icon

Je syn naozaj nevychovaný a drzí?

18. sep 2025

Prvého syna som porodila v 16 rokoch , bola som slobodná matka podporovaná jeho otcom. Jeho otec sa o neho zaujímal , platil na neho a aj dodnes platí a stretávajú sa . Vzťahy medzi nami sú dobré, priateľské ale na to aby sme tvorili rodinu je to málo . Vydala som sa v 35 rokoch , narodili sa mi dvojčatá , po pôrode u mňa prepukla ťažká popôrodná psychóza, bola som hospitalizovaná na psychiatrii, ktorá následne prešla do bipolárnej poruchy. Liečim sa , beriem lieky a pravidelne chodím k psychiatrovi . Ten mi doporučil ID a byť v kľudnom prostredí . ID som dostala plný. S manželom sme kúpili starší dom na dedine s veľkým pozemkom , kde som si založila úžitkovú záhradu aj so sklenníkom , kúpila sliepky , morky a husy , tento rok som k tomu pridala zajace. Prístrešky som si zmontovala sama podľa návodu , naučila som sa . Sama som si urobila podzemnú pivnicu , vykopala , zabetónovala aj systémom pokus omyl. Počas sezóny vstávam ráno o piatej hodine , polievam , kŕmim a vypúšťam zvieratá , potom budím dvojičky a odvážam ich do škôlky . Následne upratujem varím obed , beriem vajíčka , kotné a mladé znova kŕmim , zbieram ovocie , idem po dvojičky do škôlky , trávim s nimi čas , prichádza manžel domov z práce a znova idem kŕmiť , zatváram zvieratá , ak je v ten deň moc horúco polievam. Keď deti zaspia spracovávam ovocie a zeleninu , teda suším , zaváram , varím džemy , sirupy, nakladám kapustu , kvasenú zeleninu atť. Momentálne si s pomocou syna budujem priestor kde budem mať umiestnené dva tri slamenné valce na ktorých budem pestovať hlivu a šampióny. Prebytky predávam a opätovne dávam hlavne do zvierať alebo do domácnosti . Výdavky na stravu sú u nás enormne nízke .
Posledná návšteva svokry a švagrinnej dopadla veľmi zle. V atmosfére príjemnej návštevy z ničoho nič sa ma svokra opýtala že kedy pôjdem do práce konečne. Na čo som je povedala že pracujem od rána do večera a že sa nezastavím . Vraj toto je nič , len také bavkanie sa . Do tejto hustej atmosféry sa pridala aj švagriná že by som už konečne sa nemala priživovať na jej bratovi chudákovi ktorý to všetko finančne ťahá . Manžel zarobí asi 2500 eur v čistom , môj ID je 653 eur + máme 180 eur prídavky a na konci roka si muž necháva vyplatiť daňový bonus na tri deti . Biedu netrieme ani zďaleka, najstarší syn je veľmi slušne podporovaný finančne svojim otcom . Čakala som že sa ma manžel zastane , ale ten mi len sucho odpovedal že by som si už mohla nájsť prácu a začať prispievať do domácnosti , akoby to čo robím a dávam je NIČ. Na čo prišiel najstarší syn a košíky čo mali v rukách svokra a švagriná , kde som im nabalila vajíčka, celého zajaca a aj morčacie maso , rajčiny , papriky im normálne zobral z rúk a povedal že to nič si teda berie naspäť, že keď je niečo nič tak im to chýbať nebude. To čo nastalo ani netreba opisovať , obidve odišli s prázdnymi rukami , neskutočne nasrané a s poznámkami na mňa že syn je drzí a nevychovaný . Doma riadna hádka , taká ešte medzi nami za 5-6 rokov ani nebola. Synovi už začal semester na VŠ , je preč z domu a muž na mňa už druhý mesiac poriadne neprehovoril kvôli matke a aj švagrinej . Chodí tam sám alebo s deťmi , oni k nám už nechodia, vraj pokiaľ sa neospravedlníme. Ja ale ten pocit nemám že by som sa mala a ani nechcem , syn viem že sa určite neospravedlní . Čo by ste robili na mojom mieste ?

Strana
z4
denkabemommy
18. sep 2025

Wau, tlieskam tvojmu synovi. Môžeš byť naňho hrdá, že v 16r má toľko odvahy a vidí, čo pre nich robíš . Fakt mu poďakuj za to, aký je. Tak sa mal zachovať aj tvoj manžel, lebo to, že chce, aby si šla do práce ti mal povedať medzi 4 očami, nie pre rodinou.

Na tvojom mieste by som sa spýtala syna čo si želá na raňajky/obed a urobila mu to na jeho prianie. 🙂

anonym_ba5e5b
18. sep 2025

Syn sa zachoval správne, nebol drzý, drzá bola svokra a švagrina. To chce rozhovor s mužom..

melanta
18. sep 2025
@denkabemommy

Wau, tlieskam tvojmu synovi. Môžeš byť naňho hrdá, že v 16r má toľko odvahy a vidí, čo pre nich robíš . Fakt mu poďakuj za to, aký je. Tak sa mal zachovať aj tvoj manžel, lebo to, že chce, aby si šla do práce ti mal povedať medzi 4 očami, nie pre rodinou.

Na tvojom mieste by som sa spýtala syna čo si želá na raňajky/obed a urobila mu to na jeho prianie. 🙂

@denkabemommy syn nemá 16 rokov, chodí na VŠ, ona ho porodila ako 16 ročná. Ale ostatné ti dávam za pravdu. Chlapec sa zachoval na veľký palec hore.

mmooly
18. sep 2025

Ajaj... dobre spravil chlapec.. no na druhej strane tvoj muž sa nezachoval správne... Snáď sa to ukľudní čo najrýchlejšie. NA tvojom mieste by som si prácu nehľadala, kvôli diagnózam ktoré máš. Buď rada že si tak ako si, medzi zvieratkami, v prírode ti je dobre. Ovšem ak to aj ty tak cítiš a nechýba ti nejaký kolektív iných "sliepok". S mužom by som hodila reč, ak ťa má rád, tak to musí chápať, choroby duše nie sú sranda.

denkabemommy
18. sep 2025
@melanta

@denkabemommy syn nemá 16 rokov, chodí na VŠ, ona ho porodila ako 16 ročná. Ale ostatné ti dávam za pravdu. Chlapec sa zachoval na veľký palec hore.

@melanta och moja chyba 🙈. Zle som to prečítala. Nevadí.

anonym_608cd4
18. sep 2025

Tvoj syn ma rozum, klobúk dole
Aj ja chcem takého 🙂😉

la_dolce_vita
18. sep 2025

Si sikovna zena a tvoj syn sa zachoval spravne. Skoda, ze muz ta neoceni...

jaass
18. sep 2025

@anonym_autor syn nemohol lepšie urobiť. Svokra a švagriná nech sa láskavo spamätajú. Mna by zaujimalo či ony by zvládli to všetko čo robíš ty. Hlúpe kravy. Odkazujem im. A muž, no keď je z takej rodiny tak je mi to ľúto, máš doma debila, keď pri tebe nestal.

zuzanita1609
18. sep 2025

Veľmi rozumný chlapec,ten sa v živote nestratí 😊.Ja osobne mám rada takýchto úprimných a priamych ľudí. Nech sa mu v živote darí a je šťastný 🍀.

janka1224
18. sep 2025

Syn sa zachoval najrozumnejšie , tlieskam. A Vás obdivujem úprimne a myslím to v dobrom. S mužom by som sa porozprávala medzi štyrmi očami ako to myslel a ďalšia vec svokra ani švagriná sa do takých vecí absolútne nemajú čo miešať.

michaela412
18. sep 2025

Ale veď ty prispievaš do domácnosti - v podstate zabezpečuješ jedlo čo dnes nie je malá položka. Syn bol v správny čas na správnom mieste. So svokrou a švagrinou nerieš, nech si to vysvetlí muž. A mužovi vysvetli, že ak to čo robíš je nič nech si to vyskúša

anjelicek26
18. sep 2025

Synn to skvele vyriesil. Tomu tlieskam.

A makas trochu moc, uber s toho... si si nalozila zahradou a zverincom a stale mas tri deti... psychika potrebuje vydychut u teba... Peniaze u vas nie su problemom, prijem mas, porozpravaj sa s manzelom, ci teda ocakava, ze do prace pojdes napriek dokafranej psychike alebo ako? Bude on s prace chodit na ocr s vasimi dvojcatami, bude pomahat a makat v zahrade a okolo zvierat? Pochybujem... niekedy treba niektore veci povedat na rovinu, nech sa obloha vyjasni a jemu to dopne...

monro
18. sep 2025

Zažila som niečo podobné, keď sa po istej poznámke našej, vtedy 3 ročnej dcéry, svokra tak strašne urazila, že sa so mnou 3 roky nebavila. Muž sa vtedy na moju stranu nepostavil a keďže sme mali už aj predtým nejaké problémy, toto bolo klincom do rakvy nášho manželstva.
Tvojho syna obdivujem, urobil správnu vec.

anonym_491b85
18. sep 2025

Mas perfektneho syna. Naozaj je krasne ako sa ta zastal. Nema sa za co ospravedlnovat.

abab
18. sep 2025

Máš fantastického syna, nič viac netreba dodať. Bodaj by všetci mladí muži boli tak múdri.

simsalabim
18. sep 2025

Syn je uzasny. Podakuj sa mu.
A panovi manzelovi treba spisat tvoj denny program, poverit ho vykonom tychto cinnosti cez vikend. A prepocitat, kolko by jedlo za tyzden stalo, kebyze ho nezabezpepcis ty. Nech to vidi cierne na bielom.

svetlonos
18. sep 2025

@anonym_autor
syn si zaslúži pokles a ma gule! Ten tvoj truhlik nech ich ide pohľadať, kde ich stratil ak niekedy nejaké mal!
Mas super syna a on aj isto super otca ked sa dokázal všetkým takto postaviť. Ma správne nastavene hodnoty.
Muz je buď kompletný debil alebo nechape, co ta tvoja dg vlastne odnáša. Ci by mali byt šťastní, ze to zvládaš, je tu dobre a funguje, tak ta dostávajú do stresu este?
Neospravedlnola by som sa, ba trvala na ich ospravedlneni! A muž? Bola by som veľmi sklamaná, velmi.
Bavili ste sa niekedy s muzim ako budete vy fungovat? Ved ten plny id nemas pre nich za nič.
Neviem co rozumne ti poradiť ale držím ti palce, nech mate aj s detmi pekný život a ty co najmenej trápenia s tvojou chorobou.

tenerifka
18. sep 2025

@anonym_autor dlhy a kludny rozhovor s manzelom osamote, tu nic ine nepomoze. V klude, to mu oznamis dopredu, ze ziadne zvysovanie hlasu. V prvom rade mu treba priplmenut, ze rodina ste vy dvaja plus deti, nie svokra a svagrina, a ako mate zariadeny zivot je vecou vas, nie ich. Povedz mu, ze je vrcholne trapna cela tato situacia. Vydvetli mu, ze aj napriek tomu, ze cely deñ kmitas okolo hospodarstva a zabezpecujes tym stravu a udrzbu domacnosti a este aj prijem z toho, co predas, mas este aj prijem ID, co nie je na slovenske pomery malo. Vysvetli mu, kolko by si zarobila, kebyze ides do prace, tym padom by ste nemali hospodarstvo a domace prace a starostlivost o detin by isli medzi vami 50/50, alebo by bolo treba zaplatit upratovaciu sluzbu. Vsetko mu to spis na papier, a teda ci s tym suhlasi a chce, aby boli svokra aj svagrina spokojne, ale vy dvaja plus deti vyrazne ochudobniete, ale nezabudni mu pripomenut, ze aspoñ konecne budes pracovat len 8h denne a po praci oddychovat. . Ked sa uvedomi, tak mu povedz, ze to bolo naposledy, co si musela zazit vystup tych dvoch krasavic a on drzal hubu a este ti pridal, lebo este raz, rak prisambohu na vsetko se... ies, najdes si obycajnu pracu, zbavis sa hospodarstva a potom uz nebude cesty spat.....
A teda syn je mega👍👍👍

michaela789
18. sep 2025

Nemáte sa za čo ospravedlňovať. Syn je vychovaný na 1 a manžel by sa mal kruto zamyslieť nad celou situáciou a aj nad svojou reakciou na ňu.

ullala
18. sep 2025

Na syna bud hrda. Ma charakter a pekne sa ta zastal.

mati31
18. sep 2025

Máš skvelého syna. Môžeš byť na neho hrdá... narozdiel od pána manžela, ktorý by sa mal nad sebou zamyslieť a zobrat si priklad z tvojho syna.

zuzanita1609
18. sep 2025

Tu sa mi hodí "keď syn preciká svojho otca". A v tomto prípade,charakterom....niet čo viac dodať 😉.

anonym_218b2d
18. sep 2025

@anonym_autor wau, normalne som sa pousmiala nad synovou reakciou, mozes byt na neho pravom hrda a muž sa môže hanbiť. Velmi ma mrzí vaša situácia doma, stoj si za svojim. Ked je to, co robis nic, nechaj ho hladného a neoper mu. Syn vobec nebol drzý len švagriná so svokrou nie su zvyknuté asi ze im niekto odporuje.

vroni
18. sep 2025

Syna by som pochválila, mužovi dala hubovú polievku, že by mu mesiac uši brneli a tie dve škatule by neprekročili prah môjho domu, kým by sa neospravedlnili oni mne. Ak by muž nechcel pochopiť, pár dní by som ho prestravovala z môjho "nič" - pekne pred neho položila prázdny hrniec aj tanier, snáď mu rozdiel medzi skutočným nič a tým mojim dojde. A svoj ID by som si odkladala, keď nič, tak poriadne. Chlapec by sa rýchlo "naučil" zase počítať.

hederamonstera
18. sep 2025

Syn je topka a ty si uzasna zena a mama. To je len chory svet, ze je vsetko o peniazoch. A pravdepodobne ti tie babizne zavidia ;)

romiada
18. sep 2025

@anonym_autor wau. Tlieskam aj Tebe aj synovi. Momentálne je asi jediný rozumný (muž)v rodine ktorý vidí co robíš. A fuchtle dve nechaj nech sa odrazia . Keď nie tak nič. Viac by ma štval názor muža ,že sa Ta nezastal .

beata_k
18. sep 2025

@anonym_autor Syn urobil dobre. No je aj otazka na mieste, ci tvoja rodina potrebuje vsetko domace a ci ozaj muz netaha vsetko sam. Mozno len nebol uprimny ako ste na tom financne, zdoveril sa sestre a mame, no a tie to na teba vybafli.

neviem_123
18. sep 2025

Ahoj prepac za otazku mimo temy ale ako je mozne ze ti poporodna depresia spustila bipolarnu poruchu? Mala si nejake problemy aj predtym? A co bol spustac poporodnej? Ak je to prilis osobne, chapem🙂 ja sa bojim poporodnej depky ako cert kriza tak preto ma to zaujima.

svetlonos
18. sep 2025
@beata_k

@anonym_autor Syn urobil dobre. No je aj otazka na mieste, ci tvoja rodina potrebuje vsetko domace a ci ozaj muz netaha vsetko sam. Mozno len nebol uprimny ako ste na tom financne, zdoveril sa sestre a mame, no a tie to na teba vybafli.

@beata_k
no ved píšem ze nema gule! Keby mal, on povie zene ako sa veci majú, nie mamičke. To robia deti a nie ten, ktorý by si mal hovoriť chlap. A predpokladám, ze tie svoje kozy pozna. Napriek tomu im umožnil vrhnúť sa na jeho ženu a este sa aj pridal. No kreten je to.

beata_k
18. sep 2025
@svetlonos

@beata_k
no ved píšem ze nema gule! Keby mal, on povie zene ako sa veci majú, nie mamičke. To robia deti a nie ten, ktorý by si mal hovoriť chlap. A predpokladám, ze tie svoje kozy pozna. Napriek tomu im umožnil vrhnúť sa na jeho ženu a este sa aj pridal. No kreten je to.

@svetlonos Ano, odkomunikovane to bolo zle. Otazka je preco spolu ako manzelia nemaju doveru a nekomunikuju spolu. Vsetko si robi sama. Netrklo jej, ze s tym asi muz nesuhlasi? Kazdopadne musia si sadnut a vylozit karty na stol ako sa veci maju.

Strana
z4