icon

Je strýko závistlivý a kritický?

23. feb 2025

Zdravím vás,
bol u nás na návšteve strýko. Je starý mládenec, žije sám v 1-izb. byte.Pred nedávnom prišiel do dôchodku, povedal nám koľko mu vymerali, je to priemer, iní dôchodcovia majú o dosť menej. Veľa fajčí, nevarí si, lebo, žeby musel umývať riad. Väčšinou je na suchej strave. Alebo ide do fastfoodu, kde veľa platí. Za tie peniaze (alebo aj menej) by mohol mať v reštaurácii menu. Teplú varenú stravu.
Ale. Keď príde k nám, vždy hovorí, že máme všetkého veľa a načo nám to je. Nie sme útratní, do obchodu nechodím každý deň. Nemyslím si, že pre dvoch ľudí je napr 10 jogurtov veľa, keď idem na nákup väčší raz za 5 dní. Alebo 5 kg ryže, ktorú som kúpila v akcii. Keď som mu to takto vysvetlila, že ja pravidelne varím, lebo sme zvyknutí na teplé jedlo, tak povedal, že máme teda menej jesť. Ale, že zásoby nemám robiť. Podotýkam, že nie som nákupná maniačka a nakupujem s rozumom.
Čo si o tom myslíte ?

Strana
z3
domkakvet
23. feb 2025

Nemusel to mysliet v zlom, len ma iny pohlad na vec.

tenerifka
23. feb 2025

Ze ho do toho velke.....doplñ, co sa hodi

h2
23. feb 2025

Myslím si o tom, že by som obmedzila návštevy strýka u nás. Nie je to taká blízka rodina, aby ste sa museli navštevovať často. A párkrát do roka hádam tie jeho reči znesieš. Jedným uchom dnu, druhým von.

autor
23. feb 2025

@domkakvet Aj to beriem. Ale ja by som u nikoho na návšteve, ani u rodiny nedovolila si komentovať, že ako kto čo má. Ich domov, domácnosť, ich pravidlá. A osobná vec.... a toto nemyslím útočne na neho.

gribka1
23. feb 2025

Že jeho do toho nič a tebe sa čudujem, že ho vôbec riešiš.

pribinak
23. feb 2025

Že by som vôbec neriešila čo si mysli ale o nemysli nejaký strýko
Sú to moje, mnou zarobené peniaze a strýka do toho nič

colsami
23. feb 2025

Nemyslim si nic. Bolo by mi to jedno a nezamyslala by som sa nad tym. Co ja s nim?

autor
23. feb 2025

Mne to píli uši keď to povie 4X. Lebo on to skutočne povedal aj 4X

biba_18
23. feb 2025

povedal ti svoj názor. to je tak všetko. možno závidí, možno nie, to sa nedá posúdiť… a čo sa týka toho že tebe to vadí že to hovorí - prečo ti to vadí?

pribinak
23. feb 2025

Tak obmedz kontakt a strýko nech kľudne mudruje inde

autor
23. feb 2025

@biba_18 Lebo ja som vychovaná tak, že nikomu domácnosť nekomentujem. A asi preto sa čudujem, keď to robí on.

biba_18
23. feb 2025

ste rodina. baviť by ste sa mali o čom, o počasí? ale keďže ste rodina a tebe vadí že to komentuje - mala by si aj vedieť mu to povedať…

maminkadeticiek
23. feb 2025

5 kil ryze v akcii??A uz si pocula take ze "privelke zasoby=mrtve peniaze"?
Stryka do toho trt coho kolko si vy dvaja nakupujete.Neviem preco ta to vobec zaujima co povedal.

autor
23. feb 2025

@biba_18 Vysvetlovala som, že varíme pravidelne.

taktotedanie
23. feb 2025

Ze si vsetky bludy pripustas k srdcu

tiezjedna
23. feb 2025

@autorka myslím si, že strýka je do toho houno. A vôbec nechápem, prečo to s ním riešiš😎

dadka1997
23. feb 2025

Jeho je do toho prd , a ked jemu vyhovuje, tak ako žije, je jeho problém, take reči neznesiem

marca12
23. feb 2025

Ani by mi nestal jeho nazor za rozmyslanie nad nim . Stary mladenec,ktory setri na jedle tym,ze sa stravuje vo fastfoodoch alebo je na rozkoch mi teda nema co kecat do mojich vydavkov.

januska12323
23. feb 2025

Prečo sa s ním o tom bavíš? Poďakovala by som za názor a otočila rozhovor inde.

h2
23. feb 2025

Autorka, môžeš vysvetľovať aj do súdneho dňa, proste takémuto človeku nevysvetlíš. Tak nevysvetľuj. Povedz "dobre" a pusť to z hlavy.

mane01
23. feb 2025

Myslim si o tom to, ze by sa mal starat o seba. A vobec, co ta trapi, co so mysli nejaky stryko? Vsak nech si mysli, co chce, ty si zi tiez ako to vyhovuje tebe.

michaela789
23. feb 2025

Nie je závistlivý, len asi má rád svoju pravdu a bol by spokojný keby si si pred ním plesla do čela že však on má vlastne obrovskú pravdu ... Nerieš. Nech si on žije na svojich rožkoch. Vy ak máte varené a domáce, isto sú vám črevá vďačnejšie.
Neviem prečo vás rieši ale o to menej chápem prečo ty riešiš že on rieši... To už ideme stravovacie návyky siršej rodiny analyzovať? Iné problémy sú na svete.

autor
23. feb 2025

@januska12323 Ja som sa s ním o tom nezačala baviť. Išla som mu zabaliť domov jedlo. Tak som vyberala zo špajze alobal. A on tam videl veci, ktoré máme, aj tú ryžu. A keď som otvorila chladničku, tiež tam nazeral.

mane01
23. feb 2025

Ak ti jeho reci lezu na nervy tak mu to povedz. Len raz by si mu povedala, ze ta jeho nazor nezaujima a nech sa laskavo stara o seba a verim tomu, ze by si mala od neho pokoj.

autor
23. feb 2025

@h2 Veď práve. Môžem opakovať ako verklík, ide si svoje. A hoci aj tému otočím, on sa k nej vráti. Ja nechcem ho tu očierňovať, ale mňa tie jeho reči unavujú.

diewcatqoo
23. feb 2025

Ja rozmyslam, ci som mala vobec niekedy v chladnicke naraz 10 jogurtov alebo v spajzi viac nez 2 kg ryze 🤔
Je to kazdeho osobna vec, co je, ako vari, ako nakupuje. On zasne nad vasimi zasobami, vy nad jeho fastfoodovym stravovanim. Kazdy sme nejaky. Taketo reci jednym uchom dnu, druhym von.

autor
23. feb 2025

@mane01 Povedala som, nepomohlo. A ako píšem, keď to opakuje aj 4X, unavuje ma to.

autor
23. feb 2025

@diewcatqoo 10 jogurtov na 5 dní. Pre dve osoby. To vychádza jeden jogurt na osobu denne. Mne to nepríde prehnané, neviem

viestta
23. feb 2025

Vsak ho nechaj porozpravat. Narastli ti dve usi, jednym dnu, druhym von. Iny nebude, bude este horsi, tak si zvykaj

tenerifka
23. feb 2025

Tak stary sa nudi no.....

Strana
z3