraviť nič pre zmenu

majocka35
22. jan 2025

Hrozne smutne sa to číta . Ako píšu vyššie tvoj majetok sa opotrebúvava . Čo je na tom najhoršie nieže nedopraje tebe ale ani len svojmu dieťaťu. Lakomý ľudia sa mi hnusia.

lucia147852
22. jan 2025

To že platí polku tvojej hypo mozes brat ako nájom. Keby sa porúča nikdy tie € neuvidí. To je za mňa ok. Tiež by som neplatila frajerovi dom. Druha vec je naco si s nim, keď je inak neschopný. A prečo si ma neho písala to auto, to nechápem vôbec. Veď ak si ho kupovala za svoje mala si ho napísať na seba. Ja úprimne nechápem ani načo si s ním a porodila si mu dieťa, ked nie je ochotný si ta ani vziať za manželku. A ty si to očividne chcela. Prestaň robiť v živote kraviny a potom sa nebudes musieť durdit na koňovi.

majocka35
22. jan 2025

@lucia147852 on neplatí polku hypo , spláca svoje auto.

lucia147852
22. jan 2025

@majocka35 píše že platí polku hypo, a že sľúbil že si nájde brigádu a dá jej peniaze za auto, ale že to neurobil. Aspoň pokiaľ som ja docitala. Možno som dačo prehliadla.

hankab
22. jan 2025

@lucia147852 ja som z autorkinych slov pochopila, ze tym ze splaca polku hypo si akoby splaca to auto co ma na svojom mene, ktore autorka kupila z vlastnych uspor a napisala nanho. Takze stale sa okrem energii nijako inak na byvani nepodiela.
Ziadne take ako tu pisu, ze co ma este platit?!
On iba splaca zase bezurocne to, co uz mu davno patri a nedal nato vopred nic. Bez autorky by teda bud nejazdil, alebo by pekne preplatil v banke na spotrebaku. Vyzirka proste.

autor
22. jan 2025

@lucia147852 on je názoru ze ak by sme sa niekedy rozišli náhodou tak ze tie peniaze z hypo mu mam vrátiť.on to neberie ako "najom" "režijné naklady" ...

hankab
22. jan 2025

Pretoze s tebou do buducnosti vobec nepocita. Berie ta ako prechodnu stanicu aj ked uz mate dieta. To je cela smutna pointa tejto temy.

gribka1
22. jan 2025

A to ti je ten chlap načo?

simi8658
22. jan 2025

Áno, mas úplnú pravdu, nechápem prečo by mal vlastne skoro zadarmo bývať u teba, ved aj za nájom všade platíš nielen energie, hoc by si mala aj hypotéku aj tak by mal niečo platiť, ved on ma defekto zadarmo bývanie...možno nie vysokú sumu ako od riadneho nájomníkov alé aspoň niečo

ibaja29
22. jan 2025

Myslim si ze naco ti je taky ,,chlap". Lebo pre mna neni chlap ale prizivnik 🙈 Ktovie ci by takto hovoril aj keby si byvala ty u neho 🤔

ivik4
22. jan 2025

Toto NIEJE CHLAP
Žid nechutny , fuj
Posli ho ku mne, by tu reval ako male decko ako velmi by ho stal zivot so mnou a hned by si uvedomil ake ma stastie😎
Kazdopadne chvalabohu ze to chces zmenit